- 8 Ocak 2020
- 3.905
- 3.518
- 133
- Konu Sahibi Hatice9293
-
Rahim agzina dikiş. Ben dikiş yaptirmamişdim rahim agzi uzunlugu çok çok iyiydi. Ama 17 ci haftada tamamen açildi ve bebeklerimi kaybettim. Vicdan azabindan kahroluyorum. Mutlaka yaptir sen. Doktoruna soyle o anlaticakdir daha detayliSerklaj nedir bilemedim
Ben bundan önce iki doğum yaptım ve ikisinde suni sancı ile ve ikinci olan oğlum çok zor oldu suyu hiç yoktu kuru doğum yaptım ve ilkinde kızımda da karnımdan bastırarak yaptırdılar o yüzden ikisinin acısını biliyorum sadece ikiz olmasına rağmen normal olur mu diye merak ediyordum ama 34 hafta iyi değil mi erken mi sayılıyor ben ilçe de yaşadığım için burda erken doğumda direk Büyük şehire yolluyorlar inşallah sorunsuz zamanında doğum yapabilirimSeve seve, hatta konu sahıbı aklına takılanlar varsa yorumumdan sonra da sorabılır
Benım de ıkız kızlarım var, 1. Yaşları bıtecek bu ay. Dogumum ılk oglana gore nıspeten daha zordu. Benım ılkı de normaldı, ıkıncıler ıkız olunca doktorum saglık durumumu da goze alarak tekrar normal dogurabılırsın dıye cok tesvık etmıstı benı, oyle de oldu, normal dogurdum ıkızlerı de. Ama hem ıkız olmasından hemde pespese ıkı bebek doguracagımdan dolayı elle mudahale cok oldu bana, bebeklerım premature dogdu, zaten doktorum hamıleyken de 34.haftayı doldururlarsa dua et bunlar erken gelecek dıyordu bana, nıtekımde oyle oldu 34.haftada dogdular, saglık durumları yardımsız nefes almaya yetmedıgı ıcın 20gün kuvozde kaldılar, sonra sorunsuz sekılde hastaneden taburcu olduk, bol kanamalı bır gebelık surecı gecırmıstım, hamılelıgım boyunca ara ara kanama problemınden hastanede yattım, ayda ıkı kere falan kanamam oluyordu, en son doguma yakın cıger gelıstırıcı ıgne yaptılar cunku daha fazla bekleyemeyeceklerını dusundu doktorum. Ve karnım ılk gebelıgıme kıyasla dehset sısmıstı, +20 kılo aldım, yemedıgım halde balon gıbı sısmıstım, dogumum da zor oldu tabı, catalda benı sezaryene alın dıye anırdım resmen, yıne de almadı, doguracak durumdasın bosa naz yapma o acıyı cekmene ızın vermıyor, ılkını nasıl unutup ayaklandın bunu da unutacaksın deyıp bol bol gazladı doktorum, sakır sakır bol kanamalı su gelmesıyle hastaneye yattım gecenın bır yarısı, gelıyodu gelmıyodu, yok nst ıyı cıktı yok yuksek cıktı derken aksam ustu dogurabıldım, cıkıs anları da artık cok susuz kaldıkları ıcın cok zor oldu, senı korkutmak ıstemem ama karnımı bastıra bastıra cıkardılar, hem bebeklerın premature olmasından dolayı ıtme reflekslerı gelısmemıstı hemde ıyıce kuruya kalmıstım, ılkı cıktı bu sefer ıkıncısını doguramayacagım bırakın kalsın dıye anırmaya basladım, hayır sacını gordum, yok omzu geldı falan fılan derken araları cok yok yanı, pespese geldıler, ama buyuk seruven gercekten allah sımdıden yardımcınız olsun, suan onlarla cebellestıgım ıcın karısık yazmıs olabılırım, kusura bakmayın hayırlı dogumlar
Benim bu konu da sıkıntım yok çünkü iki doğumum da da kesme yapıldı o yüzden gerek olmaz diye düşünüyorumRahim agzina dikiş. Ben dikiş yaptirmamişdim rahim agzi uzunlugu çok çok iyiydi. Ama 17 ci haftada tamamen açildi ve bebeklerimi kaybettim. Vicdan azabindan kahroluyorum. Mutlaka yaptir sen. Doktoruna soyle o anlaticakdir daha detayli
Normal doğum yapabildiğinize sevindim bunu duymak beni sevindirdi inşallah hakkımızda tabi ki hayırlısı ama bende normal istiyorum diğer iki çocuğum gibi yapılabiliyormuş çok teşekkür ederimSeve seve, hatta konu sahıbı aklına takılanlar varsa yorumumdan sonra da sorabılır
