- 29 Ocak 2012
- 2.585
- 1.689
- 448
- Konu Sahibi vebahargeldi
-
- #1.721
inşallah düzgün bir yere girer canım. dualarımız sizinle.gidiyor bir kac yerle gorustu. Olumlu gecti gorusme bizim acimizdan arariz diyorlar ama henuz bir arayan olmadi. Yarin da var bir gorusmesi. Dua edin. Hayirlisi olsun bakalim
yalnız bana doktorum meme ucuna masaj yapma doğum sinyalleri gönderiyor erken doğuma sebep olabilir demişti onu yapmaya başlasak bu sefer öyle bir şey olmasın...Tam meme ucunuza ortalayıp yapıştırdığınızda bebek emmeye başlarken ilk etapta kenarlarından tutun parmaklarınızla,sonra çocuk memeyi kavrayıp ememme işlemi başladığında meme ucunuz silikon ucun sekline göre uzayıp şekil alarak şişecektir.yalnız bencen size bir dip not,ilk bir kaç günden sonra silikon ucu bırakmalısınız,yoksa bebekte biberon etkisi yapıyor ve kendi göğüs ucunuzu küçük bulup kavramakta zorlanarak reddedebiliyo.oğlum böyle yapmıştı.yara oluşumunu engellemek,göğüs ucunuzu mukavemetlendirmek için doğuma son 1-2 ay kala göğüs ucunuzu hergün saf alkole batılırılmış pamukla silip ardından saf gliserin yada lanolin kremle hafif çeker gibi masaj yaparsanız,alkol meme ucunu sertleştirip güçlendirir,kren yada gliserinle yapılan masaj da hem hafif hafif süt sinyalleri gönderir beyninize hemde meme ucunuzu çıkarır.
doğum fotoğrafçısı önceden çok istekliydim ama o isteğim pek kalmadı. ama yine de yapacağız sanırım bir arkadaşımız fotoğrafçı ona ayıp olur yapmazsak.Aşağı yukarı hepimiz aynı şeyleri yasıyoruz kaygılarımız da aynı.
En buyuk kaygımız erken dogmaları...
İnşallah saglikla zamanında gelsin bebeklerimiz...
Dogum fotoğrafçısı konusunda ne düşünüyorsunuz???
Birde esınız doguma girecek mı ne düşünüyorsunuz??
Ben epidural olmasını cok istiyorum kızımda genel anestezi oldu taaa odaya gelmiş bı sürü zaman gecmis ben onu giyinik falan gördüm bunların ilk anları görmeyi cok istiyorum ama eşimde ben de videosuna bile bakamıyoruz
Dayanabilir miyim bilmiyorum.. Birde yine de tüm dokunuşlar sallanmak sesler falan hissediliyormus ayrıca iğneden sonra mide bulantisi oluyor mus...
Siz ne düşünüyorsunuz merak ettim
yok ben hiçbir şey kullanmıyorum tamamen kuruluktan benim...Birde burnu kanayan arkadaslar claxene ve aspirin kullananlar mı acaba ben kullanıyorum hergün ondan mı diye dusunuyorum
Ben sonlara doğru yapıldığını biliyorum,elimdeki ingiltere kaynaklı oldukça eski kökenli kitaptada aynı şey yazıyor.memeden doğum sinyali duymamıştım.yalnız bana doktorum meme ucuna masaj yapma doğum sinyalleri gönderiyor erken doğuma sebep olabilir demişti onu yapmaya başlasak bu sefer öyle bir şey olmasın...
Benim bahsettiğim şet meme ucundan bir emme hissi yaratacak ya da meme ucunun hassaiyet göstermesini gerektirecek bişey değil.alkollü pamukla silmek ve elinize aldığınız bir parça kremle parmak uclarıyla meme başına hafifçe masaj yapmak.tutup çekmiceksiniz yaniDr dogumu baslatirsin sakin gogus ucunla oynama demisti. Ben gecen haftaya kadar progestan kullaniyordum. Yazdigin cok mantikli ama bilemedim ben yapmamaliyim galiba
varmış canım öyle bir şey doktorum ve hamilelik seminerlerinde özellikle uyardılar. ama belki dediğin şey hemen doğumdan sonra yapılabilir. şimdi çok erken olsa daBen sonlara doğru yapıldığını biliyorum,elimdeki ingiltere kaynaklı oldukça eski kökenli kitaptada aynı şey yazıyor.memeden doğum sinyali duymamıştım.
evet canim ben gecen dr.a sordum epiduralle spinal arasindaki fark ne diye. Epiduralde alt kismin uyusuyor ama yapilan islemleri duyuyorsun. Spinalde hicbisey duymuyorsun belden sagisi tamamen uyusuk dedi. Genel anestezi de olabilir ben kendim epidural oldum hastalarim soylerdi inanmazdim ama epiduralde bi 6 7 ay degisik bir bel agrisi oluyor dedi. Beni de epiduralden korkutuyorlar.Aşağı yukarı hepimiz aynı şeyleri yasıyoruz kaygılarımız da aynı.
En buyuk kaygımız erken dogmaları...
İnşallah saglikla zamanında gelsin bebeklerimiz...
Dogum fotoğrafçısı konusunda ne düşünüyorsunuz???
