- 2 Mayıs 2011
- 653
- 519
- 158
- Konu Sahibi vebahargeldi
-
- #1.141
73 kgla basladim 25.haftamdayim 76.5 kiloyum 23.haftamda kizim 450gr oglum 525 grdikızlar herkes kaç kilo ile başladı, kaçıncı haftada, kaç kilo aldı vee mesela 25.haftada bebekler kaçar gram olmuş paylaşalımmı fikir olsun herkese.
önce ben başlayayım.
51 başladım 26.haftadayım 13 kilo aldım 25. haftada bebişler 730 gram-683 gram
Özel bişey yapıyomusunuz kilo kontrolü için?çok ideal kilo almışsınız.ben de 16. Haftada 1 kilo aldım henüz.ama zaten kiloluyum ve ikiz olmaları beni kilo konusunda korkutuyo.bundan sonrakiagtalarda nasıl minimumda kilo alırım diye sormak istedim size.maşallah,bende sizin kadar olabilsem keşke73 kgla basladim 25.haftamdayim 76.5 kiloyum 23.haftamda kizim 450gr oglum 525 grdi
İkiz gebelikte 17-22 kg arasını normal sayıyo diyetisyenler.nence ideal bi artış olmuş.maşallah bebeklerinize,sağlık sıhhatle doğarlar insallah.
Yok canim ozel birsey yapmiyorum hic istahim hamileligimin basindan beri yok istahim acilsin diye balik yagi kullaniyorum ama nafile oglum haftasina gore normal kizim 2 hafra gerymis kendimi biraz sucluyorum ama 15 gundur yemeye calistim bakalim persembe kontrolumuz var kuzularim buyumusmu:)Özel bişey yapıyomusunuz kilo kontrolü için?çok ideal kilo almışsınız.ben de 16. Haftada 1 kilo aldım henüz.ama zaten kiloluyum ve ikiz olmaları beni kilo konusunda korkutuyo.bundan sonrakiagtalarda nasıl minimumda kilo alırım diye sormak istedim size.maşallah,bende sizin kadar olabilsem keşke
himm bak guven olmuyor iste erkek milletine
ne hainler yaw
ihtimal de vermiyor degildim hani. E 5 yilin ustune taniyorsun artik ama napican el mahkum gazi verip verip yaptiracan isleri
canım yaa senin durumun da çok zor valla. insan sürekli içine ata ata hasta olur dikkat et çok sıkma bari kendini. benim bir arkadaşımın annesi de senin anlattığın gibi bir duruma düşüyor hep. kadın en sonunda içine atmaktan hep alttan almaktan sedef hastası oldu. sen dikkat et. içine atma. hep alttan da alma. Allah hakkımızda hayırlısını versin.katılıyorum sana,valla oğlum 7 yaşında daha ama yatağını da ona toplatıyorum,evdede yardım ettiriyorum,makineyi boşaltırken iş veriyorum,oğlum şunu getir bunu getir,susadım annecim bi su verirmisin fln vs... alışsın tabiki.kendiside benden bişey istediğinde yapabileceği bişeyse bi zahmet kalkıp kendin al yada yaparmısın diyorum.hiç öyle alışmasın valla,kimsede alıştırmasın.sonra ilerde kendi ailesindede aynı hürmeti,hizmeti bekleyip,herkesi buna mecbur zannediyolar.yapılmayıncada mutsuz oluyolar.yazık,hem oğullara zarar,hem ailesine zarar oluyo.gak dediğinde su,guk dediğinde et vermek iyi annelik demek değil.çocuklar yaşlarına göre sorumluluk adıkça mutlu oluyolar kesinlikle.bizimkininde başka konularda aksilikleri çok oluyo,hiç,en ufak eleştiremezsin mesela,hemen tartışmaya döner konu.hep takdir edeceksin,her yaptığını beğeneceksin.olmıcak şeylere olmıcak tepkiler verir ama sen kesinlikle itiraz etmiceksin,edince tartışma oluyo,etmezsem 5 dk sonra o bişey olmamış gibi davranmaya başlıyo.ama ben diyemediğim şeylerin içimdeki patlamasıyla kalıyorum öyle sinir küpü şeklinde.bazen bu iş beni sinir hastası eder çok sürmeden.bazende senin dediğin gibi iyi huylarına sayıp napim her güzelin bi kusuru var diyorum,daha kötüsü olabilirdi diyorum.iyi huylarını düşünüp kendimi teselli ediyorum.çok zor canım benim yaa..Allah yardımcımız olsun.
