• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

evde olanlar için sıkıntı yok gibi geliyor olabilir size ama ben evden de olsa işlerimi idame ettirmek zorundayım. evdeyim demek çalışmıyorum anlamına gelmiyor. bir süreliğine evden idare edip sonra yine aynı tempoya geri döneceğim. şunu söyleyeyim evden çalışan birçok arkadaşım işe gitmeyi tercih ediyor. en azından o ortamdan çıkmış oluyorsun diyorlar. sürekli evde olduğunda bir süre sonra psikolojiniz etkilenmeye başlıyor.
herkes en kötü durumda kendisi diye düşünüyor ya da davulun sesi uzaktan hoş geliyor ama hiçbir şey göründüğü gibi değil. o kapılar kapanıyor ve o evlerin içinde ne oluyor ne hayatlar yaşanıyor bilmiyorsunuz. hayatta tabii ki mecburiyetler insana 'her şeyi' olmasa da birçok şeyi yaptırabilir. ben ev hanımı değilim. ama burada ev hanımı olan arkadaşlarımı da çok iyi anlayabiliyorum. onların canı çıkıyor belki bakıcı ya da yardımcı tutacak durumları bile yok. ama kimse ne teşekkür ediyor ne sigortaları var ne bir garantileri var. herkes haline şükredip karşısındakine daha anlayışlı yaklaşmalı bence önyargılı olmadan önce. Allah hepimizin hakkında en hayırlısını versin ve en önemlisi kalbi temiz insanlarla karşılaştırsın.
Arkadasim davulun sesi hos gelir derken biraz kantarin topuzunu kacirmissin.
bak ben 39 yasindayim.turlu dertle ugrasmis insanim.akil verilecek durumda degilim.
ev hanimlarina da bi laf ettigim yok.kalkip konuyu bu noktaya niye ne amacla tasiyosun?benim ev hanimlari ile ilgili bi kelimem var mi?
ne demek herkes kendi cektigini bilir filan.
cok sukur cok seyi gorup tecrube etmis egriyi dogruyu ayirabilen bir insanim.
bakicilar soyle boyle dedin onun uzerine yazdim.onyargi filan ne alaka.
resmen konuyu baska bi yere cekiyorsun ki hos degil.

evde olanlar için sıkıntı yok gibi geliyor olabilir size ama ben evden de olsa işlerimi idame ettirmek zorundayım. evdeyim demek çalışmıyorum anlamına gelmiyor. bir süreliğine evden idare edip sonra yine aynı tempoya geri döneceğim. şunu söyleyeyim evden çalışan birçok arkadaşım işe gitmeyi tercih ediyor. en azından o ortamdan çıkmış oluyorsun diyorlar. sürekli evde olduğunda bir süre sonra psikolojiniz etkilenmeye başlıyor.
herkes en kötü durumda kendisi diye düşünüyor ya da davulun sesi uzaktan hoş geliyor ama hiçbir şey göründüğü gibi değil. o kapılar kapanıyor ve o evlerin içinde ne oluyor ne hayatlar yaşanıyor bilmiyorsunuz. hayatta tabii ki mecburiyetler insana 'her şeyi' olmasa da birçok şeyi yaptırabilir. ben ev hanımı değilim. ama burada ev hanımı olan arkadaşlarımı da çok iyi anlayabiliyorum. onların canı çıkıyor belki bakıcı ya da yardımcı tutacak durumları bile yok. ama kimse ne teşekkür ediyor ne sigortaları var ne bir garantileri var. herkes haline şükredip karşısındakine daha anlayışlı yaklaşmalı bence önyargılı olmadan önce. Allah hepimizin hakkında en hayırlısını versin ve en önemlisi kalbi temiz insanlarla karşılaştırsın.
Evet,bu knu son günlerde çok tartışılır oldu.hepimiz gebeyiz,hepimiz duygusal bi dönemdeyiz.kimsenin kimseyi yargılamaya hakkı yok.çalışanın zorluğunu çalışan,çalışmayanınkinide evde olan bilir.evde olmak bacak bacak üstüne atarak keyfetmek demekmi anlamıyorum?bilakis,sabah herkeslerdn önce mesainix başlar,bi yandan bebekler emmek isterken bi üyandan kocanız işe gidecektir.onu yedirip işe gönderirken bebeklerinizle hasbihal olmaya kalkarsınız bu kez evin oğlu kalkar o kahvaltı bekler.onu yedirir giydirir okula hazırlarsınız,iki bebekle okul yoluna koyulursunuz.bıraktıktan sonra o beneklerin çişiydi kakasıydı emmesiydi derken mutfaktaki yığınlar size seslenir.koştura koştura orayı hallerderken ipteki çamsşırları hatırlsrsınız.onları toplsrken yeni yıkanmışları asar,topladıklarınızı katlar yerine yerleştirirsiniz.o dırada bebekler ağlamak için çoktan bi gerekçe bulmuştur bile.akşama yemek,lavabo-wc temixliği,ütü,çarşafıydı nevresimiydi,bide akşam kocanın hizmetiydi,gönlüydü derken say say bitmiyor.takdir eden yok,karşılığı ise hiç yok.hepimiz kendşnce zorluklar içindeyiz.lütfen yargılama yada kıyaslam yapmayalım.