Benım de ıkız kızlarım var, 1. Yaşları bıtecek bu ay. Dogumum ılk oglana gore nıspeten daha zordu. Benım ılkı de normaldı, ıkıncıler ıkız olunca doktorum saglık durumumu da goze alarak tekrar normal dogurabılırsın dıye cok tesvık etmıstı benı, oyle de oldu, normal dogurdum ıkızlerı de. Ama hem ıkız olmasından hemde pespese ıkı bebek doguracagımdan dolayı elle mudahale cok oldu bana, bebeklerım premature dogdu, zaten doktorum hamıleyken de 34.haftayı doldururlarsa dua et bunlar erken gelecek dıyordu bana, nıtekımde oyle oldu 34.haftada dogdular, saglık durumları yardımsız nefes almaya yetmedıgı ıcın 20gün kuvozde kaldılar, sonra sorunsuz sekılde hastaneden taburcu olduk, bol kanamalı bır gebelık surecı gecırmıstım, hamılelıgım boyunca ara ara kanama problemınden hastanede yattım, ayda ıkı kere falan kanamam oluyordu, en son doguma yakın cıger gelıstırıcı ıgne yaptılar cunku daha fazla bekleyemeyeceklerını dusundu doktorum. Ve karnım ılk gebelıgıme kıyasla dehset sısmıstı, +20 kılo aldım, yemedıgım halde balon gıbı sısmıstım, dogumum da zor oldu tabı, catalda benı sezaryene alın dıye anırdım resmen, yıne de almadı, doguracak durumdasın bosa naz yapma o acıyı cekmene ızın vermıyor, ılkını nasıl unutup ayaklandın bunu da unutacaksın deyıp bol bol gazladı doktorum, sakır sakır bol kanamalı su gelmesıyle hastaneye yattım gecenın bır yarısı, gelıyodu gelmıyodu, yok nst ıyı cıktı yok yuksek cıktı derken aksam ustu dogurabıldım, cıkıs anları da artık cok susuz kaldıkları ıcın cok zor oldu, senı korkutmak ıstemem ama karnımı bastıra bastıra cıkardılar, hem bebeklerın premature olmasından dolayı ıtme reflekslerı gelısmemıstı hemde ıyıce kuruya kalmıstım, ılkı cıktı bu sefer ıkıncısını doguramayacagım bırakın kalsın dıye anırmaya basladım, hayır sacını gordum, yok omzu geldı falan fılan derken araları cok yok yanı, pespese geldıler, ama buyuk seruven gercekten allah sımdıden yardımcınız olsun, suan onlarla cebellestıgım ıcın karısık yazmıs olabılırım, kusura bakmayın hayırlı dogumlar
Amin inşallah yaşayacak nefesi olunca insanın tersi düzü normali sezeryanı dinlemiyor hakkımız da hayırlısıah ah.. annecıgım benım ters oldugumu bılmıyomus dogumda ılk ikizim dogmus 20 dk kadar sonra ben ama totomla gelmısım=) anneme zor olmus tabı ama dogmusum ıste =) rabbım hayırlısını versın hepınıze.ikizlere bayılırım.
Bende 7. Haftadayim yarin kntrol var kalp atisi icin siz duymussunuzdur dimi?İnşallah benim doktorum da güzel ilgilenir
İlk çocuğunuzda bile okadar zorlamışsınız ki çocuğun köprücük kemiği kırılmış buna bir şaşırdım ama asıl şaşırdığım size o yetmemiş sanki ikiz gibi riskli bir gebeliği normal düşünüyor olmanız.Sezeryandan kim ölmüş, bu normal daha iyidir fikirleri çok eskilerde kaldı hanımefendi aksine bir sağlıkçı olarak söylüyorum sezeryan doğumlarda bebeklerin zarar görme oranlarına istatiksel olarak bakarsanız normal doğumlara oranla çok ama çok daha az.Kızlar ikiz gebeliğim varda doğum konusu biraz tedirgin ediyor bundan önceki doğumum çok zor geçti oğlumun köprücük kemiği kırılmıştı zor oldu ve kuru doğum yaptım buda ikiz oldupu için ikiz normal doğum tecrübeleriniz neler yani normal oluyor mu ikiz de normal yapılıyorsa ikisi ne kadar arayla peşpeşe geliyor ve kolay oluyor mu?
