IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

Şu sallamadan uyutmaya bide ben aliştırsam yaa offf

Bunu ben babymallde görmüştüm, ilk aylar için çok çukur geldi bize ve metal aksamı ince ve zayıf gibi. Kaç kiloya kadar taşıyormuş? Bir de bişey sorcam siz bu resimleri nasıl ekliyorsunuz :) ? ben sadece link ekleyebiliyorum da.

kızlar ben cok kararsızım gogus pompası alıyomusunuz ne yapayım bılmıyorum alıyosanızda hangı marka yardımcı olursanız sevınırım

Şu sallamadan uyutmaya bide ben aliştırsam yaa offf
Sizinkiler kaç aylık ? Biz en başından beri sallamadık, sallanmayan beşik aldık. Gazdan dolayı huzursuz olduğu zamanlarda gerekirse ayakta bazen de anakucaklarında salladık tabii ama arasıra o da, öyle rutine bindirmedik işi. Şimdi artık onu da bıraktık, hiçbir şekilde sallamıyoruz. Sekiz aylık oldular artık gaz sancısı da pek olmuyor.

10kg diyo.yani 9-10 aylıkkene kadar.zaten fazlası kullanılmıyo.dediğiniz gibi iskeleti zayıf gibi duruyo görünüşte ama kullanıcı yorumları çok pozitif.herkes ince olmasına karşın çok sağlan bi ürün diyor,internetten videolarına baktım,içinde bebek varken fln iyi duruyodu.bilemedim ki ya resim ekleme cevapla butonunun yanındaki dosya ekle'den yapılıyor.

Maşallah

Yedi yeni bitti bizimkilerin de bende hiç istemedim ama ben oda da yokken salladı gelen giden söyledim o kadar da şimdi alıştı gittiler

bende manuel düşünüyorum aslında esım uğraşamazsın onla deyıp caydırıyor ama elektırıklıyıde kullanamamakda var
Bence manuelle başlayın,eğer sütünüz bollaşır,manuel yeterli gelmezse o zaman paraya kıyar alırsınız,aksi halde şuan herşey belirsizken o kadar parayı elektirikli pompaya vermek hata olabilir.ayrıca neden beceremeyesiniz,benim kuzenin genel cerrah,o bile avent manuelle sağardı.alsa alırdı elektirikli,para gani onlarda.manuel sadece ilk günle süt coşana kadar biraz yorar,öekersin çekersin gelmez,bi damla iki damla.şnsanın kolları düşüyor ama bi kaç günden sonra istikrarla devam edince bi iki pompalıyosun göğüsler fışkırıyo zaten foşşşş diye :))

Yedi yeni bitti bizimkilerin de bende hiç istemedim ama ben oda da yokken salladı gelen giden söyledim o kadar da şimdi alıştı gittiler
Eğer dişinizi sıkıp bir kaç gün ya da bir haftanızı feda ederseniz uyku terbiyesi verebilirsiniz.yapacağınız tek şey yenilmemek,ağlasalar çatlasalards kararlı olmak.tabi önce komşuları bilgilendirip önden bi özür dilemek lazım.ardından her uyku zamanı yataklarına bırakıp biraz okşayıp konuşup yanlarından ayrılın.en fazla 5 dk ağlamalarına müsade edip 5 dk dan sonra odanın kapısından kendinizi gösterek sakinleşmelerini sağlayın.böyle böyle uyuyana kadar bu döngü böyle devam eder.dediğim gibi kararlı olabilirseniz de bir haftaya kalmaz alışırlar.bir hafta çile çekersiniz belki ama sonra yatağına girince uyuyan bebekleriniz olur.nacizane uzman kitaptan edindiğim bilgi.

ay be de sallanan beşik alayım diyordum ama alışırlar mı çok mu sıkıntı olur acaba...

Kızlar ev tipi ana kucağı için tercihleriniz ne yönde?otomatik sallananmı yoksa klasik modeller mi tercihiniz?fikri olan veya almış olanlar paylaşabilirlermi?
ev tipi ana kucağı almak şart mı acaba normal oto koltuğu da yapacağımız ana kucağı evde kullanıma pek uygun değil mi?

