İlçede hakkımda bir sürü dedikodu çıktı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anadolu irfanı ne ya?
Böyle anadoluda yaşanan abuk sabuk olaylar var ya…. Beş çocuklu kadının fırıncıya kaçması, dedenin 25 yaş küçük kızla evlenmesi, komşunun gelip sana geceleri vurduruyormuşsun demesi… müge anlıya çıkan tarzda akla zarar mevzularla dalga geçmek için kullanılan tabir.

70li yıllarda Doğu bölgelerinde görev yapmış , askerlik yapmış insanlar ; Doğunun çoğu şehrinin Batıdaki şehirlere denk olduğunu anlatıyorlar.

Geçen 50 yılda gerileme değil de ilerleme bekliyor insan haliyle.

Niyeyse bulunduğu ortamda kılık / kıyafet ; hal ve tavırları nedeniyle tepki gören üyelerin konuları hep Doğu da bir il veya ilçede geçiyor.

Niyeyse bulunduğu ortamda kılık / kıyafet ; hal ve tavırları nedeniyle tepki gören üyelerin konulari hep Doğu da bir il veya ilçede geçiyor.
Şimdi burda şöyle bir olay var. Ben küçükken deniz kenarı olmayan şehrimde şort giyilmezdi. Giyene bir şey olmazdı ama yerli olmadığını anlardık, misafir gelmiş derdik. Şimdi istesem ben bile giyerim gelişti değişti çünkü. Şimdi deniz kenarı memleketteyim, beklemediğim bir rahatlık var giyim kuşamda ve karşı cinsle iletişimde. Bunlar doğuda aşılamamış olabilir

Yapacağınız hiçbir şey yok. Duymazdan gelip yolunuza bakacaksınız.

Branşınız ne bilmiyorum ama öyle hemen doğu hizmetim bitti şimdi batıya gidebilirim günleri geride kaldı. Özür gurubundan istemeyecekseniz taşradan çıkmanız çok zor. Yine taşraya gideceksiniz yani. Orda da yaşam tarzınızı aynı şekilde sürdürürseniz aynı şekilde sonuçla karşılaşacaksınız. Yani ya takmamayı öğrenecek ua da yaşam tarzınızı değiştireceksiniz. Burda özgürüm, özgünüm isyanı edebilirsiniz. Kendim olmaktan vazgeçmek zorunda mıyım türküsü çağırabilirsiniz ama ne kadar boşa olduğunu kavramadıysanız bunların isterseniz fizana gidin bir şey değişmez.

Demem o ki Türkiye'de doğuda ve iç anadoluda eğer ki dışadönük bir kadınsanız para çalıyor dedikodusundan önce kaşar dedikodusu çıkar. Sadece kulağınıza geç gelmiş.

İki şeye takılı kaldım.
Birincisi komşunuzun oğluyla sizde dedikodu yapmışsınız demek ki orada herkes dedikoducu.Ayrıca size nasıl geceleri vurduruyor diyerek anlatıyor dedikoduyu buna nasıl izin veriyorsunuz tam bir hödük.

İkincisi kaşarı merak ettim taze mi demişler eski mi ?Argo tabiri yaygın olsa da bir öğretmen olarak kullanmanızı doğru bulmadım.

Herkes kendi işine baksın.Sizin içiniz rahatsa kim ne derse desin umursamayın.

Siz boyle yazinca merak ettim tek cocuk muydunuz, kardesiniz var miydi sizinle? Anneniz ne kadar buyuk bir ozveride bulunmus ogretmenler odasinda kalarak.

Bakın dediklerinizin büyük çoğunluğu doğru olabilir, kötü niyetli bağnaz insanlar mutlaka var ama bence birazda iğneyi kendine batırmanızda fayda var. Bence sizin erkeklere yaklaşımınızda hata var. Hayatım boyunca bir sürü normal erlek arkadaşlarım oldu, bazıları erkek kardeşim gibidir ama hiçbiri bana arkamdan öyle bir dedikodu bile çıksa o lafı söylemeye cesaret edemez. Komşu oğluna bu yüzü cesareti neden verüyorsunuz. Bu insanı uyarmak falan değil, niyeti temiz insan bu lafı etmez. Eğer adam bunu söyledikten sonra siz o adama haddini bildirmiyorsanız kusura bakmayın ama o adam kadar olmasada sizde suçlusunuz. Bakın modern olmak, rahat olmak böyle birşey değil, madem bulunduğunuz ilçe kadın erkek ilişkilerine bu gözle bakıyor ve sizde orada yaşamaya mecbursunuz biraz oranın gereklerine uygun davranacak ve erkeklerle resmiyeti koruyacaksınız, zaten siz samimi olsanıda orada yaşayan erkekler bunu temiz niyete yormayacağından bunu yapmanızda gerekli zaten. Dernek mi kuracaksınız tabiki kurun ama erkeklerle resmi bir tarzda mesafeli konuştuğunuzda zaten sıkıntı yaşamazsınız. Aynı üyemisiniz bilmiyorum ama eğer şu müdür yardımcısının asılıp, içkili halde evine çağırdığı üyeyseniz eğer orada kalacaksanı kadın erkek ilişkileri konusunda biraz düşünmenizi tavsiye ederim. Bir insanın modern ve samimi olması demek sizin yaptığınız değil kesinlikle .

Çok haklısınız ama gerçekten çok yoruldum sürekli iftiraya uğramaktan sapık sapık insanların dadanmasından. Bi yaşlı amca görüyor yardım uzatıyor alışveriş poşetini taşıyorsun akşamına sanaa yürüyor sapık dolu nasıl bi yere düştüm anlamıyorum kafayı oynatıcam. Kendileri sapık olduğu için de biriyle bi kafede oturup çay içsem onla yatıyorum sanıyorlar iğrençler

Kaç seneniz kaldı orada ?
Bu sene tayin isteyebiliyorum ama gene doğu görevi sayılan küçük bi yere. 1 sene daha kalırsa doğu görevim bitiyor gideyim mi bir sene daha sabredip iyi bi yer mi bekleyim kararsızım. Açıkçası sabrederim diyordum taki bu dedikodular son damla olup bardağımı taşırana kadar

Sükür okumanız yazmanız varmıs, konuyu birine yazdırdınız sandıydık
Hanfendi işsiz güçsüz bi insan değilim koşturuyorum sürekli yoğun çalışıyorum özel ders vs veriyorum müsait oldum girdim okydum sabrınız yoksa yanıt yazmayın kaçmıyoruz burdayız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…