Ikizlerle hayat nasil gidiyor :)

Ikizlerimizin cinsiyetleri

• Ikiz kiz

OY: 8 36,4%
  • Ikiz erkek

OY: 4 18,2%
  • Bir kiz bir erkek

OY: 10 45,5%

• Ankete Katılan
    22

Ikra meyra

Kun fe yekün rabbim ol desin her şey olur 🤲💙❤️
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2015
19.668
27.143
598
7 ekim 2016 da 35 haftalik ikiz kizlarim saat 23.45 te dogdular kucama almadan kuveze gittiler 4 gun sonra kavustuk kilolari iyidi 2550 kilo boy 48cm 2450 kilo boy 47 cm cok sukur fazla beklemedik yogun bakim kapisinda .tek baktim ikizlerime agladim yetisemiyorum allahim affet bakamiyorum diye yalvardim zor gunlerden geldik sukur 7 agustosta 22 aylik oluyoruz cok tatlilar bi o kadarda zor rabbim anne olmak isteyenlere bebekler nasip etsin insallah .. ecmain

Son düzenleme:
Merhaba canim benim kizlarimda 22 agustosta 1 yasina girecekler 36 haftalik dogdular kuveze girmediler allaha sukur sen buyutmussun ben tek bakiyorum cok zor oluyor ama cokta guzel bir duygu rabbim gercekten sabrini veriyor 6 yasindada oglum var. Oglum el ayak hastaligi diye bulasici bir hastaliga yakalandi kizlarada gecti yetisemiyorum bu ara moralim bozuk

Yaaa gecmis olsun cabuk iyi olsunlar minislerin yurumeye basladilarmi baya iyi oluyor yurumeleri tek bakmak zor rabbim kolaylik versin .. :) E Ebruemir isimleri neydi benikilerin ismi ikra ve meyra

Yaaa gecmis olsun cabuk iyi olsunlar minislerin yurumeye basladilarmi baya iyi oluyor yurumeleri tek bakmak zor rabbim kolaylik versin .. :) E Ebruemir isimleri neydi benikilerin ismi ikra ve meyra
Belinay beren canim daha yurumediler cok hevesliler bakalim artik buyudukce zorlasiyor benim hedefim en az 3 yas derdini soyler enazindan

Ikra meyra senin kizlarla hayatin nasil rahatlayabildin mi seninkiler 2 yasa yaklasmislar kavgalari fln cok oluyormu oyun oynuyorlarmi birlikte anlatirmisin biraz
Oyuncak tek se kavga var ayni giyinmek istiyorlar yuruyunce biraz rahatladim iste wc cok korkutuyor egitime baslicam bu hafta ogrenmeseler seneye bahara kalicak oyun oynuyorlar mesala dun karpuzla oyun yapiyorlar yuzleri saclari karpuz guluyorlar senininkilerin ismide guzel rabbim adiyla yasatsin omurleri uzun olsun insallah iste yemek derdim buyuk 1-2 saat suruyor yicek gibi yemicek gibi gelisimleri iyi ama aralari cok acildi benikilerin seninkiler nasil gidiyor gelisimleri

Güzel başlık olmuş hayırlı olsun.Benim ikizlerim beş aylık.Bir kızımız bir oğlumuz oldu,Asya,Aras.Tek bakıyorum bende.Cok zorlandigim zamanlar da oluyor oturup ağladıgim zamanlar da.Ama bir gülüşleri yetiyor her şeye.Allah uzun ömürler versin evlatlarımıza.Buyudukce kolaylaşıyor sanki,ilk üç ay çok zordu bizim için çünkü.Mamayla besleniyoruz,dört gözle bekliyorum ek gıdayı.Bugun meyve vericem,ufak ufak baslasinlar istiyorum,sizin deneyimlerinizden faydalanırim artık.

Hos geldiniz tesekkur ederim konumuzu hep beraber paylasmak istedim bilgilerimizi bilmediklerimizi :)
Saglikla buyusunler minnoslar cok tatlilar tabi bi o kadarda zor tek bakiyorsak dahada zor surec sizi bekliyor cunki buyudukce zorlaniyoruz ilk 3-4 ay sonra 12 ay yurume basladimi her yerde cocuk topluyor olacaksiniz :) ek gidaya geciste meyveyi rendelemeden eline verin somursun isirsin disler kasinmaya basladiginda iyi olacak blw yapin hic rondadan blendirdan gecirmeyin zeytin verin cekirdegi cikarin verin ben yesil kirma zeytin veriyorum yumurta beyazi 10 aylikta sarisi 6 aylikta 4/1 veriyoruz 1 ay icinde tamamini vereceksiniz ben beyazina gecince eline verdim yediker salatalik yine oyle ver eline yesin oz guvende oluyor masanizda olsunlar 9 ay olunca beraber yemek yerseniz sizi taktik edecek :) yani zor surecler bekliyor allah kolaylik versin kac haftalik dogdular minnoslar

Bugün muz verdim korka korka aman boğazında kalacak mı aman yuttu mu geçer mi benim bu tedirginligim?34 haftalık doğdular canım kızım 10 gün oğlum 5 gün kuvozde kaldı.Buyusunler valla daha eğlenceli olacak anlattığıniza göre.

