• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

Ayri ayri kullanan ikiz anneleriyle konustum hic memnun degillermis, birlestirilince cok buyuk oluyor, birde iki arabanin arasinda bosluk oluyormus o bosluga ellerini sıkıştırıyorlarmış.
Aşıya, hergün hava aldırmaya yalnız çıkacağım mecburen. Bu yüzden en hafif ve pratik olanı almam lazım.
Evet haklisin, ikiz arabalarinin travel sistemi var mi?

Senin doğumun ağustos sonu görünüyor,hadi öyle böyle erken oldu desek(Allah göstemesin) ağustos başları gibi doğum yapsan,kendi başınaiki bebekle çıkıp hava alacak kadar kısa sürede toparlanman çok zor.zaten 40ın çıkana kadar eylül gelicek,öyle böyle en iyi ihtimalle 2 aylıkken ekim gibi çıkabildin diyelim e o zamanda ekim ayında iki küçük bebekle tek başına çok zor bence.havalar bi öyle bi böyle o mevsimde,bebekler desen daha rutine,düzene bile girmiş olmaları zor.sonrası desen kış geliyor o zamanda.yani velhasıl,ikiz arabası alır tek başıma gezerim hayali biraz ütopik bizim için.başta ben de böyle hevesler içindeydim ama düşününce anlıyo insan.ikiz arabalarında türkiyede sadece jane diye bi markanın travel sistemi var ama o da çok kaba saba ve önlü arkalı bi model.tercih sizin tabi.ama ben de ayrı ayrı olan travellardan aldım.nasipse 2 yaşlarına geldiklerinde macleren ikiz puset gibi bişey düşünüyorum.o zaman rahatlıkla kendime güvenir çıkarım işte.nacizane fikrim...

Ya ben bir yıl var diyorum da kendimi düşünür gibi olmuşum,farkında değilim.kusura bakma.senin bebişler doğmuştu dimi,unuttum onu.kusura bakma olurmu.eğer hemen lazım değilse sen de bekle istersen,illaki girer indirime.ahh,keşke alaydın o şubat indiriminde...Canım bu arada sorucam sorucam unutuyorum hep.senin bebekler kaç aylıklar? Toplam kaç kilo almıştın ve şuan ne durumdasın kilo olarak?çatlak patlak durumları vs,bilgi verirsen sevinirim.merak ediyorum örnekleri.
heheehheee bence catlak patlak durumlarina hiiicc girme

Merhaba arkadaşlar bende ikizlerimi bekliyorum. 16+3 haftalık benimkiler. Tüm yazılanalrı okuyorum. Şimdiden bilgi sahibi olmaya çalışıyorum. Alışverişe 28.haftadan sonra başlamayı düşünüyorum

Merhaba arkadaşlar bende ikizlerimi bekliyorum. 16+3 haftalık benimkiler. Tüm yazılanalrı okuyorum. Şimdiden bilgi sahibi olmaya çalışıyorum. Alışverişe 28.haftadan sonra başlamayı düşünüyorum
sen bilirsin tabi ama 28. hafta sonrası çok geç burada hemen hemen bütün arkadaşlar daha önceden başladılar bir şeyleri almaya. 20. hafta civarı başlasan daha rahat edersin. ben şimdi 29. haftadayım hiç alışveriş yapacak mecalim yok öyle söyleyeyim...

merhaba hayirli olsun. Rabbim saglikla kucagina almayi nasib etsin.
Evet haftalar ilerleyince biraz zor oluyor ama kafanda netlestirip ne alacagini bilerek gidersen sorun olmayacaktir. Aklindakileri simdilerde disari ciktikca gor karsilastir kiyasla. Ileri haftalarda da indirim takip ederek filan alirsin

:KK70:Yapma yaaa,o kadarmı?
valla masalcini masalcini nedurumda bilmiyorum amabenimkilere catlak denmiyor. Oyuk, yarik gibi kelimeler daha bir karsiliyor varolan durumu :)

merhaba hayirli olsun. Rabbim saglikla kucagina almayi nasib etsin.
Evet haftalar ilerleyince biraz zor oluyor ama kafanda netlestirip ne alacagini bilerek gidersen sorun olmayacaktir. Aklindakileri simdilerde disari ciktikca gor karsilastir kiyasla. Ileri haftalarda da indirim takip ederek filan alirsin

