• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

:))) o model de iyiymiş. affetmek çok kolay bir şey değil zaten canım. benim eşim de yapıp edip iki dk sonra sırnaşıyor. ama ben hemen o anda affedemiyorum zamana ihtiyacım oluyor. bazen günler sürüyor bazen daha uzun. tabi küs oturmuyorum ama insanın içinde kalıyor bir şeyler. kalp kolay kırılıyor ama onu düzeltmesi o kadar kolay değil...
inan bu kadar olur,aynı şeyleri hissediyoruz.bide bana senin bu triplerin beni bitiriyo,çok uzatıyosun,ne var ne dedimki demiyomu :mad:

düzenleme yapılacak deniliyor ama daha yapılmadı canım yaa. hep bir şeylerden bahsediliyor ama hiçbir zaman o konuda bir avrupa standardına ulaşamayız bence. yapılsa bile bizim zamanımıza yetişmez. olduğunda bizim çocuklarımız büyümüş olur....
haklısın...

evet haklısın. ben de çalışıyorum normalde ama bu dönem çocuklardan ötürü ara verdim. hamilelik sonrası da bir süre çalışamayacağım. çocuklar belli bir büyüklüğe gelene kadar. kreş falan yine daha güvenli yerler ama bakıcı ile ilgili öyle kötü hikayeler var ki etrafımda ve yakınımızda hiç güvenemiyorum. benim yeğenlerime bakan bakıcı anne baba evde yokken çocukları yere yatırıp üzerinden atlamaca oynuyormuş. bunun gibi yüz tane şey anlatabilirim. hepsi de en yakınımda yaşanmış şeyler. sen istediğin kadar kamera tak izle yabancı bir kadın kaşla göz arasında her şeyi yapabilir. tüylerim diken diken oluyor düşündükçe. belki de düşünmemek daha rahat olmak lazım. ama çok elimde olan bir şey değil yani. düşünüyorum ister istemez...
ben de bu konuda kendi açımdan çok hassasım açıkcası.:KK43:
verdiğin örnekler çok moral bozucu.
ben de bakıcıya baktırdım oğlumu ara ara.kreşe de gitti.şimdi etütte
.bakıcıya bırakmakla rahat olmanın bi alakası yok be canım.
bakıcıya bırakıp ta lay laylay işe gelmiyoruz ki.
ne zordur bir anne için yaşamadan bilemezssin.
hayat şartları mecbur bırakıyor derken bu hassasiyetimi belirtmiştim.
anlıyorum bakıcılara pek iyi gözle bakmıyosun ama mecbur olan anneleri de bi düşün.
o yüz tane örneği de anlatma istersen.

Kiyafet alisverisini biraz abartarak da olsa bitirmistim.bugun biberon emzik ivir zivir bir ton sey aldim int.ten.hala ivir zivirlardan eksik buldum.gicik oldum 400 liraya yakin esya aldim hala bitmedi.buyuk parcalari da sona biraktimbir de.ama maddi olarak gercekten zorluyor ikizler.Allah sagsalim kucagimiza aldirsin da sukur yine de.
iyi günlerde kullan canım.
o ıvırzıvırlara ben de o kadar para verdim biberonlar dahil.
emzik ,kutusu ,zinciri,biberon fırcası ,tırnak makası vb. gibi.
heralde seninde öyledir.hatta 400 ü geçmiştir başka yerden diğer aldıklarımla.
çift çift almak zorluyor gerçekten.
Allah hepimize bu konuda kolaylıklar versin.
hangi siteden aldın bu toptan aldıklarını.
benim içinde kremler filan da dahil.pişik kremleri ,kendime aldıklarım ,ped filan işte.

