• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

canım sen tecrübelısın sanırım bebeklerın doğmus.o zaman ben ıkışer tane 120 ml bıberon alsam yeter sanırım.bırını avent cam birini de dr Brown cam düşünüyorum. normal emzik ne tavsiye edersin.bugun onlara da baktım.avent alıcam sanırım.ama 0-2 ay mı yoksa 0-3 ay mı alsam?
Evet benim ikizlerim 6 aylık oldu çok şükür darısı başınıza inşallah. İki tane 120 cc lik biberon yeterli şimdilik, 6 aydan sonra da 2 tane 260cc lik alırsınız. Ben kırılabilir, ağır oluyor ve kaynatırken çatlayabilir düşüncesiyle cam biberon tercih etmedim. Philips kalitesine güvenerek cam olmayan pp biberonunu aldım, zararlı madde içermediği yazıyor. Sizin içinize hangisi siniyorsa onu alın ama neden iki farklı markadan tercih ettiğinizi anlamadım? bence ikisi de aynı markadan olsun çünkü emzikleri ikili paketlerde satılıyor yani bir pakette iki biberon emziği çıkıyor böylece ikisine de kullanabilirsiniz. Ben yalancı emzik olarak chicco physologic aldım, memnunum ama tek derdimiz yanaklarında iz yapıyor. Aventin yalancı emziği de iyidir herhalde kullanmadım açıkçası.

kaç tane hangisinden aldın canım?
benim kayınvalidem al diyor 50-60 tane ben de bilemedim sayı konusunda
50-60 derken alınacak bütün kıyafet adedi mi sadece body lermi?
ben bi sayı belirlemedim.gözümün kestiği kadar alıcam.
sonra zaten hep almaya devam edecez aylar ilerledikçe.
ilk 3-4 aylık elimizde olsa yeter.
hastanede ve hastane dönüşü haftalarda uzun kol önden çıtçıtlı boy kullanıcam.üçer dörder tane filan alırım heralde.
yine yarım kol body alırız 3 er adet filan.biraz da askılı ikişer adet filan.
sonra bebeğin büyüme hızına göre ve kullanımı en iyi olan ürünlerin devam bedenlerinden almaya devam ederiz.
sayılar biraz da bizlere göre değişir.çok sık yıkayamam birirktiririm dersen daha çok almalısın.
ama yaz doğacakları için kolay kurutacağımı düşünerek ben sayıları abartmıcam.

Ben philips aventin geniş ağızlı naturel biberonunu aldım çok memnunum, hem ağzı geniş olduğundan temizliği de daha kolay oluyor. Tırnak makası da bebedor'un normal tırnak makasını kullanıyorum ondan da memnunum tavsiye ederim.
Ben oğlumda -8 sene önce yani:))- hep avent kullandım.
şimdi ise avent natural serisini çok beğendim.güzel bir tasarım yapmışlar.
aynen 2 şer tane alıcam ben de. 2adet 120 ml 2 adet 260 ml.

slm canım sende hoşgeldin.30.haftamda başlarım demişsin ama bence 30 a kadar hastane çantana koyacaklarını al hazırla derim.Kötü düşünen biri değilimdir ama ne olur olmaz şaşıp kalmayalım erken bir durum olursa diye ALLAH korusun.
valla şimdi bile gezerken yoruluyor insan.
haftasonu bir iki mağazaya bakayım dedim.pestilim çıktı.30.haftada hiç yürüyemem kesinlikle.
bu sebeple 3-4 haftaya kadar her iki çantamı da hazır edicem nasipse.

yaz günü yıka kurut ütüle giydir zaten hemen büyüyecekler sürekli beden değişecek.
0 ay(50cm) liklerden uzun kol 3+3, kısa kol 5+5
0-3 ay (56 cm) uzun kol 1+1 kısa kol 5+5 kolsuz 3+3 başlangıçta bu kadar yeterli diye düşünüyorum.siz ne düşünüyorsunuz?
evet sayıları abartmamak lazim bence de.hızla küçülecek çünkü.boy boy ve uzunlu kısalı almakta fayda var.