canim tesekkur ederim. Kusura bakma iste cahilligime ver. Ne bileyim. Ben hep kendimi yasayip gorecez e sartlandirdim
Orada bakıcı fiyatları ne kadar uygunmuş yaa Ankara'da hep 1500-2000 arasıcanım daha ilk anne olacaksınız tabi düşünsen de tam bilemezssin nelerle karşılaşacağını normaldir,ben de yaşayarak gördüm.
ama şunu kestirebiliyorum ki ikiz bebekle hayatımız tam bir kaos olacak,yani koşuşturmalı.kötü manada değil tabi:))
hastalığı vs. durumları alarm durumları oluyor yani hep ayaktasın ve uyanıksın demektir.
diş çıkarmaları da öyle.gaz desen püfff çok uğraştım ben oğlumda.saatlerce uğraşırdık.
bazen de sırayla uyurduk işte.
öyle hep birlikte yatalım zor yani.azıcık pembe hayalleri bozdum galiba:))
eşin bebekleri beklerken sen yastığını alıp gidip başka odada uyursun.dinleneceğiz ki süt olsun.ama ilk 3 ay uykuyu zor görecez galiba.
dedim ya ikiz anneler grubunda okuyorum çok zorlanıyorlar öyle böyle değil.ben de onların yalancısıyım şu an.tek bebeği bilsem de iki bebek yeri gelecek dört bebek olacak."iki bebek hiçbir xaman iki bebek değildir" diyorlar ya çok okuyorum ordan bunu:))
eskişehirdeyim.bakıcı fiyatları ilden ile değişiyor. 700 800 -1000 civarı heralde şuanda.ben geçen sene yrım güne 400 veriyodum 1.5 sene önce filan işte.
sen evde yanına yardımcı alacaksın heralde.evde olacaksın değil mi doğum sonrası?
ben bakıcıları ilan yoluyla buldum.çevremden bulma şansım yoktu benim de.
şimdi ise doğum sonrası yrm gün yardımcı düşünüyorum aslında ama işte durumlar nasıl denk gelicek bilmiyorum.oğlum etüte gidiyor benim 500 e(
pijamaları da dedim ya gördüğümüzü aldık diye.eşimin zoruyla o da.şimdi dolaşamıyorum ben de.
penyeleri çok güzel bu takımların.diğer aldığım da şirin pembe puantiyeli filan.yedek alt ta koyarız.malum alt kirlenecek.
gecelik te var evde.onu da koyacağım.koca iki çantayla gidecez işte doğuma Allah nasip ederse.
çok ta önemli değil aslında benim için.iş görecek kadar yanımızda bişeyler olsun da gerisi önemsiz.
bolca atlet ve alt çamaşır koyacağız.
bi emzirme sütyeni alamadım daha.hep unutuyorum
öncelik odanın hazır olması oldu benim için.aklım karışıyor haliyle.iyice ağırlaşıp iş yapamamaktan korkuyorum.
yıkadığım hastane çıkışları v.s ütülenecek.baya bi iş bu yıkama ütüleme ya.uğraştırıyor insanı.bunları hacışakir granülmatikle yıkadım.lavantalı.harika oldular.ee bi de ütülersem kaldırırsam şahane olacak:))
ben çalıştığım için ve de oğlum da olduğu için işlerimi ağıraksak yürütüyorum.napalım halledecem inş.