Aynen öyle canım,Allah yokluklarını da vermesin ama bizde aynen göçtük resmen her şeyi çifter çifter almaktan.bi çok eşyalarını almış olmamıza rağmen sadece bu hafta sonu 500 den fazlada biz harcadık.üstelik sadece kılık kıyafet.100 oraya,200 buraya derken... Arabalarını aldık dün,oto koltuğuyls.1600 de öyle gitti.şuana kadar ksç bin oldu bilmiyorum.Allah cümleten yâr ve yardımcımız olsun:KK42:
iyi günlerde kullanın canım.
tam gaz alışverişe devam ediyosun anlaşılan:))
500 tl lik neler aldın bakayım.
benim eşimin bir arkadaşı var.bebek alışverişinde kendisi abartıda sınır tanımıyor.
geçen o da kanz dan 500 tl lik alışveriş yapmış:))tabi onun kaçıncı 500 tl lik alışverişidir.bi de tek bebek.
bizler çifter alınca fatura haliyle kabarıyor tabi.en az 15o veriyosun biyerden alışverişe.
dün tekzenden çanta,termos ve nevresim tk.sipariş verdim 130 tl ye.
butik bebeden 2 tk.pjama,2 body,2 alt pijama 50 tl.
sonraaa lcw den de kızkardeşimin bebeği için hediye ve ayrıc abenimkiler için düz beyaz bodylerden 2şer adet sipariş verdim 50 tl..yani ben de dün otururken 230 tl harcayıvermişim:))

benim içinde kremler filan da dahil.pişik kremleri ,kendime aldıklarım ,ped filan işte.

benim eşimin bir arkadaşı var.bebek alışverişinde kendisi abartıda sınır tanımıyor.
geçen o da kanz dan 500 tl lik alışveriş yapmış:))tabi onun kaçıncı 500 tl lik alışverişidir.bi de tek bebek.
bizler çifter alınca fatura haliyle kabarıyor tabi.en az 15o veriyosun biyerden alışverişe.
sonraaa lcw den de kızkardeşimin bebeği için hediye ve ayrıc abenimkiler için düz beyaz bodylerden 2şer adet sipariş verdim 50 tl..yani ben de dün otururken 230 tl harcayıvermişim:))
sorma o ''harcayivermek'' cok guzel oluyor. Oturdugun yerden farkina varmadan bir iki derken hoop kabarmis fatura. Ben kiyafet almamaya calisiyorum artik. Dun esim maxi cosi nin (normalde 500 liralik bir urun) oto koltugu ana kucagini 100 liraya almis ikinci el. Rengi farkli olsa da aynisindan bulurum bir tane daha diyor. Hic icime sinmedi temiz gorunuyor ama psikolojik olarak ikinci el almak ikna edemedim kendimi ne bileyim. Sizce?

ben de bu konuda kendi açımdan çok hassasım açıkcası.:KK43:
verdiğin örnekler çok moral bozucu.
ben de bakıcıya baktırdım oğlumu ara ara.kreşe de gitti.şimdi etütte
.bakıcıya bırakmakla rahat olmanın bi alakası yok be canım.
bakıcıya bırakıp ta lay laylay işe gelmiyoruz ki.
ne zordur bir anne için yaşamadan bilemezssin.
hayat şartları mecbur bırakıyor derken bu hassasiyetimi belirtmiştim.
anlıyorum bakıcılara pek iyi gözle bakmıyosun ama mecbur olan anneleri de bi düşün.
o yüz tane örneği de anlatma istersen.
ya oğlumda annem de kayınvalidemde yakınımdaydı ve istediğimden destek alabiliyodum.hatta kayınvalidem bi dönem bir yıl kadar bizimle bile yaşadı bebeğe bakmak için.sonra zor geldi,daraldı,bunaldı ve anneme sığındım.biri anneanne diğeri babaanne olmasına rağmen ikisiylede ayrı ayrı sorunlar yaşadım ve dediğiniz gibi hiç bi zaman lay lay lom işe gidip gelmedim.geldiğimde saatler süren şikayetler,bütün günün detaylı özeti,sinirleri bozulmuş haller,artık dayanamıyorum imaları,çocuğa bakıyorum onun sinirleri ayrı bozulmuş,biraz daha büyüdüğünde de yeri geliyo itilip kakılmış,hırpalanmış oluyodu.bişey demeye ağzımı açtığım zamanda anneanneyim ben,o kadar emeğim geçiyo,yeri geliyo sevicem yeri geliyo dövücem tabi diyodu.hayır yapamazsın deyip çekip elinden alamıyosunda,o durumda bakıcı tutmak zorunda kalırdım bunada gücüm yetmezdi.demem o ki kendi anneanne babaannesi bile olsa neler yaşıyo bu annesi çalışan çocuklar neler.... dilleri olsada konuşsalar.o yüzden bakıcı örnekleri çok şaşırtıcı değil.bunlara takılmamak zorundayız,aksi halde işle çocuk arasında tercih yapmak zorunda kalır insan.şartlar çalışmayı gerektiriyosa yapacak bişey yok.Allah çalışan annelerin yardımcısı olsun.kötü örneklere moralinizi bozmayın.bunları sizde biliyorsunuz zaten.benim anlatmak istediğim değil en iyi bakıcı,kreş,kendi canın kanın annen dahi olsa denk geldimi geliyor işte...

