- 19 Şubat 2015
- 799
- 566
- 103
- Konu Sahibi bengubade555
-
O kadar cok biliyorsa onun anneside gelsin biraz fedakarlik yapsin. Nankor bu insanlar ya napsaniz yaranamazsiniz.Merhaba hanımlar
4.5 aylik ikiz bebeklerim var .Sürecin başından beri annem bizim yanımızda.Hasta olduğu halde bebeklerin bakimi evin işi gücü yemeği her şeyiyle ilgilendi .Bebekler yaşına gelene kadar sizin yaninizdayim diyor.Babam ve kardeşim yalnız kaldı düzenleri bizim için bozuldu ama onlar bunu dert etmiyor yeter ki bebişler güzelce büyüsün diyorlar.
Eşimin annesi ise yardımcı olmamayı tercih etti ve bu nedenle eşimle araları bozuldu.
Lakin bu aralar esim surat aşıyor.Oda isisi iyi olduğu halde esim ustlerini örtüyor ben de dahil örtme sıcak diyoruz.Sıkıntı oluyor.Annem Tayin kötü yere çıkarsa bunları bana birakirsiniz diyor.Bu iki durumdan dolayı esim sınırlı patlayacagim annene diyor.Arkasından ağız burun kiviriyor.
Ben de her şeyi mis gibi yapıyor bu kadarı da idare edilebilir diyorum ve su anda küs durumdayız ne yapmalıyım sasirdim
Yorgun olabilir isi nedir bilemiyorum ama ilk bir yil bizde esimle bu sebepten sorunlar yasadik ilk zmanlar gece kalkardi fakat bir sure sonra dayanamadi artik esinizede hak verin bir aksam dinlense ikinci aksam muhakkak kalkacaktir. Ben tek cozumun sizin isten ayrilip bebeklerinize esinizin yardimiyla kendinizin bakmaniz oldugunu dusunuyorum..Ben tekrar belirteyim ben bakici için ısrar eden tarafın esim de tamam bakici olsa da bir büyük bizim yanımızda kalmalı diyen taraf ama bunu derken annesinin kalacağından emindi diye düşünüyorum tabi öyle olmadi bu iki durum dışında bir sey yok diyor ben de uygun dille cevap ver diyorum zaten ama bana yardim konusunda yorgun olduğunu sık sık vurguluyor
. Dogdugundan beri sabah aksam torununa bakan bir anneannenin bu istekte bulunmasi gayet normal.. cunku anneden bir farki sadece o bebegi dogurmamasi ..Esiniz hakli yardim ayri birsey ama annenizin yaptigi bence siniri asmak.
İste o ince cizgi asilirsa iyilik olmuyor. Annenizi esiniz uyarmadan uyarin. Yoksa esiniz konusursa ortalik karisir.
Sanırım burası hep eksik anlaşıldı evet düzenimiz tabi ki değişti bizde bir sene kalma isteği annemin bizim israrimiza cevabı dolayısı ile esim vay duzenim bozuldu diyemez bu onun istegiydi o kendi annesinin e kalmasını istedi fakat kabul etmesi hatta uzak yere giderssek annem de gelir bizle kalır diyordu ben bu duruma ses etmedim kayinvalidem de bir sey söylediğinde patlamak ya da eşime küsmek aklıma gelmedi ama esim su anda kusmeyi tercih ediyorEşinin annenden dolayı düzeni bozulmuş haklı olarak da bu şekilde tepki veriyor...
İyice yüz göz olmuşsunuz, annenin de 1 sene sizde kalma isteği çok fazla,
Kusura bakma ama kimse düzeni bozulsun istemez çocukları bana bırakırsınız olayı da ayrı bir fiyasko...
Beni de rahatsız ettiğini belirttim öyle olmayacağını kendisine eşimin yanında söyledim sürekli kayinvalide ile kıyaslamaya gerek yok kayinvalide daha doğmadan kız olursa biri onu ben alırım diyordu arıza çıkarmak aklıma gelmediTayininiz kötü yere çıkarsa bunlara ben bakarım düşüncesinin sadece eşinizi değil sizi de rahatsız etmeliydi bence. Anneniz bebekleri fazla sahiplenmiş gibi gözüküyor. Aynısını kayınvalide dese ne hissederdiniz acaba?
Ben zorlamadim esimi o benden çok istedi aramıza da mesafe girmesi gayet rahat dışarı çıkıp vakit de geçirdik odamıza da çekildik eğer biri olmasaydı yanımızda böyle olmazdiAnnenizin bizde kalır demesine eşiniz alınmış haklı orada. Çünkü benim kaynana bana bir yıl sende bir yıl bende kalır demişti. Alınmıştım üzülmüştüm. Sonra işi şakaya vurdular. Aylar sonra bebek 1 yaşına girdi. Bize geldiler giderken götürürüz dediler. Bebegim bana düşkün ve zor bebek olduğu için vazgectik goturemeyiz dediler. Anneniz yardım ediyormuş allah razı olsun ondan. Ama 1 yıl boyunca sizin evde kalması bana göre yalnış. Kızmayın bana. Benim kaynanam çocuk bakmak için de olsa 1 yıl kalmasını istemem mesala. Ben istemiyor isem eşimi de zorlayamazdim benim annem 1 yıl bizde kalacak diye. Hem babanız kardesinizin düzeni de bozulmuş. Anneniz gerçekten iyi biri ama o sizin iyiliginizi düşünerek yapıyordur ne yapıyorsa.