devrim7779 devrim7779
Canim yan yatis yastigi dogumdan hemen sonra kullaniliyor mu. Buyudukce mi kullaniliyor yeni dogan yan yatiriliyor muydu :KK23: ay ben ne rezilim nasil bakacam bu cocuklara hic bisey bilmiyorum:KK17:

0-6 ay icinmis.kimisi yuzukoyun diyor kimisi sirtustu ama yastikli kimisi yastiksiz diyor ne bileyim bende sastim da bu biraz mantikli geldi.bende hicbirsey bilmiyorum valla.zavalli kuzularimiz...

Canim benim her ne kadar simdiden icim acisa da inan bakicinin da iyi ornekleri var. Buraya mi yazdim bilmiyorum baska konudaydi heralde size de anlatayim onu hic unutmam. Ben anasinifi ogretmeniyim. Bir kac yil once okul acildi. Okulun ilk gunu cocugun biri teyzemi istiyorum diye agliyor ama nasil anlatamam. Annen nerde diyorum annem iste ben teyzemi istiyorum diyor. Normalde aglasalar da veli almam ama dayanamadim kiyamadim cagirdim kadini (oz teyzesi oldugunu dusunuyorum) meger kadin bakicisiymis. Babaanne diye aglayanin gordum baba diye aglayani gordum de bakici icin aglayani ilk defa gormus oldum. Sonra tanidikca kadinin ne kadar iyi biri oldugunu gordum. Cocuk hakliydi yani. Ben de cocuklarin servisini kullaniyordum. Kadin kapinin onunde bekliyor. Kapi iki uc metre ilerde. Yagmurlu havalarda cocugu servisten alirken uzerindeki hirkayi cikarip cocuga sarip oyle iceri aliyordu. Inan icim gidiyordu o manzarada. Kari koca cok ilimlilardi. Bazen cocuk tuttururdu ben bu gece teyzemde yatacam diye. Bu cocuk da kucuk degil 5 yasinda.
onun icin suna dua etmek lazim. Rabbim evlatlarimizi da bizi de iyi vicdanli merhametli insanlarla karsilastirsin. zeymuran0 zeymuran0 canim san da umut olsun. Icin rahat olsun Rabbim dogru insanlarla karailastirsin hepimizi.sonucta hersey onlar icin.
onu kiyafet icin yapmam zor olabilir ama diger seyler icin yapabilirim
inşallah canım Allah bizi de yavrularımızı da öyle iyi insanlarla karşılaştırsın...

ya aslında kıyafet kalemlerini de yazabilirsen güzel olur çünkü alıyorum çok oldu diyorum sonra bakıyorum hala az mı diye düşünüyorum.

