ikiz bebeklerim ve enerjimi düşüren esim

Esiniz hakli yardim ayri birsey ama annenizin yaptigi bence siniri asmak.
İste o ince cizgi asilirsa iyilik olmuyor. Annenizi esiniz uyarmadan uyarin. Yoksa esiniz konusursa ortalik karisir.

Yorgun olduğunu sık sık vurguluyor demek. Tövbeler tövbesi ya bu adamları bi kaşık suda boğasım geliyor.

Canım sen ananı evine gönder, yazık yormayın kadını. Kocan da bi zahmet totosunu kaldırıp sana yardım etsin.

Ya bu arada, sen nasıl bu kadar sakinsin? Mizacın mı bu yoksa bebelerden sinirlenmeye mi fırsatın kalmadı? Annesin artık sen, dizginleri eline al biraz. Figüran gibi olan biteni seyretme. Sen oynat, annenle kocan seni izlesin.

Benim ikizler 28 aylık oldu. 2 tane de büyük var . Tek başına bakabilirsiniz bence. Bende çalışıyorum. Ama yarım gün. İkizler bir yaşına gelinceye kadar ücretsiz izne ayrıldım. Mis gibi baktım. Çocuklar bir yaşındayken kızım 1. Sınıfa başladı ve ben 1. Sınıfları okuttum. Allah güç kuvvet veriyor.

Sakin iletişim kurmak gerek diye düşünürüm öyle yaptım zaten sen de haklısın rahatsız olmuşsun ama bunu benden çok sen istedin en azından iyi tarafları düşünüp hoşgörü gösterelim rahatsız olduğumuzda güzelce belirtelim dedim ama pek faydalı olmadi sanirim

Acaba nasıl yaptiniz

Allah dağına göre kar veriyor demek ki sizin yamaçlar epey varmış :) helal valla..

Kelin ilacı olsa kendi başına sürer.
Buara kaynanaya gıcık oluyorum zaten .

neden birbirinizi idare edemiyorsunuz yani annenizin her dediğine katılıyosunuzki eşinizde kırılıyor
annenize tamam anne öyle yaparız diyeceksiniz
eşinizede saçmalama ben çocuklarımı bırakmam
bu böyledir yani :)
çocuklarınızıda bırakmazsınız heralde diye düşünüyorum 1 yaşından sonra gayet rahat bakabilirsiniz evde uygun ortam hazırlamak şartıyla

Ayrıca esim annesine çocuklara istediğin gibi bak kimseye bir sey sorma demiş biri acaba anne yan cizince benim annem batmaya mi başladı diyorum
Onu dediyse acımayın. Ben de anneniz gitsin o zaman demiştim ama vazgeçtim. Hem kendisi istiyor hem böyle yapıyor. Çocukça davranmasın. Ne demek onun uykusu çok kıymetliymiş. Bu bir kuraldır, özellikle de ikiz bebekler oldu mu anne babalar uykuyu falan unutur. Bakmanıza yardım etmek istemiyor, sonra bakana laf söylemesin bari.

Yok çalışmıyor olsaydınız tamamdı, eşinizin de yardımıyla bakabilirdiniz. Ama hem eşinizin uykusu kıymetli hem de çalışıyorsunuz, tabi ki imkansız oluyor. Mecbur anneniz kalacak.

Arkadaşım benim bi tAne bebeğim var tek başıma bakıyorum ve zor yetisiyorum.ev işleri hep kalıyor . Çoğu zaman eşim yardımcı oluyor. Bazen dışardan yemek söylüyoruz v.s. Sen iki çocukla tabikide idare edemezsin mümkün değil. Esinde biraz anlayışlı olsun. Hem keyfime dokunma diyor hem anneni istemiyor.Yok ya başka bi isteği varmiymis. Ona hatirlat bu çocuklar tek başına olmuyor. Bari bakamıyor biraz haddini bilsin bakana karışmasın. K.bkma arkadaşım biraz ağır konuşuyorum ama dayanamıyorum. Benim annem calisiyo . Keşke evde olsada bir gün baksa diye agladigim oluyor. Resmen nankor

Aslında sorunun nedeni eşinizin annenizi sevmemesinden kaynaklanıyor ,

Aslında sorunun nedeni eşinizin annenizi sevmemesinden kaynaklanıyor ,

Acaba nasıl yaptiniz

Merhaba ,
Öncelikle bu zor günler geçecek. Ona inanın. Ben mutlu bir hatıra olarak hatırlıyorum. Sadece performansı biraz artıracağız.