Onlar hiç ucuz değil canım en aşağı 500-600 dolara geliyorlar. Ayrıca belli bir süre içinde sigortasını da yapmak zorundasın. O işlemler de çok yorucu hem emniyetle hem vergi dairesi içişleri ile birsürü gitgel yapıyorsun. Ortalama 2000 tlye yakın bir şey oluyor...Yatılımı alıcan?ya şu yabancı bakıcılar varmış,ucuza,yatılı çalışıyolarmış.öyle bitane bulsak keşke
picabodan neler aldın canım?ben bu siteyi bilmiyodum.çıkamadığım için bugün netten sipariş verdim bakalım nasıl gelecekler.PİCABO ve BUTİK BEBE den aldım.picabo da disney ürünlerinde indirim var bakın derimkuzenim hep alıyomuş sorun yaşamamış siteyle ilgili.benide 1 saat içinde aradılar 2 ürün yokmuş başka seçtim bugün kargoya veriliyor yarın elinizde dediler.orjinal değil mi dedim lisanslı dediler bakalım görcez gelenleri.
sen iki bebek için fiyat aldın mı?Orada bakıcı fiyatları ne kadar uygunmuş yaa Ankara'da hep 1500-2000 arası
Bazıları zaten ikiz deyince kabul etmiyorlar baştan. Bu benim dediğim minimum fiyatları zaten. Benim düşüncem de şöyle bakıcı olsa da olmasa da bu bebekler bizim ve biz bakmak zorundayız ben zaten en yakınıma bile güvenemiyorum elin kadınına komple bebeğimi al bak diye bırakamam. Onda beklentim Bebeğin bakımından ziyade evin temizliği işler vs ile ilgilensin. Yemeği de ben yaparım. Gece belki çok uykusuz kalırsam arada dönüşümlü bu gece sen ilgilen diyebilirim. Bir de biriyle ilgilenirken diğeri ağlarsa falan ona bakmak. Çünkü ben de evde Olacağım zaten. Bir de ben kadınlarla çok çalıştım türküyle de yabancısıyla da. En iyisine bile bırakmam komple her şeyimi biraz huyluyum o konuda. Bir de evin içinde sürekli bir yabancı çok zoruma gidiyor. Eşim falan çok rahattır benim. Şimdi acaba diyorum ne kadar büyümeleri lazım benim tek Başıma idare edebilmem için onu düşünüyorum... Kafam sürekli bunlarla dolu...sen iki bebek için fiyat aldın mı?
benim verdiğim rakamlar tek bebek için.
tek bakıcı iki bebeğe bakabilir mi bilmiyorum.
sen nasıl yapacaksın bir tane mi tutacaksın?
nasıl çıkıcaz bu işlerin içinden.
düşündükçe uykularım kaçıyor.
bir de yrm gün yardımcıya ihtiyacım olacak benim.(
Maşallah,kendini suçlama sen yesende yemesende onlar olacağına varır,vücut depolarından tırtıklarlarYok canim ozel birsey yapmiyorum hic istahim hamileligimin basindan beri yok istahim acilsin diye balik yagi kullaniyorum ama nafile oglum haftasina gore normal kizim 2 hafra gerymis kendimi biraz sucluyorum ama 15 gundur yemeye calistim bakalim persembe kontrolumuz var kuzularim buyumusmu:)
Aynen öyle canım.eliliğimizin ilk zamanlarındaha çok susuyodum,yapım böyle birazda.öfkelenince susup,içimdenpatlıyorum.konuşup geri dönüşü zor laflar etmrkten korkuyorum belki.ama şimdi işler değişti biraz daha,arada affetmediğim de oluyor nolcaksa olsun diye yada konu kapandıktan sınra başka bi zaman o konuya dair laf sokuyorum.kendimce öç alıyorum.zor bi durum,böyle erkeklerle evli kalabilmeyi başarmak,yürütmek ayrı bir başarı.arkadaşlarımız var mesela,adama bakıyorum kesinlikle karısından önce fikrini bile beyan edemiyo,değilki tartışmak.arayıp görüşmek istiyoruz,"eee,ben bi soriyim,konuşiyim haber veririm diyo"canım yaa senin durumun da çok zor valla. insan sürekli içine ata ata hasta olur dikkat et çok sıkma bari kendini. benim bir arkadaşımın annesi de senin anlattığın gibi bir duruma düşüyor hep. kadın en sonunda içine atmaktan hep alttan almaktan sedef hastası oldu. sen dikkat et. içine atma. hep alttan da alma. Allah hakkımızda hayırlısını versin.
