• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

medela yı çok tavsiye ediyorlar aslında.
bi de ikili olsun diyorlar.
sen ikili düşünmemişmiydin.
ben oğlumda avent manuel kullandım.epey de verim almıştım.uzun aylar boyunca sağdım hem işte hem evde.
ama manuel biraz yorucu tabi.
şimdi elektirikli alacağım ama aklışm karıştı.
ameda çiftli ürünü tavsiye edenleri okumuştum.sen inceledin mi o ürürnü.
bir de kendi pompan aventi piili kullanabiliyomusun verimi nasıl?
ben de biberonları avent natural alacağım.özellikle aventin sitesinden okumuştum pompalar ile uyumlu diye.
senin de kullanıcı olarak teyit etmen iyi oldu
Medelanın mini elektrikli pompasını bir arkadaşım vermişti bana kullandım ama göğsümü kızarttı ve acıttı, bir de çok ses yapıyordu. Medelanın farklı modelleri vardır belki bilemiyorum. Bir de medelada motor kısmı da göğüs aparatına birleşik olduğu için onu da elinde tutmak zorunda kalıyorsun ve bileğimi yoruyordu.Ayrıca kademe düğmesi de arka tarafta kalıyor ve sağma işlemi sırasında kademe artırmak istediğinizde düğmeyi görmeden el yordamıyla çevirmek durumunda kalıyorsunuz. Ameda markayı hiç bilmiyorum etrafımda kullanan da yok hiç. Sadece internetten bakmıştım yorumlar iyi dediğiniz gibi ama epey pahalı. Bendeki avent pompa pilli kullanılımıyor, şu an çalışmadığımdan buna pek gerek de duymadım.

Medelanın mini elektrikli pompasını bir arkadaşım vermişti bana kullandım ama göğsümü kızarttı ve acıttı, bir de çok ses yapıyordu. Medelanın farklı modelleri vardır belki bilemiyorum. Bir de medelada motor kısmı da göğüs aparatına birleşik olduğu için onu da elinde tutmak zorunda kalıyorsun ve bileğimi yoruyordu.Ayrıca kademe düğmesi de arka tarafta kalıyor ve sağma işlemi sırasında kademe artırmak istediğinizde düğmeyi görmeden el yordamıyla çevirmek durumunda kalıyorsunuz. Ameda markayı hiç bilmiyorum etrafımda kullanan da yok hiç. Sadece internetten bakmıştım yorumlar iyi dediğiniz gibi ama epey pahalı. Bendeki avent pompa pilli kullanılımıyor, şu an çalışmadığımdan buna pek gerek de duymadım.
umuts76 sonradan baktım avent pompanın üstünde 4 adet AA pille çalışabildiğine dair ibare var, ben hiç gerekmediği için kullanmamıştım sanırım pille de çalışıyor.

Aventin hem elektirikli hem pilli hem de manuel olarak kullanabilen bir modeli var buyuk ihtimal onu alicam fiati da digerlerine gore daha uygun.cok yorum okudum sanirim en hassasi yine avent.sagip sagmama durumu bence kisinin gogus yapisiyla ve becerisiyle alakali.yani okuduklarimdan bunu cikardim:)

Elbette doğdukları andan itibaren rahatlıkla kullandım. Hatta anne göğsüne daha çok benzediği için emmeyi bırakmasınlar diye bu tür natural biberonlar daha çok öneriliyor. En iyisi hiç biberon vermemek tabii ama ikizlerde bu imkansız gibi malesef.
anladim canim tesekkur ederim. Satan ne derse desin. Benim icin kullanan tecrube edenin fikri daha onemlidir her zaman

Ben oğlumda -8 sene önce yani:))- hep avent kullandım.
şimdi ise avent natural serisini çok beğendim.güzel bir tasarım yapmışlar.
aynen 2 şer tane alıcam ben de. 2adet 120 ml 2 adet 260 ml.

valla şimdi bile gezerken yoruluyor insan.
haftasonu bir iki mağazaya bakayım dedim.pestilim çıktı.30.haftada hiç yürüyemem kesinlikle.
bu sebeple 3-4 haftaya kadar her iki çantamı da hazır edicem nasipse.

evet sayıları abartmamak lazim bence de.hızla küçülecek çünkü.boy boy ve uzunlu kısalı almakta fayda var.

