Doğuma Hazırlık ikiz kizlarima isim !!?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Lara0412

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2012
10
0
86
Avusturya
MERHABA ARKADASLAR.

su an 22. haftadayim ve gecenlerde belli oldu. iki tane prenseslerim olacak insallah ALLAH kismet ederse.
isimleri Rana ve Sara düsündük. Ne dersiniz? Benim icin anlamlarida cok önemliydi ve cok duyulmamis olmasi.
Cok arastirdim. Insallah sizlerde begenirsiniz.. Sizce nasil????

tesekkürler.. vallah hangi hastaligi? sarilikmi? bilemedim simdi)

alternativ icin bunlar da vardi ama begendigimiz rana sara oldu)))

ALARA - Al + ara. Al=Kirmizi, ara=bezeyen, süsleyen , Kirmizi süs anlaminda bir tamlama
cennetin kapisini açan melegin ismidir

RANA - Güzel, hos latif, parlak. Çok iyi, çok ala.
Rana ayrica peygamber efendimize atfedilmis isimlerden biri.
Bazi Salavatlarin içinde Rana-yi Muhammed (SAV) olarak aniliyor

RAVZA - Çimeni, agaci bol olan yer, bahçe. Ravza-i Mutahhara; Rasulullah'in medfun oldugu mekan

ELYESA - (Ar.) Er. - Kur'an-i Kerim'de adi geçen bir peygamber

ERVA - Temiz ahlakli kiz

IREM - (Ar.) 1. Cennet bahçesi.
2. Ok veya kursun atilan nisan tahtasi.
3. Cenk denilen musiki aleti ve bunu icad edenin adi.
4. Ad kavmi zamaninda, Seddad tarafindan cennete benzetilme amaciyla yapilan bahçe olup, Sam'da veya Yemen'de bulundugu söylenir. -
Erkek ve kadin adi olarak kullanilir

SARA - (Ibr.) Ka. 1. Prenses. 2. (Fars.) Hz. Ibrahim'in hanimi. 3. Halis, katkisiz, temiz

ESILA - kuran da geçen arapça bir kelimedir ve geçtigi yer ile anlami söyledir: "vezkur isme Rabbike bukreten ve esîla -
Rabbinin adini sabah aksam an." buyurulmaktadir.
Burada geçen "bukra" Arapça’da sabah demektir. "esila" ise zeval vaktinden gurup vaktine kadar demektir.
Bu, ögle namazi ile ikindi namazini kapsar. Ondan sonraki "Geceleyin ona secde et" buyurulmaktadir.
Yani gurûb’tan baslayarak gece vaktinde secde etmesi istenmektedir. Bu da aksam ve yatsi namazini kapsar.
Hemen pesinde de "Onu geceleri uzun uzun tesbih edin" denilmistir. Bundan da teheccüt namazina atifta bulunulmustur.
(Insan suresi 25. ayet)

Belinay - Cennette peygamber cicegi

SENA - (Ar.) 1. Övgü ile ilgili. 2. Simsek pariltisi 3.Sükretme

((((((((((((( simdi nette baktim türkcesi cidden öyleymis tühhhh. ama ben farzcasini biliyodum tek:)
uf yaa nolcak simdi sara da cok hosumuza gitmisti :-((

güzelim dilimiz dururken arapça farsça isimlere ne gerek var?bilinenden farklı ve kötü anlamlara gelebilme ihtimalleri var üstelik

defne--derin,duru--lalin,,,ezgi--öykü--mina--erva--sena--ravza,,,tuğyan--yezdan,,,asel---masal,,,

Rana ismini çok severim .Rananın yanına bir kaç l isim de ben önereyim

Rana -Nevra

Rana - Neva

Rana -Verda

Rana -Melda

Rana -Şeyda

Rana -Alya

Rana -Dora

Rana -Ferda

Ben de bu konuyu çok araştırdım

Rana : 1. ve asıl isim olarak kullanılan anlamı ra nun ve vav ya da ye harflerinden meydana gelen ranâ ki o da bakma, bakış atmak demektir

