- 2 Aralık 2015
- 32.632
- 108.361
- 598
- Konu Sahibi gargaramelis
-
Hangi duayi okuyorsun?Kimseyi kinamayacaksin..
Kim birini kinarsa onu yasamadan olmez..
Bu yuzden birinin kotu hareketini gordugm zamn dua okuyorum ki bana tesir etmesin..
Peygamberimiz """""Bir kisi kinadigi sey basina gelmeden ölmez"" buyurmus.
Hakikaten cok dogru..
Bazilari bosanmis insanlari kucuk goruyorlar..
Halbuki kendilerininde basina gelmeyecegi ne malum??
Hayata bakış açısı o kadar önemli ki..
Bu soruları konu sahibine sormuyorum sadece.
Farkındalığımız ne kadar acaba?
Kendimizi, insanların bizi algılayış biçimini görebiliyor muyuz mesela?
Hep haklıyız, hep haksızlığa uğruyoruz, hep mağduruz mesela?
Peki ne yaptık?
Bir meziyetim var mı bu hayatta? Bir şey öğrendim mi?
Şunu iyi yaparım dediğim ne var?
bunun sonu yok... her şey olabilir..
"Çok güzel kurabiye yaparım, çok güzel dikiş dikerim,çok güzel keman çalarım,çok iyi yüzerim, şu dili çok güzel konuşurum, çocuklarla çok güzel oynarım, çiçeklerden çok iyi anlarım, çok düzenliyimdir, organizasyon yeteneğim çok iyidir" gibi...
inancımız, ideolojimiz ne? ne kadar haberdarız?
sürüye mi uyuyoruz? yoksa özgün düşüncelerimiz var mı?
içimize sinerek mi inanıyor veya inanmıyoruz?
iyi yaptığımız, keyif aldığımız bir şeyler olmalı hayatta..
bunun için de verilmiş bir emek olmalı. çaba olmalı.
"o bana bunu dedi, beni kandırdı, arkamdan konuştu, bana haksızlık yapıldı"
bunları kafamızın içinde döndürdükçe ruhumuzu kirletiyoruz.
başımıza gelen aksiliklerde sarılacağımız bir şeyler olmalı işte.
"Ben bunu çok iyi yaparım" dediğimiz... emek verebileceğimiz.
Sevgi neydi sevgi emekti geyiğine girmeden söyleyeyim..
Kıskançlık, başkalarının mutluluğundan mutsuz olmak, başkalarının sahip olduklarını ve içinde bulundukları durumu hak etmediklerini düşünmek hep bize olumsuz dönen şeyler...[/QUOT
Ya artık ben resmen kendimi sorguluyorum. Düşünüyorum duyarım duymazdim görürüm gormezdim. Kıskanmak zaten ruhumda yok hatta bazı iliskilerimde sorun bile olmuştu kiskanmamam. Mükemmel de değilim.. sadece çok mutluydum. Ama farkettim ki enerjimi emen kendi dunyamla mutlulugumu cekemeyenler varmış. Oysaki hicte abartılı hayatım yok. Çalışıp yiyorum. Hepte ceremesini cekiyorum. Kendi mutsuz anlarını benim mutluluguma ortak olarak eğlenmeye çalışan beni yarabandi gibi gören o haysiyetsiz sayesinde şimdi dünyanın en mutsuz insanıyim. Sadece onunda üzülmesini istiyorum bu kadar.Hayata bakış açısı o kadar önemli ki..
Bu soruları konu sahibine sormuyorum sadece.
Farkındalığımız ne kadar acaba?
Kendimizi, insanların bizi algılayış biçimini görebiliyor muyuz mesela?
Hep haklıyız, hep haksızlığa uğruyoruz, hep mağduruz mesela?
Peki ne yaptık?
Bir meziyetim var mı bu hayatta? Bir şey öğrendim mi?
Şunu iyi yaparım dediğim ne var?
bunun sonu yok... her şey olabilir..
