- Konu Sahibi PatikliPenguen
-
Kızlar merhaba ya nasıl psikolojik bi rahatsızlıktır bu ya aşamıyorum bir türlü tedavim için hap kullanmam lazım sabahtan beri deniyorum yogurtla meyve suyudur vs bircok sey denedim ama agzıma aldıgım su vs gidiyor ilaç kalıyor böyle bir durum yaşayan varmı lütfen yardımcı olurmusunuz
Kızlar merhaba ya nasıl psikolojik bi rahatsızlıktır bu ya aşamıyorum bir türlü tedavim için hap kullanmam lazım sabahtan beri deniyorum yogurtla meyve suyudur vs bircok sey denedim ama agzıma aldıgım su vs gidiyor ilaç kalıyor böyle bir durum yaşayan varmı lütfen yardımcı olurmusunuz
Bende sizin gibiydim. Bir keresinde bi misafirlikte başım ağrımıştı.
Hap getirdi halamın kızı sağolsun ben içemem nasıl içerim diye mırın kırın ediyordum:)
Hapı ağzıma aldım, suyu yavaş yavaş içerken halamın kızı bardağı bi kaldırdı hepsini bi anda dıkmak zorunda kaldım ve inanamadım hap nasıl gitti :))
şimdi hap küçükse su içmeden bile içebilyorum zamanla alıştım :)sizde alışırsınız umarım.
bu konuyu görünce çok şaşırdım meğer ben gibi ne çok insan varmış .bende 20 yaşıma kadar hiç hap yutmadım daha doğrusu yutamadım bir gün denerken aniden gitti boğazımdan o anki sevincimi anlatamam.. hala rahat yutamıyorum ama hapı elime alıp lavabonun karşısında hapı nereye koyduğumu görerek dilimin arka kısmına koyuyorum, ama hapı koymamla suyu içmem aynı anda oluyo hap beklerse miğdem bulanıyo. çevremdekiler beni anlamıyor bu konuda hap yutulmazmı hiç diyolar eşimde dalga geçip gülüyo bende onun karşısında yutmuyorum artık
PatikliPenguen ne oldu, sonunda icebildin mi hapi? Senin fobi bana dert oldu valla.
Ben de 20 yaşıma kadar yutamadım.Kapsüllerin içini açtım,hapları kırdım yuttum.Hasta olmaya korkuyordum.Sonra küçük bir hap yutmakla başladım,minicik.Sonra hapı ağzıma atıp su doldurdum bir gün.Sonra kafamı arkaya eğdim,bütün suyla birlikte yuttum.Baktım ki tamamen psikolojik.Yuttum,ve artık eskisi gibi işkence çekmiyorum
Hap yutamayan, ama hapı ekmeğin ya da muz gibi katı birşeyin içine gizleyince yutanlar bunu nasıl başarıyorsunuz yahu? İçine gizleyince çiğnemeden yutmanız gereken nesne daha büyük, yutmanız daha zor olmaz mı? Bir de benim hap yutmayı başaramayan tanıdıklarım genelde yoğurdun içine gizlerlerdi bana bayağı mantıklı geliyor bu yöntem, yoğurdu yutarken hapta kayıp gider içinde.
Bende 20 yaşıma kadar bu sorunla uğraştım.Küçükken yazları köye giderdik.Benim arabada midem bulanırdı.Annem eline bir hap alır ben önde o arkada dedemlerin evinin etrafında dört
dönerdik.Ama yinede içemezdim.Sonra uzunca bir süre antibiyotik kullanmam gerekti.İlacı elime alınca ağlamaya başlardım.Sonra ya bir kaşık yoğurtla yada dilimin ortasına doğru koyup yanımada üç bardak su alıp ilacı dilime koyarkoymaz o üç bardak su boca ediyorum ağzıma.Aynı anda da dilimin üzerinden ilacı arkaya doğru başımı sallayarak göndermeye çalışıyorum.
32 yaşındayım ve böyle böyle daha yeni alışıyorum.
canm üzülme sadece sende olmadığını düşün bunun...
bende boğazmda kalır korkusu yaşıyordm ama artk aştm bu korkuyu
bebek bekliyorm ve bu yüzden düzenli olarak vitamin vs almam gerekiyor
ilk başlarda geceden aklıma gelirdi sabah şunu içcem filan die stres olurdm
artk geçti bu korkum..
ağzıma atıyorm hapın olmadığını düşünüp suyu tabiri caizde dikiyorm tepeme
bir bakmşsn farknda olmadan gitmiş
Allah o şekilde yaratmş çünkü vücudumuzu kocaman yemek borumz var
korkma cesur olmaya çalış yaparm diye düşün bak nasıl yoluna giriyor herşy
Aynı dertten muzdaribiz canım ya ben de içemiyorum hap daima iğne yazdırıyorum.Ben bir de olaki ilacı 4 parçaya böldüm de içtim say yarım saat içinde istifra ediyorum içtiğime değmiyo.Hiç şaşmaz hep böyle.İlacın başında ağladığımı bilirim.Küçük de değilim bu arada 27 yaşındayım : düzelmem bu saaten sonra.Şu anda da rahimde iltihap sorunuyla boğuşuyorum doktor antibiyotik yazmış çok aksi bir adamdı anlatamadım derdimi.Yarın sağlık ocağında iğneye çevirtçem ilacı
bende de biraz var bu korku. hap içmeye konsantre olmamak lazım. normal su içiyormuş gibi yap, hap olduğunu düşünme, bardağı ağzına dayar dayamaz hemen suyu normal bir şekilde hapı düşünmeden içmeye çalış. ben böyle yapıyorum... bazen benim de kırk saat hapı ağzımda tutup 1 bardak suyu içtiğim oluyor, nedeni galiba fazla konsantre olmak :)) ben kendimce böyle bir fikir yürüttüm ve eskisi gibi takılmıyorum içerken...
Bende de var aynı sey ama sadece kucuk haplarda oluyor. Sankı yutagıma kacıyor yutsam bıle orda kalıyor gıbı gelıyor yada oyle. Bende soyle bır cozum buldum kendımce. Kucuk hapları ekmek ıcıne sarıyorum. Hamurla kaplıyorum onları yuvarlak hale getırıp bıraz buyumus oluyorlar ve yutması benım ıcın daha kolay oluyor.Belkı ıse yarar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?