Ben ikizlerim 1 yaşına gelene kadar ücretsiz izine ayrıldım. Tabi bu büyük kolaylık.
Ayrıca benim 3.ve 4. Çocuklarım olması bayağı tecrübe oldu. Öncelikle ilk günden itibaren ikisini birlikte emzirdim.

Emzirmek büyük kolaylıktı. Her ağladiklarinda emzirip uyuttum. Gece de beraber yer yataginda uyudum ağlayana dönüp emzirip uyuttum .

Banyo ; banyo öncesi banyonun bir köşesine giyinme yeri yaptım . Bir koseye oynama yeri. Kıyafetleri her çocuk için hazırladım. Banyoya oyuncak götürdüm. Abla ve abi de vardı. Abla abi disardaki ile oynadi .Biz duşa kabinin kapisi açık dışardakileri seyrederken şort atlet giyip kucağımda yıkayıp giydirdim . O oynamaya gitti . Diğerini aldım. Böyle hallettim.

Yemek; ikizler uyurken yemek yaptım. En önemli vazifem buydu. 1 cesit kocaman bir kap sulu ana yemek yapiyordum okadar. Ayrica esimde yemek yapmayi sever o da yapardi. Yemek vardi da yedirmekten kendime firsat bulamazdim. Kendim hep ekmek arası birşeyler yedim .

Uyku; Kızım anasinifina gidiyordu . Abi ve ikizler beraber kalıyorduk. Abi ve ben ve İkizler beraber uyuyorduk. Rutin olmuştu Abi yastığını yorganını oturma odasına getirir ir ninni eşliğinde hepsi uyurdu. Kimine meme kimi ayakta sallanıyor. En son paşa uyuyunca ben de uyuyordum.

Çamaşır; iyyyy en sevmedigim
sayımız çok olunca makine hergün doluyordu. Kurutma makinesi aldım. Yıka kurut bana sadece katlamak kalıyordu. Hiç sevmiyordum o isi. Koltuklardan birine hiç oturmuyorduk . Niye mi ? Katlanmayı bekleyen kıyafetler orada dururdu. Seyy yani çoğu zaman katlamadan ordan alıp giydirirdim. Ütü ise pek ütü gerektirmeyen kıyafetler giydik . Haftada bir bir kaç parça şey ütülüyordum .

Misafir; bizi bu kadar kalabalık kimse istemezdi. Gelince de rahat edemezlerdi. Ne kimse geldi ne ben gittim.

Temizlik; büyük çocuklar ve eşim haftasonlari evdeydi. O gün dip köşe sil süpür, toz alma . Hafta içi sadece oturduğumuz odayı fırsat buldukça süpürdüm . Ayrıca oturma odasinda hali üstünde örtü vardı. Akşam kapida silkeleyip geliyordum daha kolay oluyordu.

Bulasik; çok saçaladığım . Eşim geldiğinde tezgahları bir dolu bulaşık olduğu doğrudur. Onu eşim yapardı. Ama gece onu hiç kaldirmazdimm bu ladar

Allah dağına göre kar veriyor demek ki sizin yamaçlar epey varmış :) helal valla..
Teşekkürler

annen nasıl diyebiliyor bana bırakın diye tabiki sinirlenir. esine o yaslı alttan almalıyız de . birde sen onun annesini kırdıysan oda kırmak isteyecekte

1 yıl çoook uzun bakamayacaksanz yapmayacaktiniz. Ayrıca kv kalsın 1 yaşına kadr bakalm ne diyecektiniz. Ayrıca tayin başka yere çıkarsa ne demk bende kalirlar saçma o da. Anneniz 2 çocuğa bakiyorda siz mi bakamiyorsunz

Birincisi ikiz olması elbette bizim tercihimiz değildi söz konusu sadece bebek bakmak olduğunda ben de yapabiliyorum lakin diğer işler yemek vesaaire eklenince tikaniyorum eve yardımcı konusunda beni engelleyen in esim olduğunu tekrar belirteyim yani bunu diyen kayinvalide de dese tamam derdim bu konuda esim zaten annesine fazlasıyla ısrar etti ama o bakmak istemedi

Be
annen nasıl diyebiliyor bana bırakın diye tabiki sinirlenir. esine o yaslı alttan almalıyız de . birde sen onun annesini kırdıysan oda kırmak isteyecekte
O durumu başka bir konuda anlatabilirim öyle bir sey söz konusu olmadi zaten o da eşim de allah ananeden razı olsun o olmasa ne yapardık diye söz etti benim anlamadığım eşimin ben bu ihtimalleri ona söylediğimde bir sey olmaz deyip şimdi sorun etmeye baslamasi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…