- 29 Ocak 2012
- 2.585
- 1.689
- 448
- Konu Sahibi vebahargeldi
-
- #1.481
anladım canım bir de kapıya tül geçiriyorlarlwvmani planli gidersem ben kendim yapmak istiyorum ki sezerysndan once bosaltayim barsaklarimi diye. Ne bileyim o konuda hemsirelerle ugrasmak istemiyorum. Onun disinda bahsettigin kulodu bilmiyordum eczaneelerde mi var marketlerde mi.
gerisi aklimda yazmamisim.
ne bileyim hastanede o lavman isi beni cok rahatsiz ediyor kendim ilacla halledeyim diyorum. Cok minik bir ilac ama cok etkili birseydi transferden sonra kwbiz olunca kullanmistim bir iki kez
birakabilecegim kimse yok bu isleri. Sadece bir arkadasim degisik bir kapi susu yapiyor o kadar.
aklimda:
bebek cikolatasi
lohusa serbeti
serbet icin kurdelalanmmis minik kadehler
iki tane şik kavanozda mavi beyaz mashmelow
duvarda cocuklarin ismini yazan hosgendiniz yazisi şu dogum gunlerinde olan bayrak mi deniyor onlardan.
Balon ben de hoslanmiyorum kokudan ozellikle ama simdiye kadar balonsuz oda gormedim. Onun icin sordum normalde istemiyorum.
Bir de kapi susu
bu kadar dusunuyorum. Bunlar yanimda goturup ben sezeryandayken esimin de hazirlayabilecegi seyler.
zemzemi hadi verdin de (benim doktorum zemzem dahil hiçbir su vermeyin diyor da) peki hurmayı nasıl vereceksin ki?Ooooovvvv kiz ben cesaret edemem ki benim aklimda da zemzemle hurma var hemsirelerden cocuklari kurtarip onu bile nasil yapacagimi bilmiyorum. Istanbulda hele de osel hastanelerde izin vermiyorlar . Bu soda olayini birinden daha duymustum bakalim bulunsun.
zemzemi hadi verdin de (benim doktorum zemzem dahil hiçbir su vermeyin diyor da) peki hurmayı nasıl vereceksin ki?
Lavmanı eğer istemezsen kendim yapıcam dersin,zorlamazlar.ben kendim yapmıştım mesela.sen bilirsin yinede.emici külotlar bi çok markette var aslında,en kolayıda ebebrkte var.hasta bezleri çok komik,kardeşimden biliyorum.kocaman belli oluyor poponda.bide bunlar külot gibi olduğundan giyilmesi çıkarılması basit.ve çok emici.lwvmani planli gidersem ben kendim yapmak istiyorum ki sezerysndan once bosaltayim barsaklarimi diye. Ne bileyim o konuda hemsirelerle ugrasmak istemiyorum. Onun disinda bahsettigin kulodu bilmiyordum eczaneelerde mi var marketlerde mi.
gerisi aklimda yazmamisim.
ne bileyim hastanede o lavman isi beni cok rahatsiz ediyor kendim ilacla halledeyim diyorum. Cok minik bir ilac ama cok etkili birseydi transferden sonra kwbiz olunca kullanmistim bir iki kez
birakabilecegim kimse yok bu isleri. Sadece bir arkadasim degisik bir kapi susu yapiyor o kadar.
aklimda:
bebek cikolatasi
lohusa serbeti
serbet icin kurdelalanmmis minik kadehler
iki tane şik kavanozda mavi beyaz mashmelow
duvarda cocuklarin ismini yazan hosgendiniz yazisi şu dogum gunlerinde olan bayrak mi deniyor onlardan.
Balon ben de hoslanmiyorum kokudan ozellikle ama simdiye kadar balonsuz oda gormedim. Onun icin sordum normalde istemiyorum.
Bir de kapi susu
bu kadar dusunuyorum. Bunlar yanimda goturup ben sezeryandayken esimin de hazirlayabilecegi seyler.
