• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikiz veya daha fazlasına hamile kalmış arkadaşlar, acil fikrinize ihtiyacım var

leftere

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2009
380
5
116
merhaba, ikiz veya daha fazla bebeğe hamile kalmış arkadaşlar sizin bilgi ve deneyiminize ihtiyacım var. ben tüp bebekle ikizlere hamile kaldım. tedavi oldugum merkez de 6 hafta 4 günlükken vajinal ultrason ile bebeklerimi gördüm, ikisinin de kalp atışlarını dinledim. ama bugün ilaç yazdırmak için bir devlet hastanesine gittiğim de illa ki ultrasona gir diye tutturdular. ben de iyi dedim, bebeklerimi ne kadar cok görsem o kadar iyi nasıl olsa ama keske girmeseydim. 1 litre su içirip karından (pelvik ultrason) ultason yaptılar. bugün 8 hafta 2 günlük hamileyim. doktor karından bakınca iki keseyi de gördü. birinde bebeğimi de gördük. 2cm olmuş, cok şükür kalbi falan atıyor. ama ikinci kesenin içinde embriyo görülmüyor dedi. kese var ama. şimdi bu nedemek sizce? cok moralim bozuk mümkün mü böyle bişey yaşamak? 9 gün sonra kendi dr.umdan randevum var. ikili test detaylı ultrason yapılacak. o zamana kadar ne düşüneceğim bilmiyorum. bunca zaman sonra bebeklerime kavuştum ama böyle olaylar olunca korkudan ölüyorum. lütfen yardımcı olun.

bence 9 gün sonrasını bekleme hemen ara doktorunu ve başına gelen şeyi detaylı olarak anlat. panik olmamaya çalış arkadaşım biliyorsun stres bizi en kötü etkileyen şey. ben de pazartesi günü gideceğim doktora inşallah kesemi ya da keselerimi görmeye. allah hakkımızda hayırlısı versin rabbim

günaydın...
bir arkadaş da böyle bir sorun yaşamıştı.. gece bir sıkıntıdan dolayı hst gitmiş ve ultrasona girmiş.. kalbi atmıyor demişler.. o gece zehir olmuştu kendisine... ama çok şükür bişey yokmuş ve yakında doğum yapacak..
Senin kendi dr'un kalp atışlarını dinletmiş.. kesenin içinde bebek olmasa kalp atışı nasıl olcak...
bence de hiç panik yapma ve cellist arkadaşın dediği gibi dr'unu ara ve orda ultrasona gir tekrar... 9 gün bu şüpheyle yaşanmaz.. ilk haftalar çok zor biliyorum...hep tedirginlik... heleki ilk hareketler başladığında, bir süre hareketini hissetmesen bişey mi oldu diyorsun... hareket etmiyorlar diye ağlayarak gidip ultrasona girdiğim oldu benim...
Allah sabırlar versin canım... Ben inanıyorum ki herşey yolunda...

bence bir doktorla kalma çünkü aynısını banada dediler ama allaha şükür kendi doktorumu buldumda bir poreblem yok dedi doktorun bilgisizligi yüzünden canını sıkma hemen kendi doktorunu ara gör bak dedikleri gibi degil

böyle birşey hayatımda duymadım arkadaşım.zaten kendi doktorun kalp atışını görmüş ikisininde ve hatta bu aylarda dinletilmemesine rağmen sana dinletmiş.yani bir kese nasıl boş olabilirki?hadi düşük yaptın birini diyelim,o zamanda Allah korusun kanaman olurdu.bence bu günde kendi doktoruna git canım,aklında bir soru işareti kalmasın.bu arada bende ikiz bebeklere hamileyim ve ikizlerde ikili testi pek uygun görmüyor doktorlar.ense kalınlığı ve eyrıntılı ultrason incelemesi yapıyorlar.ınşallah Hayırlı haberlerle gelirsin.

leftere canım böyle bir topic açtıgını görünce çok endişelendim.hamilelik haberlerimizi arka arkaya almıştık biliyosun. lütfen moralini bozma çünkü arkadaşlarında söylediği gibi boş olan bir keseden nasıl kalp atışı duyulabilirki bikere çok mantıksız. bencede hiç zaman kaybetmeden doktoruna git randevu tarihini bekleme lütfen.bebişlerine geç kavuşup çabuk yitiren biri olarak dualarım seninle ALLAH yardımcın olsun kardeşim.

birde unutmadan benim kanamam olunca ultrasonda bakıldı ve bir kesenin sağlam durduğunu gördüler yani iki bebekten biri gitmişti en başta ve parçalı kanamam vardı bebeklerden biri gitmiş öbürü duruyo dendi 2 gün sonra oda gitti ama. demek istediğim sağlıksız boş olan keseyi vücut kanamayla atardı zaten onun için kanaman olmadığına göre endişelenme lütfen.