Birde esınız doguma girecek mı ne düşünüyorsunuz??
Ben epidural olmasını cok istiyorum kızımda genel anestezi oldu taaa odaya gelmiş bı sürü zaman gecmis ben onu giyinik falan gördüm bunların ilk anları görmeyi cok istiyorum ama eşimde ben de videosuna bile bakamıyoruz
Dayanabilir miyim bilmiyorum.. Birde yine de tüm dokunuşlar sallanmak sesler falan hissediliyormus ayrıca iğneden sonra mide bulantisi oluyor mus...
Siz ne düşünüyorsunuz merak ettim
Anladım.. Bişey diyemiyorum öyleyse,teknikler ve bilimsellik gelişebiliyor zamanla.demekki artık doğru bulunmuyorvarmış canım öyle bir şey doktorum ve hamilelik seminerlerinde özellikle uyardılar. ama belki dediğin şey hemen doğumdan sonra yapılabilir. şimdi çok erken olsa da
alıyorlar ya benim neredeyse bütün arkadaşlarım sezeryan oldu hepsinde de eşleri yanlarındaydı. belki sizin hastane öyle bir kural aldıysa onu bilemiyorum tabi...evet canim ben gecen dr.a sordum epiduralle spinal arasindaki fark ne diye. Epiduralde alt kismin uyusuyor ama yapilan islemleri duyuyorsun. Spinalde hicbisey duymuyorsun belden sagisi tamamen uyusuk dedi. Genel anestezi de olabilir ben kendim epidural oldum hastalarim soylerdi inanmazdim ama epiduralde bi 6 7 ay degisik bir bel agrisi oluyor dedi. Beni de epiduralden korkutuyorlar.
Bir arkadasimin esi anestezi uzmani uygun bir zamanda gorusecegim size de yazarim arkadasimin dusuncelerini.
Fotografci istiyorum. Ben normalde boyle seyleri onemsemem cok romantik duygusal degilimdir dugumunde de album filan yaptirmadim dusun. Ama bu cok baska geliyor bana.istiyorum ama once maddiyat sonra planli gitmek onemli.
Bir de sezeryanda babayi almiyorlar malesef. Ben cok istemistim babanin girmesini. Oyle mirc mirc aman yanimda olsun elimi tutsun diye degil de o zorluklari bebeklerin ilk halini gorsun. Babaligi daha ck hissetsin diye istemistim. Ama hastane izin vermiyor
güle güle kullanın canım. ben de dönüp dolaşıp park beşik alacağım herhalde yine...Eki Görüntüle 1452554 Park besigimiz geldi hanimlar. simdilik 2 3 ay ayni besikte yatsinlar, kullanisli olursa ikinci bir besik daha almayi dusunuyorum ya da duruma gore mobilya besige gecmeyi. Simdilik boyle koyduk bakalim nasil olacak. Kuzular sevecek mi :)
bende park yatak almayı düşünüyorum cok derin geldi banada ama sanırım ara kat olarak kullanılan bir parçasıCok derin değil mı nasil uzanıp alacaksın icinden
bende park yatak almayı düşünüyorum cok derin geldi banada ama sanırım ara kat olarak kullanılan bir parçası
var o takılıyor
bunlara ara kata bir yerlere ikinci bir seviye oluyor beşiklerde de oluyor o ara katCok derin değil mı nasil uzanıp alacaksın icinden
Eki Görüntüle 1452554 Park besigimiz geldi hanimlar. simdilik 2 3 ay ayni besikte yatsinlar, kullanisli olursa ikinci bir besik daha almayi dusunuyorum ya da duruma gore mobilya besige gecmeyi. Simdilik boyle koyduk bakalim nasil olacak. Kuzular sevecek mi :)
herseyi ikinci el alabilirim de sut pompasinda yapamam o isi ya. Ikinci el almak yerine hastane tipi kiralamak bile daha mantikli. Ona guvenemem istecanım sen diyordun değil mi ameda indirimdeymiş kaçırdım diye. tutumluanne de var. 169 tl ye kullanılmış ama temiz kullanılmış bir gir bak istersen.
canim zaten derin oldugu icin aldim. 9 kilo muydu 11 kilomuydu tam hatirlamiyorum. Ust kati var o kiloya kadar orada yatirabiliyorsun. Bu da nerden baksan 9 ay 1 yas yapiyor. Sonra zaten ara kisim aliniyor alta yatiriyorsun. E bir yasinda da uyandiginda ayaga kalkiyor zaten. Mobilya besiklerde inmeye calisiyorlar dusuyorlar ya Allah korusun hep o kaorkuyla derin besik aradim. Simdi bir de icleri bos uste daha ince alta da daha kalin sert sunger yatak yaptiracagim ins.Cok derin değil mı nasil uzanıp alacaksın icinden
herseyi ikinci el alabilirim de sut pompasinda yapamam o isi ya. Ikinci el almak yerine hastane tipi kiralamak bile daha mantikli. Ona guvenemem iste
Bu arada park besik tavsiye ederim kesinlikle. Ben cok baktim cok kararsiz kaldim ama eve kurunca inan saglalmligina inandim. Bana kullanisli gibi geliyor. Bakalim tavsiye ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?