sağol canım teşekkür ederim.
cuma günü 180 tl butik bebeden alışveriş yaptım,pijama,tulum,badi,yelek vs
cumartesi günü mother care ve H&M'den toplam 220tl lik yine tulum,takım,çorap,alt ve üst alışverişi yaptık.ordan ebebeğe geçtik 50 tl de orda.pazar günü de Zara'ya girdik,baktık indirim var bayağı bi.265tl de orda gitti,pantolonlar,altlar,üst bodyler,tişörtler vs.pazartesi de ebebekten arabalarını aldık(travel sistem).iki araba iki puset(ayrı ayrı aldık biz).%28 indirimde 1600tl de onlara verdik.bitmiş vaziyetteyiz...
daha uyku setleri,nevresimler,termos,küvet,küvet ayağı,kova maşrapa vs vs vs.... bi sürüüüüüüü eksik var

doğuma 1 ay kala mı başlayalım canım kremler gibi?bende görmüştüm arkadaşımda bebeğin ağzı yara olmuyo demişti sonuçta dezenfekte eden birşey karbonat.

doğuma bikaç hafta kala başlayabilirsin canım
bu suyun önemli kısmıda o zaten bebeklerde ağız içi yaralar oluşmuyo
ayrıca emzirmeden sonra gazınıda rahat çıkarmasını sağlıyo gazlı bebekler içinde basit bi formül..

Hanimlar gunaydin
hazirliklar bitti galiba hic ses seda yok kimseden.
benim bitmedi daha malesef.
biraz daha işim var.
oda yaptığımız için iş biraz büyüdü tabi.
badana sonrası tül-perde ve lamba alıca.halısı yeni o sebeple değiştirmem.yıkatıcam.
ana kucakları duruyor.
bi de şu süt pompassı işimiz var ya o duruyor.
sen ameda çftli alacaktın değil mi?
ameda tekli de varmış bi yerde gördüm 288 tl ydi.pahalı yaa.

ben hastane çıkışlarını yıkamıştım.dün gce onları ütüledim.resmen2.5 saat ütü yaptım.
battaniyeler de dahil.
daha başka yıkadıklarım var sırada ütülenecek.parça parça yapabiliyorum ancak.
çantayı toplamam lazım.
bi yedek tk alma işini sona bıraktım.gidişata göre birer tane beşli prematüre set alabilirim.acele etmeyeyim dedim.
sorma o ''harcayivermek'' cok guzel oluyor. Oturdugun yerden farkina varmadan bir iki derken hoop kabarmis fatura. Ben kiyafet almamaya calisiyorum artik. Dun esim maxi cosi nin (normalde 500 liralik bir urun) oto koltugu ana kucagini 100 liraya almis ikinci el. Rengi farkli olsa da aynisindan bulurum bir tane daha diyor. Hic icime sinmedi temiz gorunuyor ama psikolojik olarak ikinci el almak ikna edemedim kendimi ne bileyim. Sizce?
sizin eşinle en çok incelediğiniz şey oto koltuğuydu:))
demek ikinci el almış.iyi günlerde kullanın.temiz kullanılmışssa hasar görmemişse neden olmasın.
ikinci el kullanma alışkanlığımız olmadığı için garip geliyor bizlere.ama yapan çok var.
benim eşim istemiyor mesela ikinci el.o sebeple hiç araştırmadım.ben de ikiz arabasını öyle alalım diye düşünmüştüm de.
ama ne kadar ucuza gelmiş size.bi tanesine 700 tl ler verecektin ki bence çok abartı bir rakamdı mantıklı değildi yani.
tabi bütçeye bakar ama maddi olarak ta hesabını bilmek zorunda isen bu fiyaz çoktu zaten.

