IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

İlk 3-4 ay çok çukur kalıyor gerçekten, bebek içinde büzülüp kalıyor. Biz çukur kısmı minderle doldurarak kullanmıştık. Bir de anakucakları için bel destekleri satılıyor, onlar da iyi olabilir. Resmini eklemeye çalışayım...

Eklentiler

• image.webp
    8,4 KB · Görüntüleme: 72
himm bak bilmiyordum sadece karar verdim alma isine kalkismamistim. Neye elimi atsam elimde kaliyor :))
daha oncede yorumlara istinaden avent ikiliyi dusunmustum meger turkiyede satisi yokmus. Ameda da oyle olmasin?
30. Hafta nasıl bi duygu?biraz anlatırmısın?kilo durumları,çatlaklar ne alemde?en çok ne zorluyor seni?uyku,nefes alma,hareket,yürüme bunlarda ne kadar zorlanıyosın?iştahın nasıl.bebek hareketleri çok acıtıyormu,bebekleri çıktı çıkıcak gibimi hissediyosun sende?kafamda binlerce soru

Güzelmiş,nerde satılıyor bu?

anladım canım çok sağol açıklama için.

ben de kendim gelenlere hediyelik şeyler hazırlayacağım bir saklamalık bir yemelik olarak. kapı süslemesi de kendim de yaparım ama bugğn hastaneye gittiğimde çok tatlı ikiz oğlanlı kapı süsü gördüm çok hoşuma gitti onun gibi bir şey hazır da alınıp takılabilir. fazla da abartmaya gerek yok. zaten yeni doğum yapmış olacağım insanları mı ağırlayayım bebeklere mi bakayım iyileşmeye mi çalışayım yani...

Valla pek bir fark yok. 28 den sonra vakit gscmek bilmiyor. Uc gun once ilk catlagimi gordum ertesi gunde bir suru daha eklenmisti ama yirtildigi gun cok acimisti karnim. Sonradan anladim ki o yirtiklarin acisiymis. Ama evet sona yaklastigini hissediyorsun korku endise sarmaya basladi beni. Ne olacak nasil olacak. ben hala kustugumicin cok kilo alamadim. Karnim cok gergin. Bir de 20 den sonraki kasilmalarla birlikte hepten gerilip kaliyorum. Canim haftalar ilerlwdikce hareketler daha net ama daha azaliyor sanki yerleri rahat degilmis gibi geliyor bana. Benim agrim cok oldugu icin onun sikintisinidaha cok yasiyorum. Onun icin pek tadini cikaramiyorum

o hijyen konusunda ben de biraz cinsim galiba. ama ben de çok hassasımdır yeni dğmuş bir bebeğe karşı. bir zahmet ellerini yıkasınlar ya da antibakteriyelle temizlesinler...

bebeklere ayrı kendinize ayrı çanta mı hazırlıyosunuz?yoksa tek çanta mı????

ay kıyamam ya ne yapsan çatlıyor sanırım çatlayacağı varsa...

Arkadaşlar tavsiyem emzirme yastığı da alın çok kullanışlı ikisini birden aldığınızda da rahat edeceksiniz ben çok memnun kaldım hastanede bile kullandım

amao kadar haklısın ki ben de tamamen aynı düşüncedeyim. bir de fotoğraf çekilmesi beni hasta ediyor. istersem ben paylaşırım siz çekmeyin yani. ben şimdi de hamile hallerimi paylaşmıyorum. habire sorup duruyorlar ama hoşuma gitmiyor yani...

erkenden hazırlamak çok mantıklı. özellikle eşlerimizi. yazık onlar hiçbişey bilmiyolar. önceden gözlerini açarsak bizimle ağız birliği yapabilirler. öbür türlü abarttığımızı düşünebilirler. ben de şakalara başlamalıyım artık :)

ay güzel bir şeymiş bu anakucağını alırken ona da bakayım. teşekkürler canım.

:)Bilmiyorum canım ben tekli olarak aradığım için ikili dikkatimi cekmEdi.tekli e bebekte falan varmış ama tükenmiş. Ameda avent göre daha pahali.ne zor ismis bu pompa olayi:)
evet zormus hakikaten karar veremwdigim bir o kaldi. Bir de alip kullanamamak var bilemiyor insan. Bakalim ama karar vermek lazim. Hastaneyle bir konusacagim bazi ozel hastanelerde makinalar oliyormus zaten size ekstra kisisel kismlari kaliyormus bir sorayim da haftaya kontrolum var. Ondan sonra ben de almaya calisacagim artik.

