IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

73 kgla basladim 25.haftamdayim 76.5 kiloyum 23.haftamda kizim 450gr oglum 525 grdi

73 kgla basladim 25.haftamdayim 76.5 kiloyum 23.haftamda kizim 450gr oglum 525 grdi
Özel bişey yapıyomusunuz kilo kontrolü için?çok ideal kilo almışsınız.ben de 16. Haftada 1 kilo aldım henüz.ama zaten kiloluyum ve ikiz olmaları beni kilo konusunda korkutuyo.bundan sonrakiagtalarda nasıl minimumda kilo alırım diye sormak istedim size.maşallah,bende sizin kadar olabilsem keşke

Yok canim ozel birsey yapmiyorum hic istahim hamileligimin basindan beri yok istahim acilsin diye balik yagi kullaniyorum ama nafile oglum haftasina gore normal kizim 2 hafra gerymis kendimi biraz sucluyorum ama 15 gundur yemeye calistim bakalim persembe kontrolumuz var kuzularim buyumusmu:)

canım yaa senin durumun da çok zor valla. insan sürekli içine ata ata hasta olur dikkat et çok sıkma bari kendini. benim bir arkadaşımın annesi de senin anlattığın gibi bir duruma düşüyor hep. kadın en sonunda içine atmaktan hep alttan almaktan sedef hastası oldu. sen dikkat et. içine atma. hep alttan da alma. Allah hakkımızda hayırlısını versin.
ama oğlunu şimdiden alıştırarak çok iyi yapmışsın inşallah ben de öyle yetiştirebilirim. en çok istediğim şey o. ileride de hayatındaki insanlardan çok hayır duası alırsın eminim. en azından oğlun kendi kendine hayatını idame ettirebilecek güce sahip olur bu da bir anne için en büyük mutluluk bence...

canim tesekkur ederim. Kusura bakma iste cahilligime ver. Ne bileyim. Ben hep kendimi yasayip gorecez e sartlandirdim

ne kusuru canım cahillik olur mu hiç, sen hayırlısıyla bebişlerini kucağına al da gerisini yaşayarak öğrenirsin zaten
annelik içgüdüsü ile herşey halloluyo merak etme..

aklıma gelmişken söylemeden geçmeyim dedim kızlar;
doğumu yakın olan arkadaşlar unutmasın doğum için daha zamanı olanlarda mutlaka bi kenara yazsın
bebeklerinizi emzirirken göğüs uçları yara olmasın diye genelde kremler kullanılır ama onun kullanımı biraz uğraştırır emzirmeden önce yıkamanız, kremi temizlemeniz gerekir dolayısıyla geceleride zor bir işlemdir.
basit ve işinizi kolaylaştıracak hemde fayda sağlayacak uygulayıp çok memnun kaldığım deneyenlerinde iyi sonuç aldığı bir öneri sunayım size;
krem yerine karbonatlı su kullanın hem sizi yaralardan kurtarır hemde bebişlerinizin ağız içinde oluşan pamukçuk denen ağız yaralarının oluşmasını engeller,
günlük yarım çay bardağı kaynatıp soğuttuğunuz suya 1 çay kaşığı karbonat ekleyip karıştırıp kullanabilirsiniz
hergün taze hazırlayıp pamukla uygulayın inşallah faydasını göreceksiniz..

Orada bakıcı fiyatları ne kadar uygunmuş yaa Ankara'da hep 1500-2000 arası

Yatılımı alıcan?ya şu yabancı bakıcılar varmış,ucuza,yatılı çalışıyolarmış.öyle bitane bulsak keşke
Onlar hiç ucuz değil canım en aşağı 500-600 dolara geliyorlar. Ayrıca belli bir süre içinde sigortasını da yapmak zorundasın. O işlemler de çok yorucu hem emniyetle hem vergi dairesi içişleri ile birsürü gitgel yapıyorsun. Ortalama 2000 tlye yakın bir şey oluyor...

picabodan neler aldın canım?ben bu siteyi bilmiyodum.
bir inceleyeyim bakalım.
sen de ürünler eline geçince yaz.
mecburen bazı şeyleri internetten alıyoruz..
gerçi ben çoğunu internetten aldım.:))
daha kolay oldu benim için.

Orada bakıcı fiyatları ne kadar uygunmuş yaa Ankara'da hep 1500-2000 arası
sen iki bebek için fiyat aldın mı?
benim verdiğim rakamlar tek bebek için.
tek bakıcı iki bebeğe bakabilir mi bilmiyorum.
sen nasıl yapacaksın bir tane mi tutacaksın?
nasıl çıkıcaz bu işlerin içinden.
düşündükçe uykularım kaçıyor.
bir de yrm gün yardımcıya ihtiyacım olacak benim.(

3-6 aylık tulum aldınız mı siz hanımlar?
ben oğluma 3 aydan sonra tulum giydirmemiştim. pijama takımları en rahatı aslında.
ama şimdi alsam mı almasam mı tereddüt ettim.
zira tulumlar hemencecik dar geliyor.bacaklar sığmıyor içine.
bu sebeple sayıca abartmak ta istemiyorum.
elimizde kalacak sonra.
patiksiz olanlardan birer tane mi alsam acaba?