120 ml. aventlerin biberon emzikleri yenidoğan emziği zaten.0+ diye geçer.
260 mil biberonlar ise yavaş akışlı 2 delikli.1+ diye geçiyor.1 ay sonrası demek yani.

organicare ve bio baby ürünleri tavsiye ediliyor.
chicconun bir serisinde de yine paraben sl sv.s zararlı kimyasal yok.bi de bunlara bak.
biberon avent tavsiye ederim.yeni natural serisi özel dizayn edilmiş.
emzikte de yine free BPA olanları tercih et.
bebedor da wee de nuk ta bile var bu ürünler.
yine emzik tutacağı emzik kabında bile free BPA ürünler var.
kısacası bebeğine alacağın tüm polikarbon vb. ürünlerde bu ibareye bak:))

medela yı çok tavsiye ediyorlar aslında.
bi de ikili olsun diyorlar.
sen ikili düşünmemişmiydin.
ben oğlumda avent manuel kullandım.epey de verim almıştım.uzun aylar boyunca sağdım hem işte hem evde.
ama manuel biraz yorucu tabi.
şimdi elektirikli alacağım ama aklışm karıştı.
ameda çiftli ürünü tavsiye edenleri okumuştum.sen inceledin mi o ürürnü.
bir de kendi pompan aventi piili kullanabiliyomusun verimi nasıl?
ben de biberonları avent natural alacağım.özellikle aventin sitesinden okumuştum pompalar ile uyumlu diye.
senin de kullanıcı olarak teyit etmen iyi oldu:))

kesinlikle tüm biberonlar aynı marka olmalı ki parça uyum sorunu yaşanmasın.
artık hemen hemen tüm markalarda pp free BPA ürünler var.
cam ürünleri de ben de kırılabilir düşüncesiyle tercih etmicem.
buna göre almak en iyisi.
emzik ise nuk alabilirim veya avent.
Evet ben de bunlara baktim kismen karar verdim. Bir de birer tane dr. Browns dusunmustum cam hava yutturmadigi icin gaz olayini etkiler belki faydasi olur diye. Bu biberonu guya dr kendi cocugunun gaz problemi uzerine tasarlamis. Dogru mudur bilemem ama yigenimin cektigi gaz sancilarini dusununce herseye okey diyesim geliyor. Ins. Bizler ablamin cektigini cekmeyiz. Kimse cekmesin yazik bebekte ablam da neler cekti 8 ay :-(

dar ağızlı biberonlara mama doldurması da yıkama sı da zor.
aventin 120 ml. lik biberonları gayet güzel boyutta.
ben önceden de kullandığım için biliyorum.
kullanamı çok rahat.
avent natural seriyi incele.daha da ergonomik tasarlanmış. ve emzikleri de özel tasarlanmış.daha yumuşak ve anti kolik özellikli.
ben avent derim kısacası:))sen bilirsin tabi.
dr. browns u ise çok aparatlı pipetli diye istemiyorum.kullanımı zor gibi.