Bu daha yorucu,uğraştırıcı görünüyor bence.oğlumda lansinoh %100 lanolin krem kullanmıştı,zaten doğal,katkısız,kokusuz ve tatsız bir madde olduğu için emzirme öncesi temizlemeye gerek kalmıyor.çocuk dr umuza da sormuştum,temizleme,bende onu kullandım bi zararı yok demişti.çeşitli markalarında var,%100 lanolin olması yeterli.birde uzun salınımlı olmasından dolayı her emxirmede sürmek gerekmiyo.ikizlerde de böyle yapmayı düşünüyorum.

kremlerin varlığından hepimiz haberdarız canım bende kullandım krem kullanmayın demedim zaten.
benim tavsiyem bebeklerin ağız içi yaralarının oluşmaması içindi
ayrıca bebekteki gazıda önlüyo gazlı bebekler için çaresiz kalındığında yardımcı bir etken...

ya oğlumda annem de kayınvalidemde yakınımdaydı ve istediğimden destek alabiliyodum.hatta kayınvalidem bi dönem bir yıl kadar bizimle bile yaşadı bebeğe bakmak için.sonra zor geldi,daraldı,bunaldı ve anneme sığındım.biri anneanne diğeri babaanne olmasına rağmen ikisiylede ayrı ayrı sorunlar yaşadım ve dediğiniz gibi hiç bi zaman lay lay lom işe gidip gelmedim.geldiğimde saatler süren şikayetler,bütün günün detaylı özeti,sinirleri bozulmuş haller,artık dayanamıyorum imaları,çocuğa bakıyorum onun sinirleri ayrı bozulmuş,biraz daha büyüdüğünde de yeri geliyo itilip kakılmış,hırpalanmış oluyodu.bişey demeye ağzımı açtığım zamanda anneanneyim ben,o kadar emeğim geçiyo,yeri geliyo sevicem yeri geliyo dövücem tabi diyodu.hayır yapamazsın deyip çekip elinden alamıyosunda,o durumda bakıcı tutmak zorunda kalırdım bunada gücüm yetmezdi.demem o ki kendi anneanne babaannesi bile olsa neler yaşıyo bu annesi çalışan çocuklar neler.... dilleri olsada konuşsalar.o yüzden bakıcı örnekleri çok şaşırtıcı değil.bunlara takılmamak zorundayız,aksi halde işle çocuk arasında tercih yapmak zorunda kalır insan.şartlar çalışmayı gerektiriyosa yapacak bişey yok.Allah çalışan annelerin yardımcısı olsun.kötü örneklere moralinizi bozmayın.bunları sizde biliyorsunuz zaten.benim anlatmak istediğim değil en iyi bakıcı,kreş,kendi canın kanın annen dahi olsa denk geldimi geliyor işte...
hepsini yaşadım ben.
haliyle deneyimli bir anneyim.yaşca da çoğunuzdan büyüğüm bu arada:))
takıldığım yok zaten.takılsam ne olacak sıkıntıyı bizzat çektim 8 senedir.
ne nedir değildir bizzat yaşayan bir anneyim.
mecburiyetten çocuğunu bakıcıya bırakıp giden anneleri bir tek kendi gibi anneler anlar.
öyle kolay değildir o işler.tam 1 sene oğlumu emzirmek için hergün gün ortasında o kadar yoldan eve gelip giden bir insanım ben.geceleri 11 de 12 de yemeğini full pişiren ve ertesi güne 3 kap yemek bırakan,gece yine fazla sütünü sağıp dolaba koyan,gece bebeğinin ütülerini yapıp öyle bırakan bir anneyim.
eee bunlar kolay değil,herkesin harcı hiç değil.
keşke bi bakıcıya bırakmakla hayat lay lay güzel olsa.
bir de gün boyu yaşadığın endişeler işin cabası.
sonuçta yabancı bir insan.mecbursun güveniyorsun ama bir gözün arkada ,en önemlisi yüreğin arkada kalıyor.
şimdi de nasip olursa benzer bir düzen kuracağım.
inanıyorum ki Allah temiz bir insan karşıma çıkaracak.ben hep böyle dua ettim ve karşılığını gördüm.
zaten annemin yokluğu nedeni ile bugünlerde sürekli ağlar gezer moddayım.hassasiyetimin nedeni biraz da bu.
evde duracak anneler ,yanına annesi vs. gelecekler kıymetini bilsin bence şikayet etmeyin:))

