- 6 Haziran 2008
- 7.376
- 6.264
- 248
- Konu Sahibi sevdimsenibikere
-
eşin tahammülsüz bir insan ise yrm gün de olsa çok zorlanacaktır.Kıssslar lütfen bana fikirlerinizi söyleyin yanlış mı yapıyorum bilemiyorum çok kararsız kaldım.
18 aylık ikizlerim var. Doğum iznimin üstüne 1 yıl ücretsiz izin kullandım. İkizlerime ben baktım bu süre içinde. Karı koca öğretmen olduğumuz için eşimde işten fırsat buldukça bana yardımcı oldu. Ama bu süreç çok yıpratıcıydı ne annem ne kv yardıma geldi. Eşimle çok tartıştık bu konular üzerine.
Mevzu şu 1 yıl daha ücretsiz izin hakkım var. Ama ben bi kavganın üstüne çalışmak istediğimi söyledim. Eşim çalışıp çalışmama konusunda baskı yapmıyor. Ama ikimizde bakıcı istemiyoruz. Bu durumda öğlene kadar eşimin bakması gerekecek. Ama eşim elinden her iş gelsede çok agresif ve tahammülsüz. İkizlere bazen sinirleniliyor. (Normalde istediğimde bırakıp ona çıkıyorum o her şeyleri ile ilgileniyor) şimdi çalışmak istiyorum lafından geri de dönemiyorum gururumdan. Ne yapsam ben ya. Bi akıl verin hele ya(
anneni bilmem ama kv yi sakın sakın bu konuda eve sokma .ayıdan post kv den dost olmazKıssslar lütfen bana fikirlerinizi söyleyin yanlış mı yapıyorum bilemiyorum çok kararsız kaldım.
18 aylık ikizlerim var. Doğum iznimin üstüne 1 yıl ücretsiz izin kullandım. İkizlerime ben baktım bu süre içinde. Karı koca öğretmen olduğumuz için eşimde işten fırsat buldukça bana yardımcı oldu. Ama bu süreç çok yıpratıcıydı ne annem ne kv yardıma geldi. Eşimle çok tartıştık bu konular üzerine.
Mevzu şu 1 yıl daha ücretsiz izin hakkım var. Ama ben bi kavganın üstüne çalışmak istediğimi söyledim. Eşim çalışıp çalışmama konusunda baskı yapmıyor. Ama ikimizde bakıcı istemiyoruz. Bu durumda öğlene kadar eşimin bakması gerekecek. Ama eşim elinden her iş gelsede çok agresif ve tahammülsüz. İkizlere bazen sinirleniliyor. (Normalde istediğimde bırakıp ona çıkıyorum o her şeyleri ile ilgileniyor) şimdi çalışmak istiyorum lafından geri de dönemiyorum gururumdan. Ne yapsam ben ya. Bi akıl verin hele ya(
Can çıkar huy çıkmaz. Ezeli beri öyle. Biraz sıkışsın hemen sinirleniyor.Bence eşin artık sakin olmayı mecburen öğrenecek!
Gurur neden?Kıssslar lütfen bana fikirlerinizi söyleyin yanlış mı yapıyorum bilemiyorum çok kararsız kaldım.
büyük bir ihtimal ben çalışmayacağım. Çünkü benden başka kimse taşın altına elini koymuyor. İkizlere bakıcı bulmak çok zor. Bulduğuna güvenemiyor insan. Türlü türlü insan var. Birde okullar ayrı program ayarlamak büyük derteşin tahammülsüz bir insan ise yrm gün de olsa çok zorlanacaktır.
arada bir bakmaya benzemez hergün bakmak.
benim de ikizlerim var çünkü:))
sen de çalışmaya başlamak istiyorsan yrm gün için bakıcı bulmalısınız.
bakıcı istemiyorsanız da sen çalışmayı biraz daha ertelemelisin.
eşinin başedebileceğini sanmıyorum hergün hergün.
bunda gurur yapılacak bişey yok.
oturup en mantıklı çözümü bulun birlikte.
onemli olan çocukalrın bakımı huzuru sağlığı
Doğru diyorsun ama benim annem şehir dışında. O da babamı bırakıp gelmiyoranneni bilmem ama kv yi sakın sakın bu konuda eve sokma .ayıdan post kv den dost olmaz
Maaş kesiliyor ücretsiz izin olduğu için. Tek maaşa düşüyoruz.Ne gururu ya neyin giruru?
1 yil daha hakkin varsa ve bakici istemiyorsan calisma derim. Tbi maddi yonunu bilmeme. Izin aldigi surece maasini aliyormusun alamiyormusun bilmiyorum. Maddi ihtiyac varsa birsey diyemem ama aksi taktirde gurur yapilacak birsey yok. Bende defalarca kocama kizop calsicam diyorum ama is bulamiyorum ne yapim gururumdan evemi gelmeyeyim? Canim bosuna sıkmışsın kendini.