valla masalcini masalcini nedurumda bilmiyorum amabenimkilere catlak denmiyor. Oyuk, yarik gibi kelimeler daha bir karsiliyor varolan durumu :)
Yapma ya... O kadar diyosun:KK14: ilk doğum bide senin,üstelik ikiz,offf çok fena.benim oğlum ikiz olsaydı haritaya dönerdim kesinlikle.hem cildim sıkı benim,hem de o zaman göbek vs de yoktu.daha 5. Ayda çatlamıştım.şimdi tek tesellim eski çatlaklarım ve karnımın bir nebze gevşek,esnek olması.hala bi esneme payı var tabi ama benim oğlanlar babalarına benzer de daha gibi olurlarsa hiç kaçarım yok yırtılırım boylu boyunca.olmazlarsda bi yerden sonra çatlar heralde,kaçınılacak bişey değil bu.

melina1983 melina1983 e katılıyorum.hatta bana kalsa özel bir nedeniniz yoksa en geç cinsiyeti öğrendiğiniz hafta başlayın.28. Haftadan sonra hem şikayetler tavsn yapıyor,hem gebelik riskli sürece girmiş oluyor.siz bilirsiniz ama ikiz gebelik için çok çok geç bir hafta 28.

Yapma ya... O kadar diyosun:KK14: ilk doğum bide senin,üstelik ikiz,offf çok fena.benim oğlum ikiz olsaydı haritaya dönerdim kesinlikle.hem cildim sıkı benim,hem de o zaman göbek vs de yoktu.daha 5. Ayda çatlamıştım.şimdi tek tesellim eski çatlaklarım ve karnımın bir nebze gevşek,esnek olması.hala bi esneme payı var tabi ama benim oğlanlar babalarına benzer de daha gibi olurlarsa hiç kaçarım yok yırtılırım boylu boyunca.olmazlarsda bi yerden sonra çatlar heralde,kaçınılacak bişey değil bu.
Sen ilk dogumun esnekligiyle ben ksdar olmszsin bence. Evet benim ilk bir de cok kilo alamadim sadece karin genisledi one dogru. Oyle olunca sagolsunlar paramparca ettiler. Bilmiyorum ama niyeyse hic takilmiyorum.
daha onceden hic yaglanmayi hatirlatmayan esim Simdi ilk oyugu gordukten sonra sabah aksam kakao yagini eritip eritip basima dikiliyor. Hadi ac oglanlarimi sevecem ben diye. Tabi ben de yiyiyorum sanki yagsiz sevilmiyor :))

Primalarin onu mu islaklik gostergeli :))
evet ya valiz yerlestiriken actim paketi bir bakayim nasil baglaniyor diye. (Soylemesi ayip hic alt degistirmedin de) minicik avuc ici kadar bisey. Cok sevimli doldurduklarinda da sevimli gelir mi bilmem :))
Arkadaslar paketlerinizi acmayin olasi erken doğum olayinda acik paket yogun bakim unitesi kabul etmiyormus mikrop riskine karsilik gerci hastanedende tedarik edile bilinirmis ama yinede aklinizda bulunsun

Ya ben bir yıl var diyorum da kendimi düşünür gibi olmuşum,farkında değilim.kusura bakma.senin bebişler doğmuştu dimi,unuttum onu.kusura bakma olurmu.eğer hemen lazım değilse sen de bekle istersen,illaki girer indirime.ahh,keşke alaydın o şubat indiriminde...Canım bu arada sorucam sorucam unutuyorum hep.senin bebekler kaç aylıklar? Toplam kaç kilo almıştın ve şuan ne durumdasın kilo olarak?çatlak patlak durumları vs,bilgi verirsen sevinirim.merak ediyorum örnekleri.
omertcan omertcan konuşmuştuk ya unutmuşsun, ben aldım mama sandalyelerini 249 tl den. Sen o zaman pahalı olmuş geçen hafta indirimdeydi 170 küsüre sattılar demiştin ya, hatta az daha alacakmıştın sen de. Şimdi 300 tl ye çıkarmışlar, indirime girer elbette ama 250 tl ye anca iner. 170 ler sanmam. Neyse canım sağlık olsun, kaçırmasak iyiymiş ama...benim bebişler 8,5 aylıklar şu an. Toplam 20 kilo aldım hamilelikte ve şu an 3 kilo fazlayım hamilelik öncesine göre. Ama diyet falan yapamadım, en kısa zamanda diyete başlamayı düşünüyorum. Benim hiç çatlak olmadı çok şükür. Göbek kaldı biraz. Her duştan sonra bebe yağı sürüyordum, lierac jel ve kakao yağı kullanıyordum. Biraz da cilt yapısıyla da alakalı tabii. Sen ne durumdasın?