:KK70: Valla olurmu olur.o yüzden ikizlermi diye sormuştum burcunu.

yok canım yok. ama arada daha kötü örnekler görünce halime şükrediyorum. çok yakınımızda bir örnek var da. o erkek tarafını gördükçe sopayla dalmak istiyorum :))) benim eşim öyle değil en azından diyorum. ha bir de iş seyahati falan olunca kafa dinliyorum. sonra bir iki gün daha bir mutlu ve sevecen oluyor :KK45: arada sen de iş seyahatine gönder :KK70:

Ebebekten Joie'nin sraba ve oto koltuğunu aldık.çok kaliteli bi ürün gerçekten tavsiye ederim.Joie chrome stone araba.

hmm bakayım ben de bir canım. en çok kafamı karıştıran konu araba konusu. karar veremeyip farklı farklı modeller almaktan korkuyorum :KK70:
siz de inşallah güle güle sağlıklı günlerde kullanırsınız...

Çok zor bi soru oldu bu:KK48: ama özetle 0-3 ve 3-6 olarak aldım hepsini.3-6 lar genellikle alt üst,pantolon sweat,hırka vs şeklinde.0-3'ler de tulum,zıbın,body,pijama ağırlıklı.

zor bir soru ama ben bir türlü emin olamıyorum. tam göz kararı yeter bu kadar diyorum sonra ya yetmezse deyip bir iki parça daha alıyorum. en azından ortalama bir sayı olsa daha rahat ederiz gibi :)

Arkadasim davulun sesi hos gelir derken biraz kantarin topuzunu kacirmissin.
bak ben 39 yasindayim.turlu dertle ugrasmis insanim.akil verilecek durumda degilim.
ev hanimlarina da bi laf ettigim yok.kalkip konuyu bu noktaya niye ne amacla tasiyosun?benim ev hanimlari ile ilgili bi kelimem var mi?
ne demek herkes kendi cektigini bilir filan.
cok sukur cok seyi gorup tecrube etmis egriyi dogruyu ayirabilen bir insanim.
bakicilar soyle boyle dedin onun uzerine yazdim.onyargi filan ne alaka.
resmen konuyu baska bi yere cekiyorsun ki hos degil.

Evet,bu knu son günlerde çok tartışılır oldu.hepimiz gebeyiz,hepimiz duygusal bi dönemdeyiz.kimsenin kimseyi yargılamaya hakkı yok.çalışanın zorluğunu çalışan,çalışmayanınkinide evde olan bilir.evde olmak bacak bacak üstüne atarak keyfetmek demekmi anlamıyorum?bilakis,sabah herkeslerdn önce mesainix başlar,bi yandan bebekler emmek isterken bi üyandan kocanız işe gidecektir.onu yedirip işe gönderirken bebeklerinizle hasbihal olmaya kalkarsınız bu kez evin oğlu kalkar o kahvaltı bekler.onu yedirir giydirir okula hazırlarsınız,iki bebekle okul yoluna koyulursunuz.bıraktıktan sonra o beneklerin çişiydi kakasıydı emmesiydi derken mutfaktaki yığınlar size seslenir.koştura koştura orayı hallerderken ipteki çamsşırları hatırlsrsınız.onları toplsrken yeni yıkanmışları asar,topladıklarınızı katlar yerine yerleştirirsiniz.o dırada bebekler ağlamak için çoktan bi gerekçe bulmuştur bile.akşama yemek,lavabo-wc temixliği,ütü,çarşafıydı nevresimiydi,bide akşam kocanın hizmetiydi,gönlüydü derken say say bitmiyor.takdir eden yok,karşılığı ise hiç yok.hepimiz kendşnce zorluklar içindeyiz.lütfen yargılama yada kıyaslam yapmayalım.
sisssttt gerginlik yok bebeklerin bizi hissettikleri haftalardayiz.
hersey onlar icin. Ben inaniyorum Rabbim iyi insanlarla karsilastiracak.
Herkesin hakikaten yasami kendine zor kendine ozel kendine has kendine yuk. Misal benim iki taraf da memlekette benim sikintilarimi bilmiyorlar bile. Anneme bile bobrek sorunumu soylemedim. Telefonda konusurken iyiyim iste nolsun ayni diyorum oyle. Esim ailesiyle konusurken keza cok iyi masallah diyor onlar da aman iyi olsun diyor. Hakikaten herkes yasadigini bilir. Takilmayin bunlara gerek yok. Boyle seyleri dusunmek bize en fasla yukumuze yuk katar. Baska bisey degil