ben ikiz baston araba almayı düşünüyorum hafiflik açısından ve ayrı olursa tek başıma hiç çıkamam en azından eve yakın yerlere yürüyerek gideceğim yerlere tek gidebilmeliyim arabayla tabiki 0-6 ay çıkamam ama 7.ay itibariyle çıkıp yürüyebilirim yakına.bir de uzun kullanmak için taşıma kapasitesi 50-60 kilo olmalı bence hem anakucağı hem araba olanlar 30 kg kapasiteli bana göre en fazla 1,5 yaşa kadar rahat edilir ama baston ve 50 kg olanı 5 yaşa kadar kullanılır.
bu anakucağının arkasında kemer yeri var mı bilemiyorum ama arkadaşım koltuğa koyup emniyet kemerini sapın altından geçirip sapı aşağı indiriyodu koltuğa dayanıyordu.ben arabadan çok ilk 3 ay taşımada ve evde , gezmeye gittiğim yerlerde kullanmayı amaçlıyorum.arabada ALLAH korusun anlattığım gibi baplayıp zaten kendimde tutarım diye düşündüm.
kumaş konusunda sadece %100 pamuk ve boyar maddede kanserojen olmamasına dikkat edilir herhalde ama duvar boyasındaki gibi EN 71-3 standardı gibi birşey var mı bende bilmiyorum.nerede kullanacağın kumaşlarda mesela???zaten nevresimlerde falan vardır bu özellik çünkü bebeklere yapılıyor.
anakucağı ile hastaneden çıkmalarını istiyorum ben o yüzden erken alacağım.kucakta taşınmaları doğru elmiyor çok güçsüz çünkü kasları doğru tutulmazsa sorun olabilir diye.
ayyyyyy kızlar ben zaten herşeyi detay düşünen biriydim şimdi iyice kılı kırk yarmaya başladım aslında bu iyi değil sakındıkça iyi olmaz salmak lazım ama nerde bende o kafa :)))
haklisin iki ayri araba olunca tek cikilmaz ama tek cikabilecegimi de zannetmiyorum ki ben bilemedim. Hala kararsizim arabada

yani yine okuyunca en çok tercih edilen avent gibi. ben ikili olması itibariyle lansinoh da olabilir düşündüm zamandan kazandırır en azından ama ondan da çok memnun olmayan gördüm aynı zamanda iki aparatı aynı zamanda kullanmayı beceremeyen de çok vardı. hala bir kararsızlık var o yüzden...
ikili dedigin nedir canim. Kasteddigin iki tane biberonunun olup iki gogsun de ayni anda sagilabilmesi mi? Bu digerlerinde de var. Her markanin 3 cesit. Manuel, tekli ve ikili hepsinde var.

önce uygun fiyatlıdan deneyip olmazsa hastane tipi kiralama daha iyi galiba aylık 40-60 lira imiş kiralar ama güçlü makineler.
bu kiralananlar hijyenik olurmu ki kizlar bilemedim. Bir de medikalcilerden mi kiralaniyor. Bir de hastane tipi nasil oluyor farkli bisey mi

umuts76 sonradan baktım avent pompanın üstünde 4 adet AA pille çalışabildiğine dair ibare var, ben hiç gerekmediği için kullanmamıştım sanırım pille de çalışıyor.
beana da mağazada öyle demişlerdi.
aventin de motor kısmı başlığa adapteli olan modeli var bir de yeni çıkaan motoru ayrı duran varmış.
ameda ise çok pahalı bence de.
Aventin hem elektirikli hem pilli hem de manuel olarak kullanabilen bir modeli var buyuk ihtimal onu alicam fiati da digerlerine gore daha uygun.cok yorum okudum sanirim en hassasi yine avent.sagip sagmama durumu bence kisinin gogus yapisiyla ve becerisiyle alakali.yani okuduklarimdan bunu cikardim:)
pilli olan elektirikli modeldir canım.
manuel olan tamamıyle manuel.
süt sağma işi ise dediğin gibi biraz kişisel.pompaya uyum sağlamazssa göğüs yapımız veya yanlış kuıllanırsak verim alamayız tabi.
ben de düşünüyorum hala bakalım.en son alıcam çünkü pompayı.
belki d eilk etapta evde olan manuel avent pompayı kullanırım.başlığındaki o yaprakcıklı lastiğin yedeği varmış.
iç conta yedeği de ben de far sıfır.
belki çalıştırabilirim bu şekilde.

ikili dedigin nedir canim. Kasteddigin iki tane biberonunun olup iki gogsun de ayni anda sagilabilmesi mi? Bu digerlerinde de var. Her markanin 3 cesit. Manuel, tekli ve ikili hepsinde var.