Son düzenleme:
omertcan omertcan konuşmuştuk ya unutmuşsun, ben aldım mama sandalyelerini 249 tl den. Sen o zaman pahalı olmuş geçen hafta indirimdeydi 170 küsüre sattılar demiştin ya, hatta az daha alacakmıştın sen de. Şimdi 300 tl ye çıkarmışlar, indirime girer elbette ama 250 tl ye anca iner. 170 ler sanmam. Neyse canım sağlık olsun, kaçırmasak iyiymiş ama...benim bebişler 8,5 aylıklar şu an. Toplam 20 kilo aldım hamilelikte ve şu an 3 kilo fazlayım hamilelik öncesine göre. Ama diyet falan yapamadım, en kısa zamanda diyete başlamayı düşünüyorum. Benim hiç çatlak olmadı çok şükür. Göbek kaldı biraz. Her duştan sonra bebe yağı sürüyordum, lierac jel ve kakao yağı kullanıyordum. Biraz da cilt yapısıyla da alakalı tabii. Sen ne durumdasın?
Ayyy evet yaaa:oops: unutmuşum gerçekten.ya zaten şuan 200 tl ye 41 tl indirim var,şu durumda bile 259 tl ye denk geliyo.ama iner o bence.o sıra ben beğenince e hadi alalım madem dedi eşim,ben de yazık hem adama kıyamafım,onu al bunu al bitti adamcağız diye hemde daha çok var,evde kalabalık etmesin dedim.fırsatı buldunmu almak lazım aslında ama işte şartlar uymuyo.yapacak bişey yok.kısmette varsa bulur bizi o.

Kilo durumun harika desene:KK9: 8,5 ayda 17 kg vermek büyük başarı.maşallah,darısı başımıza inşallah:KK42:emziriyomusun peki,öylemi verdin kiloları?ben de şu ana kadar 5kg aldım.özel bir dikkat göstermedim ama bundan sonrasında temkinli ilerlemek istiyorum.kendimi biliyorum çünkü,oğlumda da 6. Aydan sonra patlama yaşamıştım resmen:KK43:duş sonrası bebe yağını bende sürüyorum,mustela var onu sürüyorum bide kakao yağlı body butter'ım var,son bikaç gündürde onu sürüyorum.niveanın eski klasik mavi yuvarlak metal kaselerdeki yağlı kreminden var evde,onuda sürüyorum.ne bulsam boca ediyorum kendime:KK70:çstlağa müsait bi yapım var.anne tarafımda ve kardeşlerimde yok ama ben kime çektim bilmem:KK12: dua benim için de...

allah çok büyük. güç oldu bana da. benim doktorum da her kontrolde korkutuyo beni. tüp bebek tedavisiyle oldu çok şükür. dr sürekli minyonsun. yerleri dar. ben olsam sana iki tane koymazdım falan diyo. moralli gidip moralsiz dönüyorum. ama sonra geçiyo. veren allah. istersen 10 tane koy tutmazsa tutmaz. bir koyarsın 3 olur. süphanallah...

evet arkadaşım seni çok ıyı anlıyorum bende minyon yapıya sahibim 1,55 boyum ikizlere hamıleyım kaç doktora gıttıysem nasıl tasıcan cok zor olacak erken dogum olur vucudun kaldırmaz dıyo çok şükür bebekler sağlıklı allah yardım eder taşıyabılecekmısız demkkı rabbım nasıp ettı bende korkuyorum öyle dedıklerınde ama tevekkul edıp beklıcez allah yardımcımız olsun..

evet arkadaşım seni çok ıyı anlıyorum bende minyon yapıya sahibim 1,55 boyum ikizlere hamıleyım kaç doktora gıttıysem nasıl tasıcan cok zor olacak erken dogum olur vucudun kaldırmaz dıyo çok şükür bebekler sağlıklı allah yardım eder taşıyabılecekmısız demkkı rabbım nasıp ettı bende korkuyorum öyle dedıklerınde ama tevekkul edıp beklıcez allah yardımcımız olsun..
Bu iş boya posa bakıyosa benim 39 u görmem lazım desenize:63: hiç öyle bişey olduğunu sanmıyorum.Rabbim ol der olur,gel der gelirler... Kimse doğacağı ve öleceği günü değiştiremez,buna iman etmek kâfi.. Çok biliyo dr lar:KK70:

