Ikizlerle hayat nasil gidiyor :)

Ikizlerimizin cinsiyetleri

• Ikiz kiz

OY: 8 36,4%
  • Ikiz erkek

OY: 4 18,2%
  • Bir kiz bir erkek

OY: 10 45,5%

• Ankete Katılan
    22
Temmuz 2016 iki erkek annesiyim bende :) abimiz var 2 ay sonra 5 yaşına girecek veee tek bakan anneler grubunun gururlu bir ferdiyim
Tek bakmak özellikle de 3 erkek çocuğa inanılmaz yorucu imkanı olan yardım alsın hem kendi ruh sağlığı hem de bebeklerine faydalı olmak için gerekli
2 yaşında oldukları için çok hareketliler atlıyorlar, tırmanıyorlar, bir an arkanı döndüğünde tezgahın üzerine tırmanmış bir çocuk bulabiliyorum
3 yaşında yani seneye kreş düşünüyorum diğer oğlumda bu sene anasınıfına başlayacak bizde hayat şimdilik böyle :)

MErhaba 22 aylıkken basladık biz yarım gün olarak halada oyleyiz, biz çok memnun kaldık bizimkilerden biri çok guzel konusuyordu ama diğeri onun yanında kendini baskıladıgından konuştuğu halde cekimser davranıyordu o cok açıldı mesela. Zaten erken kalktıkları için uyku düzenlerinde sabah kalkışlarında hiç farklılık olmadı. Yeme düzenleri hep iyiydi zaten baslangıçta birisi kahvaltı yapmak istemedi orda ben yedirip gonderdim ama suan kahvaltılarını ve ogle yemeklerini orda yiyorlar. Çeşit çeşit oyunlar şarkılar, ben almaya gittiğimde sürprizlerle kapıyı açıyorlar ve gözlerinin içi gülüyor. Bence mutlular , bizim hastalık sıkıntımız pek olmadı kreşle ilgili bence rutin hastalıklarımızdı zaten ikizlerden biri hasta olunca peşinden diğeri de oluyor buarada bende evle ilgileniyorum kişisel gelişimime zaman harcıyorum dışardaki işlerimi hallediyorum falan. Bence iyi biryer bulursanız yarım gün baslatın onemli olan iyi ilgilenecek biter bulmak. Ticarileşmemiş butik bir yer bulurdunuz inş. Bide ilkaylar öğretmenleri çok onemli bizimkilerle adaptasyon sürecinde tek bir ogretmen ilgilendi mesela. Bu yaş grubu için güvenli baglanma önemli yani annenin yerine koymaya calışıyorlar o nedenle orda temel bakımı karsılayacak hocayla okulu kodluyorlar. Bu sürecte sende cok rahatlarsın aynı sureçlerden gectik evde ikizi bakmak cok zor bunalmışlık haliyle cocuklarada faydalı olunamıyor. Yani uzun oldu sanırım ama aklıma gelenler bunlar daha merak ettikleriniz olursa yazarım

Seni hatırlıyorum :) maasallah 3unu bakmak çok zor olmalı yaa Allah hepimize kolaylık versin

Çok teşekkür ederim uzun uzun bilgilendirdiğiniz için. Gerçekten ikiz bakımı çok zor. Onlara yetmeye çalışırken hayat duruyor. Siz yine evdeymişsiniz ben çalışıyorum zaten mecburum vermeye onlarında bizimde hayatımızın bir düzeni olacak aslında ve gelişimlerine de çok çok faydası olur. O kadar hareketlilerki yürüyünce napıcaz bilmiyorum. Muhtemelen 15-18 ay civarı vereceğim öyle görünüyor. Siz ne dersiniz 2 yaşı beklemek gerekir mi?

Merhaba hosgeldiniz saglikla buyusun kizlariniz :) isimleri neydi bence 2 yas uygun derim tabi sizede uygunsa hem is hem cocuk hem ev kolay gelsin

Siz 2016 ikiz annelerinden taniyorum galiba hos geldiniz 3 erkek annesi erkek cocuklari biraz daha yorucu iki oglumdan biliyorum :) kolay gelsin 5 yaslar hemen gelsin :)

Ben ücretsiz izindeyim şuan 2,5da baslamayı dusunuyorum. Çalışıyorsanız nasıl bakılıyor evde bakıcı mı var? Ben aslında hep 2,5dan once vermem diye düşünürdüm ama hayat buşrkilde yoblendirdi bizi. Ha kotumu oldu hayır ben cok memnunum evde oldugum halde gonderiyorum inş ben işe baslayana kadar tam güne de sıkıntısız gecerler. Bence tam yurumeyi ve biraz konuşmayı ogrendikten sonra rahatlıkla gonderebilirsiniz. Dediğim gibi onemli olan iyi bir yer bulmak, zaten ikiz diye baya ilgi goruyorlar kreşte de:) gelişimlerine gercekten fayda saglıyor, şuara etraftan yogun olarak yaa nekadar duzgun konuşuyorlar tepkilerini alıyorum. Ama en güzel geri dönüş oglen onları alırken gözlerinin içinin gulmesi bana heyecanlı heyecanlı anneee ben yedim mamamı, oynadım şunu yaptım diye anlatmaya baslamaları. Çocuklarda sahtelik olmaz onları mutlu gordugum için de içim çok rahat.

