İkiz doğum yapanlar bakabilirmisiniz?

En çok korktuğum şey sezaryen doğumdu ama doktorum yüzde 90 sezaryen olur deyince yavaş yavas kendimi bu fikre alıştırdım ben. Ikizlerde normal doğum ihtimal düşük malesef bebeklerin ikisinin de doğum pozisyonu alması zor.
Benimkiler en son ikisi de baş aşağıdaydı perinatologa da sordum normal doğum yapabilir miyim diye. Böyle devam ederse yaparsın ama dönerler böyle durmazlar dedi. Sonraki kontrolde biri dönmüştü zaten

Anladım artık hayırlısı deyip herşeye hazırlamalıyız o zaman kendimizi

12ci haftada serklaj yaptir, dogumu da riske atma sezeryan ol. Saglikla gelsinler

Cnm ikizlerde erken doğumda söz konusu benim 32 haftalık oldu normal istedim Dr um sezaryenle aldı vakti yoktu üsteki bebeğin kalbi tetikledi ve alttaki ters duruyor dedi yani Dr un karar veriyor o zamanki durumuna göre tek tavsiyem yoğun bakım 3. Duzey olan bir hastahane seçmen sor gittigin yere yeni doğum yogunbakimi kaçıncı düzey diye bu sayede ambulans ile başka hastane aramımis ikisi aynı yerde kalmış oldu ve hemen müdahale edildi

Durduğum ilçe ve burda kuvez yok büyük şehire aktarıyorlar oda yarım saatlik yol malesef

O Osirius tecrübeni paylaşmak istersin belki bu konuda
Seve seve, hatta konu sahıbı aklına takılanlar varsa yorumumdan sonra da sorabılır
Benım de ıkız kızlarım var, 1. Yaşları bıtecek bu ay. Dogumum ılk oglana gore nıspeten daha zordu. Benım ılkı de normaldı, ıkıncıler ıkız olunca doktorum saglık durumumu da goze alarak tekrar normal dogurabılırsın dıye cok tesvık etmıstı benı, oyle de oldu, normal dogurdum ıkızlerı de. Ama hem ıkız olmasından hemde pespese ıkı bebek doguracagımdan dolayı elle mudahale cok oldu bana, bebeklerım premature dogdu, zaten doktorum hamıleyken de 34.haftayı doldururlarsa dua et bunlar erken gelecek dıyordu bana, nıtekımde oyle oldu 34.haftada dogdular, saglık durumları yardımsız nefes almaya yetmedıgı ıcın 20gün kuvozde kaldılar, sonra sorunsuz sekılde hastaneden taburcu olduk, bol kanamalı bır gebelık surecı gecırmıstım, hamılelıgım boyunca ara ara kanama problemınden hastanede yattım, ayda ıkı kere falan kanamam oluyordu, en son doguma yakın cıger gelıstırıcı ıgne yaptılar cunku daha fazla bekleyemeyeceklerını dusundu doktorum. Ve karnım ılk gebelıgıme kıyasla dehset sısmıstı, +20 kılo aldım, yemedıgım halde balon gıbı sısmıstım, dogumum da zor oldu tabı, catalda benı sezaryene alın dıye anırdım resmen, yıne de almadı, doguracak durumdasın bosa naz yapma o acıyı cekmene ızın vermıyor, ılkını nasıl unutup ayaklandın bunu da unutacaksın deyıp bol bol gazladı doktorum, sakır sakır bol kanamalı su gelmesıyle hastaneye yattım gecenın bır yarısı, gelıyodu gelmıyodu, yok nst ıyı cıktı yok yuksek cıktı derken aksam ustu dogurabıldım, cıkıs anları da artık cok susuz kaldıkları ıcın cok zor oldu, senı korkutmak ıstemem ama karnımı bastıra bastıra cıkardılar, hem bebeklerın premature olmasından dolayı ıtme reflekslerı gelısmemıstı hemde ıyıce kuruya kalmıstım, ılkı cıktı bu sefer ıkıncısını doguramayacagım bırakın kalsın dıye anırmaya basladım, hayır sacını gordum, yok omzu geldı falan fılan derken araları cok yok yanı, pespese geldıler, ama buyuk seruven gercekten allah sımdıden yardımcınız olsun, suan onlarla cebellestıgım ıcın karısık yazmıs olabılırım, kusura bakmayın hayırlı dogumlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…