"Çok güzel kurabiye yaparım, çok güzel dikiş dikerim,çok güzel keman çalarım,çok iyi yüzerim, şu dili çok güzel konuşurum, çocuklarla çok güzel oynarım, çiçeklerden çok iyi anlarım, çok düzenliyimdir, organizasyon yeteneğim çok iyidir" gibi...
inancımız, ideolojimiz ne? ne kadar haberdarız?
sürüye mi uyuyoruz? yoksa özgün düşüncelerimiz var mı?
içimize sinerek mi inanıyor veya inanmıyoruz?
iyi yaptığımız, keyif aldığımız bir şeyler olmalı hayatta..
bunun için de verilmiş bir emek olmalı. çaba olmalı.
"o bana bunu dedi, beni kandırdı, arkamdan konuştu, bana haksızlık yapıldı"
bunları kafamızın içinde döndürdükçe ruhumuzu kirletiyoruz.
başımıza gelen aksiliklerde sarılacağımız bir şeyler olmalı işte.
"Ben bunu çok iyi yaparım" dediğimiz... emek verebileceğimiz.
Sevgi neydi sevgi emekti geyiğine girmeden söyleyeyim..
Kıskançlık, başkalarının mutluluğundan mutsuz olmak, başkalarının sahip olduklarını ve içinde bulundukları durumu hak etmediklerini düşünmek hep bize olumsuz dönen şeyler...
yemin ediyorum sabah bu konuyu konuştum takipteyimİlahi adalet var. İnancimda tam Elhamdülillah. Ama sanki adalet iyi insanlardami işliyor sadece. Gerçekten merak ediyorum. Bu yasa kadar daha tek isteğim gerçekleşmiş değil. Kadere inancimda tam. Olmayacak çok ucuk şeylerdegil istediklerim. Ama olmuyor. Her serde hayirda vardır evet. Yani insanlarla oynayan kötü hisleri olan insanlarin herşeyi tikirinda. gerçekten canınızı yakan olay yada kişi zamanı gelince cezasını buldumu. Yada ben kendi adıma hep haksız olabilirmiyim?
Madden dediğiniz doğru. Peki ya Madden hiç zarariniz olmadan maneviyat ağır zedelenmişse. Bunun hakki nasıl korunacak. Ayrıca boş tartışma diye bişey yok. Boş bulduğunuz konuyu değerlendirmeyin. Kaldiki ben yaşamadım ama kırılan kalbinin hakkını almış insanlar varmı diye merak ettim ve varmış birkaç yorumda okudum.Hic bir sey insanlarin kurdugu adalet sisteminin duzgun yurumesi kadar onemli degildir.
Eger zarar verenler cazalandirilmiyorsa bu adaletsizliktir.
Eger hak eden hakkini alamiyorsa bu adaletsizliktir.
Asla ve asla insanlar tarafindan kurulmus adil bir sistemin yerini hic bir inanc ve sistem karsilayamaz.
O yuzden BOS tartismalara gerek yok.
Önce herkes kendi içini değiştirmeli o zaman. karsidakinden ne görmek istiyorsa öyle davranmali. Zaten uclardayiz. Ya optimist ya tam tersi.yok.. yalnızca kendinize değil şöyle bir dünyaya bakarsanız adaletin hiçbir türlüsünün olmadığını görürsünüz.
bizim insanımızda çok vardır biriyle küser, haksızlığa uğrar. bekler ki karşıdakine bir şey olsun. hah oldu mu -yaaaa işte ilahi adalet-- der sevinir. böyle de sığ düşünceliyiz. oysa,
dünyada her gün binlerce insan işkenceye,tecavüze,açlığa maruz kalıyor. kadınlar savaşlarda ya kocasını kaybediyor, ya evladı gözünün önünde parçalanıyor. erkekler karısına tecavüz edilirken hiçbir şey yapamıyor mesela.
kimse ilahi adaletten filan bahsetmesin. bir beklenti içine de girmeyin. herkes eli yettiğince adaletini kendi sağlarsa dünya daha güzel bir yer olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?