kremlerin varlığından hepimiz haberdarız canım bende kullandım krem kullanmayın demedim zaten.
benim tavsiyem bebeklerin ağız içi yaralarının oluşmaması içindi
ayrıca bebekteki gazıda önlüyo gazlı bebekler için çaresiz kalındığında yardımcı bir etken...
ben haberiniz yokmuş muamelesi yaptığımı hatırlamıyorum.ben sadece kendi kullandığım ve daha pratik bulduğum yöntemi paylaştım,sizin yaptığınız gibi.sizin kolayınıza o gelmiş,benimkine de bu.herkes anne,herkesin kendince tecrübeleri var.ben sizin önerinizi (geceyi düşünerek özellikle) çok pratik bulmadım,bunu dile getirmek istedim.bu bana bir doktor önerisiydi,ağız yaraları içinde her emzirmeden sonra 1 çay kaşığı su ya da bi kaç kaşık anason-rezene-papatya verirsen hem ağız içini çalkalamış hem de gazını engellemiş olursun demişti.neyse..

hepsini yaşadım ben.
mecburiyetten çocuğunu bakıcıya bırakıp giden anneleri bir tek kendi gibi anneler anlar.
öyle kolay değildir o işler.tam 1 sene oğlumu emzirmek için hergün gün ortasında o kadar yoldan eve gelip giden bir insanım ben.geceleri 11 de 12 de yemeğini full pişiren ve ertesi güne 3 kap yemek bırakan,gece yine fazla sütünü sağıp dolaba koyan,gece bebeğinin ütülerini yapıp öyle bırakan bir anneyim.
sonuçta yabancı bir insan.mecbursun güveniyorsun ama bir gözün arkada ,en önemlisi yüreğin arkada kalıyor.
inanıyorum ki Allah temiz bir insan karşıma çıkaracak.ben hep böyle dua ettim ve karşılığını gördüm.
zaten annemin yokluğu nedeni ile bugünlerde sürekli ağlar gezer moddayım.hassasiyetimin nedeni biraz da bu.
evde duracak anneler ,yanına annesi vs. gelecekler kıymetini bilsin bence şikayet etmeyin:))
anneliğin hiç bir modeli kolay değil,herkesin kendine göre zorlukları,sıkıntıları var.kimimizin maddi,kimimizin manevi,kimimiz kimsesiz,kimimiz yok yokluk içindeyiz her bakımdan.elbette evdeki annelerle çalışan annelerin koşturmacası daha farklı.hep derim,çalışan kadın çalışmayana göre daha sistemli,daha prensipli oluyor diye.çünkü evdeki anne işlerini gün içinde dilediği saat dilimine pay edebiliyor.ama yapıyor,ama yapamıyor.ama en azından zaman karmaşası çalışan anne kadar olmuyor.
annelik her bakımdan karşılıksız veren demek,her koşulda feda eden ve feda olan demek.ben de o dediklerinizi 7 yıl önce oğlumda yaşadığım için bu kez çocuk düşünmeye başladığımdan beridir(2 yıldır) evdeyim.siz sanırım memursunuz.ben özel çalışan olduğum için ve vazgeçilemeyecek bir kariyer durumunda olmadığım için ara verdim.bu kez hiç bir anlarını kaçırmak istemiyorum çünkü.hep dediğim gibi Allah çalışan annelrin yardımcısı olsun.