Perşembe günü inşallah duymak için gideceğimBende 7. Haftadayim yarin kntrol var kalp atisi icin siz duymussunuzdur dimi?
Ben illa normal olsun demiyorum sadece normal olma olasılığı nedir olan var mı diye soruyorum Yoksa tabi ki öncelik bebeklerinin sağlıklı doğmasıİlk çocuğunuzda bile okadar zorlamışsınız ki çocuğun köprücük kemiği kırılmış buna bir şaşırdım ama asıl şaşırdığım size o yetmemiş sanki ikiz gibi riskli bir gebeliği normal düşünüyor olmanız.Sezeryandan kim ölmüş, bu normal daha iyidir fikirleri çok eskilerde kaldı hanımefendi aksine bir sağlıkçı olarak söylüyorum sezeryan doğumlarda bebeklerin zarar görme oranlarına istatiksel olarak bakarsanız normal doğumlara oranla çok ama çok daha az.
Komşum ikiz normal doğum yaptı maşallah Allah size de nasip etsin çok rahattı diyorKızlar ikiz gebeliğim varda doğum konusu biraz tedirgin ediyor bundan önceki doğumum çok zor geçti oğlumun köprücük kemiği kırılmıştı zor oldu ve kuru doğum yaptım buda ikiz oldupu için ikiz normal doğum tecrübeleriniz neler yani normal oluyor mu ikiz de normal yapılıyorsa ikisi ne kadar arayla peşpeşe geliyor ve kolay oluyor mu?
İnşallah hayırlısıKomşum ikiz normal doğum yaptı maşallah Allah size de nasip etsin çok rahattı diyor
Vaktinde mi oldu erken mi biliyor musunuzKomşum ikiz normal doğum yaptı maşallah Allah size de nasip etsin çok rahattı diyor
Vaktinde oldu erken değil 39+5 di maşallah şimdi kocaman oldular hiç anlamadım bile diyor kadın herkes yapamazsın demiş kendi de normal olmaz diyormuş ama gece suyu gelmiş iki saate doğum yaptim demistiVaktinde mi oldu erken mi biliyor musunuz
Maşallah barakallah böyle insanları duymak umut veriyor inşallah bizimde öyle olur kolay sıkıntısız vaktinde inşallahVaktinde oldu erken değil 39+5 di maşallah şimdi kocaman oldular hiç anlamadım bile diyor kadın herkes yapamazsın demiş kendi de normal olmaz diyormuş ama gece suyu gelmiş iki saate doğum yaptim demisti
Bende yarin gidicem ins duyarimPerşembe günü inşallah duymak için gideceğim
İnşallah inşallah duyarsın hayırlı haberlerini bekliyorumBende yarin gidicem ins duyarim
Cok sukur duydum ıkızlerın kalp atısını ama hala soktayım ıkız oluncaİnşallah inşallah duyarsın hayırlı haberlerini bekliyorum
Hayır hiç beklemiyordum ben inşallah Perşembe duyucam Dr bana deyince hayır ya yanlış görüyorum dedim çok şaşırmıştım ama çok şükür ki ikiz nasib etti Rabbim inşallah kalp atışlarını da duyarımCok sukur duydum ıkızlerın kalp atısını ama hala soktayım ıkız oluncaSız beklıyormuydunuz ıkız?
Ins duyarsınız dualarım tum anne olmak ısteyen herkes ıcın ıns saglıkla kavusalım ıns bebıslereHayır hiç beklemiyordum ben inşallah Perşembe duyucam Dr bana deyince hayır ya yanlış görüyorum dedim çok şaşırmıştım ama çok şükür ki ikiz nasib etti Rabbim inşallah kalp atışlarını da duyarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?