ilaç yutamama fobisi:(

sen nasıl yendin cnm dilimin arkasına alıyorum daha yutamadan öğüyorum

vallahi başıma agrı girdi inannın yaa

bendede vardı bi ara ama korku değil benim ki sadece hapı yutamıyordum su gidiyordu hap kalıyordu. annem birgun baktı dediki oyle içersen yutamazsın tabi dilinin ucuna al hapı ve hemen bol suyu iç dedi hakkatende hemen kaydı hap. şimdi yutamadığım çok az hap vardır. dene derim işe yarıyor

Aynı durum bende de var yutamıyorum ve çıldırıyorum.Sadece asprin yutabiliyorum,en küçük ilacı içtiğimde bile yuttuktan sonra midem alt üst oluyo Dilin arka kısmına koyduğunda nispeten daha kolay içiliyor ama büyük ilaçlarr mümkün değil hele antbiyotikler korkulu rüyam

dilinin ucuna aldıgında hiç gitmiyor cnm ya bende arka tarafamı koysam diyorum

Herkes bu konuda başka bir şey biliyor ve söylüyor canım. Daha önce de söylediğim gibi her şeyden önce aklından "yutamıyorum" fikrini atman lazım. Hani biz dilimizi çıkarırız da doktorlar ağzımıza tahtadan bir çubuk sokar da bakarlar ya, ben onu hiç yapamıyorum. Direk böğürme hissi geliyor. Bunlar paralel sanırım. Sen hapı ağzına attıktan sonra ağzında hiçbir şey yokmuş gibi büyük bir yudum al ve hızlı şekilde yutmaya çalış yudumunu. Başka da çözüm gelmiyor aklıma

Tabii ogurursun, tam o ogurme refleksinin oldugu yere yerlestirirsen . Bak canim, hapi kontrolun altina al. Oyle nasil olsa geri donemem, mecbur yutmak zorunda kalirim diye dilinin en arkasina, bogazina yerlestirmeye calisma. Sonra boyle ogurme refleksin gelir, hepten korkar, sogursun bu isten. Koy dilinin ucuna hazir oldugunda, sonra da sakin sakin suyunu al, yut gitsin.
Soyle dusun, kac kisi bilincli bir sekilde hap icerken bogulmus? Coluk cocuk bile icebiliyor, sen neden bogulasin... Sen de yutarsin, sonra da ne varmis ki bunda der, kendine gulersin. Korkma, yut gitsin.

Yabancı filmlerdeki hap alma sahnelerine hep özenmişimdir. Esas kadın kocasıyla tartışır, ya da bir şeylere dellenir. Banyoya gider ve kapağı lavabo aynası şeklinde kullanılan ilaç dolabını açar. Dişlerini fırçalarken doldurup ağzını çalkaladığı cam bardağına su doldurur, sakinleştiricisini ağzına alır, üstüne iki yudum su içer, kafasını hızlıca şöyle bir geriye doğru atar ve bingo, ilacı tek seferde yutmuştur.

Nasıl özeniyorum anlatamam...

Bir yil ocesine kadar bende boyleydim
Litrelerce su icerdim ilac orada dururdu
Koskocaman antibiyotik veriyordu doktor icemiyorum deyince ez yogurda karisti demisti
Bir sure o sekilde yedim ictim ilaclari
Tadi igrenc berbat birsey oluyordu midem bulaniyordu tadindan
Sonra ne yap ne et ic su ilaclari dedim butunhayat bu sekilde gecmez dedim :-D
Once minik bebek aspirinlerini falan icmeye basladim yavas yavas buyudu ilaclar
Artik icebiliyorum cok sukur :-D

dilinin ucuna aldıgında hiç gitmiyor cnm ya bende arka tarafamı koysam diyorum

ama arka tarafta öğürme hissine sebep olur canım. sen bikaç sefer benim dediğim gibi yap ama bardağı kaldır yukarıya hızlı hızlı iç anladınmı yudum yudum içmeye kalkma sakın bardağı dik ve iç

