- Konu Sahibi PatikliPenguen
-
Ağlama ben de çok ağladım ama çözüm olmuyor bu maalesef...
Dediğim gibi her şey beyinde bitiyor "bu sefer kesin yutuyorum" de her içişinde, zaten bir kere kolay yutarsan ondan sonrakiler için de pekiştirici olur.
Aynı sorun bende de var, yutamıyorum. Ağzıma bir yudum su alıp, sonra ilacı alıp beraber yutayım diyorum, su gidiyor ilaç kalıyor. Üstüne bardak bardak su içip her yudumda ayrı bir yutma çabası veriyorum resmen. Yıllar önce cipro kullanmıştım, adı aklıma gelince hâlâ acımsı tadını gırtalğımda hissediyorum. Ben yutana kadar ağzımda dağılırdı ve gerçekten korkunç bir tadı vardı.
Şimdilerde şöyle yapıyorum, daha kolay geliyor bana. Çörekotu, yulaf ezmesi gibi taneli bir yiyecekten bir kaşık alıp beraber yutuyorum, arada o da gidiyor, ve ilacı tek başına yutmaktan daha kolay bence. Üstüne de bol su...
Bu arada, film kaplı hapları değil suda eritmek, ikiye bile bölmemek gerekiyor, gerçekten zararlı. Ki zaten onlar nisbeten kolay yutuluyorlar kayıp gittikleri için.
bendede vardı bi ara ama korku değil benim ki sadece hapı yutamıyordum su gidiyordu hap kalıyordu. annem birgun baktı dediki oyle içersen yutamazsın tabi dilinin ucuna al hapı ve hemen bol suyu iç dedi hakkatende hemen kaydı hap. şimdi yutamadığım çok az hap vardır. dene derim işe yarıyor
sen nasıl yendin cnm dilimin arkasına alıyorum daha yutamadan öğüyorum
vallahi başıma agrı girdi inannın yaa
sen nasıl yendin cnm dilimin arkasına alıyorum daha yutamadan öğüyorum
vallahi başıma agrı girdi inannın yaa
dilinin ucuna aldıgında hiç gitmiyor cnm ya bende arka tarafamı koysam diyorum
Herkes bu konuda başka bir şey biliyor ve söylüyor canım. Daha önce de söylediğim gibi her şeyden önce aklından "yutamıyorum" fikrini atman lazım. Hani biz dilimizi çıkarırız da doktorlar ağzımıza tahtadan bir çubuk sokar da bakarlar ya, ben onu hiç yapamıyorum. Direk böğürme hissi geliyor. Bunlar paralel sanırım. Sen hapı ağzına attıktan sonra ağzında hiçbir şey yokmuş gibi büyük bir yudum al ve hızlı şekilde yutmaya çalış yudumunu. Başka da çözüm gelmiyor aklıma
Tabii ogurursun, tam o ogurme refleksinin oldugu yere yerlestirirsen. Bak canim, hapi kontrolun altina al. Oyle nasil olsa geri donemem, mecbur yutmak zorunda kalirim diye dilinin en arkasina, bogazina yerlestirmeye calisma. Sonra boyle ogurme refleksin gelir, hepten korkar, sogursun bu isten. Koy dilinin ucuna hazir oldugunda, sonra da sakin sakin suyunu al, yut gitsin.
Soyle dusun, kac kisi bilincli bir sekilde hap icerken bogulmus? Coluk cocuk bile icebiliyor, sen neden bogulasin... Sen de yutarsin, sonra da ne varmis ki bunda der, kendine gulersin. Korkma, yut gitsin.
Bir yil ocesine kadar bende boyleydim
Litrelerce su icerdim ilac orada dururdu
Koskocaman antibiyotik veriyordu doktor icemiyorum deyince ez yogurda karisti demisti
Bir sure o sekilde yedim ictim ilaclari
Tadi igrenc berbat birsey oluyordu midem bulaniyordu tadindan
Sonra ne yap ne et ic su ilaclari dedim butunhayat bu sekilde gecmez dedim :-D
Once minik bebek aspirinlerini falan icmeye basladim yavas yavas buyudu ilaclar
Artik icebiliyorum cok sukur :-D
nasıl bir yol izliyosun cnm içerken suyun içinemi attın nasıl içtin
Dilimin srkasinada degil onunede degil ortasina koyuyorum suyu icerkende dilimin ucunu biraz yukari kaldiriyorum
Su zaten geciyor ilac arkaya daha cabuk kayiyor o an yutunca suyu ilacda gidiyor zaten
bendede var bu sorun.O kucucuk d.kontrol haplarini bile icemiyordum.Ilaci icmisim ustunden 1hafta gecmis ama sanki hala bogazimda duruyor
Soyle bir yontem buldum hapi muzun icine koyuyorum ve muzu isirip cignemeden yutuyorum.Ancak boyle icebiliyorum.
Bende içemiyorum
kafayı yiyorum ya..bazen ağrılara dayanamıyorum içmek istiyorum ama onu zorla geçiriyorum boğazımdan bu sefer de fena şekilde
midem bulanıyorSoluğu lavaboda alıyorum bütün gün midem bulanıyor sonra..
En nefret ettiğim şey hap içmek çok kötü bişi ya bu huy
Küçükkeen hasta olunca annem verirdi hapı açtim derim çekyatın arkasına atardım sonra ev temizlenirken yaygaraya bak sen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?