bu kiralananlar hijyenik olurmu ki kizlar bilemedim. Bir de medikalcilerden mi kiralaniyor. Bir de hastane tipi nasil oluyor farkli bisey mi
Ben bir ay hastane tipi de kiralamıştım, hijyenik oluyor çünkü göğüs aparatı ve biberonu kişiye özel, yani sıfır paket içerisinde onu makine ile birlikte getiriyorlar ama onu ayrıca satın alıyorsunuz. Yani ilk kiralama sırasında hem kirayı hem de göğüs aparatını ödüyorsunuz, 110 tl civarı tutmuştu sanırım yanlış hatırlamıyorsam. Yani aylık kira artı göğüs aparatı olarak. Sonraki aylar sadece kirayı ödüyorsunuz, göğüs aparatını kaynatıyorsunuz hijyen için. Tabii çekim gücü ve hızı ev tipleri ile kıyaslanamaz çok iyi oluyor. Sonra aventin pompasını satın aldım tabii öyle olunca bu sağma işi biraz masraflı oldu bana. Ama herşey en kıymetlim bebeklerim için gözümde değil o yüzden.

Ben bir ay hastane tipi de kiralamıştım, hijyenik oluyor çünkü göğüs aparatı ve biberonu kişiye özel, yani sıfır paket içerisinde onu makine ile birlikte getiriyorlar ama onu ayrıca satın alıyorsunuz. Yani ilk kiralama sırasında hem kirayı hem de göğüs aparatını ödüyorsunuz, 110 tl civarı tutmuştu sanırım yanlış hatırlamıyorsam. Yani aylık kira artı göğüs aparatı olarak. Sonraki aylar sadece kirayı ödüyorsunuz, göğüs aparatını kaynatıyorsunuz hijyen için. Tabii çekim gücü ve hızı ev tipleri ile kıyaslanamaz çok iyi oluyor. Sonra aventin pompasını satın aldım tabii öyle olunca bu sağma işi biraz masraflı oldu bana. Ama herşey en kıymetlim bebeklerim için gözümde değil o yüzden.

peki hastanede doğum sonrası hemen ihtiyaç duydun mu pompaya?yanında götürmemiştin heralde değil mi?
ben oğluma doğum yaptığımda hastanenin pomasında sağmıştım süt.çünkü bikaç gün küvözde kaldı oğlum ve o ilk sağılan süt çok kıymetli olduğundan ebeler sağdırdı.10 ml de olsa getireceksin bebeğine vericez dediler.
hastane tipleri tabiki yüksek verimli makineler.çok hızlı sağıyorlar.
sen hastanede kullandın mı hastaneninkini.
o zaman ben devlet hastanesinde doğum yapmıştım.şimdi ise özelde olacak.haydi haydi vardır değil mi süt sağma makineleri.aklıma takıldı.

anladim canim tesekkur ederim. Satan ne derse desin. Benim icin kullanan tecrube edenin fikri daha onemlidir her zaman

Evet ben de bunlara baktim kismen karar verdim. Bir de birer tane dr. Browns dusunmustum cam hava yutturmadigi icin gaz olayini etkiler belki faydasi olur diye. Bu biberonu guya dr kendi cocugunun gaz problemi uzerine tasarlamis. Dogru mudur bilemem ama yigenimin cektigi gaz sancilarini dusununce herseye okey diyesim geliyor. Ins. Bizler ablamin cektigini cekmeyiz. Kimse cekmesin yazik bebekte ablam da neler cekti 8 ay :-(

haklisin iki ayri araba olunca tek cikilmaz ama tek cikabilecegimi de zannetmiyorum ki ben bilemedim. Hala kararsizim arabada
gazlı bebek çoook zor.
benim oğlum da öyleydi.sabaha kadar kucakta sallardık dönüşümlü.
inşşallah bu bebeklerde yaşamamm aynı sıkıntıyı.korkuyorum ben de:))
dr. browns tan 2 adet alayım diyodum en başta.iki tane de avent.ama hepsinin aynı marka olması da bi avantaj.
ayrıca bu natural serisinin emzik yapıları çok güzel.
bilemedim valla benim de aklım karışıyor.