Uygulamalar bebekten bebege durumdan duruma degiaiyor. Bazen bazi durumlar herkes icin gecerli olamayabiliyor. Kiminin ilaca tepkisi oluyor kiminin dogal seylere. Onun icin hepsi de bulunsun aklimizin bir kosesinde. Karbonat olayini duymustum gercekten ise yariyor.
Rezene papatya da cok mantikli bir tasta iki kuw vurmus oluyorsun. Tabi gaz olayi en fenasi sonucta. Bulunsun hanimlsr bunlar aklimizin bir kosesinde. Hele benim gibi ilk defa anne olacak tecrubesiz adaylara karisan da cok olacak. Her kafadan bir ses cikacak lohusa halimizle. onun icin burdaki tecrubeleri aklimda tutup ben biliyorum diye kendi yontemlerimi uygulamak istiyorum ki o evde bana guya yardimci olmaya calisip ortaligi karistiracak kuru kalabaligi engelleyebileyim. Onun icin ben en ufak bir tecrubeye bile acigim. Cok tesekkur ederim paylasan herkese..

benim bitmedi daha malesef.
biraz daha işim var.
oda yaptığımız için iş biraz büyüdü tabi.
badana sonrası tül-perde ve lamba alıca.halısı yeni o sebeple değiştirmem.yıkatıcam.
ana kucakları duruyor.
bi de şu süt pompassı işimiz var ya o duruyor.
sen ameda çftli alacaktın değil mi?
ameda tekli de varmış bi yerde gördüm 288 tl ydi.pahalı yaa.

ben hastane çıkışlarını yıkamıştım.dün gce onları ütüledim.resmen2.5 saat ütü yaptım.
battaniyeler de dahil.
daha başka yıkadıklarım var sırada ütülenecek.parça parça yapabiliyorum ancak.
çantayı toplamam lazım.
bi yedek tk alma işini sona bıraktım.gidişata göre birer tane beşli prematüre set alabilirim.acele etmeyeyim dedim.

sizin eşinle en çok incelediğiniz şey oto koltuğuydu:))
demek ikinci el almış.iyi günlerde kullanın.temiz kullanılmışssa hasar görmemişse neden olmasın.
ikinci el kullanma alışkanlığımız olmadığı için garip geliyor bizlere.ama yapan çok var.
benim eşim istemiyor mesela ikinci el.o sebeple hiç araştırmadım.ben de ikiz arabasını öyle alalım diye düşünmüştüm de.
ama ne kadar ucuza gelmiş size.bi tanesine 700 tl ler verecektin ki bence çok abartı bir rakamdı mantıklı değildi yani.
tabi bütçeye bakar ama maddi olarak ta hesabını bilmek zorunda isen bu fiyaz çoktu zaten.
dusununce cok sey var da iste kendimce benim yapacaklarim bitti. Kendi giyim alisverisim kaldi. Lohusa camasirlari pijama takimlari filan. Utu olayimiz duruyor. Eski okulumdan bir abla biz yapacaz sen dokunma dedi. Allah razi olsun pazar gun onlar gelecek. Onlar utuler ben kaldiriri. Benim uzunca bir sure bebek olmayip da boyle sikintili surecler gecirdigim icin uzun sure birlikte calistigim arkadaslar benden hevesliler sagolsunlar. Normalde kendim yapmaya cok hevesliydim ama imkansiz zaten yapamam. Babyo hiraz hevese getirdim bak bebeklerin ilk kiyafeti utulemek istermisin cok zevkli minik minik filan diye ama yemedi :) gazla calismiyorum dedi bana :)
onun disinda yatagimiz evde yapilacak kucuk bir duzenleme sut pompasi sterilazator kaldi. Onlari esim ben alacam dedi. Bu ay hastaneye tahlildi igneydi cok harcadik. Kredi kartinin gunun diger aya atlamasini bekliyoruz. Haftaya da onlari siprasi verecek.
Canim pompa icin ciftli diye diretmiyorum tekli de olur. Ya event ya ameda olacak galiba. Sebebini bilmiyorum icimdeki ses oyle diyor. Simdiye kadarki izlenilerim diyim
oto koltugu konusunda hic takilmadim. esim teknik seylere cok takilir. Bana kalsa almistik simdiye kadar. Evet her seferinde bakip ama bir turlu karar veremedigimiz sey oldu oto kotugu. En kotu ben de ilan koyar satarim icine sinmediyse diyor. Bir yandan da dunya para vermesin nolacak diyorum. Aman ne bileyim ne yaparsa yapsin modundayim suan.
Aslinda ben hic bebek cantasi hastane cantais filan hic bisey almadim. Niye bilmiyorum alisveris konusunda bir rahatlik geldi aslinda kucuk eksiklerim cok