şimdi netten biberonları beğendim kodlarına kadar not ettim ve ilerde büyük ihtimal netten sipariş vericem ama kafam karıştı.şimdi biberonları seçtim ama acaba bunların emzikleri yenidoğana göre mi gelir yoksa emziğini biz mi yenidoğan alıp değiştiricez:) bir de kaçar tane biberon almayı düşünüyorsunuz?
120 ml. aventlerin biberon emzikleri yenidoğan emziği zaten.0+ diye geçer.
260 mil biberonlar ise yavaş akışlı 2 delikli.1+ diye geçiyor.1 ay sonrası demek yani.
mamayi filan hic arastirmadim daha. Ama ulkerin mamalarini gdo lu oldugu kanitlanmisti. Bir marka daha vardi o da gdo luydu emin degilim ama aptamil olabilir canim bulursam mutlaka paylasirim.
Bdnim de aklimda dalin var ama acaba dalinden daha baska organik urunler var mi acaba. Bir marka gordum organik ama onun urunleri ev temizligine yonelikti.

50 60 derken zibinmi o kadar alacaksin cok degilmi bunlar cok cabuk buyuyecekler. Bilemedim gozum korktu simdi

canim bildigim kadariyla kucuk boylari yenidogana gore. Ben dr browns un hava yutturmayan biberonlarindan alayim diyorum. Emzik olayini bilmiuorum. Ikiser tane olsun diye dusunmustum ben yikamakla ugrasana kadar. Birer cam birer de digerinden

emziklerde de mi delik filan var . Ay kendimi cok kotu ve cahil hissettim. Emzik secerken yada alirken ne diye istemeliyim ki
organicare ve bio baby ürünleri tavsiye ediliyor.
chicconun bir serisinde de yine paraben sl sv.s zararlı kimyasal yok.bi de bunlara bak.
biberon avent tavsiye ederim.yeni natural serisi özel dizayn edilmiş.
emzikte de yine free BPA olanları tercih et.
bebedor da wee de nuk ta bile var bu ürünler.
yine emzik tutacağı emzik kabında bile free BPA ürünler var.
kısacası bebeğine alacağın tüm polikarbon vb. ürünlerde bu ibareye bak:))
Bence süt sağma makinesi olarak philips avent veya lansinohdan şaşmayın derim. Lansinoh'unki çift başlıklı iki göğsü aynı anda sağabiliyorsunuz. Ben önce medela markayı denedim ama göğsümü acıttı kızarttı yara yapacak diye korktum bıraktım sonra philips avent aldım çünkü biberonlar da philips aventti onlarla uyumlu olsun dedim. Göğüs aparatını silikonla desteklemişler yumuşacık hiç acıtmıyor.

medela yı çok tavsiye ediyorlar aslında.
bi de ikili olsun diyorlar.
sen ikili düşünmemişmiydin.
ben oğlumda avent manuel kullandım.epey de verim almıştım.uzun aylar boyunca sağdım hem işte hem evde.
ama manuel biraz yorucu tabi.
şimdi elektirikli alacağım ama aklışm karıştı.
ameda çiftli ürünü tavsiye edenleri okumuştum.sen inceledin mi o ürürnü.
bir de kendi pompan aventi piili kullanabiliyomusun verimi nasıl?
ben de biberonları avent natural alacağım.özellikle aventin sitesinden okumuştum pompalar ile uyumlu diye.
senin de kullanıcı olarak teyit etmen iyi oldu:))

