İğrenç ya, ama siz harikasınız. Böyle dik durmaya devam edin, dünya sizin gibiler sayesinde daha iyi bir yere dönüşüyor ama bu süreçte iyiyi yapanlara da etmediğini bırakmıyorlar tabi. Sonuçta siz devlet memurusunuz, kadroya da geçtiniz heralde 3 yıl dolduysa, kimse size bir şey yapamaz. Bırakın konuşsunlar, meyve veren ağaç taşlanır sonuçta.Arkadaşlar küçük bir ilçede öğretmenlik yapıyorum. İlçeye geldiğimde gelişmesi gereken çok şey olduğunu gördüm. Ve çeşitli çalışmalara giriştim. Fazlasıyla aktif sosyal sorumluluk projeleriyle ilgilenen sosyal biriyim. Aynı zamanda bloğum var gezginim kampçıyım ve fotoğrafçılıkla ilgileniyorum. Ancak yaşadığım yer bir taşra ilçe ama baya küçük ve geri kalmış bir ilçe. İlçede hayvanlara karşı çok şiddet vardı hayvanları koruma derneği kurup onunla da mücadele ettim, çok şey değiştirdim. Ancak yaptığım çalışmalar benim ilçe genelinde tanınmama sebep oldu. Hakkımda dedikodu bitmiyor. Bir önceki aracımı satıp başka bir araba aldım. Daha ucuza almama rağmen derneğim bağışları ile araba aldı diye dedikodu yaydılar. Herşeyi geçtim işin kötüsü ilçede adımı kaşara çıkardılar. Geçen gün komşumun oğluyla konuşuyorduk o da şehir dışından geldi. Burayı o da pek sevmiyor bıktım buranın yobazlığından sevgilimle görmüşler bi sürü laf çıkmış dedi. Ben de boşver canını sıkma bana da neler diyorlar insanların işi gücü yok dedim. Evet duydum geçen biriyle tartıştım "geceleri vurduruyor" dediler ben de gördünüz mü dedim yok dediler ozaman iftira atmayın boş boş konuşmayın işinize bakın dedim falan dedi. Hakkımda çok iftira dedikodu döndüğünü biliyordum da böyle bişeyi hiç bilmiyordum. Hayatım projelerle hayvanlarla geçiyor. İlçedeki hasta yaralı hayvanlara yetişicem diye perişan oluyorum bulduğum boş vakitlerin tamamında da kendimi ilçe dışına dağa doğaya atıyorum. iki sevgilim oldu ancak öyle kafelere gidip oturmuşluğumuz bile yoktur ilçede genelde ilçe dışına gider gezerdik kamplara giderdik. Gerçekten sinirlerim bozuldu. Bir öğretmen olarak hiç hak etmediğim şekilde adımın bildiğiniz kaşara çıkartılmasına çok şaşkınım. Ve ne yapacağımı bilmiyorum çok üzüldüm. Böyle bir şeyi komşu oğlu duyduysa eminim iş arkadaşlarıma da söylenmiştir kim neden böyle bir şey söyledi bilmiyorum ama ilçe gerçekten iğrenç bir ilçe. Babam yaşındaki adamlar yürüyor evli barklı insanlar gencecik üniversite kızlarının peşinde koşuyor. Benim de yaşam tarzım buraya göre biraz daha modern duruşum ne bileyim işte bi bayan olarak altında jiple gezmek kamplara gitmek vs bu zihniyete fazla geliyor galiba ben de anlamadım. Memleketim yakın ailem akrabalarım Annem yanıma ziyarete geliyor bazen böyle bişey duysa annem kalpten gider hak etsem gene gocunmayacam sizce napmalı varmı öneriniz. Tayin isteme işini düşünüyorum 3 senedir burdayım tayin isteyebiliyorum bu sene ama gene taşraya 1 sene daha dayanırsam doğu görevim bitmiş oluyor bana ne önerirsiniz tahammül edemez oldum burda yaşamaya
Bu yorumu aradı gözlerim. İnşallah duyar yemezsiniz.Anadolu irfanı
Katılıyorum.tüm ilçe bu öğretmenden bahsediyorsa vardır bir sebebi.kendisini pek bir masum anlatmışKomşunuz oğlu hakkınızdaki söylemi nasıl böyle açıkça dile getirebiliyor...ve ne samimiyet ne laubalilik dahası ne terbiyesizlik...bence insanlarla mesafeyi ayarlayamiyorsunuz. Ayrıca ogretmensiniz bu konusma tarzını fazla lacka buldum
Bu konu açılmıştı
Bir önceki aracımı satıp başka bir araba aldım. Daha ucuza almama rağmen
geceleri vurduruyor"
bildiğiniz kaşara
bi bayan olarak altında jiple gezmek
Arabanız jipse nasıl uygun bir araba oluyor?adımı kaşara çıkardılar.