arabaya gelince, neden ayrı ayrı diye düşnüyosun ki.
bebeklerin biraz büyüdüğünde yakın yerlere götürmek isteyeceksin.10 dk.kalık bi yer bile olsa bi hava aldırmak isteyeceksin.her zaman kim olacak yanında.ayrı alacaksan da aparat takılabilir bişey al.sonradan pişman olma.
ama yanımda daima bir yardımcım olacak diyosan bilemem tabi.
ben baston tipli bişey alacağım.kolay katlanır ve asansöre sığması yeter benim için.
kraft nitro modeli var.ama daha gidip bakamadım yakından o yüzden bişey diyemiyorum.
ben bi de tam yatar 0 aydan itibaren kullanabileceğim bişey alıcam.çünkü kısa mesafe de olsa çıkartmak zorunda kalırım ben tek başıma.

iki tane sağma aparatı aynı anda iki göğsü birden sağabiliyorsun yani. ben geçen hafta babymall a gittim orada birsürü marka vardı. internetten de çok baktım. türkiyede satılanlarda sadece lansinoh da var iki süt sağma aparatı olan. yurtdışından alma durumu olanlar için aventin var ikili ama türkiyeye getirmemişler henüz ileride gelir mi bilmem. ha tabi ikisi aynı anda kullanılır kullanılmaz pratiktir değildir o apayrı bir konu. benim bir arkadaşım da şimdi kullanıyor ameda diye bir marka dedi o memnunmuş. bir de mesela varmış o da iyiymiş. fiyatı da uygunmuş ben daha fiyatına bakmadım ama.

peki hastanede doğum sonrası hemen ihtiyaç duydun mu pompaya?yanında götürmemiştin heralde değil mi?
ben oğluma doğum yaptığımda hastanenin pomasında sağmıştım süt.çünkü bikaç gün küvözde kaldı oğlum ve o ilk sağılan süt çok kıymetli olduğundan ebeler sağdırdı.10 ml de olsa getireceksin bebeğine vericez dediler.
hastane tipleri tabiki yüksek verimli makineler.çok hızlı sağıyorlar.
sen hastanede kullandın mı hastaneninkini.
o zaman ben devlet hastanesinde doğum yapmıştım.şimdi ise özelde olacak.haydi haydi vardır değil mi süt sağma makineleri.aklıma takıldı.
Benim erken doğum oldu 35 hf da doğum yaptım ondan mı bilmem ilk günlerde sütüm gelmedi. Bir arkadaşım vermişti medelanın mini elektrikli pompasını götürmüştüm hastaneye ama birkez sağmaya çalıştım hiçbirşey gelmedi. O yüzden hastanede ihtiyaç duymadım pompaya. Özel hastanelerde elbette vardır pompa. En iyisi emzirmek tabii ama ihtiyaç oldugunda vardır muhakkak.

Benim erken doğum oldu 35 hf da doğum yaptım ondan mı bilmem ilk günlerde sütüm gelmedi. Bir arkadaşım vermişti medelanın mini elektrikli pompasını götürmüştüm hastaneye ama birkez sağmaya çalıştım hiçbirşey gelmedi. O yüzden hastanede ihtiyaç duymadım pompaya. Özel hastanelerde elbette vardır pompa. En iyisi emzirmek tabii ama ihtiyaç oldugunda vardır muhakkak.
anladım canım.seni süt sağmak için yönlendirmemişler de sanırım.çünkü senin hastanende de vardır muhakkak.
beni de ebeler zorladı resmen.az da olsa sağacaksın dediler ki iyiki d eöyle yapmışlar.çünkü gelmiyordu ki süt.üstelik 39+6 da doğum yapım.günündeydi zaten.
o zaman mama verdiniz sürekli hastanede.belki benim de bu sefer de az gelecek.aynı şeyi yaşamaktan korkuyorum.bize de mama aldırmışlardı ama sağmayı da teşvik etmişlerdi.nasıl emzireceğini filan gelip gidip gösteriyolardı.