Bazıları zaten ikiz deyince kabul etmiyorlar baştan. Bu benim dediğim minimum fiyatları zaten. Benim düşüncem de şöyle bakıcı olsa da olmasa da bu bebekler bizim ve biz bakmak zorundayız ben zaten en yakınıma bile güvenemiyorum elin kadınına komple bebeğimi al bak diye bırakamam. Onda beklentim Bebeğin bakımından ziyade evin temizliği işler vs ile ilgilensin. Yemeği de ben yaparım. Gece belki çok uykusuz kalırsam arada dönüşümlü bu gece sen ilgilen diyebilirim. Bir de biriyle ilgilenirken diğeri ağlarsa falan ona bakmak. Çünkü ben de evde Olacağım zaten. Bir de ben kadınlarla çok çalıştım türküyle de yabancısıyla da. En iyisine bile bırakmam komple her şeyimi biraz huyluyum o konuda. Bir de evin içinde sürekli bir yabancı çok zoruma gidiyor. Eşim falan çok rahattır benim. Şimdi acaba diyorum ne kadar büyümeleri lazım benim tek Başıma idare edebilmem için onu düşünüyorum... Kafam sürekli bunlarla dolu...

herkese günaydın:) dün iki bebeğimin de kız olduğunu öğrendim inşallah hayırlısıyla sağlıkla doğarlar.şimdi isim düşünmeye başladım çünkü zor karar veriyorum.biri duru ama diğerine bulamadım.aklıma gelenler:duru,beren,öykü,elif.önerileriniz varsa bekliyorum.bu arada butikbebede mother love indirime girmiş be bir kaç parça bir şey aldım isterseniz bir bakın.

Maşallah,kendini suçlama sen yesende yemesende onlar olacağına varır,vücut depolarından tırtıklarlar inşallah sağlık sıhhatle dünyaya gelirler.benim de ilk 3 ay öyleydi,iştahsızdı. Çok.ne yalan söyliyim seviniyodum çünkü sonlara doğru iştahımın çok açılacağını biliyodum.baştan kilo almamak ilersi için avantaj.sizin haftanızda toplamda 3 kilo slmış olmayı çok isterdim

Aynen öyle canım.eliliğimizin ilk zamanlarındaha çok susuyodum,yapım böyle birazda.öfkelenince susup,içimdenpatlıyorum.konuşup geri dönüşü zor laflar etmrkten korkuyorum belki.ama şimdi işler değişti biraz daha,arada affetmediğim de oluyor nolcaksa olsun diye yada konu kapandıktan sınra başka bi zaman o konuya dair laf sokuyorum.kendimce öç alıyorum.zor bi durum,böyle erkeklerle evli kalabilmeyi başarmak,yürütmek ayrı bir başarı.arkadaşlarımız var mesela,adama bakıyorum kesinlikle karısından önce fikrini bile beyan edemiyo,değilki tartışmak.arayıp görüşmek istiyoruz,"eee,ben bi soriyim,konuşiyim haber veririm diyo" o da erkek,bizimkilerde

Öyleymiş evet,aman delimiyim o kadar para verilir mi hiç.ha verilir tabi de ayda 10.000tl gelirimiz olsa bayıla bayıla tutarım nolcak.ama şu durumda mümkün değil

Bu daha yorucu,uğraştırıcı görünüyor bence.oğlumda lansinoh %100 lanolin krem kullanmıştı,zaten doğal,katkısız,kokusuz ve tatsız bir madde olduğu için emzirme öncesi temizlemeye gerek kalmıyor.çocuk dr umuza da sormuştum,temizleme,bende onu kullandım bi zararı yok demişti.çeşitli markalarında var,%100 lanolin olması yeterli.birde uzun salınımlı olmasından dolayı her emxirmede sürmek gerekmiyo.ikizlerde de böyle yapmayı düşünüyorum.

Patikli tulum ve alt olarak bende çok fazla almamaya gayret ediyorum.bacak boyları çok kısa oluyor ve hemen küçülüyorlar.o yüzdn genelde ayaksız olanları tercih ediyorum.alışverişlerimi de yazın doğacakları için 0-3 ayları yazlık gibi 3-6 ayı da sonbahar ve kışa uygun seçiyorum.gardrop şuan %50-50. 0-3 ve 3-6 ay olarak alışveriş yapıyorum.6 aydan sonrası gelişimlerine bağlı artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…