2. olarak ra harfinden sonra eğer ayın harfi gelirse ve sonra nun saçmalamak, zırvalamak oluyor ve güneş çarpması hani eranın müennesi yazıyorya bazı yerlerde o işte bu eran sersem, ahmak, saçmalayan, düşüncesiz, kararsız, güvenilmez dönek demek, ama bu ra'na ayın harfi ile ranâ başka kelimeler tamamen

3. olarak ra elif ve ye harflerinden oluşan rae kelimesine ki anlamı görmek, gözlemlemek, gözetmek, düşünmek, saymak, kabul etmek, kararvermek, hükmüne varmak, gösterişle iş yapmak, çalım satmak anlamları var ve bakara suresinde bu kelime kullanılmış ve "raina demeyin unzurna deyin" diyor Allahü teala sahabelere. sahabeler vahiy geldikçe acele acele yazarlarken, peygamber efendimize sav "bizi gözet" anlamında raina(na biz, rai gözetmek demek) diyorlardı. müşriklerde raina daki i yi ayn olarak söyleyip dalga geçiyorlardı ki ayn ile olduğunda ra ayn ve biz anlamındaki na eklendiğinde raına "bizi çoban gibi güt" ya da 2. maddeki anlamını kastederek saçmalıyor diyorlardı. Allahü teala onlara bunu mahal vermemek için unzurna deyin diyordu unzurna unzur-na bize bak nazar bakmaktan geliyor.

Sare ; 1. sin ile olan seyr sin ye ra harflerinden oluşan sare var ki anlamı harekete başlamak, kıpırdamak, yürümek, harekete geçmek, yürüyüşe geçmek, seyahat etmek, yolculuk yapmak, vasıta ile gitmek, seyretmek, ayrılıp gitmek, gibi anlamları var.

2. sad harfi ile olanı var ki bu arapçada yardımcı fiildir. kane ve benzerleri gibi...sad kalın sa ile seslendirilir. anlamı ; dönüşmek, olmak, yapmaya başlamak, olacak, yapacak duruma /noktaya gelmek / varmak meydana gelmek, vuku bulmak. yer almak gibi...örneğin, zengindi fakir oldu daki oldu sare ile verilir ve birşeyden bir hale dönüşmek olarak yardımcı fiildir.
3. anlamı sara ki bu epilepsidir bildiğimiz. yine sad elif ra ve bu sefer ayn ile sara olur ki bu da yilbik, tutarık, tutarak, güreşmek dövüşmekk saralı olmak gibi anlamları vardır

dikkat ettiyseniz bir harf çok şeyi değiştiriyor.

Erva; 1. eğer ra vav ayn harflerinden oluşan kelime olarak kullanılırsa güzellikten erva daha mükemmel, daha güzel, daha çekici daha cazip, daha değerli daha net anlamları vardır ama dikkat edin müzekker yani eril olabilir bir de erva' son ses ayn olduğu için biraz farklı söylenmeli.

2. ra vav ye harflerinden oluşan erva var o da susuzluğu gidermek, -----i sulamak, ıslamak, nemlendirmek, suya doymuş, kanmış vs anlamları vardır.

biliyorum çok karışık ama bunları aklımdan yazmadım sözlüğü açıp bakarak yazdım.

Sena yine aynı şekilde eğer sin harfi ile olursa parlamak, ışıldamak, parıldamak, yücelik, ululuk.

se (peltek söylenir) harfi ile olursa övgü, medih, takdir, değerlendirmek demek oluyor.

cok cok tesekkürler kizlar. simdi esimle karar vermek lazim onunda fikirini alayim bi ))))))
sizlere zahmet oldu sagolun

isimler guzel, lakin duyulmamis bir isim degil kesinlikle...ranada sarada cok bilindik isimler, belki son zamanlarda cok fazla koyulmuyordur cocuklara...

rana çok bilindik bir isim, sara çok kötü bir hastalık Allah kimsenin başına vermesin. ceren-seren nasıl? veya deniz-derya(anlamları da aynı diye biliyorum)

İlla kafiyeli isim olması şart mı ? İkizlere kafiyeli isimler konulmaması öneriliyor genelde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…