Aynen korkuyoruz iste gozumuz uzerlerinden ayirmamaliyiz evet buyudukce eglenceli oluyorlar simarik haller bir birlerini opmeler sarilmalar nazlar cilveler kiz erkek nasil bilmiyorum benikiler kiz cok cilve var cok :)

Aynen korkuyoruz iste gozumuz uzerlerinden ayirmamaliyiz evet buyudukce eglenceli oluyorlar simarik haller bir birlerini opmeler sarilmalar nazlar cilveler kiz erkek nasil bilmiyorum benikiler kiz cok cilve var cok :)
Bugünlerde birbirlerine bakmaya başladılar,kesfediyorlar,iki kız da harika olur var ya,bakalım benimkiler nasıl olacak merak ediyorum.

MErhaba ben de yazayım. Bende 2016 ikiz annesiyim 2yaşındalar ikisi de kız:) 36. haftada doğdular kuveze girmediler çok şükür. Uzun bir süre aile desteğiyle buyuttuk, gerçekten bebekken bakımları çok zordu. Mümükünse tek bakmayın etrafınızdan yardım isteyin, bakılamaz mı elbette bakılır ancak tek kalmamak için şartları zorlayın. Tek bakım hem annenin hem bebeklerin refahından çok şey götürüyor. Bizimkiler şuan yarım gün kreşe gidiyorlar yarım günde benimleler ben hala ücretsiz izindeyim :) Tam gün için henüz erken diye düşünüyorum. İkiz bebek büyütmek hem çok güzel hem çok zor. Özellikle bebeklikte insan yetememe duygusunu çok yoğum hissediyor. Açıkçası benim için zor kısım iki bebeğin temel bakım ihtiyaçlarını karşılamak değil ruhsal ihtiyaçlarına yeterince cevap verebiliyor muyum sorunsalıydı. Bir bebeğin sizi izlerken diğeriyle ilgilenmeye çalışmak insana kendini sorgulatıyor :) Her neyse bu günlere geldik çok şükür. Emzirmekten ek gıdaya, aktivitelerden kreş dönemine her konu da soru sormak isteyen olursa memnuniyetle cevaplarım. Güzel güle büyütün kuzuları inş.

Masallah sanki sizi taniyor gibiyim 2016 ikiz annelerinden isimleri neydi prenseslerin ne guzel krese gitmeleri ama ben 3-4 yasta dusunuyorum zaten anneden ayri kalacaklari gun cok olucak bugunlerde beraber olmak onlar icin iyi diye dusunuyorum :) alistilarmi krese nasil gidiyor wc egitimi sizmi yoksa krestemi verildi tabi sizin vermeniz daha iyi olucaktir saglikla buyusun minisler :)

forumlarda karşılaşmışızdır belki. Wc eğitimine henüz başlamadık 2.5tan sonra düşünüyorum sanırım kreşle eşanlı başlarız. Alıştılar çok seviyorlar, ben kreş karırımızın çok yerinde olduğunu düşünüyorum şuan verirken eşimin ısrarı ile vermiştim aslında ama şuan benimde çok içime siniyor. Çift dil eğitimleri var arkadaş ediniyorlar. Ben yalnızken günde 1kez parka çıkarabiliyordum ama kreşte kocaman bahçeleri var sürekli etkinlik halindeler. Bizim evde tv yok onlara ne kadar kitap okusam sürekli puzzle yapıp oyun oynasak da bir süre sonra çocuklar arkadaş arıyor, onlar yaşarken öğreniyorlar ancak ev ortamı ve bizim yapabileceklerimiz sınırlı heleki evde tek kişi bakarken. İnsan bazen yemek yemeğe vakit bulamıyor :) Yani düşünen arkadaşlara yarım günü tavsiye ederim yada oyun gruplarına katılın. Siz çalışıyor musunuz?

06.02.2017 dogumlu bi kiz bi erkek annesiyim ikizlerle hayat hem cok güzle cok zor ilk 4 ay aşiri derecede yorucuydu kizimin kolikligi uykusuzlugu bizi bittirmişti sukur 4 aydan düzenimiz oturdu simdi yaramazliklari dişin bi sorunumuz yok :) iki farkl kişiligi ayni anda büyütmek hem güzel hem zor diyelim :))

Merhaba benimde 11 aylık kızlarım var. Şu an izindeyim ama sonrasında mecburen krese vereceğim. Aslında 2 yaşı beklemek istiyorum iznimi uzatabilirsem ama eşim evde benim çok zorlandığımı düşğnüyor biraz acele ediyor kreş için. Siz kaç aylıkken başlattınız kreşe. Kolay alıştılar mı? Çok hasta olur diyorlar vs yaşadıklarınızdan biraz anlatırsanız sevinirim.

Merhabalar benim bir yaşın da oğlum var. Plansız gebelik olduğunu öğrendim 9. Hafta da bugün ise 11. Hafta da ikiz olduğunu ve oğlum da iki seneye yakın tedavi tüp bebek yapıp olumsuz olunca tedaviyi bıraktığımız zaman olmuştu. Bu gebeliğim ise tamamen plansız oldu. Duyduğumdan beri tedirginim lütfen yardımcı olacak bişeyler söyleyin kötü tarafı ailemden çok uzağım eşimin ailesi nin olduğu memleketteyim ama görüşmüyoruz hiç bir şekil de bakıcı tutmayı düşünüyorum. Oğlum tam meme kolik aşırı bağımlı emmiyor da öyle oynuyor ağzın da tutuyor. Bu bebeklerin öyle olmasını istemiyorum açıkcası oğlum da emzirmesinin beş dakika olmazdı dışarı da avm de alışveriş te yolculuk sırasın da. Lütfen tavsiyeleriniz varsa söyler misiniz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…