Evet benim ikizlerim 6 aylık oldu çok şükür darısı başınıza inşallah. İki tane 120 cc lik biberon yeterli şimdilik, 6 aydan sonra da 2 tane 260cc lik alırsınız. Ben kırılabilir, ağır oluyor ve kaynatırken çatlayabilir düşüncesiyle cam biberon tercih etmedim. Philips kalitesine güvenerek cam olmayan pp biberonunu aldım, zararlı madde içermediği yazıyor. Sizin içinize hangisi siniyorsa onu alın ama neden iki farklı markadan tercih ettiğinizi anlamadım? bence ikisi de aynı markadan olsun çünkü emzikleri ikili paketlerde satılıyor yani bir pakette iki biberon emziği çıkıyor böylece ikisine de kullanabilirsiniz. Ben yalancı emzik olarak chicco physologic aldım, memnunum ama tek derdimiz yanaklarında iz yapıyor. Aventin yalancı emziği de iyidir herhalde kullanmadım açıkçası.
kesinlikle tüm biberonlar aynı marka olmalı ki parça uyum sorunu yaşanmasın.
artık hemen hemen tüm markalarda pp free BPA ürünler var.
cam ürünleri de ben de kırılabilir düşüncesiyle tercih etmicem.
buna göre almak en iyisi.
emzik ise nuk alabilirim veya avent.

Son düzenleme:
cok harika gorunuyor canim yerin ve imkanin varsa. Bir de bu odaya su sallanan onu puflu tekli koltuklardan lazim. Rahat rahat emzirirsin bebisleri. Gercekten cok guzel. Anladigim kadsriyla ayri oda yapacaksin degil mi

selan canim sana da benim de iki tane ikiz yolda. Yok daha ben dd yeni basladim hazirliga kafamda sekillenirse almak kolay da iste hep dedigim gibi bilmeyince cok zor hersey. Burda birlikte toparlariz ins.

Canim genis agizliyi dogumdan itibaran kullanabildin mi. Satanlar ve tanitimini yapanlar ilk uc ay dar agizli diyor bilemedim.
canim dogru soyluyorsun epeydir bikac haftadir baktirmadim bir baktirayim bende. Daha iyiyim o halim ara ara oluyor ama yine de cok cabuk yoruluyorum tabi. Cok tesekkur ederim.

selam canim hosgeldin.
Bana zaman hic gecmeyecekmis gibi geliyor korkuyorum. 30. Haftalari filan hayirlisiyla bir gorebilsek
ayminicik ellere cok korkuyorum tirnak makasi filan korkuyorum. Torpuyu hic dusunemeiyorum. Alisiriz ins.

dar ağızlı biberonlara mama doldurması da yıkama sı da zor.
aventin 120 ml. lik biberonları gayet güzel boyutta.
ben önceden de kullandığım için biliyorum.
kullanamı çok rahat.
avent natural seriyi incele.daha da ergonomik tasarlanmış. ve emzikleri de özel tasarlanmış.daha yumuşak ve anti kolik özellikli.
ben avent derim kısacası:))sen bilirsin tabi.
dr. browns u ise çok aparatlı pipetli diye istemiyorum.kullanımı zor gibi.

slm canım sende hoşgeldin.30.haftamda başlarım demişsin ama bence 30 a kadar hastane çantana koyacaklarını al hazırla derim.Kötü düşünen biri değilimdir ama ne olur olmaz şaşıp kalmayalım erken bir durum olursa diye ALLAH korusun.
canım haklısın aslında ama korkuyorum işte başına birşey gelir felan diye. ama not alıyorum tek tek neler alacağımı yazıyorum :)

50-60 derken alınacak bütün kıyafet adedi mi sadece body lermi?
ben bi sayı belirlemedim.gözümün kestiği kadar alıcam.
sonra zaten hep almaya devam edecez aylar ilerledikçe.
ilk 3-4 aylık elimizde olsa yeter.
hastanede ve hastane dönüşü haftalarda uzun kol önden çıtçıtlı boy kullanıcam.üçer dörder tane filan alırım heralde.
yine yarım kol body alırız 3 er adet filan.biraz da askılı ikişer adet filan.
sonra bebeğin büyüme hızına göre ve kullanımı en iyi olan ürünlerin devam bedenlerinden almaya devam ederiz.
sayılar biraz da bizlere göre değişir.çok sık yıkayamam birirktiririm dersen daha çok almalısın.
ama yaz doğacakları için kolay kurutacağımı düşünerek ben sayıları abartmıcam.

