IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

duyarliliginiz cok guzel tebrik ederim.
Bebekleriniz nasil umarim bir an once cikarlar kuvozden. Saglikdurumlari nasil

yasadiklarini okudum. Gercekten cok zor seyler. Rabbim size kolaylik ve sabir miniklerinize de ozellikle de oglunuzu ve oradaki tum evlatlara acil sifalar versin. bizim bir topigimiz daha var linkini vereyim orada da paylssin lufen
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...eri-gelin-beraber-gun-sayalim.759183/page-798

evde olanlar için sıkıntı yok tabi.sadece ev işine yardımcı alırsın olur biter.
ama benim gibi bakıcıya mecbur olanlar da var ve istesek te istemesek te bırakıyoruz bir elin kadınına çocuğumuzu.
yani keyfi değil nihayetinde.hayat bizler gibilere daha zor.anne yok kv yok,izin yok,çalışmak durumundayız.
oğlumda da aynı sıkıntıları yaşadım.hayatta mecburiyetler insana herşeyi yaptırır...

Canım Rabbim yardımcın olsun,evlatlarını sağlık sıhhatleri tastamam sana nasip etsin.çok zor bi süreç eminim,Rabbim dayanma gücü versin.sınavın büyük.inşallah layıkıyla geçersin bu sınavdan.erken doğuma dair ne gibi belirtiler yaşadığın,buna neyin sebep olduğu,dr ların erken meydana gelen doğumunla alakalı yaptıkları yorumları vakit bulup,kıymetli vaktinden zaman ayırarak bizimle paylaşırsan çok sevinirim.hepimiz ikiz annesi adayıyız,hepimiz senin yaşadığın durumun riskiyle devam ediyoruz gebeliklerimize.bizim de başımıza gelebilir.Tekrar tekrar Rabbimden metanetinizi korumanıza yardımcı olmasını diliyorum.

Rabbim sonumuzu hayretsin inşallah kilolar bi sekilde verilir :)

Kizlar hakikaten picabo da cok guzel indirimler var. Ben disneyin ikili yelegini e bebekten 35 liraya almistim. Sitede 23 lira. 13 liraya alt ust zibin takimlari var. Benim kiyafet isim bitti alamiyorum bakiyorum sadece. Eksigi olanlar baksin

disney in kısa kol body ,kolsuz body,pijama takımı,penye yelek aldım canım.onlar hemen yolladılar mahallemdeki kargonun şubesine gelmiş sabah aradım bugün teslim edilecek dediler ama galiba aşagıdan zile basıp döndüler zil çalışmıyo bunu not aldırmıştım şu aras kargoyu bu yüzden sevmiyorum.oysaki çok yakınım çoktaan gelmeliydi.
gelsinler bakacam orjinalmi sorunsuz mu?yazarım.
birde butik bebe de fuar baby den aldım sizde bakın ben zaten mağazadanda aldım bu markayı çokgüzel yumuşacıklar.
picabodan kuzenler çok alıyo bizim sorun olmamış hiç.

doğuma 1 ay kala mı başlayalım canım kremler gibi?bende görmüştüm arkadaşımda bebeğin ağzı yara olmuyo demişti sonuçta dezenfekte eden birşey karbonat.

ben 3-6 ay hiç almadım.gelişimlerine göre alırım diye.ama en rahatı tulum bence önden çıtçıtlı olanlar.bence al patiksiz yada gelişimlerine göre alırsın sonra.

Aynen ben de ilk oğlumda çok kararlı davrandım. Şükür oğlum da çok uysaldı. Sallama vs hiç yapmadım. Olduğu yerde gündüzleri uyurdu. Geceleri ve gündüzleri yatağına koyduğumda da kendiliğinden uyurdu. İnşallah ikizlerim de öyle olur.

Kiyafet alisverisini biraz abartarak da olsa bitirmistim.bugun biberon emzik ivir zivir bir ton sey aldim int.ten.hala ivir zivirlardan eksik buldum.gicik oldum 400 liraya yakin esya aldim hala bitmedi.buyuk parcalari da sona biraktimbir de.ama maddi olarak gercekten zorluyor ikizler.Allah sagsalim kucagimiza aldirsin da sukur yine de.

Hayırlı olsun canım aynıyız senle :) arkadaşımın ikizleri oldu geçen sene duru ve derin koydu sende öyle yapabilirsin istersen

Aynen öyle canım,Allah yokluklarını da vermesin ama bizde aynen göçtük resmen her şeyi çifter çifter almaktan.bi çok eşyalarını almış olmamıza rağmen sadece bu hafta sonu 500 den fazlada biz harcadık.üstelik sadece kılık kıyafet.100 oraya,200 buraya derken... Arabalarını aldık dün,oto koltuğuyls.1600 de öyle gitti.şuana kadar ksç bin oldu bilmiyorum.Allah cümleten yâr ve yardımcımız olsun

evet haklısın. ben de çalışıyorum normalde ama bu dönem çocuklardan ötürü ara verdim. hamilelik sonrası da bir süre çalışamayacağım. çocuklar belli bir büyüklüğe gelene kadar. kreş falan yine daha güvenli yerler ama bakıcı ile ilgili öyle kötü hikayeler var ki etrafımda ve yakınımızda hiç güvenemiyorum. benim yeğenlerime bakan bakıcı anne baba evde yokken çocukları yere yatırıp üzerinden atlamaca oynuyormuş. bunun gibi yüz tane şey anlatabilirim. hepsi de en yakınımda yaşanmış şeyler. sen istediğin kadar kamera tak izle yabancı bir kadın kaşla göz arasında her şeyi yapabilir. tüylerim diken diken oluyor düşündükçe. belki de düşünmemek daha rahat olmak lazım. ama çok elimde olan bir şey değil yani. düşünüyorum ister istemez...

çalışan yada çalışmak isteyen annelerle ilgili bi sürü yasal düzenleme ve geliştirme yapıldı.ama hiç birimiz bilgi sahibi değiliz.hangi haklara sahibiz,neleri talep edebilirz iş verenden,çalışma durumunda devlet desteği nedir tam olarak şekillenmedi hiç.örneğin aylık bin lira kreş yardımından bahsediliyor ya da anne dilerse yarı zamanlı çalışabilir deniyor.

:))) o model de iyiymiş. affetmek çok kolay bir şey değil zaten canım. benim eşim de yapıp edip iki dk sonra sırnaşıyor. ama ben hemen o anda affedemiyorum zamana ihtiyacım oluyor. bazen günler sürüyor bazen daha uzun. tabi küs oturmuyorum ama insanın içinde kalıyor bir şeyler. kalp kolay kırılıyor ama onu düzeltmesi o kadar kolay değil...

düzenleme yapılacak deniliyor ama daha yapılmadı canım yaa. hep bir şeylerden bahsediliyor ama hiçbir zaman o konuda bir avrupa standardına ulaşamayız bence. yapılsa bile bizim zamanımıza yetişmez. olduğunda bizim çocuklarımız büyümüş olur....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…