cok sag ol canim insallah.binsallah.ben emzirme yastigi, emzik,gogus kremi, gogus kalkani ve gogus ucu koruyucuyu anne lutfen diye bir magaza vardi ordan aldim.ialdim.insallah gogusle ilgili aldiklarimi kullanmak kismet olur.120 ml cam biberon,2 li 260 ml biberon, pompa masaj basligini e bebekten.yikanma basligi, emzirme onlugu, biberon kapagi ve yan yatma yastigini 444e marketten aldim.buranin mothercare atletleri ve tulumlari var cok guzel daha once almistim.mothercareden daha ucuz.daha bir suru eksik var.bbugunde english home dan penye battaniye, normal kislik battaniye ve kiza banyo havlusu aldim.mavisi yoktu gelince ondan da alacsgim.mahvolduk simdiden.

Uygulamalar bebekten bebege durumdan duruma degiaiyor. Bazen bazi durumlar herkes icin gecerli olamayabiliyor. Kiminin ilaca tepkisi oluyor kiminin dogal seylere. Onun icin hepsi de bulunsun aklimizin bir kosesinde. Karbonat olayini duymustum gercekten ise yariyor.
Rezene papatya da cok mantikli bir tasta iki kuw vurmus oluyorsun. Tabi gaz olayi en fenasi sonucta. Bulunsun hanimlsr bunlar aklimizin bir kosesinde. Hele benim gibi ilk defa anne olacak tecrubesiz adaylara karisan da cok olacak. Her kafadan bir ses cikacak lohusa halimizle. onun icin burdaki tecrubeleri aklimda tutup ben biliyorum diye kendi yontemlerimi uygulamak istiyorum ki o evde bana guya yardimci olmaya calisip ortaligi karistiracak kuru kalabaligi engelleyebileyim. Onun icin ben en ufak bir tecrubeye bile acigim. Cok tesekkur ederim paylasan herkese..

dusununce cok sey var da iste kendimce benim yapacaklarim bitti. Kendi giyim alisverisim kaldi. Lohusa camasirlari pijama takimlari filan. Utu olayimiz duruyor. Eski okulumdan bir abla biz yapacaz sen dokunma dedi. Allah razi olsun pazar gun onlar gelecek. Onlar utuler ben kaldiriri. Benim uzunca bir sure bebek olmayip da boyle sikintili surecler gecirdigim icin uzun sure birlikte calistigim arkadaslar benden hevesliler sagolsunlar. Normalde kendim yapmaya cok hevesliydim ama imkansiz zaten yapamam. Babyo hiraz hevese getirdim bak bebeklerin ilk kiyafeti utulemek istermisin cok zevkli minik minik filan diye ama yemedi :) gazla calismiyorum dedi bana :)
onun disinda yatagimiz evde yapilacak kucuk bir duzenleme sut pompasi sterilazator kaldi. Onlari esim ben alacam dedi. Bu ay hastaneye tahlildi igneydi cok harcadik. Kredi kartinin gunun diger aya atlamasini bekliyoruz. Haftaya da onlari siprasi verecek.
Canim pompa icin ciftli diye diretmiyorum tekli de olur. Ya event ya ameda olacak galiba. Sebebini bilmiyorum icimdeki ses oyle diyor. Simdiye kadarki izlenilerim diyim
oto koltugu konusunda hic takilmadim. esim teknik seylere cok takilir. Bana kalsa almistik simdiye kadar. Evet her seferinde bakip ama bir turlu karar veremedigimiz sey oldu oto kotugu. En kotu ben de ilan koyar satarim icine sinmediyse diyor. Bir yandan da dunya para vermesin nolacak diyorum. Aman ne bileyim ne yaparsa yapsin modundayim suan.
Aslinda ben hic bebek cantasi hastane cantais filan hic bisey almadim. Niye bilmiyorum alisveris konusunda bir rahatlik geldi aslinda kucuk eksiklerim cok
dediğin gibi bütün işe yarar bilgileri aklımızın bir köşesine yazmakta fayda var.
özellikle meme ucu çatlakları anneleri çok zorlar,ben de en acılısından yaşadım.,karbonatlı suyla temizliği de uygulayacağım,zeytinyağı da süreceğim,lansinoh ta süreceğim:))yeter ki yarılıp kanamasınlar.
epeyce korkuyorum o acıdan ben acıkcası.
bizi de o kart borçları sıkıştırıyor aslında hepimizi:))ben de kart kesildikten sonra ana kucağı alıcam .bi de minder alacaz heralde destekleyici içlerine.
ben de biran önce alcaklarım bitsin diye bakıyorum.sıkıntı geldi artık bana.sürekli kafamda yapılacak işlerle dolaşmaktan yoruldum sanırım.
şöyle herşey hazır olsa da benim tek işim evde kanepede uzanmak olsa:))tek hayalim bu şimdi.