Bencede çok radikal şeyler bunlar.hiç duymamıştım soğan vs.bu arada aklınızda olsun her emzirme sonrası göğsünüzden gelen son bi iki damla sütü göğüs ucunuza sürüp bi kaç saniye sonra kuruduğunda kapatırsanız anne sütüde çok iyi gelir ve sızlamayı durdurur,iyileştirir.Ooooovvvv kiz ben cesaret edemem ki benim aklimda da zemzemle hurma var hemsirelerden cocuklari kurtarip onu bile nasil yapacagimi bilmiyorum. Istanbulda hele de osel hastanelerde izin vermiyorlar . Bu soda olayini birinden daha duymustum bakalim bulunsun.
Şöyle söyliyim,oğlumda chicconunkini kullanıyodum ve gündüz uykularının bi kısmını onda geçirirdi çok rahat.her uyuduğunda odaya taşımazdım.çünkü eğilmek kaldırmak acılı oluyor ilk günler,hiç sorun olmadan kullandım.gayet huzurla uyurdu.ayrıca çukur olmaları konusunda şunu söyliyim,dikkat edersek oto koltuğu pusetlerde dahil yeni doğan gereçleri mümkün mertebe C şeklinde yada yumuşak formda oluyor,bebeğin kendi şeklini alıyor.ama az ama çok,tüm ana kucaklarının ortası boştur ve bebek kilo aldıkça daha da çöker ortası.nedeni şu.bebekler desteksiz oturacakları 6. Aya kadar eğri bir omurgaya sahiptirler,C şeklinde.bu yüzden doğar doğmaz oturamazlar.omurgaları zamanla düzleşir en mükemmel halini yürümeye başladıklarında alır.6. Aya kadarki dönemde çocuğu uzun süreli dümdüz istirahat ettirmek uygun değilmiş zaten.yattığı yerin mutlaka omurgasıyla uyumlu olması çok önemli. Bu nednle yatak içinde visco olanlar öneriliyor.kafasına takılan arkadaşlar için bir dip not.anladım canım. peki ev tipi ana kucağını ufaklarken sürekli yatırmak uygun olur mu acaba yatak gibi bir nevi...
Ben de hastane odası için mavi beyaz tüllerle kendim süslediğim hasır bi sepete yine kendim hazırladığım tül içersinde kurdelelenmiş çikolatalar ikram etmiştim.gelene gidene,dr lara vs.ama öyle meyve suyu limonata olayına girmedim.şimdi şartlar ve imkanlar çok arttı,para dökmeye değmez,herkes kendisi el emeği harikalar yapabilir bence.ben bu kez de yine kendim ikram için şık şekerler çikolatalar hazırlamayı düşünüyorum,bide kapı süslemesi olabilir.ben hastaneyi süslemeyi çok planlamıyorum ama ikramlık bir şeyler ve süsler kendim hazırlayacağım 30. haftaya doğru çok yıpratmamaya çalışarak kendimi. balon gereksiz ve sağlıksız bence kimileri kapı süsü yapıyor ya da alıyor o tarz bir şey olabilir. kimi loğusa şerbeti kimi limonata ikram ediyor. ama şart da değil eve gelenlere de ikram edilebilir neticede. ufak organizasyonlar yapan birileri varsa etrafında ya da güvenebileceğin birileri onlara da bırakabilirsin bu kısımları...
Ooyyy dogru soyluyorsun kendi acimdan dusundum haklisin kesinlikle ama bana yapilsa cok bozulurdum heralde. Zaten simdiden arkadaslar arasinda dile dolandim dalga konusuyum. Oyle bisey yaparsam yuzume bakmazlar benim. Ama en kotu eve gelenlere erken olursa( ins. Olmazda ) dr. Odaya ziyaretci almayi yasakladi demeyi dusunuyorumBence de sadece çikolata gibi lokum gibi bir ikram ...belki magnet gibi bir hediye sus bisi
Birde kapi süsü yeterli.
Eğer limonata şerbet kurabiye vs girersek gelen yarım saat gitmeyecek en azından dökülen sacilan odanın havası vs iyice rahatsız eder insanı.
Ben odaya gelen ziyaretçilerin telefonlarını kapıda bir kutuya bırakıp galos giyip ,ellerini alacağım antibakteriyal jelle yıkayıp hatta kucağına alacak kisilerin eczacı önlüğü gibi verdigim bişeyi giymesini istiyorum.