ama oğlunu şimdiden alıştırarak çok iyi yapmışsın inşallah ben de öyle yetiştirebilirim. en çok istediğim şey o. ileride de hayatındaki insanlardan çok hayır duası alırsın eminim. en azından oğlun kendi kendine hayatını idame ettirebilecek güce sahip olur bu da bir anne için en büyük mutluluk bence...
Öyleymiş evet,aman delimiyim o kadar para verilir mi hiç.ha verilir tabi de ayda 10.000tl gelirimiz olsa bayıla bayıla tutarım nolcak.ama şu durumda mümkün değilOnlar hiç ucuz değil canım en aşağı 500-600 dolara geliyorlar. Ayrıca belli bir süre içinde sigortasını da yapmak zorundasın. O işlemler de çok yorucu hem emniyetle hem vergi dairesi içişleri ile birsürü gitgel yapıyorsun. Ortalama 2000 tlye yakın bir şey oluyor...
Bu daha yorucu,uğraştırıcı görünüyor bence.oğlumda lansinoh %100 lanolin krem kullanmıştı,zaten doğal,katkısız,kokusuz ve tatsız bir madde olduğu için emzirme öncesi temizlemeye gerek kalmıyor.çocuk dr umuza da sormuştum,temizleme,bende onu kullandım bi zararı yok demişti.çeşitli markalarında var,%100 lanolin olması yeterli.birde uzun salınımlı olmasından dolayı her emxirmede sürmek gerekmiyo.ikizlerde de böyle yapmayı düşünüyorum.aklıma gelmişken söylemeden geçmeyim dedim kızlar;
doğumu yakın olan arkadaşlar unutmasın doğum için daha zamanı olanlarda mutlaka bi kenara yazsın
bebeklerinizi emzirirken göğüs uçları yara olmasın diye genelde kremler kullanılır ama onun kullanımı biraz uğraştırır emzirmeden önce yıkamanız, kremi temizlemeniz gerekir dolayısıyla geceleride zor bir işlemdir.
basit ve işinizi kolaylaştıracak hemde fayda sağlayacak uygulayıp çok memnun kaldığım deneyenlerinde iyi sonuç aldığı bir öneri sunayım size;
krem yerine karbonatlı su kullanın hem sizi yaralardan kurtarır hemde bebişlerinizin ağız içinde oluşan pamukçuk denen ağız yaralarının oluşmasını engeller,
günlük yarım çay bardağı kaynatıp soğuttuğunuz suya 1 çay kaşığı karbonat ekleyip karıştırıp kullanabilirsiniz
hergün taze hazırlayıp pamukla uygulayın inşallah faydasını göreceksiniz..
Patikli tulum ve alt olarak bende çok fazla almamaya gayret ediyorum.bacak boyları çok kısa oluyor ve hemen küçülüyorlar.o yüzdn genelde ayaksız olanları tercih ediyorum.alışverişlerimi de yazın doğacakları için 0-3 ayları yazlık gibi 3-6 ayı da sonbahar ve kışa uygun seçiyorum.gardrop şuan %50-50. 0-3 ve 3-6 ay olarak alışveriş yapıyorum.6 aydan sonrası gelişimlerine bağlı artık.3-6 aylık tulum aldınız mı siz hanımlar?
ben oğluma 3 aydan sonra tulum giydirmemiştim. pijama takımları en rahatı aslında.
ama şimdi alsam mı almasam mı tereddüt ettim.
zira tulumlar hemencecik dar geliyor.bacaklar sığmıyor içine.
bu sebeple sayıca abartmak ta istemiyorum.
elimizde kalacak sonra.
patiksiz olanlardan birer tane mi alsam acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?