İLDEN İLÇEYE TAŞINMAK

efser_16

B:70.3 G:63.9 H:60
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
1.059
749
133
Eşim şehirden ilçeye tasınmak istiyor kendi büyüdüğrü yere anne babasının yanna. öğretmen ve her tatilde haftasonu orada. ıkı bucuk yaşında oglum var babasını cok özlüyor. eşim şehirde nefes alamadıgını mutsuz oldugunu söylüyor bu bizede yansıyor.oğlum altı aydır kekeliyor. dün kabul ettim ama nasıl olacak bilmiyorum bende oralıyım ufak bi yer bu arada bende memurum esimn tayini çıkarsa es durumu tayini isticem. anlaşmamız her hafta sonu geri gelicem burdaki evi boşaltmıcaz. eşim oraya kvnin eivinn üstüne ev yapacak sıfırdan esya alacak. ufak yerde yaşamanın artı ve eksileri nelerdir alışabilir myim.çok kötü hissediyorum kendimi. merkeze 1.5 saat uzaklıkta bu arada

İşe nasıl gidip geleceksiniz?
Hata yapıyorsunuz bence ama umarım her şey güzel olur sizin için.

alışıyorsun da bazen küçük yer olduğu için herkesi tanımak bunaltıyor beni.
şehirde ne güzel kimse kimseyi tanımıyor. burada çarşıya çıkıcam ( çarşı dediğinde 2 kuyumcu bir yüncü bir kaç kaç tane de giyim yeri ) 57887 kişiy selam al ver.
gizli bir iş yapamazsın asla..

Hangi il ve ilce oldugu onemli.
Izmirden gidip dagin basinda da 5000 nufuslu ilcenin koyunde deyasadim,su anda il olma yolunda giden batida bir ilcede yasiyorum ve burda omrum boyu yasayabilirim.Diyorum ya neresi oldugu onemli.

İki evde birden yaşamak sizi zorlamayacak mı neden kopamıyorsunuz oturduğunuz yerden. Bence ya tamamen taşının yada taşınmayın bir öyle bir böyle daha zor olur bence. İki ev demek iki katı iş demek bana göre

siz en basından beri mi orda yasıyorsunuz

Oralı olmanız orda mutlu olacağınız anlamına gelmiyor. Eşinizin sevdiği kadar sevmek zorunda değilsiniz iki taraflı olmalı bunun kararı. Devir tersine döndü artık eminim erkekler bizlere istediklerini yaptirabilmek için buz gibi oluyorlar bizde kararlı duramayıp aman yuvamiz yıkılmasın diye bunlara boyun eğiyoruz .

Annesini ozluyoduysa evlenmeseydi.
Ben sizin çok mutlu olabileceğinizi düşünemedim tereddütlü konusmanizdan.
İkna edemezmisiniz eşinizi . Çocuğunuz büyüyecek alacağı eğitim olanaklar her şekilde büyük şehirlerde daha kolaydır. Ona bunu anlatın yada anlaşmaniz alisamazsam geri dönerim yönünde olsun kararlı olun lütfen. Eslerimizin hayatını mutlu kılalım diye kendi hayatlarımızı mutluluğumuzu hiçe saymayalim bir kere geliyoruz dünyaya. RABBİM kolaylk versin

hafta sonu gelince kalırım diye ailem burda

diyorum cocugun eğitimini bende orda okudum diyor. ailede bitiyor diyor.burda da mutlu değiliz ki hep bir sorun çıkıyo hep aynı muhabbet dönüyor.

Hangi il ve ilce oldugu onemli.
Izmirden gidip dagin basinda da 5000 nufuslu ilcenin koyunde deyasadim,su anda il olma yolunda giden batida bir ilcede yasiyorum ve burda omrum boyu yasayabilirim.Diyorum ya neresi oldugu onemli.
gideceğimiz yer 6 bin nufuslu

Eşiniz haftasonları gittiği zaman ne yapıyor?

Ailesinin toprak işi var da ona mı yardım ediyor? Tamirat işine?
Arkadaşlarıyla mı takılıyor?
Evde TV başında mı geçiriyor zamanını?

Siz giderseniz bunları orada hafta içi akşamları da yapma ihtimali yüzde kaç? Sizi ve çocuğunuzu yalnız bırakma riski?

Babasının üst katına yapılacak evin inşaat masrafı nereden karşılanacak? Birikmiş altınlar mı bozulacak? Birikmiş para mı var? Kredi mi çekilecek?

Eşiniz hafta içi orada çalışsın, hafta sonu şehre sizin yanınıza gelsin olmaz mı? Nasılsa diğer türlü siz taşınsanız bu sefer haftasonu (daha uzun saatler) çocuğunuzu göremeyecek. Çocukla asıl geçirilmesi gereken zaman hafta sonu değil midir?

Ben olsam istemezdim. Attan inip eşeğe binmek gibi gelirdi. O zaman niye çabalamışım, eğitimim ve mesleğim sayesinde standartımı yükseltmişim ? Madem aynı küçük ilçede aileyle dipdibe yaşayacaktım, bunları yapmasam da olurdu. Az buz da değil bir de aynı apartman yani.

Her haftasonu kendi evime dönücem olayını unut bence.

Adam şu an her haftasonunu anne babasının olduğu yerde geçirmek için 1,5 saat yol tepiyormuş. Zaten orada olursanız, tam tersi bir meyille, hadi tatilimizi merkezde harcayalım moduna girmesi çok gerçekçi gelmedi.

Eşime de çok kızardım, her haftasonu yollamazdım. Koskoca evli barklı adamsın, senin mi anne babana daha çok ihtiyacın var, oğlunun mu ? Çocuğu bırakıp aileye gitmek nedir ?

toprak işlride var ama eşimle kardeşi organik tavuk yumurta işi yapıyolar o yuzden de her hafta sonu köyde.evi annesinin hayvanlarını satıp yapacakmış birikmiş paramızla bir eve yazıldık yani iki ev taksidimiz var. orda yapacagı evin diğer masraflarını kendi karşılayacak

gideceğimiz yer 6 bin nufuslu

Merkeze yakinsaniz sorun yok bence.Nickinizde 16 var.Bursa mi? Bursanin ilcesine gidecekseniz eger bence sorun yok.H.ici zaten zaman geciyor bir sekilde.H sonu da esim memur dediniz istediginizi yaparsiniz.23 yasina kadar izmir disina cikmamis ilce,koy gormemis ben 8 yildir kucuk yerlerde yasiyorum.Cocugunuzun egitimini dusunuyorsaniz da ben köyde ogretmenim.Merkezdeki cogu ogretmen benim ve benim gibi koyde calisan ogretmenlerin cabasinin yarisini gostermiyor.Iciniz ferah olsun.Sosyal acidan ise h.sonu istediginiz gibi etkinliklere gidebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…