- 11 Ekim 2012
- 463
- 134
- 83
- Konu Sahibi vebahargeldi
-
- #1.501
İlk 3-4 ay çok çukur kalıyor gerçekten, bebek içinde büzülüp kalıyor. Biz çukur kısmı minderle doldurarak kullanmıştık. Bir de anakucakları için bel destekleri satılıyor, onlar da iyi olabilir. Resmini eklemeye çalışayım...anladım canım. aslında ev tipi ayrı dışarı tipi ayrı olsa da o dışarıda kullanılanlar bana çok çukur geliyor dışarısı için kullanılsa bile sadece çocuğun omurgasını falan etkilemez mi?
30. Hafta nasıl bi duygu?biraz anlatırmısın?kilo durumları,çatlaklar ne alemde?en çok ne zorluyor seni?uyku,nefes alma,hareket,yürüme bunlarda ne kadar zorlanıyosın?iştahın nasıl.bebek hareketleri çok acıtıyormu,bebekleri çıktı çıkıcak gibimi hissediyosun sende?kafamda binlerce soruhimm bak bilmiyordum sadece karar verdim alma isine kalkismamistim. Neye elimi atsam elimde kaliyor :))
daha oncede yorumlara istinaden avent ikiliyi dusunmustum meger turkiyede satisi yokmus. Ameda da oyle olmasin?
Güzelmiş,nerde satılıyor bu?İlk 3-4 ay çok çukur kalıyor gerçekten, bebek içinde büzülüp kalıyor. Biz çukur kısmı minderle doldurarak kullanmıştık. Bir de anakucakları için bel destekleri satılıyor, onlar da iyi olabilir. Resmini eklemeye çalışayım...
Resmi aldığım site Toker bebe ama birçok yerde satılıyor. http://www.e-toker.com/sevi-bebe-ana-kucagi-bel-destegi-ekru-12319 siz googledan taratın, fiyatlar değişken olabiliyor çünkü. Butikbebede de var mesela şu an, sevi bebe kampanyasında.Güzelmiş,nerde satılıyor bu?
ha anladım şimdi daha mantıklı oldu canım :)Canim ikisini de vermiyorsun sadece agzina degdiriyorsun o kadar. Hurmanin icini parmagina azicik bulastirip agzina degdiriyorsun yutacak ya da minicik de olsa agzina gidecek kadar degil
anladım canım çok sağol açıklama için.Şöyle söyliyim,oğlumda chicconunkini kullanıyodum ve gündüz uykularının bi kısmını onda geçirirdi çok rahat.her uyuduğunda odaya taşımazdım.çünkü eğilmek kaldırmak acılı oluyor ilk günler,hiç sorun olmadan kullandım.gayet huzurla uyurdu.ayrıca çukur olmaları konusunda şunu söyliyim,dikkat edersek oto koltuğu pusetlerde dahil yeni doğan gereçleri mümkün mertebe C şeklinde yada yumuşak formda oluyor,bebeğin kendi şeklini alıyor.ama az ama çok,tüm ana kucaklarının ortası boştur ve bebek kilo aldıkça daha da çöker ortası.nedeni şu.bebekler desteksiz oturacakları 6. Aya kadar eğri bir omurgaya sahiptirler,C şeklinde.bu yüzden doğar doğmaz oturamazlar.omurgaları zamanla düzleşir en mükemmel halini yürümeye başladıklarında alır.6. Aya kadarki dönemde çocuğu uzun süreli dümdüz istirahat ettirmek uygun değilmiş zaten.yattığı yerin mutlaka omurgasıyla uyumlu olması çok önemli. Bu nednle yatak içinde visco olanlar öneriliyor.kafasına takılan arkadaşlar için bir dip not.