bodyler toplamda ama tabi hepsi yenidoğan olmayacak boy boy. bir de ikizya bebek başına 20-30 düşse günde 3-5 tane kirletirler sanırım. o gün yıkayamasan hemen falan derken bilmiyorum çok yakınımda yeni doğum yapan başka kimse olmadığından öyle akıl alabileceğim pek kimse yok artık her şeyi kendi tahminlerime göre alacağım...

canim bu cok cukur baska alternatifleri degerlendir derim.

Bu daha kullanisli gorunuyor ama bisey takildi kafama. Biz arabalari ayri ayri alalim diyoruz ikizlere. Ayri araba alinca bundan da olmus oluyor. Arabayla birlikte. Sen ikiz bebek arabasi alacagin icin mi bunlara ayrica bakiyorsun. Bir de bunlar arabalara takilabiliyor ama altinin bir sistemi var baza diyorlar onunla birlikte takiliyor. Diger turlu ters koyarak kemerle tutturuyorsun. emanet sekilde oto koltugu olmus oluyor. siz o sekilde mi kullanacaksiniz arabada
canim ya kumas kalitesi konusunda aranilan bir kriter var mi. Mesela biberonlarda free bpa diyoruz. Oyuncakta ce diyoruz filan ya kumas kalitesindeki kriter ne acaba.
bir de bu bahsettigin ana kucaklarina arkadasim cok kullanisli diyor evde gunduz onunla oyalaniyor diyor. Ama dogum oncesi almaya gerek yok bence.
ben ikiz baston araba almayı düşünüyorum hafiflik açısından ve ayrı olursa tek başıma hiç çıkamam en azından eve yakın yerlere yürüyerek gideceğim yerlere tek gidebilmeliyim arabayla tabiki 0-6 ay çıkamam ama 7.ay itibariyle çıkıp yürüyebilirim yakına.bir de uzun kullanmak için taşıma kapasitesi 50-60 kilo olmalı bence hem anakucağı hem araba olanlar 30 kg kapasiteli bana göre en fazla 1,5 yaşa kadar rahat edilir ama baston ve 50 kg olanı 5 yaşa kadar kullanılır.
bu anakucağının arkasında kemer yeri var mı bilemiyorum ama arkadaşım koltuğa koyup emniyet kemerini sapın altından geçirip sapı aşağı indiriyodu koltuğa dayanıyordu.ben arabadan çok ilk 3 ay taşımada ve evde , gezmeye gittiğim yerlerde kullanmayı amaçlıyorum.arabada ALLAH korusun anlattığım gibi baplayıp zaten kendimde tutarım diye düşündüm.
kumaş konusunda sadece %100 pamuk ve boyar maddede kanserojen olmamasına dikkat edilir herhalde ama duvar boyasındaki gibi EN 71-3 standardı gibi birşey var mı bende bilmiyorum.nerede kullanacağın kumaşlarda mesela???zaten nevresimlerde falan vardır bu özellik çünkü bebeklere yapılıyor.
anakucağı ile hastaneden çıkmalarını istiyorum ben o yüzden erken alacağım.kucakta taşınmaları doğru elmiyor çok güçsüz çünkü kasları doğru tutulmazsa sorun olabilir diye.
ayyyyyy kızlar ben zaten herşeyi detay düşünen biriydim şimdi iyice kılı kırk yarmaya başladım aslında bu iyi değil sakındıkça iyi olmaz salmak lazım ama nerde bende o kafa :)))

canım haklısın aslında ama korkuyorum işte başına birşey gelir felan diye. ama not alıyorum tek tek neler alacağımı yazıyorum :)
bende bazen öyle düşünüyorum ama hazırlıksız yakalanmaktansa aldıklarım durur sonuçta ben bu yoldan vazgeçmeyeceğim ama Rabbim bize yardım edecek merak etme bir şey olmayacak.