Bu iş boya posa bakıyosa benim 39 u görmem lazım desenize:63: hiç öyle bişey olduğunu sanmıyorum.Rabbim ol der olur,gel der gelirler... Kimse doğacağı ve öleceği günü değiştiremez,buna iman etmek kâfi.. Çok biliyo dr lar:KK70:

haklısın canım bencede boya posa baktıgını sanmıyorum rabbime şükür bu güzel duyguları yazısyoruz tabıkı ıkız gebelıgın zor yanları vardır mutlaka ama katlanıcaz ıkı tane mınıgın annesı olmak ne muhtesem bı duygudur kımbılır..

haklısın canım bencede boya posa baktıgını sanmıyorum rabbime şükür bu güzel duyguları yazısyoruz tabıkı ıkız gebelıgın zor yanları vardır mutlaka ama katlanıcaz ıkı tane mınıgın annesı olmak ne muhtesem bı duygudur kımbılır..
Aynen öyle.özel anneleriz biz,öyle olduğumuzu düşünüyorum.daha öncede bir oğlum olduğundan şuan düşünüyorumda ne rahat bi hamilelikmiş o.öyle tek olduktan sonra 10 tane doğrurdum heralde.bakımlarıda öyle.tek bebeği bakmak çocuk oyuncağı gibi geliyor şimdi.Allah yardımcımız olsun da meleklerimize yetelim,onları himaye edelim,emanetlerimize sahip çıkalım...

Merhabalar
Topikin yarısını okudum neredeyse başım döndü :) Herkese hayırlı doğumlar hayırlı evlatlar nasip etsin Rabbim.
Ben de tüp bebek tedavisi ile iki kız bebiş hamilesiyim. 26. haftamızdayız. Neler almalıyım neler eksik bir bakayım derken bi dünya konu varmış hepsi için ayrı ayrı topik lazımmış anladım:) Çok fazla bişi almadık henüz malum yavaş yavaş alıyoruz bütçeyi sarsmadan ama önce arabamızı değiştirdik :) daha geniş bagajlı bi araba aldık:)
Sonra Pierre Cardin 0-18 Kg oto koltuğu aldık doğumdan bir kaç ay sonra eğer sağlığımız elverirse uzuun bir yolculuk yapmayı planlıyoruz. http://www.hepsiburada.com/liste/pi...spx?productId=ailebyps707&categoryId=23021016
Biz de park beşik ile bir kaç idare ederiz hem yolculukta yanımızda götürebiliriz diye düşündük ve anne yanı park beşik aldık. http://www.bebefix.com/Babymax-Bed-Side-Oyun-Parki-BH-01_43453.html#0
Sonrasında umarım sallanmaya alışmazlar da ikeadan farklı yerlerde de kullanabileceğim dolap, yatak, şifonyer vs almayı düşündüm. Küçük bir hesap yaptık 2000 tl bile tutmuyor. Zaten küçükken çocuklar hatırlamayacaklar bile nerede yattıklarını biraz daha büyüdüklerinde daha güzellerini alırız inşallah:)
Aldığımız büyük şeyler bunlar bebek arabasını http://www.babymall.com.tr/CHC-7931111/chicco-echo-baston-ikiz-bebek-arabasi-yanyana-garnet.html düşünüyorum. Baston model ilk aylarda kullanmama gerek yok zaten bizim mahalle çok müsait hava almaya çıkmam için yalnız başıma çıkabilirim bi tur atar dönerim diye düşünüyorum. Arabayı şimdi almıycam zaten ana kucağı (ev tipi) karar veremedim. Bi fikri olan var mı? Hiç konuşulmamış sanki.
Ayrıca ben o ciğer geliştirici iğnelerden hiç olmadım 3 ayrı doktora gittim şimdiye kadar. Rahim şeysini de kim ölçmedi. nst ye bile girmedim geçen sordum 32. haftadan sonra giriliyor dedi ordaki hemşire. Kasılmalar nasıl bişe bilemiyorum ama benim kızlar çok hareketli özellikle iki gündür hiç yerlerinde durmuyorlar hatta bazen canımı acıtacak kadar.
Bu arada benim fibromiyalji diye romatizmal bir rahatsızlığım var bu nedenle egzersiz yapmam gerekiyor. Ben de ebru şallı ile hamile pilatesi yapıyorum. Gerçi sadece gevşeme egzersizlerini yapıyorum ve kendimi çok yormuyorum. Bel sırt ve kalça ağrılarıma çok iyi geliyor.
Ayy şimdilik bu kadar :)) Sizi takipteyim burayı çok sevdim hepimizin Rabbim yardımcısı olsun.

Back
X