• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

kızlar picabo dan aldıklarım geldi ürünlerde sorun yok sadece kolsuz erkek body yanlış beden gelmiş ama sorun değil 6-9 da atlet olarak kullanırım.Yalnız 0-3 ay 62 cm miş bayağı büyükmüş yine motherlove dan newborn beden almam gerecek bazı şeyleri sanırım.orjinalliği nasıl anlarım bilemedim ama penyeleri çok iyi özellikle yelekler.çimpa üreticiymiş baktım lisanslı ürünler falan diyo.
Nasıllar ?
2015-02-25 14.47.11.webp
2015-02-25 14.48.08.webp
 
hepsini yaşadım ben.
haliyle deneyimli bir anneyim.yaşca da çoğunuzdan büyüğüm bu arada:))
takıldığım yok zaten.takılsam ne olacak sıkıntıyı bizzat çektim 8 senedir.
ne nedir değildir bizzat yaşayan bir anneyim.
mecburiyetten çocuğunu bakıcıya bırakıp giden anneleri bir tek kendi gibi anneler anlar.
öyle kolay değildir o işler.tam 1 sene oğlumu emzirmek için hergün gün ortasında o kadar yoldan eve gelip giden bir insanım ben.geceleri 11 de 12 de yemeğini full pişiren ve ertesi güne 3 kap yemek bırakan,gece yine fazla sütünü sağıp dolaba koyan,gece bebeğinin ütülerini yapıp öyle bırakan bir anneyim.
eee bunlar kolay değil,herkesin harcı hiç değil.
keşke bi bakıcıya bırakmakla hayat lay lay güzel olsa.
bir de gün boyu yaşadığın endişeler işin cabası.
sonuçta yabancı bir insan.mecbursun güveniyorsun ama bir gözün arkada ,en önemlisi yüreğin arkada kalıyor.
şimdi de nasip olursa benzer bir düzen kuracağım.
inanıyorum ki Allah temiz bir insan karşıma çıkaracak.ben hep böyle dua ettim ve karşılığını gördüm.
zaten annemin yokluğu nedeni ile bugünlerde sürekli ağlar gezer moddayım.hassasiyetimin nedeni biraz da bu.
evde duracak anneler ,yanına annesi vs. gelecekler kıymetini bilsin bence şikayet etmeyin:))
Merhabalar oncelikle. benim duygularimi ve dusuncelerimi kaleme almissiniz oncelikle.bebegini mecbur kalarak istemeye istemeye bakiciya veren calisanlar bilir bizim yasadiklarimizi. tabi dediginiz gibi herseyi program dahilinde yapmaya calismak da cabasi. Allah hepimize kolaylik versin...
 
devrim7779.
cok sag ol canim insallah.binsallah.ben emzirme yastigi, emzik,gogus kremi, gogus kalkani ve gogus ucu koruyucuyu anne lutfen diye bir magaza vardi ordan aldim.ialdim.insallah gogusle ilgili aldiklarimi kullanmak kismet olur.120 ml cam biberon,2 li 260 ml biberon, pompa masaj basligini e bebekten.yikanma basligi, emzirme onlugu, biberon kapagi ve yan yatma yastigini 444e marketten aldim.buranin mothercare atletleri ve tulumlari var cok guzel daha once almistim.mothercareden daha ucuz.daha bir suru eksik var.bbugunde english home dan penye battaniye, normal kislik battaniye ve kiza banyo havlusu aldim.mavisi yoktu gelince ondan da alacsgim.mahvolduk simdiden.
annelütfen den sorunsuz geldi mi aldıkların?birkere alışveriş yaptım.hatta ilk alışverişlerimdendi.15 günde gönderdiler eksik ürünleri.tedarik edememişlerdi.bi daha da bakmadım siteye:))
pompa masaj başlığı derken süt pompasının aparatından mı bahsediyosun?
emzirme yastığı nasıl bişey aldın.duz yastık gibi olanlardan mı yoksa şu C gibi olanlardan mı?
valla bu yastıkları unuttum ben.gündemime almadım daha:))yan yatış yastığı ben de alıcam bi tane.bi tane evde var çünkü.
yan yatis yastigi ve bu C minderler gerekli mi?
yan yatis yastigini reflusu olanlar mi kullaniyor her bebege mi kullaniyorsunuz.

kızlar termosu ne marka ne kadara aldınız?
bu termos su termosu degil mi? Bebekler icin olaninin icinin farkli olmasi lazimmis oyle biseyler okumustum nikel mi ne ondan kapli olmamaliymis. Hanigisinden aliyorsunuz ben de merak ettim
 
annelütfen den sorunsuz geldi mi aldıkların?birkere alışveriş yaptım.hatta ilk alışverişlerimdendi.15 günde gönderdiler eksik ürünleri.tedarik edememişlerdi.bi daha da bakmadım siteye:))
pompa masaj başlığı derken süt pompasının aparatından mı bahsediyosun?
emzirme yastığı nasıl bişey aldın.duz yastık gibi olanlardan mı yoksa şu C gibi olanlardan mı?
valla bu yastıkları unuttum ben.gündemime almadım daha:))yan yatış yastığı ben de alıcam bi tane.bi tane evde var çünkü.[/QUOTE]