0-6 ay icinmis.kimisi yuzukoyun diyor kimisi sirtustu ama yastikli kimisi yastiksiz diyor ne bileyim bende sastim da bu biraz mantikli geldi.bende hicbirsey bilmiyorum valla.zavalli kuzularimiz...
anladim canim. 0 - 6 aysa demekki yenidogan da yan yatirilabiliyor. Valla ben de bazen aciyorum benimkilere. Ins. Dogunca su icgudu dedikleri sey daha cok devreye girerde bocamayi en az hasarla atlatiriz :)

inşallah canım Allah bizi de yavrularımızı da öyle iyi insanlarla karşılaştırsın...

ya aslında kıyafet kalemlerini de yazabilirsen güzel olur çünkü alıyorum çok oldu diyorum sonra bakıyorum hala az mı diye düşünüyorum.
o zaman suan pek musait degilim. Daha genis bir zamanda yapmaya calisayim olur mu

anladim canim. 0 - 6 aysa demekki yenidogan da yan yatirilabiliyor. Valla ben de bazen aciyorum benimkilere. Ins. Dogunca su icgudu dedikleri sey daha cok devreye girerde bocamayi en az hasarla atlatiriz :)

o zaman suan pek musait degilim. Daha genis bir zamanda yapmaya calisayim olur mu
çok sevinirim canım çok sağol.

Bana mi yazdin?
Yargilama kiyaslama yaptigim bi durum yok.
konuyu bu noktaya tasiyan da ben degilim.
Neden ev hanimlarinin sıkıntilarina kaydi konu anlamis degilim.

sisssttt gerginlik yok bebeklerin bizi hissettikleri haftalardayiz.
hersey onlar icin. Ben inaniyorum Rabbim iyi insanlarla karsilastiracak.
Herkesin hakikaten yasami kendine zor kendine ozel kendine has kendine yuk. Misal benim iki taraf da memlekette benim sikintilarimi bilmiyorlar bile. Anneme bile bobrek sorunumu soylemedim. Telefonda konusurken iyiyim iste nolsun ayni diyorum oyle. Esim ailesiyle konusurken keza cok iyi masallah diyor onlar da aman iyi olsun diyor. Hakikaten herkes yasadigini bilir. Takilmayin bunlara gerek yok. Boyle seyleri dusunmek bize en fasla yukumuze yuk katar. Baska bisey degil
Gerginlik yaratir pozisyona sokmayin beni.
neyin ne oldugunu bilen yasayan bir insanim.
ben bakicilarla ilgili yoruma serzeniste bulunurken konu ev hanimlarinin dertlerine kaydi ne alakaysa.

ben bakicilarla ilgili yoruma serzeniste bulunurken konu ev hanimlarinin dertlerine kaydi ne alakaysa.
yaw yok kimsenin kimseye bisey dedigi. Bana mi yazdin dedigin arkadas da zaten seninle hemfikir ayni zorluklardan bahsetmis.
Soyle yorumlari disaridan okuyunca herkes kendinin durumunu dile getirmis kendi halini anlatmis. Bakici isi zor evde olanlar aslinda daha sansli anafikri indanlarin yasadiklari sikintilar da eklenince bu hale gelmis. konu o sekilde buraya gelmis.
Gerginlik yok derken de espri yapmaya calismistim ama kacirdigim bisey mi var bilmiyorum bu kadar tepki verecek belki arada okumadigim bir yorum vardir bilemiyorum. Bir iki sayfa once tam tersinden iyi bakicilarinda oldugundan bahsettim. Hepimiz aslinda ayni seyleri temenni edip ayni seyleri soyluyoruz ama yine espri yaparak hormonlar ah hamilelik diyorum tatli dille. Ortada can sikici bisey gormuyorum ben.