buna da katıldım.o müdürü tüm ülkeye rezil ederdim ben.devlet başkanına kadar yazardım.komşuya da ağzının payını verirdim.neden herşeyi sanki doğal olaylarmış gibi karşılıyor?bence kendisi açıyor bu kapıları bu insanlara tavırlarıyla sözleriyle farkında olarak ya da olmayarakKomsu gelip “vurduruyor” diyor. Müdür yardımcınız alkol alıp sizi eve cagırıyor hoslandıgını söylüyor siz de ben kons degilim diye cemkiriyorsunuz.. yani sizce bunlar normal mi? Öylesiniz demiyorum ama herkes bu kadar şeyi nasıl biliyor? Artık özgürüm diyip cok asırı hareketleriniz olmazsa (patidostu da böyleydi) bu tarz seylerle uğraşmazsınız. Düsünüyorum, komsum gelip bana yaaa senin icin vurduruyor diyecekben de öyle mi:’(( falan dicem. Ya da müdürüm cagıracak içmiş şekilde, evine gidip kons degilim diye bagırıcam. Düsüncesi bile yasam tarzıma uymuyor. Muhtemelen farkında olmadığınız seyler var.
Rezil etsen devlet başkanına yazsan nolacak. Aaa yanlış yaptım mı diyecekler, ne olabilir ki neyden korksunlar… ben olsam hiç yüzleşmem. Çünkü tıynetsizler belli. Tayin ister giderim kısaca. Gittiğim yerde de sivrilmemeye bakarım. Ortamımı bulana kadar sakin takılırım. Yerel halka benzeyecek halim yok. Ama evden okula okuldan eve yaparım yani rahat edebileceğim bir yere gelene kadarbuna da katıldım.o müdürü tüm ülkeye rezil ederdim ben.devlet başkanına kadar yazardım.komşuya da ağzının payını verirdim.neden herşeyi sanki doğal olaylarmış gibi karşılıyor?bence kendisi açıyor bu kapıları bu insanlara tavırlarıyla sözleriyle farkında olarak ya da olmayarak
Bu yorumu aradı gözlerim. İnşallah duyar yemezsiniz.
Anadolu derken? Avrupada böyle tabirler yok mu sanıyorsunuzVurdurmak!? Kadim Anadolu yine bildiğimiz gibi.
3 yıl dayanmışsınız 1 yıl daha dayanın.
Bu arada orası neresi, bilelim de yanlışlıkla yolumuz düşmesin.
izmit gebze taraflarını düşünebilirsiniz doğu görevi oralar daArkadaşlar küçük bir ilçede öğretmenlik yapıyorum. İlçeye geldiğimde gelişmesi gereken çok şey olduğunu gördüm. Ve çeşitli çalışmalara giriştim. Fazlasıyla aktif sosyal sorumluluk projeleriyle ilgilenen sosyal biriyim. Aynı zamanda bloğum var gezginim kampçıyım ve fotoğrafçılıkla ilgileniyorum. Ancak yaşadığım yer bir taşra ilçe ama baya küçük ve geri kalmış bir ilçe. İlçede hayvanlara karşı çok şiddet vardı hayvanları koruma derneği kurup onunla da mücadele ettim, çok şey değiştirdim. Ancak yaptığım çalışmalar benim ilçe genelinde tanınmama sebep oldu. Hakkımda dedikodu bitmiyor. Bir önceki aracımı satıp başka bir araba aldım. Daha ucuza almama rağmen derneğim bağışları ile araba aldı diye dedikodu yaydılar. Herşeyi geçtim işin kötüsü ilçede adımı kaşara çıkardılar. Geçen gün komşumun oğluyla konuşuyorduk o da şehir dışından geldi. Burayı o da pek sevmiyor bıktım buranın yobazlığından sevgilimle görmüşler bi sürü laf çıkmış dedi. Ben de boşver canını sıkma bana da neler diyorlar insanların işi gücü yok dedim. Evet duydum geçen biriyle tartıştım "geceleri vurduruyor" dediler ben de gördünüz mü dedim yok dediler ozaman iftira atmayın boş boş konuşmayın işinize bakın dedim falan dedi. Hakkımda çok iftira dedikodu döndüğünü biliyordum da böyle bişeyi hiç bilmiyordum. Hayatım projelerle hayvanlarla geçiyor. İlçedeki hasta yaralı hayvanlara yetişicem diye perişan oluyorum bulduğum boş vakitlerin tamamında da kendimi ilçe dışına dağa doğaya atıyorum. iki