Canım moralini bozmadan tabiki yarın doktora git. ama benim başıma gelen de şu bende ilkin ikiz gebelik başladı hem de ikisinin de kalp atışı duyuldu. 6 haftalıktı. ama doktorum keselerden birinin gelişimi küçük büyümeyebilir hazırlıklı ol demişti. 7 gün sonra kontrole gittiğimde birisi gayet iyiydi ama ikinci gelişmemiş ve kalp atışıda yoktu. kanamam falan olmadı. doktor diğer bebeğe bunun hiçbir zararı olmayacağını, bu küçük kesenin kendiliğinden kaybolacağını söyledi öylede oldu. zaten doktorların istediği sağlıklı tek bebek. seni çok iyi anlıyorum bende ikiz çok istemiştim ama sonra başka sebebten 1,5 ay sonra diğerini de kaybettim. yani biz naparsak yapalım başımıza gelecekleri engelleyemiyoruz. Sadece yapabileceğin en kısa sürede doktora gidip içini rahatlatman. tüm bebek isteyenler kalplerimiz bir zatenolumunekankayizsmile

hepinize çok tesekkür ederim, moral oldunuz bana. doktorumu aradım, durumu anlattım. endişelenme dedi, ya ofelin dediği gibi olabilirmiş ve tek bebek daha saglıklı diyorlar ya da karnından baktıgı için göremedi dedi. her iki durumda da endişelenme dedi. randevu tarihimi değiştirmedi ama :( 9 gün sonra hersey cok daha net olur dedi. mecbur bekleyecegim, dua ederek. gerci allah ne verirse kabulum ama işte insan iki bebek diye sartlanınca bir tuhaf oluyor. ayrıca hani sadece kalp atışlarını duymakla kalmadım boyları bile ölcülmüştü. ikiside yarımşar santimdi..
nöbetci melek canım cok sagol, sen nasılsın asıl? biraz toparlandın mı? bende senin için dua ediyorum alalh en kısa zamanda kucagına almayı nasip etsin yavrularını.

hepinize çok tesekkür ederim, moral oldunuz bana. doktorumu aradım, durumu anlattım. endişelenme dedi, ya ofelin dediği gibi olabilirmiş ve tek bebek daha saglıklı diyorlar ya da karnından baktıgı için göremedi dedi. her iki durumda da endişelenme dedi. randevu tarihimi değiştirmedi ama :( 9 gün sonra hersey cok daha net olur dedi. mecbur bekleyecegim, dua ederek. gerci allah ne verirse kabulum ama işte insan iki bebek diye sartlanınca bir tuhaf oluyor. ayrıca hani sadece kalp atışlarını duymakla kalmadım boyları bile ölcülmüştü. ikiside yarımşar santimdi..
nöbetci melek canım cok sagol, sen nasılsın asıl? biraz toparlandın mı? bende senin için dua ediyorum alalh en kısa zamanda kucagına almayı nasip etsin yavrularını.

lefterecim lütfen randevu tarihine kadar stres yapma ben çok eminim herşey yolunda. bende toparlanmaya çalışıyorum çok kolay olmuyor tabi ama başka çarem yok. ama uzun bir süre ara vermeyi düşünüyorum bebek çalışmalarına.

nöbetci melek lütfen okadar uzun süre ara verme, inan ki hergün aklıma geliyorsun. pes etmek yok bu işlerde. bir iki ay toparla kendini sonra yeniden daha güclü sekilde tutun. ben strest yapmamaya calışıyorum ayın 14ünü bekliyorum. allaha bıraktım, o ne planlamışsa elden bişey gelmiyor dua etmekten başka. aynı sey senin için de gecerli, sen her türlü tedbirini al, umudunu yitirme sonra gör bak bebeklerin annelerine gelecek.

Kizlar tüp bebek doktorlariyla normal kadin dogumcular cok farkli oluyorlarr ...

Tüp bebek doktorlarimiz daha hassas ve daha dikkatli ..

Mümkün oldugu ölcüde merkezinizde kontrollerinizi yaptirmaya calisin ...

Tüm hamilelere hayirli , saglikli 9 ay diliyorum ...

Allah evlatlarinizi saglikla kucakladiginizi göstersin .. ins.

Back
X