ya cnm işin ilginç tarafı ilacı agzımda döndürüp duruyorum sabhatn beri su gidiyor hap kalmıshap agır oldugu için dilin ucunda kalıyo su kayıyor gidıyor

orası öyle işte tamamen psikiolojik farkındayım ama ucundayken hiç göndremedim cnm

nasıl bir yol izliyosun cnm içerken suyun içinemi attın nasıl içtin

aayyy benim ilaç içmemde problem yok ama şurup içemiyorum. ağzıma alınca gitmiyo yutamıyorum bir türlü.

bendede var bu sorun.O kucucuk d.kontrol haplarini bile icemiyordum.Ilaci icmisim ustunden 1hafta gecmis ama sanki hala bogazimda duruyor
Soyle bir yontem buldum hapi muzun icine koyuyorum ve muzu isirip cignemeden yutuyorum.Ancak boyle icebiliyorum.

Bende içemiyorum

kafayı yiyorum ya..bazen ağrılara dayanamıyorum içmek istiyorum ama onu zorla geçiriyorum boğazımdan bu sefer de fena şekilde
midem bulanıyor Soluğu lavaboda alıyorum bütün gün midem bulanıyor sonra..

En nefret ettiğim şey hap içmek çok kötü bişi ya bu huy

Küçükkeen hasta olunca annem verirdi hapı açtim derim çekyatın arkasına atardım sonra ev temizlenirken yaygaraya bak sen

cnm muzu çiğnemeden nasıl yutuyosun ay tamamen hepimizin psikolojik yaa:26:

bende ayni senin gibiyim.. yutamiyorum hep zorlaniyorum... yutarken hep kusacagim diye korkuyorum... ama mecbur olunca yapilacak birsey yok zorluyorum vAllah.
lavabonun önünde duruyorum her ihtimale karsi, sonra ilk önce herkes gibi ilaci aliyorum dilimin üzerine yerlestiriyorum, üzerine agzima suyu doldurup elimle kapatiyorum, agzimi öylece zorlamis oluyorum, yukari bakip sonra yutuyorum.. bazen takiliyor gibi oluyor üzerine birdaha su iciyorum gerekirse ekmek yiyorum... karisik biraz ama zorlayinca böyle oluyor iste...

gecmis olsun, bende de 17 yasıma kadar aynı sorun vardı, annem ne yapsa iciremiyordu, bebe asprinlerini bile icemiyordum o derece. Sonunda strestten dolayı 1 ay tuvalete cıkamayınca doktor hap vermisti. Kırabilecegim bir hap oldugu icin 4-5 parca haline getirerek 1 er 1 er yutmaya calistim,bayaa ugrastım 1 tanesini yutabildigimi gorunce devamı geldi. Simdi bir kac tane hap bile icebiliyorum cok sukur. Tabi Allah muhtac etmez insallah.
Diger kızların da dedigi gibi dilinin en ucuna koymaya calisma miden bulanır, ancak sonlara yakın bi yere koy, kafanı biraz yukarı kaldır su akısını kolaylastırmak icin. Bol su ic. Ama suyla icmenin yanında dilini geriye cekerek yutkunman gerekiyor. Boylece hapın hareketi etmesini saglarsın ve suyla birlikte asagı gider.
Belki kucuk üzüm tanesiyle filan da deneyebilirsin yutamasan da strest olmayacagın seylerle.

Bende içemeyenler kulübündenim

3 Ay boyunca doğum kontrol hapı kullanmam lazımdı ufacıcık hap nasıl zorlanırdım yutarken

Öyle böyle içtim.

Dilimin en arkasına koyup.Hapı zihnimden atmaya çalışıyordum sadece suyu yutmaya odaklanıyordum.O zaman daha kolay hapı yutmaya çalışırsam olmuyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…