2015-01-20 15.04.27.webp
ben bunu aldım üzerinde orthodontic yazıyor ve meme kısmını örten kapağı var üzerine takılı 0-6 m demekte 6 aya kadar demek sanırım.uykuya dalma,çabuk uyanma,agresiflik gibi problemleri olmazsa hiç vermemeyi düşünüyorum.diş açısındaniyi bir şey değilmiş çünkü.

2015-01-20 15.18.38.webp
2015-01-20 15.18.55.webp
bu da biberonları 125 ml cam ama birde cam olmayan dan alacağım kırılırsa açıkta kalmayalım diye.

Eki Görüntüle 1381734 ben bunu aldım üzerinde orthodontic yazıyor ve meme kısmını örten kapağı var üzerine takılı 0-6 m demekte 6 aya kadar demek sanırım.uykuya dalma,çabuk uyanma,agresiflik gibi problemleri olmazsa hiç vermemeyi düşünüyorum.diş açısındaniyi bir şey değilmiş çünkü.
ben de bakıyodum bugün bunlar.
30.90 a almışssın heralde etiketi üstünde:))
internette daha uygun fiyat var bu ürün için.
biberonlarda da öyle.
ben çarşıda 130 a sorduğum biberon setini internette 85 tl ye buldum.
yine tek bi avent biberon 35 e satılırken çarşıda ,internette 2 lisi 39-40 tl.
kısa bir araştırmada gördüklerim bunlar tabi.
bi de avent elektrikli pompayı 350 ye yakın bi fiyat söylediler.ama 250 civarı satılıyor internette.

bodyler toplamda ama tabi hepsi yenidoğan olmayacak boy boy. bir de ikizya bebek başına 20-30 düşse günde 3-5 tane kirletirler sanırım. o gün yıkayamasan hemen falan derken bilmiyorum çok yakınımda yeni doğum yapan başka kimse olmadığından öyle akıl alabileceğim pek kimse yok artık her şeyi kendi tahminlerime göre alacağım...
biberonla beslerken mutlaka ağız mendili kullanmalısın.yine gazını çıkartırken ağzına boyunundan tutturarak yumuşak bir ağız mendili tutarsın.bu şekilde dikkat edersen üstünü daha az kirleteceklerdir.tabi kontrol dışı kusam salya v.s de olacaktır.
bedenlerini boy boy alırsan mesele yok.
ama markadan markaya beden çok fark ediyor.bunu da göz önünde bulundur.bi bakmışssın ufalıp gitmişler.

bir de ihtiyaç duyulabilecek başka bir ürün ekleyeyim:))
göğüs ucu koruyucu.
meme başı çökkün olanlar,meme ucunda çatlak vs. olanlar bu silikon uçlar yardımıyla bebeğini emzirmeye devam edebilir.
bu konuda çoook çektim ben anlatamam.o kadar feci yaralarım oldu ki.
ayrıca tek ucum da çökkün.
bu silikon koruyuculardan hastanede almıştım hemşirenin yönlendirmesiyle.
eşim o zaman ne bulduysa almış gelmişti.çok işime yaradı.
sizlerin de aklında olsun.
fotosunu koyyduğum ürün ise aventin.
bu ürün 20 tl civarında.small ve standart iki çeşit.
ama diğer markalarda da var.
benimki wee markaymış o zamanlar.
paketi duruyormuş elime geçti geçen gün:))

2015-01-20 15.33.40.webp
2015-01-20 15.34.20.webp
2015-01-20 15.35.57.webp
2015-01-20 15.35.26.webp
2015-01-20 15.34.45.webp
bunlarda ilk giysilerimiz inşallah sağlıcakla giydiririz. 2.kez çıkınca gerikalanları alacağız artık.

