Ben philips aventin geniş ağızlı naturel biberonunu aldım çok memnunum, hem ağzı geniş olduğundan temizliği de daha kolay oluyor. Tırnak makası da bebedor'un normal tırnak makasını kullanıyorum ondan da memnunum tavsiye ederim.
Ben oğlumda -8 sene önce yani:))- hep avent kullandım.
şimdi ise avent natural serisini çok beğendim.güzel bir tasarım yapmışlar.
aynen 2 şer tane alıcam ben de. 2adet 120 ml 2 adet 260 ml.
slm canım sende hoşgeldin.30.haftamda başlarım demişsin ama bence 30 a kadar hastane çantana koyacaklarını al hazırla derim.Kötü düşünen biri değilimdir ama ne olur olmaz şaşıp kalmayalım erken bir durum olursa diye ALLAH korusun.
valla şimdi bile gezerken yoruluyor insan.
haftasonu bir iki mağazaya bakayım dedim.pestilim çıktı.30.haftada hiç yürüyemem kesinlikle.
bu sebeple 3-4 haftaya kadar her iki çantamı da hazır edicem nasipse.
yaz günü yıka kurut ütüle giydir zaten hemen büyüyecekler sürekli beden değişecek.
0 ay(50cm) liklerden uzun kol 3+3, kısa kol 5+5
0-3 ay (56 cm) uzun kol 1+1 kısa kol 5+5 kolsuz 3+3 başlangıçta bu kadar yeterli diye düşünüyorum.siz ne düşünüyorsunuz?
evet sayıları abartmamak lazim bence de.hızla küçülecek çünkü.boy boy ve uzunlu kısalı almakta fayda var.
şimdi netten biberonları beğendim kodlarına kadar not ettim ve ilerde büyük ihtimal netten sipariş vericem ama kafam karıştı.şimdi biberonları seçtim ama acaba bunların emzikleri yenidoğana göre mi gelir yoksa emziğini biz mi yenidoğan alıp değiştiricez:) bir de kaçar tane biberon almayı düşünüyorsunuz?
120 ml. aventlerin biberon emzikleri yenidoğan emziği zaten.0+ diye geçer.
260 mil biberonlar ise yavaş akışlı 2 delikli.1+ diye geçiyor.1 ay sonrası demek yani.
mamayi filan hic arastirmadim daha. Ama ulkerin mamalarini gdo lu oldugu kanitlanmisti. Bir marka daha vardi o da gdo luydu emin degilim ama aptamil olabilir canim bulursam mutlaka paylasirim.
Bdnim de aklimda dalin var ama acaba dalinden daha baska organik urunler var mi acaba. Bir marka gordum organik ama onun urunleri ev temizligine yonelikti.
50 60 derken zibinmi o kadar alacaksin cok degilmi bunlar cok cabuk buyuyecekler. Bilemedim gozum korktu simdi
canim bildigim kadariyla kucuk boylari yenidogana gore. Ben dr browns un hava yutturmayan biberonlarindan alayim diyorum. Emzik olayini bilmiuorum. Ikiser tane olsun diye dusunmustum ben yikamakla ugrasana kadar. Birer cam birer de digerinden
emziklerde de mi delik filan var . Ay kendimi cok kotu ve cahil hissettim. Emzik secerken yada alirken ne diye istemeliyim ki
organicare ve bio baby ürünleri tavsiye ediliyor.
chicconun bir serisinde de yine paraben sl sv.s zararlı kimyasal yok.bi de bunlara bak.
biberon avent tavsiye ederim.yeni natural serisi özel dizayn edilmiş.
emzikte de yine free BPA olanları tercih et.
bebedor da wee de nuk ta bile var bu ürünler.
yine emzik tutacağı emzik kabında bile free BPA ürünler var.
kısacası bebeğine alacağın tüm polikarbon vb. ürünlerde bu ibareye bak:))
Bence süt sağma makinesi olarak philips avent veya lansinohdan şaşmayın derim. Lansinoh'unki çift başlıklı iki göğsü aynı anda sağabiliyorsunuz. Ben önce medela markayı denedim ama göğsümü acıttı kızarttı yara yapacak diye korktum bıraktım sonra philips avent aldım çünkü biberonlar da philips aventti onlarla uyumlu olsun dedim. Göğüs aparatını silikonla desteklemişler yumuşacık hiç acıtmıyor.
medela yı çok tavsiye ediyorlar aslında.
bi de ikili olsun diyorlar.
sen ikili düşünmemişmiydin.
ben oğlumda avent manuel kullandım.epey de verim almıştım.uzun aylar boyunca sağdım hem işte hem evde.
ama manuel biraz yorucu tabi.
şimdi elektirikli alacağım ama aklışm karıştı.
ameda çiftli ürünü tavsiye edenleri okumuştum.sen inceledin mi o ürürnü.
bir de kendi pompan aventi piili kullanabiliyomusun verimi nasıl?
ben de biberonları avent natural alacağım.özellikle aventin sitesinden okumuştum pompalar ile uyumlu diye.
senin de kullanıcı olarak teyit etmen iyi oldu:))
Evet benim ikizlerim 6 aylık oldu çok şükür darısı başınıza inşallah. İki tane 120 cc lik biberon yeterli şimdilik, 6 aydan sonra da 2 tane 260cc lik alırsınız. Ben kırılabilir, ağır oluyor ve kaynatırken çatlayabilir düşüncesiyle cam biberon tercih etmedim. Philips kalitesine güvenerek cam olmayan pp biberonunu aldım, zararlı madde içermediği yazıyor. Sizin içinize hangisi siniyorsa onu alın ama neden iki farklı markadan tercih ettiğinizi anlamadım? bence ikisi de aynı markadan olsun çünkü emzikleri ikili paketlerde satılıyor yani bir pakette iki biberon emziği çıkıyor böylece ikisine de kullanabilirsiniz. Ben yalancı emzik olarak chicco physologic aldım, memnunum ama tek derdimiz yanaklarında iz yapıyor. Aventin yalancı emziği de iyidir herhalde kullanmadım açıkçası.
kesinlikle tüm biberonlar aynı marka olmalı ki parça uyum sorunu yaşanmasın.
artık hemen hemen tüm markalarda pp free BPA ürünler var.
cam ürünleri de ben de kırılabilir düşüncesiyle tercih etmicem.
buna göre almak en iyisi.
emzik ise nuk alabilirim veya avent.