bebeklere ayrı kendinize ayrı çanta mı hazırlıyosunuz?yoksa tek çanta mı????
canim tek canta ile ciktim yola iki oldu. Kucuk cek cek valize sigar diye dusunmustum. Biberondu bez paketiydi peddi terlikti derken sigdiramadim. Bir el cantasi daha yaptim. Oyle olunca bebeklerinki birinde benimki birinde oldu. Ama orta boy bir cek cek valiz cok rahat is gorur. Hem de kapagi tam acildigi icin siz yatarken yaninizdaki insana kolaylik olur.

ay kıyamam ya ne yapsan çatlıyor sanırım çatlayacağı varsa...
Oyle canim ya. Ama catlak aklima gelmedi once karnimin altinda para kadar bir morluk gordum. Tam da gorunmuyor ya aynada bakmaya calistim tamemen morluk seklindeydi ertesi gune icinde cizgi seklinde catlak olusmus. Bir an ben de korktum bu morluk neyin nesi diye. Artik katlanacagiz bunlarda cilveleri napalim. Daha dogrusu babalar katlansin :))
Arkadaşlar tavsiyem emzirme yastığı da alın çok kullanışlı ikisini birden aldığınızda da rahat edeceksiniz ben çok memnun kaldım hastanede bile kullandım
emzirme yastigi dediginiz bu minik dikdortgen kola konulan destek yastik mi yoksa C seklinde olan yastiktan mi bahsediyorsunuz

Slam hanımlar öncelikle Rabbim kuzucuklarinizi hayirlisiyla kucaginiza almayı nasip etsin.
Konuya gelirsek benim ikizler dört yaşına girdiler ve büyütmeyi bakımları ne kadar zahmetliyse sevmesi kucaklaması okadar muhteşem
esimin ailesi kalabalik ve hic ikiz yok ailede malum insan merak ediyor ve ben yalniz oldugum icin yardim icin her sabah erkenden geliyorlardi her gun bir curcuna sanki dugun yeri kisin dogum yaptim ben ve gelen opuyor giden opuyor kiziyorum soyluyorum arkami donuyorum gizli opuyorlar bebekler kucuk kis herzaman kapi pencere acip havalandiramiyorsun neyse gelelim sonuca bebekler 2 ayaylık buyuk kizim 4 yasinda ve ben sezeryanli hepimiz ayni anda hastanelik olduk 3 gun bebeklerin kolunda serum ben surekli bebeklerle ilgilenmekten dikisler mahvoldu hastana cikis. i doktor kizdi aile kalabaliksa kizin hepsi gelmesin kusen kussun dedi biraz buyuyunce bebekler yemege goturursunuz gonullerini alirsiniz dedi neyse yazsam roman olur maceram sormak istediginiz birsey olursa sorabilirsiniz

belki karnın o gerginliği geçince çok belli olmaz. hala olumlu düşünmeye çalışıyorum

Ayyy ne yasamissiniz okurken resmen gozumde canlandi ama bir yandan da dort yasindaki halleri canlandi
sormak istediginiz bir sey olursa sorabilirsiniz dedin ve yandin ben seni rahat birakmam ki
kacinci haftada kac gr.la dogum yaptiniz.
Sut olayiniz nasildi.
Nasil emzirdiniz.
Uyku duzeni yada beslenme duzeni icin birsey yapabildiniz mi ilk aylar
internett3 gobek bagi bakim seti denen birseyler var ben gereksiz oldugunu dusunuyorum sizce
hastanede ya da sezeryanla ilgili yada bebeklerle ilgili tavsiye edeceginiz birsey var mi
simdilik bunlar
Miniklerin vaktinden calmak istemem anneleri ama firsat buldukca yazarsaniz sevinirim

O zamana morluk gidiyor beyaz cizgi seklinde birseyler kaliyor. Ben kendim cok takilmiyorum. Esimin takimammasini temenni ediyorum sadece :))
Kac yildir bebek istedik Rabbim simdi bu sekilde nasib etti. Her halim benim icin bir ani. Olmasa iyiydi ama var diye de uzulup takinti yapmam. Esime yaptigim ukalaligi yaparmisim simdi
ben her halimle guzelim ki Saka bir yana hakikaten hic onemsemiyorum yeterki saglikli gelsinler modundayim. Madecassol diye bir merhem vardi. Deriyi yeniliyor. Ben bir ara kilo alimina bagli bacaklarimda olusan catlaklar icin kullanmistim. Cok ise yaradi ama devam ettirmedim. Emzirirkenkullanilmiyor diye biliyorum en kotu oyle biseylerle bakariz caresine artik
belki karnın o gerginliği geçince çok belli olmaz. hala olumlu düşünmeye çalışıyorum
( yazik adam iltifat edecek cok guzelsin diye basliyor ben biliyorum diyip agzina tikiyorum lafi )
guzel oldugumdan degil de iste adama karsi ozguven 1500 :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…