Ama yapabilir miyim bilmiyorum. Şimdiden lohusa sendromuna huysuzluga hazırladım kendimi...
Kimbilir kac kisiyi kıracağım kendim ne kadar sinir olacağım...
Alışsınlar lafına şimdiden sinir oluyorum....
Bence de sadece çikolata gibi lokum gibi bir ikram ...belki magnet gibi bir hediye sus bisi
Birde kapi süsü yeterli.
Eğer limonata şerbet kurabiye vs girersek gelen yarım saat gitmeyecek en azından dökülen sacilan odanın havası vs iyice rahatsız eder insanı.
Ben odaya gelen ziyaretçilerin telefonlarını kapıda bir kutuya bırakıp galos giyip ,ellerini alacağım antibakteriyal jelle yıkayıp hatta kucağına alacak kisilerin eczacı önlüğü gibi verdigim bişeyi giymesini istiyorum.
Ama yapabilir miyim bilmiyorum. Şimdiden lohusa sendromuna huysuzluga hazırladım kendimi...
Kimbilir kac kisiyi kıracağım kendim ne kadar sinir olacağım...
Alışsınlar lafına şimdiden sinir oluyorum....
Kucağa tabiki vermeyin,bende vermem.sümükten,gripten en tehlikelisi ağız enfeksiyonları ve uçuklar.o minicik bebekler henüz savunma mekanızması geliştiremeden böyle bi enfeksiyona maruz kalırlarsa Allah muhafaza ağır etkilenirler.ben sadece uzaktan yattıkları yerden üstten baktırırım.Bazı insanlar gercekten cok düşüncesiz ve cahil oluyor.
Elinde sümuklu mendille nezle insanların hasta ziyaretine geldigini gördüm..
Valla kim kızarsa kızsın söylerim almasın herkes kucağına zaten minik doğuyorlar herkes al kucağına herkes cek resmini istemiyorum
Şimdiden yapabileceğim potansiyel huysuzluklari yakınlarıma gülerek söylüyorum...
Evet Kıymetli bunlar...
Evet b.kunda boncuk var falan diye şakayla karisik mesajlarımı veriyorum..
Eşimde hastanedeki sadece minik yuvarlak acik olan kuvezlere mı koydursak odada diyor gülüyoruz...
Saka gibi konuşuyoruz şimdidenama aslında cogu gercek olacak
guzel aslinda. Cevremde oyle cok dikkat etmeyecek kimsem yok bilincli insanlar ama ne bileyim belli olmaz ki. Simdi ben hamileyim diye grip olan arkadas ziyaretime gelmiyor dikkat ediyor ama iste bebek farkliGerçi ben bunları kızımda da yaptım..
Sonucları pek iyi sayılmaz belki de iyi bilmiyorum..
Kızım genc kız suan cok cok az arkadaşı oldu herzaman ...her konuda cok secici... Herkesle samimi olmaz heryerde yemek yemez... Baskalarında kalmaz el sakası sevmez vicik vicik opulmek sarılmak sevmez..
Olsun o kendinden şikayetçi değil..
Ben de ondan ben de sevmem zaten bunları..
Sen söyleyince ameda yi da araştırdım iyi şeyler yazmışlar. Ama her yerde bulunmuyor galiba.buldugum sitelerde de stokta kalmamış. Olur da karar verip alırsan burdan paylaşırsan sevinirim.Benim fikrim ameda ama tekli mi ciftli mi bilmiyorum. Profesyonel hastane tiplerine en yakin oymus. Daha once de soylemistim. Aventten cok cok memnun olan da var hic mi hic memnun olmayan da var. Demekki gogus yapisiyla alakali diyorum ben.
himm bak bilmiyordum sadece karar verdim alma isine kalkismamistim. Neye elimi atsam elimde kaliyor :))Sen söyleyince ameda yi da araştırdım iyi şeyler yazmışlar. Ama her yerde bulunmuyor galiba.buldugum sitelerde de stokta kalmamış. Olur da karar verip alırsan burdan paylaşırsan sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?