Pompası tekli mi yoksa çiftlik mi almayi düşünüyorsunuz? Tekli olunca diğer gögusten de süt geliyormuş ziyan oluyormuş. Zaten ikiz olduğu için suyumuz yetmeyecek. Ne yapsam bilemedim...manuel mi elektrikli mi...avent mi başka bir şey mi...Tekli mi çiftlik mi...

Benim fikrim ameda ama tekli mi ciftli mi bilmiyorum. Profesyonel hastane tiplerine en yakin oymus. Daha once de soylemistim. Aventten cok cok memnun olan da var hic mi hic memnun olmayan da var. Demekki gogus yapisiyla alakali diyorum ben.

ev tipi ana kucağı almak şart mı acaba normal oto koltuğu da yapacağımız ana kucağı evde kullanıma pek uygun değil mi?
ben senin icin aldiklarimi yazacaktim ama inan olmuyor. Utulerken ne var ne yok sayarim dedim olmadi. Karisti. Yerlestirmeyi beceremedim bile daha. Demin canta yaptim hangisi hangisinin parcasi birbirine girmis utuyu yapan abla biraz karistirmis. Onlari bulmakta bile zorlandim.

Hanimlar bu arada hastane cantami (cantalarimi ) yaptim. Bir kac eksik kaldi. Bazi seylerde abarttigimi dusunuyorum.
Hastane ile ko usmadim nasil oluyor dr.a soyluyorum erken bir sonrakinde konusuruz diyor iki seferdir. Hastaneyle konusunca belki bazi seyleri cikaririm.
BENIM ICIN:
bir carsaf (tamamen gereksiz oldugunu dusunuyorum)
iki takim pijama
bir sabahlik
biraz ped ve hasta bezi
hem tdk kullanimlik hem de normal camasir.
4 adet emzirme atleti
1 adet emzirme sutyeni ( hamilelikte cok alistim sutyen takmamaya simdi eziyet gibi geliyor.)
tarak
sarj aleti
her ihtimale karsi libalaks lavman(transferden sonra kullanmistim zararsiz bisey)
terlik
uni baby islak mendil
gogus pedi, lanolin krem
dis fircasi dis macunu
Pijamalara uygun tek renk ev basortusu alacagim
hastaneden cikarken giymek icin rahat bir alt ust kiyafet

BEBEKLER ICIN
Ikiser takim tum parcalariyla hastane cikisi
ekstra iki battaniye odaya verirlerse odadaki bebek yataginin icine sermek icin.
Birer tane ic dis zibin alti icin de ayakli tulum
bolca agiz mendili ( gerekli mi bilmem nette baktigim listelerde vardi)
Biberon
emzik
Gugus ucu slikon
iki tane her ihtimale karsi premature biberon ucu
cay kasigi
Kasik yerine bibreon vermemeleri icin bir hemsirenin tavsiyesiyle pistonlu enjektor alacagim. Nasil bisey bilmiyorum.
bir paket molfiks 0 numara bez.
alt temizleme pamugu

Bunlarda gereksiz birsey varsa yazarmisiniz ya da sunu da ekle mutlaka dediginiz bir sey var mi?

Bir de hanimlar bu hastane susu isini ne yapiyorsunuz
neler planliyorsunuz.
Benim hastane susleme isine karismiyor.
Ne yapacagimi bilemiyorum
ikramlik mi olmali hediyelik mi olmali odada balon filan olmali mi
bazilari cok abartiyor
cok abartmak istemiyorum ama lohusa serbeti olayina filan girmeli miyim bilemedim

ay be de sallanan beşik alayım diyordum ama alışırlar mı çok mu sıkıntı olur acaba...
Ben de illa ki sallanan beşik olsun diyordum ama eşim ısrarla hayır sallanmayacak alışmayacaklar diye tutturdu ve sonunda sallanmayan beşik aldık. İyi ki de öyle yapmışız, hiç alıştırmadık. Sallanan alalım gerekmezse sallamam diye düşünmeyin sallarsınız çünkü, kolayınıza gelir o anda ama sonra önünü alamazsınız. Benden söylemesi.

Aynı mantık gibi aslında ama aralarında kullanış farkı çok canım.bide diğerini zırt pırt eve arabaya taşımaktansa evde ayrı bulunması,tüm gün onda uyuyup dinlenmeleri ya da oynamaları daha farklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…