Daha dun aldim kargoya bile verilmemis.eksiksiz gelsin de raziyim.haftalardir fiyat karsilastirmasi yapiyorum.fiyati uygun geldi.tabii her urun baska baska sitelerde uygun fiyat olunca 3-4 site oldu.pompa kuzenimden geldi bende goguse degen kismi vsrdi bir tek degisen o yuzden almistim.en cok yipranan kismi orasi sanirim.diger kisimlarini buharli sterilizator alacagim ona koyarim.yastik c seklinde olanlardan siparis verdim.emzirme disinda oturmaya basladiginda bebek onla oturur dedim.tabii hamilelegin son zamanlarinda bende sirtima kullanabilirim onlardan once:)yan yatisi disardan 25 liraya almistim.bir tane.simdi bu sitede 19 liraya buldum.
 
yan yatis yastigi ve bu C minderler gerekli mi?
yan yatis yastigini reflusu olanlar mi kullaniyor her bebege mi kullaniyorsunuz.

Ben kuzenimde gordum bebek kendi kendine onda oynuyor.emzirirken de destek sagliyor kolu yorulmuyordu.int.te videolarda da cok gordum.yan yatis da kusarsa yan yatinca agzindan aktigi icin.oicin.one arkaya devrilmesin diye.fiyati da cok yuksek olmayinca mantikli geldi.yoksa baska yastik ya da battaniyeleri katlayarak da destek olunabilir ama bu daha iyi bence.
 
inan bu kadar olur,aynı şeyleri hissediyoruz.bide bana senin bu triplerin beni bitiriyo,çok uzatıyosun,ne var ne dedimki demiyomu :mad:
:KK45: tepkileri de aynı yalnız varya. trip atan senmişsin suçlu senmişsin gibi karşı tarafa yüklemeler. ay ne diyeyim yıllardır birbirlerini kaybetmiş kardeşler mi yoksa bunlar :))))
 
ben de bu konuda kendi açımdan çok hassasım açıkcası.:KK43:
verdiğin örnekler çok moral bozucu.
ben de bakıcıya baktırdım oğlumu ara ara.kreşe de gitti.şimdi etütte
.bakıcıya bırakmakla rahat olmanın bi alakası yok be canım.
bakıcıya bırakıp ta lay laylay işe gelmiyoruz ki.
ne zordur bir anne için yaşamadan bilemezssin.
hayat şartları mecbur bırakıyor derken bu hassasiyetimi belirtmiştim.
anlıyorum bakıcılara pek iyi gözle bakmıyosun ama mecbur olan anneleri de bi düşün.
o yüz tane örneği de anlatma istersen.
yok canım belki de kendimi yanlış ifade ettim. bakıcıya bırakan anneler kötü olarak söylemedim. sonuçta ben de aynı duruma düşeceğim için sinirlerim bozuluyor şimdiden geriliyorum. sürekli çözümler düşünüyorum ama çevremde gerçekten neredeyse hiç iyi örnek yok. bir süreliğine evde olsam da bakıcı ya da ne diyeyim onun ismine yardımcı kadın şart gibi. hem o evin günlük düzeninde dönebilmesi hem de bebeklerin bakılabilmesi için benim 24 saatim yetmez mümkün değil.
 
kızlar korayda loğusa pijamaları indirimdeymiş. normalde 100 kusur lira olanlar 60 a düşmüş. haberiniz olsun. almak isteyen varsa baksın derim indirim varken.
 

yok canım belki de kendimi yanlış ifade ettim. bakıcıya bırakan anneler kötü olarak söylemedim. sonuçta ben de aynı duruma düşeceğim için sinirlerim bozuluyor şimdiden geriliyorum. sürekli çözümler düşünüyorum ama çevremde gerçekten neredeyse hiç iyi örnek yok. bir süreliğine evde olsam da bakıcı ya da ne diyeyim onun ismine yardımcı kadın şart gibi. hem o evin günlük düzeninde dönebilmesi hem de bebeklerin bakılabilmesi için benim 24 saatim yetmez mümkün değil.
Canim benim her ne kadar simdiden icim acisa da inan bakicinin da iyi ornekleri var. Buraya mi yazdim bilmiyorum baska konudaydi heralde size de anlatayim onu hic unutmam. Ben anasinifi ogretmeniyim. Bir kac yil once okul acildi. Okulun ilk gunu cocugun biri teyzemi istiyorum diye agliyor ama nasil anlatamam. Annen nerde diyorum annem iste ben teyzemi istiyorum diyor. Normalde aglasalar da veli almam ama dayanamadim kiyamadim cagirdim kadini (oz teyzesi oldugunu dusunuyorum) meger kadin bakicisiymis. Babaanne diye aglayanin gordum baba diye aglayani gordum de bakici icin aglayani ilk defa gormus oldum. Sonra tanidikca kadinin ne kadar iyi biri oldugunu gordum. Cocuk hakliydi yani. Ben de cocuklarin servisini kullaniyordum. Kadin kapinin onunde bekliyor. Kapi iki uc metre ilerde. Yagmurlu havalarda cocugu servisten alirken uzerindeki hirkayi cikarip cocuga sarip oyle iceri aliyordu. Inan icim gidiyordu o manzarada. Kari koca cok ilimlilardi. Bazen cocuk tuttururdu ben bu gece teyzemde yatacam diye. Bu cocuk da kucuk degil 5 yasinda.
onun icin suna dua etmek lazim. Rabbim evlatlarimizi da bizi de iyi vicdanli merhametli insanlarla karsilastirsin. @umuts76 canim san da umut olsun. Icin rahat olsun Rabbim dogru insanlarla karailastirsin hepimizi.sonucta hersey onlar icin.
kızlar herkes toplamda ne aldı kıyafet olarak ayları belirtip ve diğer kalemler olarak yazabilir misiniz acaba?
onu kiyafet icin yapmam zor olabilir ama diger seyler icin yapabilirim
 

