- 5 Ocak 2010
- 13.939
- 53
- 208
- Konu Sahibi PatikliPenguen
-
Kızlar merhaba ya nasıl psikolojik bi rahatsızlıktır bu ya aşamıyorum bir türlü tedavim için hap kullanmam lazım sabahtan beri deniyorum yogurtla meyve suyudur vs bircok sey denedim ama agzıma aldıgım su vs gidiyor ilaç kalıyor böyle bir durum yaşayan varmı lütfen yardımcı olurmusunuz
Böyle bir durumda ne yapılır bilmiyorum canım ama yapmaman gerekenleri söyleyeyim sana;
-Sakın ilaçları eritip almaya kalkma.
_İlacı ağzında eritmeye lakma.
_Doktoruna sormadan ezip alma.
Bazı ilaçların kan sulandıcı özelleiğinde olduğundan ağızda eritildiğinde beyin kanamasına yol açabiliyormuş.
Bir doktora danış lütfen.
Yorumumu gec yazmisim galiba. Madem bolunerek alinmiyorsa... Doktoruna soyle, belki ilacin baska formu vardir, hap degil de surup gibi.
Sevdigin birseyin icine atip yutmayi dene, mesela dondurma filan denesen?
Aynı dert bendede var ilk baş korktum ama baktım bi kaç kişiye sordum onlarda yutamıyorum bende deyince rahatladım. Neden bilmiyorum ama yutamıyorum su gidiyo hap ağzımda kalıyo o acı tat ağzıma yayılıyo ve midem bulanıyo annemle çok kavga ettik bu yüzden bi insan küçücük şeyi nasıl yutamaz diyo ama cidden yutamıyorumBi ara çok kötü hastalandım boğazlarım enfeksiyon kaptı su dahi içemiyodum yemek yemedim günlerce , çorba içiyodum bi kase onuda ağlayarak doktor gördü boğazlarım ve sen çok kötüsün dedi bi sürü hap , iğne vs yazdı. İğneye karşı bi fobim var korkuyorum hap zaten içemiyorum doktora söyledim güldü şurup mu yazıyım yani dedi evet .s dedim yazdı :) İyileştim ama biraz uzun sürdü tabi. Majezik içiyorum en fazla onuda tepinerek
Kızlar merhaba ya nasıl psikolojik bi rahatsızlıktır bu ya aşamıyorum bir türlü tedavim için hap kullanmam lazım sabahtan beri deniyorum yogurtla meyve suyudur vs bircok sey denedim ama agzıma aldıgım su vs gidiyor ilaç kalıyor böyle bir durum yaşayan varmı lütfen yardımcı olurmusunuz
Maalesef bende de aynı sorun var. Yaklaşık 1,5 aydır ilaç kullanıyorum daha yeni yeni alışıyorum hap yutmaya. Kaç tane hapı yutamayıp çöpe attığımı biliyorum. Evet dediğin gibi psikolojik bir şey bu, o yüzden ilacı içmeden önce beynini kurmanı tavsiye ederim. Sanki ekmeği çiğneyip yutuyormuşsun gibi kendini inandırıp öyle varsayarak yaparsan biraz daha kolay gidiyor boğaza. Ben öyle yapıyorum. Hapı dilimin arka kısmına koyup bir yudumda çok fazla suyu ağzıma alarak birden yutmaya çalışıyorum. İnşallah yapabilirsin, geçmiş olsun
Aynı dert bende de var. Hayatım boyunca hiçbir ilacı yutamadım. Suda erimesi şart. Doktora özellikle eriyeninden verin diyorum.:2:
hapı dilimin en arkasına koydugumda bogulcam hissi verıyo ne sacma bi his çözemedimdilinin arkasına koydugunda geri gelme ihtiimali olmuyo degılmı mecbur yutuyosun
cnm bunun eriyeni yok işte sıkıntı orda yutmam laızm:26:
Dilinin arkasına koyduğunda su içtikten sonra hapın ağzının içinde dolaşma şansı olmuyor direk boğazın deliğine gidiyor. Çok da geri koyma evet boğulma hissi gelebilir o zaman. bir de su içtikten sonra başını yukarıya kaldırırsan boğaz yolunu genişletmiş olursun böylece direk aşağıya kayar hap. Of ne zor iş şu hap içmek
aynen cnm nefes borusuna kacar felan dıyorlar cok gerisi derken ne kadar geri koymam gerek acaba işte ordayken gerigelme sansı yok degılmı mecbur yutucan offffffffffffffff
Hani alt tarafta azı dişlerimiz var en arkadakiler, onların hizasına gelecek şekilde dilin çukur kısmına koy canım. Sonra dilini damağına yapıştırmamaya dikkat et ki ilacın tadı gelmesin ağzına, yoksa miden bulanır.
oturdum ağlıyorum varmı böyle bişey kimi insana göre hiç dert değil ama benim için büyük sorun oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?