canim burda ilk sayfalarda ikizleri buyumus bir arkadas yazmisti lansinoh la cok az cikiyormus. Sonra avente gecimce artmis. Kullanan bizi de anlayabilecek birinin gor7su onemli acikcasi. Bir de fuarda en cok ona baktim. Hepsinin gorunusu ayni sanirim calisma prensibi de ayni :) bana tek fark lansinoh mor, avent mavi, madela miydi bir tane daha vardi o da sari renk olmasi gibi geldi :)
benim kuzenimde medela varmış onu deneyeceğim baktım olmadı medikalcilerden kiralanıyor hastane tipi onu deneyecem

ben de bakıyodum bugün bunlar.
30.90 a almışssın heralde etiketi üstünde:))
internette daha uygun fiyat var bu ürün için.
biberonlarda da öyle.
ben çarşıda 130 a sorduğum biberon setini internette 85 tl ye buldum.
yine tek bi avent biberon 35 e satılırken çarşıda ,internette 2 lisi 39-40 tl.
kısa bir araştırmada gördüklerim bunlar tabi.
bi de avent elektrikli pompayı 350 ye yakın bi fiyat söylediler.ama 250 civarı satılıyor internette.
ben hiç netten alışveriş yapmadım ne bileyim dokunarak almak istiyorum herşeyi hiç denemedim yani.evime yakın yerde taffy bebe var gidip ordan aldım hepsini dolaşmayı gözüm kesmiyor hiç.mağazada dolanmak bile beni yordu.

bir de ihtiyaç duyulabilecek başka bir ürün ekleyeyim:))
göğüs ucu koruyucu.
meme başı çökkün olanlar,meme ucunda çatlak vs. olanlar bu silikon uçlar yardımıyla bebeğini emzirmeye devam edebilir.
bu konuda çoook çektim ben anlatamam.o kadar feci yaralarım oldu ki.
ayrıca tek ucum da çökkün.
bu silikon koruyuculardan hastanede almıştım hemşirenin yönlendirmesiyle.
eşim o zaman ne bulduysa almış gelmişti.çok işime yaradı.
sizlerin de aklında olsun.
fotosunu koyyduğum ürün ise aventin.
bu ürün 20 tl civarında.small ve standart iki çeşit.
ama diğer markalarda da var.
benimki wee markaymış o zamanlar.
paketi duruyormuş elime geçti geçen gün:))
banada bir arkadaşım verdi açılmamış wee marka böyle kelebek değil etrafı yuvarlak.acaba bundan süt bebeğin ağzına normal geliyor mu ki dedim görünce inşallah gerek kalmaz.göğüs ucu kremine 1 ay önceden başlanması gerekiyormuş.benimde çok küçük hem göğüs hem uç bakalım ne olacak :)

ben hiç netten alışveriş yapmadım ne bileyim dokunarak almak istiyorum herşeyi hiç denemedim yani.evime yakın yerde taffy bebe var gidip ordan aldım hepsini dolaşmayı gözüm kesmiyor hiç.mağazada dolanmak bile beni yordu.
çok zor oluyor dolaşmak.
benim haftasonu dolaşma maceram hastalanmakla sonuçlandı.
üşüdüm ve çok yoruldum .öyle sokak sokak gezip alışveriş yapabileceğimi ben de hiiiç sanmıyorum.
gözüem kestirdiğim bir iki mağaza var.oralardan alıcam kalanları.
internetten ise bildiklerimi aldım şimdilik.

bende bazen öyle düşünüyorum ama hazırlıksız yakalanmaktansa aldıklarım durur sonuçta ben bu yoldan vazgeçmeyeceğim ama Rabbim bize yardım edecek merak etme bir şey olmayacak.
Allah yardım eder inşallah hepimize. bebişlerimizi 5 yıl bekledik kolay değil beklemek Allah olmayan herkese nasip etsin bu duyguyu

Back
X