ikizlerime isim arıyorum lütfen yardım

21 haftalık hamileyim biri kız biri erkkek olacak Allah ın izniyle Kuranda geçen güzel isimler istiyorum lütfen yardım edermisiniz şimdiden teşekkür ederim

Merhaba.İkizlerde isim konusunun hassas olduğu söyleniyor.Özellikle onların kendilerini ayrı birer birey olduklarnı hissettirmek gerekiyormuş.O nedenle birbirini çağrıştıran isimler koyulmamalıymış.Benim 9 aylık kızlarım var isimlerini ELFİN & MELİNA koyduk:)

slm ben hala karar veremedim kızlar isim konusunda beğeniyorum kuranda geçmiyor diyorlar ece efe geçmiyormuş birde uymasın diyorurum eşim illa uyumlu olsun diyor arada kaldım yardımlarınız için teşekkkür ederim

ruzgarr arna ismini ilk defa duydum güzelmiş acaba kuranda geçiyormuki ilgin için teşekkkür ederim

Kuranda geçip geçmediğini bilmiyorum canım ama Arnanın arapça kökenli bir isim olduğunu biliyorum.Şu an kuzenimin minik kızının adı Arna ,duyan herkes çok beğeniyor.Kuzenimin nenesinin adıymış.Eski bir isim aslında.Ayrıca Nasra yı da öneririm.

Nasrayı arştırdım:

Nasra
- Nasra Kur'an-ı-Kerimín 110. suresi.olan Nasr Suresinden gelir.
Nasr ve Nasra Arapça kökenli ve 'Yardım, üstünlük' demek.

bende kızım olursa Dilasa,oğlum olursa Eymen koyucam,inşallah.Belki bi fikir verir canım...

isim önerisi değilde başka bişey söylemek istiyorum, isimlerin Kuranda geçmesi şart değil, anlamlarının güzel olması önemli, bugün Kuranda geçiyor diye konulan kimi isimler edat gibi tek başına anlam ifade etmeyen isimler, ya da anlamları yanlış yazıyor maalesef isim sözlüklerinde
40+5 hamileyim, tembel oğluşum artık gelmeye karar verirse, tarık ismini koymayı düşünüyoruz, Kur'anda bir sure adı, anlamıda bizzat Allah u teala tarafından açıklanmış, "parlak ışığıyla karanlığı delen yıldız"

eren-ceren güzel
bir kaç tanede ben önereyim
nisa-taha ya da talha
melisa-elyesa
emin-emine

slm kızlar bebeklerim doğdu 28 haftalık şuan küvezdeler adlarını nisanur oğuzkaan koyduk inşallah isimleri ile sağlıkla yaşarlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…