ben de kendim gelenlere hediyelik şeyler hazırlayacağım bir saklamalık bir yemelik olarak. kapı süslemesi de kendim de yaparım ama bugğn hastaneye gittiğimde çok tatlı ikiz oğlanlı kapı süsü gördüm çok hoşuma gitti onun gibi bir şey hazır da alınıp takılabilir. fazla da abartmaya gerek yok. zaten yeni doğum yapmış olacağım insanları mı ağırlayayım bebeklere mi bakayım iyileşmeye mi çalışayım yani...Ben de hastane odası için mavi beyaz tüllerle kendim süslediğim hasır bi sepete yine kendim hazırladığım tül içersinde kurdelelenmiş çikolatalar ikram etmiştim.gelene gidene,dr lara vs.ama öyle meyve suyu limonata olayına girmedim.şimdi şartlar ve imkanlar çok arttı,para dökmeye değmez,herkes kendisi el emeği harikalar yapabilir bence.ben bu kez de yine kendim ikram için şık şekerler çikolatalar hazırlamayı düşünüyorum,bide kapı süslemesi olabilir.
Valla pek bir fark yok. 28 den sonra vakit gscmek bilmiyor. Uc gun once ilk catlagimi gordum ertesi gunde bir suru daha eklenmisti ama yirtildigi gun cok acimisti karnim. Sonradan anladim ki o yirtiklarin acisiymis. Ama evet sona yaklastigini hissediyorsun korku endise sarmaya basladi beni. Ne olacak nasil olacak. ben hala kustugumicin cok kilo alamadim. Karnim cok gergin. Bir de 20 den sonraki kasilmalarla birlikte hepten gerilip kaliyorum. Canim haftalar ilerlwdikce hareketler daha net ama daha azaliyor sanki yerleri rahat degilmis gibi geliyor bana. Benim agrim cok oldugu icin onun sikintisinidaha cok yasiyorum. Onun icin pek tadini cikaramiyorum30. Hafta nasıl bi duygu?biraz anlatırmısın?kilo durumları,çatlaklar ne alemde?en çok ne zorluyor seni?uyku,nefes alma,hareket,yürüme bunlarda ne kadar zorlanıyosın?iştahın nasıl.bebek hareketleri çok acıtıyormu,bebekleri çıktı çıkıcak gibimi hissediyosun sende?kafamda binlerce soru
o hijyen konusunda ben de biraz cinsim galiba. ama ben de çok hassasımdır yeni dğmuş bir bebeğe karşı. bir zahmet ellerini yıkasınlar ya da antibakteriyelle temizlesinler...Bence de sadece çikolata gibi lokum gibi bir ikram ...belki magnet gibi bir hediye sus bisi
Birde kapi süsü yeterli.
Eğer limonata şerbet kurabiye vs girersek gelen yarım saat gitmeyecek en azından dökülen sacilan odanın havası vs iyice rahatsız eder insanı.
Ben odaya gelen ziyaretçilerin telefonlarını kapıda bir kutuya bırakıp galos giyip ,ellerini alacağım antibakteriyal jelle yıkayıp hatta kucağına alacak kisilerin eczacı önlüğü gibi verdigim bişeyi giymesini istiyorum.
Ama yapabilir miyim bilmiyorum. Şimdiden lohusa sendromuna huysuzluga hazırladım kendimi...
Kimbilir kac kisiyi kıracağım kendim ne kadar sinir olacağım...
Alışsınlar lafına şimdiden sinir oluyorum....
ben senin icin aldiklarimi yazacaktim ama inan olmuyor. Utulerken ne var ne yok sayarim dedim olmadi. Karisti. Yerlestirmeyi beceremedim bile daha. Demin canta yaptim hangisi hangisinin parcasi birbirine girmis utuyu yapan abla biraz karistirmis. Onlari bulmakta bile zorlandim.