sevgilim oldu ancak öyle kafelere gidip oturmuşluğumuz bile yoktur ilçede genelde ilçe dışına gider gezerdik kamplara giderdik. Gerçekten sinirlerim bozuldu. Bir öğretmen olarak hiç hak etmediğim şekilde adımın bildiğiniz kaşara çıkartılmasına çok şaşkınım. Ve ne yapacağımı bilmiyorum çok üzüldüm. Böyle bir şeyi komşu oğlu duyduysa eminim iş arkadaşlarıma da söylenmiştir kim neden böyle bir şey söyledi bilmiyorum ama ilçe gerçekten iğrenç bir ilçe. Babam yaşındaki adamlar yürüyor evli barklı insanlar gencecik üniversite kızlarının peşinde koşuyor. Benim de yaşam tarzım buraya göre biraz daha modern duruşum ne bileyim işte bi bayan olarak altında jiple gezmek kamplara gitmek vs bu zihniyete fazla geliyor galiba ben de anlamadım. Memleketim yakın ailem akrabalarım Annem yanıma ziyarete geliyor bazen böyle bişey duysa annem kalpten gider hak etsem gene gocunmayacam sizce napmalı varmı öneriniz. Tayin isteme işini düşünüyorum 3 senedir burdayım tayin isteyebiliyorum bu sene ama gene taşraya 1 sene daha dayanırsam doğu görevim bitmiş oluyor bana ne önerirsiniz tahammül edemez oldum burda yaşamaya
Böyle tabirler var elbet ama muhtemelen kendilerini eğitmeye gelip onların daha insani şartlara kavuşmaları için çalışan yalnız bir kadına iftira atmak için kullanmıyorlardır. İşte "Anadolu irfanı" farkı kendini burada gösteriyor.Anadolu derken? Avrupada böyle tabirler yok mu sanıyorsunuzonlar F*** yapmazlar, love yaparlar pardon
Bunu bilemeyiz. Benzer şeyler yapıyor olabilirler. Gözünüzde büyütmeyin yabancılarıBöyle tabirler var elbet ama muhtemelen kendilerini eğitmeye gelip onların daha insani şartlara kavuşmaları için çalışan yalnız bir kadına iftira atmak için kullanmıyorlardır.
ben o ilçeyi değil konu sahibini hatalı buldum.tatile gitmemiş oraya.yerleşmiş 2 3 yıl en azından.ve öğretmenlik gibi saygın bir meslek yapıyor.o ortama uyum sağlamalıydı.aykırıyım adı altında tuhaf davranışlar sergilemese okulda da kimse asılmazdı mahallede de .bu tür kadınlardan gördüm iş hayatında çevremde .modern bir kadın olduğum halde benim bile ağzımı açık bırakan davranışları vardı.tüm ilçe bir öğretmenin dedikodusunu neden yapsın ayol?bir komşu erkek bile rahatça konuşabiliyor sex i bu kadınla normal mi?Rezil etsen devlet başkanına yazsan nolacak. Aaa yanlış yaptım mı diyecekler, ne olabilir ki neyden korksunlar… ben olsam hiç yüzleşmem. Çünkü tıynetsizler belli. Tayin ister giderim kısaca. Gittiğim yerde de sivrilmemeye bakarım. Ortamımı bulana kadar sakin takılırım. Yerel halka benzeyecek halim yok. Ama evden okula okuldan eve yaparım yani rahat edebileceğim bir yere gelene kadar
Anladım onu da ortalığı ayağa kaldırması işe yaramaz onu diyorum, ne insanlar değişir ne düşünceleri. Sadece x hanım yaptı yine yapacağını derler. Daha kötü olur.ben o ilçeyi değil konu sahibini hatalı buldum.tatile gitmemiş oraya.yerleşmiş 2 3 yıl en azından.ve öğretmenlik gibi saygın bir meslek yapıyor.o ortama uyum sağlamalıydı.aykırıyım adı altında tuhaf davranışlar sergilemese okulda da kimse asılmazdı mahallede de .bu tür kadınlardan gördüm iş hayatında çevremde .modern bir kadın olduğum halde benim bile ağzımı açık bırakan davranışları vardı.tüm ilçe bir öğretmenin dedikodusunu neden yapsın ayol?bir komşu erkek bile rahatça konuşabiliyor sex i bu kadınla normal mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?