ben haberiniz yokmuş muamelesi yaptığımı hatırlamıyorum.ben sadece kendi kullandığım ve daha pratik bulduğum yöntemi paylaştım,sizin yaptığınız gibi.sizin kolayınıza o gelmiş,benimkine de bu.herkes anne,herkesin kendince tecrübeleri var.ben sizin önerinizi (geceyi düşünerek özellikle) çok pratik bulmadım,bunu dile getirmek istedim.bu bana bir doktor önerisiydi,ağız yaraları içinde her emzirmeden sonra 1 çay kaşığı su ya da bi kaç kaşık anason-rezene-papatya verirsen hem ağız içini çalkalamış hem de gazını engellemiş olursun demişti.neyse..

Cahilligime ver bu anason rezene papatya bunlardan birini mi hepsini karistirip mi tavsiye ediyorsun.suyla mi karistiriyoruz bunlsri.iciriyormuyuz sonra.tam anlamadim.karbonatta bu da aklimda kalsin istiyorum.

devrim7779.
cok sag ol canim insallah.binsallah.ben emzirme yastigi, emzik,gogus kremi, gogus kalkani ve gogus ucu koruyucuyu anne lutfen diye bir magaza vardi ordan aldim.ialdim.insallah gogusle ilgili aldiklarimi kullanmak kismet olur.120 ml cam biberon,2 li 260 ml biberon, pompa masaj basligini e bebekten.yikanma basligi, emzirme onlugu, biberon kapagi ve yan yatma yastigini 444e marketten aldim.buranin mothercare atletleri ve tulumlari var cok guzel daha once almistim.mothercareden daha ucuz.daha bir suru eksik var.bbugunde english home dan penye battaniye, normal kislik battaniye ve kiza banyo havlusu aldim.mavisi yoktu gelince ondan da alacsgim.mahvolduk simdiden.
annelütfen den sorunsuz geldi mi aldıkların?birkere alışveriş yaptım.hatta ilk alışverişlerimdendi.15 günde gönderdiler eksik ürünleri.tedarik edememişlerdi.bi daha da bakmadım siteye:))
pompa masaj başlığı derken süt pompasının aparatından mı bahsediyosun?
emzirme yastığı nasıl bişey aldın.duz yastık gibi olanlardan mı yoksa şu C gibi olanlardan mı?
valla bu yastıkları unuttum ben.gündemime almadım daha:))yan yatış yastığı ben de alıcam bi tane.bi tane evde var çünkü.

hepsini yaşadım ben.
ALLAH yar ve yardımcın olsun canım.Merak etme kul daralmazsa hızır yetişmezmiş muhakkak koruyacaktır meleklerini Rabbim.

Back
X