Paranız varsa anneniz evine dönse siz yanınıza bakıcı alsanız daha güzel olur. Hem eşiniz ile aranıza mesafe girmemiş olur.
Eşinizin annenize tavrı yalnış olabilir evet. Eğer çok rahatsız ise güzel dille seninle konuşabilir. Işte şuna şuna kirildim diye. Siz de anlarsınız yani güzel dille konusulursa. Allah yardımcınız olsun çocuk büyütmek çok zor. Ben tek bir bebekle çok zorluk yaşarken ikiz bebek ne kadar zordur allah bilir.
Ayrıca esim şöyle de diyebilirdi bu düzeni ben istedim çocuklara bakılıyor evde işler tıkır tıkır ilerliyor öyle dedi öyle yapacak değiliz o kadarini da idare edeyim ama demedi üstüne bir de kusmesi fiyaskoSanırım burası hep eksik anlaşıldı evet düzenimiz tabi ki değişti bizde bir sene kalma isteği annemin bizim israrimiza cevabı dolayısı ile esim vay duzenim bozuldu diyemez bu onun istegiydi o kendi annesinin e kalmasını istedi fakat kabul etmesi hatta uzak yere giderssek annem de gelir bizle kalır diyordu ben bu duruma ses etmedim kayinvalidem de bir sey söylediğinde patlamak ya da eşime küsmek aklıma gelmedi ama esim su anda kusmeyi tercih ediyor
Ben de bakmak zorunda değiller dedim esim ise hayır yardım etmek zorundalar dedi şimdi birinden biri yardım etmeyi secmisken neden sıkıntı yaşayalımEşine haklı diyenler ,adam bakıcı da tutmuyor kendi de pek yardım etmiyor .
Çözümü nedir ?
Annen ben alırım çocukları dediyse zorla alacak değil ya,olmaz öyle dersiniz olur biter,adam lohusa mi bozuluyor buna.Bu kadar alıngan olmaya gerek yok.
Bence insanlar yapacakları çocukların sorumluluklarını alabilmeli...Annesi bakmak istemeyen,daha ağır hasta olan yada hiç hayatta olmayan,bakıcı tutacak maddi imkanı olmayan insanlar ne yapsın ? Mecbur kalınca yalnız ikizde büyütülür ucuzde.Buyukanneler bakarsa Allah razı olsun,hiçte bakmak zorunda değiller .Ama baktığı halde burun kıvırmak,arkasından mimik yapmak çok çirkin ve bencilce.
Canim suratini asiyosa bi zahmet anacigini getirsin yardima bu konuda hic taviz verme o suratini asiyosa sen hic aldirma ne hali varsa gorsun destek olacagina kostekmi oluyor sen kendi ve bebislerinin sagligini dusunMerhaba hanımlar
4.5 aylik ikiz bebeklerim var .Sürecin başından beri annem bizim yanımızda.Hasta olduğu halde bebeklerin bakimi evin işi gücü yemeği her şeyiyle ilgilendi .Bebekler yaşına gelene kadar sizin yaninizdayim diyor.Babam ve kardeşim yalnız kaldı düzenleri bizim için bozuldu ama onlar bunu dert etmiyor yeter ki bebişler güzelce büyüsün diyorlar.
Eşimin annesi ise yardımcı olmamayı tercih etti ve bu nedenle eşimle araları bozuldu.
Lakin bu aralar esim surat aşıyor.Oda isisi iyi olduğu halde esim ustlerini örtüyor ben de dahil örtme sıcak diyoruz.Sıkıntı oluyor.Annem Tayin kötü yere çıkarsa bunları bana birakirsiniz diyor.Bu iki durumdan dolayı esim sınırlı patlayacagim annene diyor.Arkasından ağız burun kiviriyor.
Ben de her şeyi mis gibi yapıyor bu kadarı da idare edilebilir diyorum ve su anda küs durumdayız ne yapmalıyım sasirdim
bunalmıs herkes bunalır esler birbirine yeri geliyor aynı evde tahammul edemiyor tartısıyor bir büyükle yasamak birde üstüne üstlük ortak karar verdikleri bebek konusu olunca normal . biz bile esimle bebek olduktan sonra hayır söyle yapalım böyle yapalım diyorruz .Be
O durumu başka bir konuda anlatabilirim öyle bir sey söz konusu olmadi zaten o da eşim de allah ananeden razı olsun o olmasa ne yapardık diye söz etti benim anlamadığım eşimin ben bu ihtimalleri ona söylediğimde bir sey olmaz deyip şimdi sorun etmeye baslamasi
Annenin "bunlari bana birakirsiniz", yaşına gelene kadar sizdeyim" soylemlerini hic dogru bulmadim.. Siz bi ciftsiniz ve kararinizi kendiniz verirsiniz degil mi? Boyle mudahaleci bi yapisi varsa annenin, esin gerilmis olabilir.. Agiz burun kivirmasi dogru degil elbette ama empati yapin.. Bilemedim..Merhaba hanımlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?