İyi bir yer bulabildiğiniz için çok şanslısınız biz büyük oğlumda baya sıkıntı yaşadığımız için şu an korkuyla bakıyoruz maalesef

İyi bir yer bulabildiğiniz için çok şanslısınız biz büyük oğlumda baya sıkıntı yaşadığımız için şu an korkuyla bakıyoruz maalesef
Nasıl gidiyor buldunuzmu çocuklarda buyudu biraz daha rahatlarık 4-5 oldularmı daha bi rahatlarık

Ben de ikizlere hamileyim. Dogum zor oldu mi arkadaslar? Sezaryen. Tekli doğumlara göre daha mi riskli. Korkuyorum

Ben de ikizlere hamileyim. Dogum zor oldu mi arkadaslar? Sezaryen. Tekli doğumlara göre daha mi riskli. Korkuyorum
Daha riskli yada hiç risk yok gibi bişey yok bence kafanızı böyle şeylerle meşgul etmeyin gebeliğinizin tadını çıkarmaya bakın sonuçta riskleri olsa da olmasa da çocuklar içerde kalmayacak bir şekilde çıkacak onları kucağınıza alacağınız günleri hayal edin
Kreş konusuna gelince bir yer bulduk sayılır iki hafta sonra başlayacağız çocuklar da 3 yaşına geldi zaten tam zamanıdır diyorum umarım hem benim hem de onlar için çok iyi olur

İlkinde boyle değildim bunda boyle oldum nedense... Teşekkür ederim. Bir sey daha soracagim su an 5 ayligim ve karnin kucuk diyor herkes. Sizin de boyle miydi? Enson doktora gittiğimde doktor kilolari normal demişti. Yani belki de olmasi gereken kilolarin alt limitindeler bilemiyorum.

Bana da öyle diyorlardı hatta çoğul gebelik diyince herkes şaşırıyordu küçük olsunlar bişey olmaz yeterki sağlıklı olsunlar sapasağlam size kavuşsunlar bu arada benim ilk çocuğum sezeryan oldu ama minik mucizelerim normal doğumla geldi yani hayat bizim için ne sürprizler hazırlıyor bilemiyoruz umarım her şey gönlünüzce olur

Allah razi olsun ❤ cumlemizinki.

Zor tabi bunye farkı olabilir vucut direncin yuksek olabilir rabbim saglık versin 36 haftayı geçmeyi nasip etsin inşallah gebeliginizin tadını cıkarın boş boş uzanın dinlenmeye çalışın dogduklarında çok guzel bir duygu ikiz çocuk farkı olması süper allahın lutfu ne guzel sizede nasip etmiş . Benikilerde 3 yaşına girecekler buyuyorlar zorluk olsada onlar iyi olsun yeterki

Maşaallah cok teşekkür ederim.. evet şükürler olsun verdi bize de Rabbim.

Maşaallah cok teşekkür ederim.. evet şükürler olsun verdi bize de Rabbim.
Kaç haftalıksınız cinsiyetleri belli oldumu tek yumurtamı çift yumurtamı hamileliğiniz nasıl geçiyor

Kaç haftalıksınız cinsiyetleri belli oldumu tek yumurtamı çift yumurtamı hamileliğiniz nasıl geçiyor
Cift humurta 24 haftalik ikisi de kiz
İlkine gore daha agir geciyor. Yarim saat ayakta durup bir is yapsam ya da yemek hazirlasam hemen agrim oluyor. 1 evladım var onu kucağıma alsam ağrıyor ama bazen mecbur kalıyorum. Oyle iste şükür buna da tabi sikayetci degilim :)

Oyyy oturarak kucagına al bak 24 haftalıksınız daha ikizler eeken gelmeye çok niyetli gibi oluyorlar bende 34 haftada dogum yaptım randevu diye gittim doguma alındım daha dikkatli olun oglunuzmu kızınızmı var kaç yaşında minnoş ona anlatın bak vurda kardeşlerin var seni taşırsam uf olur vs anlatın anlar

Evde bir çocuğunuz varken sonradan ikizlerinizin olması nasıl bir duygu:) benim 11 aylık ikizlerim var ikiside erkek. 3-4 yaşlarına geldikleri zaman Rabbimde nasip ederse bir tane daha çocuğumuzun olmasını istiyoruz.(inşallah bir tanede kızım olur)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…