devrim7779 devrim7779
Canim yan yatis yastigi dogumdan hemen sonra kullaniliyor mu. Buyudukce mi kullaniliyor yeni dogan yan yatiriliyor muydu :KK23: ay ben ne rezilim nasil bakacam bu cocuklara hic bisey bilmiyorum:KK17:
 
Cahilligime ver bu anason rezene papatya bunlardan birini mi hepsini karistirip mi tavsiye ediyorsun.suyla mi karistiriyoruz bunlsri.iciriyormuyuz sonra.tam anlamadim.karbonatta bu da aklimda kalsin istiyorum.
Estağfurullah.Milupanın granül formunda olanlarını tercih edersen çok rahat ve pratikler canım.bebek bünyesine göre ayarlanmışlar.sıcak suya kutusunda yazan miktarda koyup bi ksrıştırıyosun,hemen eriyo zaten.ılınmasını bekleyip veriyosun.hepsi ayrı ayrı,anason ayrı,rezene ayrı,papstya ayrı.aman karıştırayım deme kafayı bulur çocuk :)))
 
Aynen öyle canım,Allah yokluklarını da vermesin ama bizde aynen göçtük resmen her şeyi çifter çifter almaktan.bi çok eşyalarını almış olmamıza rağmen sadece bu hafta sonu 500 den fazlada biz harcadık.üstelik sadece kılık kıyafet.100 oraya,200 buraya derken... Arabalarını aldık dün,oto koltuğuyls.1600 de öyle gitti.şuana kadar ksç bin oldu bilmiyorum.Allah cümleten yâr ve yardımcımız olsun:KK42:
araba ne aldınız canım?
 
evde olanlar için sıkıntı yok tabi.sadece ev işine yardımcı alırsın olur biter.
ama benim gibi bakıcıya mecbur olanlar da var:KK43: ve istesek te istemesek te bırakıyoruz bir elin kadınına çocuğumuzu.
yani keyfi değil nihayetinde.hayat bizler gibilere daha zor.anne yok kv yok,izin yok,çalışmak durumundayız.
oğlumda da aynı sıkıntıları yaşadım.hayatta mecburiyetler insana herşeyi yaptırır...

evde olanlar için sıkıntı yok gibi geliyor olabilir size ama ben evden de olsa işlerimi idame ettirmek zorundayım. evdeyim demek çalışmıyorum anlamına gelmiyor. bir süreliğine evden idare edip sonra yine aynı tempoya geri döneceğim. şunu söyleyeyim evden çalışan birçok arkadaşım işe gitmeyi tercih ediyor. en azından o ortamdan çıkmış oluyorsun diyorlar. sürekli evde olduğunda bir süre sonra psikolojiniz etkilenmeye başlıyor.
herkes en kötü durumda kendisi diye düşünüyor ya da davulun sesi uzaktan hoş geliyor ama hiçbir şey göründüğü gibi değil. o kapılar kapanıyor ve o evlerin içinde ne oluyor ne hayatlar yaşanıyor bilmiyorsunuz. hayatta tabii ki mecburiyetler insana 'her şeyi' olmasa da birçok şeyi yaptırabilir. ben ev hanımı değilim. ama burada ev hanımı olan arkadaşlarımı da çok iyi anlayabiliyorum. onların canı çıkıyor belki bakıcı ya da yardımcı tutacak durumları bile yok. ama kimse ne teşekkür ediyor ne sigortaları var ne bir garantileri var. herkes haline şükredip karşısındakine daha anlayışlı yaklaşmalı bence önyargılı olmadan önce. Allah hepimizin hakkında en hayırlısını versin ve en önemlisi kalbi temiz insanlarla karşılaştırsın.
 
kızlar herkes toplamda ne aldı kıyafet olarak ayları belirtip ve diğer kalemler olarak yazabilir misiniz acaba?
Çok zor bi soru oldu bu:KK48: ama özetle 0-3 ve 3-6 olarak aldım hepsini.3-6 lar genellikle alt üst,pantolon sweat,hırka vs şeklinde.0-3'ler de tulum,zıbın,body,pijama ağırlıklı.
 
Back
X