ay kıyamam ya ne yapsan çatlıyor sanırım çatlayacağı varsa...Valla pek bir fark yok. 28 den sonra vakit gscmek bilmiyor. Uc gun once ilk catlagimi gordum ertesi gunde bir suru daha eklenmisti ama yirtildigi gun cok acimisti karnim. Sonradan anladim ki o yirtiklarin acisiymis. Ama evet sona yaklastigini hissediyorsun korku endise sarmaya basladi beni. Ne olacak nasil olacak. ben hala kustugumicin cok kilo alamadim. Karnim cok gergin. Bir de 20 den sonraki kasilmalarla birlikte hepten gerilip kaliyorum. Canim haftalar ilerlwdikce hareketler daha net ama daha azaliyor sanki yerleri rahat degilmis gibi geliyor bana. Benim agrim cok oldugu icin onun sikintisinidaha cok yasiyorum. Onun icin pek tadini cikaramiyorum
amao kadar haklısın ki ben de tamamen aynı düşüncedeyim. bir de fotoğraf çekilmesi beni hasta ediyor. istersem ben paylaşırım siz çekmeyin yani. ben şimdi de hamile hallerimi paylaşmıyorum. habire sorup duruyorlar ama hoşuma gitmiyor yani...Bazı insanlar gercekten cok düşüncesiz ve cahil oluyor.
Elinde sümuklu mendille nezle insanların hasta ziyaretine geldigini gördüm..
Valla kim kızarsa kızsın söylerim almasın herkes kucağına zaten minik doğuyorlar herkes al kucağına herkes cek resmini istemiyorum
Şimdiden yapabileceğim potansiyel huysuzluklari yakınlarıma gülerek söylüyorum...
Evet Kıymetli bunlar...
Evet b.kunda boncuk var falan diye şakayla karisik mesajlarımı veriyorum..
Eşimde hastanedeki sadece minik yuvarlak acik olan kuvezlere mı koydursak odada diyor gülüyoruz...
Saka gibi konuşuyoruz şimdidenama aslında cogu gercek olacak
Bazı insanlar gercekten cok düşüncesiz ve cahil oluyor.
Elinde sümuklu mendille nezle insanların hasta ziyaretine geldigini gördüm..
Valla kim kızarsa kızsın söylerim almasın herkes kucağına zaten minik doğuyorlar herkes al kucağına herkes cek resmini istemiyorum
Şimdiden yapabileceğim potansiyel huysuzluklari yakınlarıma gülerek söylüyorum...
Evet Kıymetli bunlar...
Evet b.kunda boncuk var falan diye şakayla karisik mesajlarımı veriyorum..
Eşimde hastanedeki sadece minik yuvarlak acik olan kuvezlere mı koydursak odada diyor gülüyoruz...
Saka gibi konuşuyoruz şimdidenama aslında cogu gercek olacak
ay güzel bir şeymiş bu anakucağını alırken ona da bakayım. teşekkürler canım.İlk 3-4 ay çok çukur kalıyor gerçekten, bebek içinde büzülüp kalıyor. Biz çukur kısmı minderle doldurarak kullanmıştık. Bir de anakucakları için bel destekleri satılıyor, onlar da iyi olabilir. Resmini eklemeye çalışayım...
evet zormus hakikaten karar veremwdigim bir o kaldi. Bir de alip kullanamamak var bilemiyor insan. Bakalim ama karar vermek lazim. Hastaneyle bir konusacagim bazi ozel hastanelerde makinalar oliyormus zaten size ekstra kisisel kismlari kaliyormus bir sorayim da haftaya kontrolum var. Ondan sonra ben de almaya calisacagim artik.:)Bilmiyorum canım ben tekli olarak aradığım için ikili dikkatimi cekmEdi.tekli e bebekte falan varmış ama tükenmiş. Ameda avent göre daha pahali.ne zor ismis bu pompa olayi:)
canim tek canta ile ciktim yola iki oldu. Kucuk cek cek valize sigar diye dusunmustum. Biberondu bez paketiydi peddi terlikti derken sigdiramadim. Bir el cantasi daha yaptim. Oyle olunca bebeklerinki birinde benimki birinde oldu. Ama orta boy bir cek cek valiz cok rahat is gorur. Hem de kapagi tam acildigi icin siz yatarken yaninizdaki insana kolaylik olur.bebeklere ayrı kendinize ayrı çanta mı hazırlıyosunuz?yoksa tek çanta mı????