anladım canım.seni süt sağmak için yönlendirmemişler de sanırım.çünkü senin hastanende de vardır muhakkak.
beni de ebeler zorladı resmen.az da olsa sağacaksın dediler ki iyiki d eöyle yapmışlar.çünkü gelmiyordu ki süt.üstelik 39+6 da doğum yapım.günündeydi zaten.
o zaman mama verdiniz sürekli hastanede.belki benim de bu sefer de az gelecek.aynı şeyi yaşamaktan korkuyorum.bize de mama aldırmışlardı ama sağmayı da teşvik etmişlerdi.nasıl emzireceğini filan gelip gidip gösteriyolardı.
Evet emzirmek için sürekli teşvik ediyorlardı ama sağma konusunda kimse birşey demedi. İlk doğduklarında mama verdik tabii. Sanırım hastanenin bu konuda eksiği var. Sonradan oğlum sarılık için başka bir hastanenin yenidoğan servisine yattığında oradaki yenidoğan hemşireleri yönlendirdiler beni. Zaten göğüsler de şişmiş sertleşmişti ağrımaya başlamıştı, bebekler de çeneleri güçsüz oldugundan doğrudürüst emememişlerdi. İlk orada hastane pompası ile sağdık ağız sütünü şırınga ile hemşireler verdi oğluma.sonra evde kullanmak için hastane tipi makine kiraladım işte. Ama sonra da emzirme işi hep problem oldu bana. Sütüm bir miktar artsa da tek bebeği bile doyuracak miktara ulaşmadı malesef. Yine de alabildikleri kadar alsınlar diye sürekli emzirmeye ve sağmaya çalıştım. O da 5,5 ay kadar gitti, sonra biberona ve mamaya alışan bebişlerim emmeyi reddetmeye başladı ve sütüm tekrar giderek azaldı. Şu an 6,5 aylık oldular ve artık emmiyorlar malesef.

gazlı bebek çoook zor.
benim oğlum da öyleydi.sabaha kadar kucakta sallardık dönüşümlü.
inşşallah bu bebeklerde yaşamamm aynı sıkıntıyı.korkuyorum ben de:))
dr. browns tan 2 adet alayım diyodum en başta.iki tane de avent.ama hepsinin aynı marka olması da bi avantaj.
ayrıca bu natural serisinin emzik yapıları çok güzel.
bilemedim valla benim de aklım karışıyor.

arabaya gelince, neden ayrı ayrı diye düşnüyosun ki.
bebeklerin biraz büyüdüğünde yakın yerlere götürmek isteyeceksin.10 dk.kalık bi yer bile olsa bi hava aldırmak isteyeceksin.her zaman kim olacak yanında.ayrı alacaksan da aparat takılabilir bişey al.sonradan pişman olma.
ama yanımda daima bir yardımcım olacak diyosan bilemem tabi.
ben baston tipli bişey alacağım.kolay katlanır ve asansöre sığması yeter benim için.
kraft nitro modeli var.ama daha gidip bakamadım yakından o yüzden bişey diyemiyorum.
ben bi de tam yatar 0 aydan itibaren kullanabileceğim bişey alıcam.çünkü kısa mesafe de olsa çıkartmak zorunda kalırım ben tek başıma.
Iki ayri araba dememin sebebi de aparatla birlestiririm dusuncesiydi ama yenidogandan itibaren kullanilan ikiz bebek arabalari da mantikli. Ben aparata guvendigim icindi ama bilmiyorum ki. Sen ikili araba alip anakucaklarini ayrica mi aalacaksin arabaya koymak icin. Bilmiyorum hangisi kullanislidir tasavvur edemedigimden olsa gerek
iki tane sağma aparatı aynı anda iki göğsü birden sağabiliyorsun yani. ben geçen hafta babymall a gittim orada birsürü marka vardı. internetten de çok baktım. türkiyede satılanlarda sadece lansinoh da var iki süt sağma aparatı olan. yurtdışından alma durumu olanlar için aventin var ikili ama türkiyeye getirmemişler henüz ileride gelir mi bilmem. ha tabi ikisi aynı anda kullanılır kullanılmaz pratiktir değildir o apayrı bir konu. benim bir arkadaşım da şimdi kullanıyor ameda diye bir marka dedi o memnunmuş. bir de mesela varmış o da iyiymiş. fiyatı da uygunmuş ben daha fiyatına bakmadım ama.
canim aventin de var ikilisi ayni anda iki biberona da iki gogusten sagiyor. Madela da var lansinoh da var. Haftasonu fuarda baktim hepsine. Ben sadece birinde var dkyince farkli zannettim. Var canim hepsinde

ay masallah ya nasil goresim geldi simdi onlar tam bicir bicir olmuslardir. Yattiklari yerden elleri kollariyla oynuyorlardir. 6.5 aylik ooohhh miss gibi de kokarlar . Rabbim bize de gostersin o gunleri hayirlisiyla :KK46::KK46:
peki ikisini de kullanan biri olarak aventi tavsiye eder misin? Yazmistin gerci galiba ama karistiriyor olabilirim. Fiyatina bakmayin kiralayin mi dersin.

