ilaclarla başım dertte

sevdicegimogi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2015
72
11
Kizlar merhaba yardiminiza ihtiyacim var. Ailemle sevgilimle sevgilimin ailesiyle problemlerim var careyi 3 ay once psikiyatriye giderek bulmak istedim. Bana selectra yazdi iste. Sadece bi gun kullandim sonra kullanmadim ölecek gibi oldum cunku 3 gun yataktan kalkamadim bunyem zaten zayiftir. Sinavlarim vardi o sira zaten dayanamadim bi daha icmedim. Ailem ilaci kullanmami istemiyor sevgilimde istemiyor. Ben kararsizim ama duzelebilecegim baska bisey yok elimde. yaz tatilinde tekrar baslamayi dusunuyorum iki kez doktora gittim kullanmalisin dedi ben bilmiyorum napsam. Ama cok berbat bi haldeyim diger konularimdan da bilirsiniz dogru dusunen birisi degilim napsam bilemedim icimi dokup rahatlamak istedim nolur bi akil verin bana

ya doktorlar bazen cok abartiyorlar canim sana tamamen bitkisel bi ilac oneriyim hic bi sekilde yan etkisi yok "prozac" her eczanede var.

Sizin yerinde olsam (eski konulara denk gelmiştim) liseyi bitirip evlenip ev hanımı olmak yerine, üniversite okur, zayıf bünyemi güçlendirir (ben psikolojik anlamda söylüyorum) ondan sonra evlilik olursa olur diye bakardım. Ben öyle yaptığımdan değil sadece; sizinki ilaçlı da, ilaçsız da tercih edilebilecek akıl karı bir durum değil.

İlaçsız olmaz diye düşünüyorsan sabredip kullanacaksın.
İlk başta zorlayıcı olup sonrasında alışınca sorun kalmıyormuş.
Bir gün kullan at yaparsan işe yaramaz.
Olmadı yine doktora git bana iyi gelmedi başka ilaç istiyorum de.
Zaten en ufak şeyde hiç düşünmeden antidepresan yazmaya çok meraklılar.

Yan etkiler geçicidir asla kafana göre bırakma ilacı git dr a dozunu ayarlar veya başka bişey yazar

İlk denemeyle bırakırsan olmaz o iş.Düzenli olarak kullanacaksın.İlk on gün yan etkileri olur.Bir süre sonra yan etkiler azalacaktır.

ya doktorlar bazen cok abartiyorlar canim sana tamamen bitkisel bi ilac oneriyim hic bi sekilde yan etkisi yok "prozac" her eczanede var.

Farmakoloji dersi almadıysan kime hangi ilacın nasıl bir etki göstereceğini bilemezsin.Prozac ile selectranın etki alanları ve kullanıldığı hastalıklar farklı.Ayrıca prozac bitkisel bir ilaç değil.Yan etkisi az ve de psikiyatrik olarak etkisi bir o kadar az olan bir ilaç.Yanlış bir şekilde kullanıldığında ( özellikle manik rahatsızlıklarda ve sosyal fobi tarzındaki rahatsızlıklarda) intihar eylemini çok fazla yükseltiyor.Ve kişinin ölümüne bile sebep olabilirsin.Yani ilaç tavsiye etmemeni rica ederim.

X