Oyle canim ya. Ama catlak aklima gelmedi once karnimin altinda para kadar bir morluk gordum. Tam da gorunmuyor ya aynada bakmaya calistim tamemen morluk seklindeydi ertesi gune icinde cizgi seklinde catlak olusmus. Bir an ben de korktum bu morluk neyin nesi diye. Artik katlanacagiz bunlarda cilveleri napalim. Daha dogrusu babalar katlansin :))ay kıyamam ya ne yapsan çatlıyor sanırım çatlayacağı varsa...
emzirme yastigi dediginiz bu minik dikdortgen kola konulan destek yastik mi yoksa C seklinde olan yastiktan mi bahsediyorsunuzArkadaşlar tavsiyem emzirme yastığı da alın çok kullanışlı ikisini birden aldığınızda da rahat edeceksiniz ben çok memnun kaldım hastanede bile kullandım
belki karnın o gerginliği geçince çok belli olmaz. hala olumlu düşünmeye çalışıyorumevet zormus hakikaten karar veremwdigim bir o kaldi. Bir de alip kullanamamak var bilemiyor insan. Bakalim ama karar vermek lazim. Hastaneyle bir konusacagim bazi ozel hastanelerde makinalar oliyormus zaten size ekstra kisisel kismlari kaliyormus bir sorayim da haftaya kontrolum var. Ondan sonra ben de almaya calisacagim artik.
canim tek canta ile ciktim yola iki oldu. Kucuk cek cek valize sigar diye dusunmustum. Biberondu bez paketiydi peddi terlikti derken sigdiramadim. Bir el cantasi daha yaptim. Oyle olunca bebeklerinki birinde benimki birinde oldu. Ama orta boy bir cek cek valiz cok rahat is gorur. Hem de kapagi tam acildigi icin siz yatarken yaninizdaki insana kolaylik olur.
Oyle canim ya. Ama catlak aklima gelmedi once karnimin altinda para kadar bir morluk gordum. Tam da gorunmuyor ya aynada bakmaya calistim tamemen morluk seklindeydi ertesi gune icinde cizgi seklinde catlak olusmus. Bir an ben de korktum bu morluk neyin nesi diye. Artik katlanacagiz bunlarda cilveleri napalim. Daha dogrusu babalar katlansin :))
emzirme yastigi dediginiz bu minik dikdortgen kola konulan destek yastik mi yoksa C seklinde olan yastiktan mi bahsediyorsunuz
Ayyy ne yasamissiniz okurken resmen gozumde canlandi ama bir yandan da dort yasindaki halleri canlandiSlam hanımlar öncelikle Rabbim kuzucuklarinizi hayirlisiyla kucaginiza almayı nasip etsin.
Konuya gelirsek benim ikizler dört yaşına girdiler ve büyütmeyi bakımları ne kadar zahmetliyse sevmesi kucaklaması okadar muhteşem
esimin ailesi kalabalik ve hic ikiz yok ailede malum insan merak ediyor ve ben yalniz oldugum icin yardim icin her sabah erkenden geliyorlardi her gun bir curcuna sanki dugun yeri kisin dogum yaptim ben ve gelen opuyor giden opuyor kiziyorum soyluyorum arkami donuyorum gizli opuyorlar bebekler kucuk kis herzaman kapi pencere acip havalandiramiyorsun neyse gelelim sonuca bebekler 2 ayaylık buyuk kizim 4 yasinda ve ben sezeryanli hepimiz ayni anda hastanelik olduk 3 gun bebeklerin kolunda serum ben surekli bebeklerle ilgilenmekten dikisler mahvoldu hastana cikis. i doktor kizdi aile kalabaliksa kizin hepsi gelmesin kusen kussun dedi biraz buyuyunce bebekler yemege goturursunuz gonullerini alirsiniz dedi neyse yazsam roman olur maceram sormak istediginiz birsey olursa sorabilirsiniz
( yazik adam iltifat edecek cok guzelsin diye basliyor ben biliyorum diyip agzina tikiyorum lafibelki karnın o gerginliği geçince çok belli olmaz. hala olumlu düşünmeye çalışıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?