ay masallah ya nasil goresim geldi simdi onlar tam bicir bicir olmuslardir. Yattiklari yerden elleri kollariyla oynuyorlardir. 6.5 aylik ooohhh miss gibi de kokarlar . Rabbim bize de gostersin o gunleri hayirlisiyla :KK46::KK46:
peki ikisini de kullanan biri olarak aventi tavsiye eder misin? Yazmistin gerci galiba ama karistiriyor olabilirim. Fiyatina bakmayin kiralayin mi dersin.
Çok teşekkür ederim, gerçekten en tatlı zamanları herhalde :) darısı sizin başınıza inşallah. Hergün defalarca bol bol kokluyorum böyle güzel bir koku hiçbir parfümde yok. Hastane tipi pompalar ev tiplerine göre daha profesyonel, çekim güçleri daha fazla ve daha hızlı sağıyorlar. Ama öyle gittiğiniz yere götüremezsiniz yani çalışırken falan işyerinde vs de sağacaksanız sağamazsınız. Benim kiraladığım baya araba aküsü gibi birşeydi. Aventin pompasını da benden 3 ay önce doğum yapan bir arkadaşım önermişti çok memnundu. Ha benim öyle bol bol sütüm olmadı malesef ama aventin pompası da yavaş da olsa diğeri kadar süt sağıyordu. Ayrıca meme ucunu da acıtmıyor ve yara yapmıyor. Bir arkadaşım da lansinohu kullanıyordu o da onu önermişti çok memnundu ama benim biberonlar avent oldugu için uyumlu olsun diye aventi tercih ettim.

Iki ayri araba dememin sebebi de aparatla birlestiririm dusuncesiydi ama yenidogandan itibaren kullanilan ikiz bebek arabalari da mantikli. Ben aparata guvendigim icindi ama bilmiyorum ki. Sen ikili araba alip anakucaklarini ayrica mi aalacaksin arabaya koymak icin. Bilmiyorum hangisi kullanislidir tasavvur edemedigimden olsa gerek
canim aventin de var ikilisi ayni anda iki biberona da iki gogusten sagiyor. Madela da var lansinoh da var. Haftasonu fuarda baktim hepsine. Ben sadece birinde var dkyince farkli zannettim. Var canim hepsinde
Anakucagi monte edilebilen ikiz araba secenegi pek yok.pahali urunlere bakmadim gerci.2 3 bin tl ye araba alamam cunku.araya aparat takacaksan da iyi arastir.aparatlar cok ta saglam bi secenek degil gibi.bebekler agirlastikca bu aparat zorlanabilir de . anakucaklarini ayri alicam.zaten onlari kisitli sure kullancaz.monte edemesek te cok onemli degil.tandem denilen onlu arkali araba modelinde gormustum.chicco olabilir veya kraft.ama ben onlu arkali istemiyorum.yanyana olupta anakucagi monte edilebilen de gormedim.sadece tek tarafa takilabilir bi model gormustum.

Varmis avent ikili pompa ama cook pahsli.1260 tl fiyat gordum.alinacak bisey degil bu bence.
Paket İçeriği:İkili Elektronik Göğüs pompası: 1 adetElektriksiz Kullanılmak Üzere Manuel Pompa Parçaları: 1 adetBiberon standı/pompa kapağı: 4 adetSüt Saklama Kabı (260 ml): 2 adetSoğuk kompres: 2 adetThinsulate™ çanta: 2 adetMikrofiber seyahat çantası: 1 adetSızdırmaz disk: 2 adet

Eklentiler

• 3720110824171005.webp
    3720110824171005.webp
    7,1 KB · Görüntüleme: 80
Back
X