Yahu forumun konusu miniklerimize neler alalım değilmiydi? Neden bakıcı sorunlarına,çalışan çalışmayan annelerin dertlerine girildi ki zaten?Allahım bize en güzel hediyeleri bahşetmiş, zorlukları oluyor elbette ama hepsi tatlı zorluklar, herkesin de kendine göre farklı farklı. Boşverin bunları, hadi gelin biz yine miniklerimize neler alalım, nerden alalım, hangisi daha kullanışlıdır, hangisi gereksizdir vs bunları konuşalım.

hmm bakayım ben de bir canım. en çok kafamı karıştıran konu araba konusu. karar veremeyip farklı farklı modeller almaktan korkuyorum :KK70:
siz de inşallah güle güle sağlıklı günlerde kullanırsınız...
Sağol canım amin.cümlemiz de inşallah.biz de çok baktık çok kafamız karıştıama bunda Karar kıldık.yakından gör ama,int ten anlaşılmıyor pek

yok canım yok. ama arada daha kötü örnekler görünce halime şükrediyorum. çok yakınımızda bir örnek var da. o erkek tarafını gördükçe sopayla dalmak istiyorum :))) benim eşim öyle değil en azından diyorum. ha bir de iş seyahati falan olunca kafa dinliyorum. sonra bir iki gün daha bir mutlu ve sevecen oluyor :KK45: arada sen de iş seyahatine gönder :KK70:
:KK70:kızz benimkinin işi zaten seyahat acentesi,nereye gönderiyim adamı:KK53:o anca milleti gönderir.senede bi kaç kerede beraber kaçarız bi yerlere.asıl benim arada bi alıp başımı gitmem lazım:KK55:

Bana mi yazdin?
Yargilama kiyaslama yaptigim bi durum yok.
konuyu bu noktaya tasiyan da ben degilim.
Neden ev hanimlarinin sıkıntilarina kaydi konu anlamis degilim.
Size demedim ben.çok hassassınız,üzerinize almayın her yazılanı.bi kaç arkadaş arasında bu konunun döndüğünü farkettim ve ortaya fikrimi yazdım.hepsi bu.polemiğe gerek olduğunu sanmıyorum.hepimiz 30lu yaşları devirmiş insanlarız neticede.

Size demedim ben.çok hassassınız,üzerinize almayın her yazılanı.bi kaç arkadaş arasında bu konunun döndüğünü farkettim ve ortaya fikrimi yazdım.hepsi bu.polemiğe gerek olduğunu sanmıyorum.hepimiz 30lu yaşları devirmiş insanlarız neticede.
Hassasiyetle alakasi yok.polemikle de isim olmaz.
ben de sadece fikrimi yazdim cunku oyle gerekti.

Yahu forumun konusu miniklerimize neler alalım değilmiydi? Neden bakıcı sorunlarına,çalışan çalışmayan annelerin dertlerine girildi ki zaten?Allahım bize en güzel hediyeleri bahşetmiş, zorlukları oluyor elbette ama hepsi tatlı zorluklar, herkesin de kendine göre farklı farklı. Boşverin bunları, hadi gelin biz yine miniklerimize neler alalım, nerden alalım, hangisi daha kullanışlıdır, hangisi gereksizdir vs bunları konuşalım.
valla konuyu dagitan ben degilim.
benim de isim basimdan askin zaten.

Back
X