IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

o kadar çifter çifter alıp yer yatağında yatırmakta istemezdim tabi.aynı yatak beşik tarzı büyük bişi alsam ikisi bir yatabilir mi diye düşünüyorum . ilk başta zaten çocuk odası boş kalıyor çünkü bebek gece beslemeleri ağlama vss vs olmuyor. bulunduğumuz odada okadar müsait değil bakacez artık siz güle güle kullanın bebişlerle inşş

arkadaşlar beşik olayını nasıl düşünüyosunuz. iki beşik mi tek ve büyük mü bana henüz erken ama nasıl olcak tasarlayamadım ilk bebekte olunca fikir var mı ?
İkiz bebekler için ilk 3-4 ayda tek beşik kullanımı hem annenin ilgilenebilmesini kolaylaştırıyor hem yerden kazandırıyor hem de anne karnında birbirine yakın gelişip doğan bebeklerin birlik duygusunu pekiştiriyormuş.sonrasında hareketlenmeye başladıkları zaman yataklarını ayırabilirsin.bunu yaparken imkanın varsa odanı da ayır,ne kadar erken alışırlarsa öyle gidiyor.

arkadaşlar beşik olayını nasıl düşünüyosunuz. iki beşik mi tek ve büyük mü bana henüz erken ama nasıl olcak tasarlayamadım ilk bebekte olunca fikir var mı ?
ben bir park yatak aldım. iki de yatakları ayrıca olacak odalarında. park yatak bizim odamızda duracak belli bir aya gelene kadar yakından bakabilmek için...

evet bende cok uzatmadan ayırmayı düşünüyorum .ama en az 10 veya 12 aylık olması lazımlar heralde artık öğrencez .yataklarını hareketlenmeye başlayınca ayrılmalı bencede tavsiyen için sağol akıl akıldan üstün sormak öğrenmek düşünmek lazım tabi herşey bebişler için allahım hepimizin bebişini korusun

Estağfurullah.ama 10-12 ay uyku terbiyesi için geç olanilir.yinede siz bilirsiniz ama genellikle uykularının düzene girmeye başladığı 3-4. Aylarda yapın deniyor.yinede siz bilirsiniz tabi.bizde ilk aylar için yatak odamıza park yatak aldık,sonrası için bebek odası hazırladık.

Kızlar,bebişlerim için aldığım buhar makinesini kendim için kullanmaya başladım.o kadar rahatladım,o kadar mutluyum ki anlatamam.sabah burnum kurumamış,dolmamış olarak uyanıyorum,gece de derin derin rahat nefes alıyorum.uykum hiç bölünmüyor nefes alamıyorum diye.son zamanlarda sümkürmek için de ayrıca uyanır olmuştum geceleri.resmen dünya varmış

sanırım bende sen gibi yapacağım.inş bebişler akıllı uslu olur annelerini yormazlar.
inşallah canım ama hazırlıklı olmak lazım kolik vs riskine karşı ben şimdiden kitap okuyorum ne yapılabilir diye... sen de oku Harvey Karp'ın mahallenin en mutlu bebeği kitabı.

Anne sütü vereceksiniz, emen iki tane bebeği 3-4 aylıkken öyle başka odada yatırmak hiç sandığın kadar kolay bir iş değil. Ayrıca benim içim de rahat etmez. Çünkü ilk aylarda kusmaları oluyor tıkanırlarsa falan diye tedirgin oluyor insan ve ya sesini duyamazsam diye kaygıdan ben de uyuyamam hiç. Ayrıca ilk bir yıl bebeğin anne babasının varlığını şefkatini yakından hissetmesi ve ihtiyaçlarının hemen karşılanması onun dış dünyayı olumlu algılamasını sağlayarak temel güven duygusunun gelişmesinde önemli diyor psikologlar. Benim düşüncem en azından 6-7 ayı doldurmalı ki hiç olmazsa ek gıdaya başlanmış olmalı ve kusmaları da kesilmiş olmalı. Yoksa gece iki tane bebeği emzirirken odayı ayırmak çok mantıklı gelmedi bana. Ben şahsen 1 yaşından sonra düşünüyorum. Uzmanlar en geç 3 yaş diyorlar. Farklı görüşler de var tabii.

ahahah ben daha açmadım kutusuyla duruyor açıp kullansam mı acaba senin gibi fena fikir değil.

yok canım o markayı ilk kez duyuyorum
ben 5 tane flan marka beğendim ama ancak 2 tanesinin ikiz arabasını tr de bulabiliyoruz. ikiz arabaları çok dandik ya. ne alacağımızı şaşırdık resmen...
E-bebekte satışını yapıyorlar. Açıkçası ikiz arabalarında travel sistemler çok ağır oluyor ben zaten tek başıma kullanamam. Baston sistemlerde ilk aylarda pek önermiyorlar. Onun için 2 ayrı araba almayı düşünüyorum. Bakalım hayırlısı..

Her tecrübe kişiyle müsemma.ben de oğlumu 2 sene ayırmadım ama sonrası kabusa döndü.çok yakınımda görüştüğüm ikiz annelerinin önerileri bunlar.bebekler görüntülü yada sesli diafonlarla takip edilebiliyor.ben onu da aldım,hazırladım.mutlaka uygulaması zor olabilir ama bi taraftan evdeki düzeni oturtmak,eski aile ve uyku düzenine yeni bebeklerle adapte olabilmek için önemli bence.4 ay olmaz 6 ay olur,farketmiyor o kadarı.bu benekle,kusma şiddeti ve beslenme türüyle ilintili olarak değişebilir.

Biz aynen öyle yaptık canım.iki ayrı araba aldık travel sistem ve Joie marka aldık.çokta kaliteli ve memnun olarak aldık.tavsiye ederim.

Kesinlikle katiliyorum. Allahim nasib eder bir aksilik vermezse en az 1.5 sene dusunmuyorum.
ahahah ben daha açmadım kutusuyla duruyor açıp kullansam mı acaba senin gibi fena fikir değil.
Kullanmadigin hata. Cok rahat edeceksin. Benim allerjim var rinit filan bir de hamilelikle cok kotu olmustum eylulden beri cok rahatim. Zaten ilkbahar ve sonbahar beni mahfediyor.. kesinlikle kullan

Joie nin arabasını kullanan varmı?
daha araba almadik ama o arabalarin iyi oldugunu biliyorum iciniz rahat olsun

Aldığınız buhar makinesi fokur fokur sesler çıkarıyor mü
Sessiz olanı var mı ne markayı aldınız siz

zaten neredeyse yok gibi bir şey ikiz arabalarında travel sistem. bir bugaboo da gördüm o da dünyanın parası o aparatı bu aparatı derken 6000 tl ye geliyor
travel system bana lazım ama ilk aylarda anakucaklarını arabada da kullanacağımızdan öyle bir şey istiyoruz ama bulamıyoruz britax römarı beğenir gibi olmuştum onda da tek tarafa eklenebiliyormuş ana kucağı sadece bu kadar saçma şey görmedim ben. tek bebeği oturtup diğerini normal mi oturtacaksın yani bir şey yapıyorlar o da yarım yamalak... başlarda ben de iki ayrı araba düşünüyordum ama iki ayrı araba için her zaman iki kişi olman lazım. tek başına çıkaramazsın. birleştirme aparatlarının çok sağlıklı olduğuna inanmıyorum... yani tabi ben tek değilim yanımda hep birileri var diyorsanız size kalmış da bana o da uymuyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…