Bende onu istiyorum sorumluluk alsın. Tek yapmadım sonuçta ama erkekleri biliyorsunuz işte.Ama yorunumdan vazgrctim.
Calismayarak butin herseye sahiplenmis okuyorsun. Erkek busefer bebek bakmak kadinim isi diyor. Bebekleri birakip islerini halledebiliyrsan merak etme yarim gun bakar. Çoğu erkek annelerinin yaninda kizar cocuklara onlarin ustune kalmasin diye. Birdr tahamulsuz davranabilir cunku sıkıldığında bakacak annesi var. Ama evde yalniz olup mecbur kaldiginda merak etme kizmaz ve tahamulsuz olamaz. Ne yapacak cocuklarimi dovecek? Bence sorumluluk sahibi olur boylelikle ve senin tek basina bakacagon fikrini aklindan cikarir.
Saniyesine dusuncem 90 derece degisti :)
Bu sayede coxukalri la ilgilenmesi gerektigini onunda sorumlulugi oldugunu farkina varir ve daha sonra zor gelmez
Benim babam gece gelirmiş isten. (Ablam surekli aglarmis) anneme, sen yorulmussundur birazda ben sallayim dermis ablami. Babam bile o cocucga bakmanin iste daha zor oldugunu biliyormus farkindaymiski babam eski nesildir. Dede yani suan.
Aynen. Ilk yorumumu yazmadim say.Bende onu istiyorum sorumluluk alsın. Tek yapmadım sonuçta ama erkekleri biliyorsunuz işte.
Canım bende çok sıkıntılı bir hamilelik geçirdim erken doğdular küveze girdiler. Sıkıntılı bir süreç. Allah inşallah sana da kısmet eder. İkiz istiyorsan ikizin olur inşallah. Ama bakmam diyen kocayla çok zor. Benimki hep yardımcı ama süreklilik arzettiğinde afakanlar basıyor adamı.Aynen. Ilk yorumumu yazmadim say.
Eger cocuklari ellerine birakirsak benimseyip yapmak zorunda hissederler. Yani bende yapmak zorundayim bu sadece karimin degil benimde isim derler.
Ilk zamanalr enistem hic bakmazdi. Ben kziardim cocuklar senin diye ki hollandada buyuk bolumu gecti hayatimin. Orada anneler babalar beraber bakıyorlar. Simdi tr de babalar bakmiyor ve bakmak istemiyot ya cok tuhafima gidiyor.
Enistem bizlerdi sayarak 3 kadin arasinda benmi bakicam derdi eskiden. Sonra ablam ve ben (baldizlar yani) elimizi ayagimizo cektik. Bakmadik. Baktik nede guzel bakıyor. Simdi 4. Cocugi olacak. Cocukalrina bakar ablam iste iken. Yedirir icirir altlarini temizler yikar eder. Cogunlukla parka goturur. Hersey yapar.
Simdide esim icin korkuyorum. Cocuk senin isin diyor. Cocugum zaten olmuyor ama bazen olmasa belki daha iyi diyroum. Belliki bi faydasi olmayacak. Cok korkuyorum.
Bu arada baslikta ikizlerim diye baslamissin ya icim cız etti.
Hep ikizlerim olsun istemissimdir. 1 tane bile olmuyor. Nasip hayirlisi.ALLAH bebeklerinizi size bagslasin. Hayirli evlat olmalarini nasip etsin. Saglikla sihhatle
Hayirlisi canim. Amin.Canım bende çok sıkıntılı bir hamilelik geçirdim erken doğdular küveze girdiler. Sıkıntılı bir süreç. Allah inşallah sana da kısmet eder. İkiz istiyorsan ikizin olur inşallah. Ama bakmam diyen kocayla çok zor. Benimki hep yardımcı ama süreklilik arzettiğinde afakanlar basıyor adamı.
Bende başedemem diyordum. Allah dağına göre kar yağdırıyor. Başediyor insanHayirlisi canim. Amin.
ALLAH yardimcin olsun. Simdilik 1 tane olsun. 2 taneyle bas edemem :)
Mantıklı olanda böyle yapmak. Ama eşiminde daha sakin olması lazım. İkizlere karşı daha anlayışlı olması lazım. Defalarca uyardım. Onu dışladığımı düşünüyor. Kendimi çocuklara adayıp onla daha az ilgilendiğimi:/Yanii şahsen gururdan ziyade evlatlarınız için en iyisi neyse onu yapın.Ben böyle bir durumda kalsam hakkımı kullanır ve evlatlarımla 1 yıl daha geçirirdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?