- 28 Mart 2020
- 21.455
- En iyi cevaplar
- 1
- 65.294
- 598
- Konu Sahibi Fight4freedom1
-
Oder, onceki yorumda bahsettigim kisi 20+ senedir gizli gizli gönderiyormuş.Paraları birleştiriyoruz. Belli miktar ayırıp kenara atıyoruz. Eşim internet bankacılıgından ödedigi için haberim olmadan öder mi bilmiyorum.
İnanın bu aralar o kadar çok konuştumki. Defalarca çalışma g..ü yok onda dedim. Eşim tepki vermiyor. Napayım koca adam diyor anca.
Valla sizin kaynınıza burdan ben bile gıcık oldum.O altınları onun için büyük konuşmuyorum ama bozmam. Zaten biraz birikim artsın kredi çekip uzun vadeli borca girmeyi düşünüyorum
İşte internetten ödediği için haberim olmayabilir.Oder, onceki yorumda bahsettigim kisi 20+ senedir gizli gizli gönderiyormuş.
Gizli gizli gönderirsen hakkim helal degil, razi degilim tarzinda seyler soyleyemiyor musunuz?İşte internetten ödediği için haberim olmayabilir.
Haklısınız.Kesilmesin dedi ödedi eşim. Günü geçmiş siz düşünün. Kartlar nasıl doluyor onu anlamadım.Ailesi hep nakit harcıyor. Kaynım nakit veriyor onlara. Evet açıkca konuşacağım. Ancak eşim ailesine paranın yetmediğini düşünüyor. Kaynımın parayı harcadığını düşünmüyor. Ellemiyor o parayı diyor. Tabiki yalan.Ailesini sömürmüs, hala da sömürüyor. O yetmemis sira size gelmis. Bir kez buna musade eder oderseniz, bir sure sonra bunlar goreviniz olur. Esinizle acikca konusmaniz lazim. Kac yasinda bu adam bilmiyorum ama sorumsuz, asalak, kazık kadar olmus bir baltaya sap olamamis. Boyle asalak bir adam kendi gelecegini dusunmuyorsa, siz hic dusunmeyin. Siz faturalari odeyerek ona iyilik yapmiyorsunuz. Keske esiniz odemeseydi, ailesine hesap vermek zorunda kalsaydi. Yaptiginiz sey iyilik degil aslinda.
Şuana kadar tepki göstermedim. Aileme yetmiyor falan dedi. Tek ödemesinde konuşacağım. Hatta ödeme, ödemeni istemiyorum diyecegimGizli gizli gönderirsen hakkim helal degil, razi degilim tarzinda seyler soyleyemiyor musunuz?
Eşiniz öyle düşünüyordur da siz kızmayın diye öyle söylüyordur.Haklısınız.Kesilmesin dedi ödedi eşim. Günü geçmiş siz düşünün. Kartlar nasıl doluyor onu anlamadım.Ailesi hep nakit harcıyor. Kaynım nakit veriyor onlara. Evet açıkca konuşacağım. Ancak eşim ailesine paranın yetmediğini düşünüyor. Kaynımın parayı harcadığını düşünmüyor. Ellemiyor o parayı diyor. Tabiki yalan.
İnanın bende sogudum ondan. Ailesinin parasını kızla yiyor.Herkes el üstünde tutuyor. Aman morali bozulur, kendine birşey yapar diye işe girmiyor. Ki hayatta kendine zarar vermez. Aşırı rahat bir insan.Herkes bu şekilde alıştırmış.Valla sizin kaynınıza burdan ben bile gıcık oldum.
Bunu soylemek bu kadar zor olmamali. Ilk anda söyleseydiniz biter giderdi.Şuana kadar tepki göstermedim. Aileme yetmiyor falan dedi. Tek ödemesinde konuşacağım. Hatta ödeme, ödemeni istemiyorum diyecegim
Maalesef o kadar saf. Geçen yıl kendine pc ekranı aldı. Sadece ekranı. 4bin TL gibi bir para ödemişti.Eşime nasıl ödedi dedim. İşte maçtan falan kazanıyordur o diyor.Herşeye bir sebep buluyor eşim. Sevgilisiyle sürekli otele falan gidiyorlar tatile. Eşim diyorki kız ödüyor, elini cebine attırmıyormuş kaynımınEşiniz öyle düşünüyordur da siz kızmayın diye öyle söylüyordur.
O kadar saf değildir umarım.
İlk anda söyleseydim gene öderdi. O mesajı görünce bende bilemedim. Bana sormadı eşim. Direk hallediyorum abim yazdı.Bunu soylemek bu kadar zor olmamali. Ilk anda söyleseydiniz biter giderdi.
Bazı aileler beceriksiz olanın üstüne daha çok düşüyor maalesef. Öteki halleder işi var parası var, bu salak bir halt yapamaz aciz en azından elinden tutalım diye çocuklarına daha büyük kötülük yaptıklarını görmeden full destek veriyorlar ne yazık ki.İnanın bende sogudum ondan. Ailesinin parasını kızla yiyor.Herkes el üstünde tutuyor. Aman morali bozulur, kendine birşey yapar diye işe girmiyor. Ki hayatta kendine zarar vermez. Aşırı rahat bir insan.Herkes bu şekilde alıştırmış.
Maalesef. Geçen yıl yüksek miktarda kredi çektirecekti babasına. Kendisine iş kuracaktı. Allahtan ortak olacak kişi vazgeçti. Eşimin verdigi tepki ise bu işte batmakta var çıkmakta, para gidebilir ya kazanırsan. Bunu söylüyor eşim. Kardeşi o kadar parayı batırsaydı da kimse birşey demezdiçBazı aileler beceriksiz olanın üstüne daha çok düşüyor maalesef. Öteki halleder işi var parası var, bu salak bir halt yapamaz aciz en azından elinden tutalım diye çocuklarına daha büyük kötülük yaptıklarını görmeden full destek veriyorlar ne yazık ki.
Kac yasinda bu kardes?İlk anda söyleseydim gene öderdi. O mesajı görünce bende bilemedim. Bana sormadı eşim. Direk hallediyorum abim yazdı.
Sevgilisiyle bir yere gittiginde kartla alisveris yapiyordur. Kartlar oyle doluyordur. Bahsettiginiz kart kredi karti da olsa maas karti da olsa alisveris yapiliyor. Esiniz ailesi soz konusu olunca mum dibini aydinlatmaz misali bazi seyleri goremiyor olabilir, gormek istemiyor olabilir. Ailesine para yetmese kartlarin hepsi verilmezdi. Cok zor ya. Calismak istemiyor olabilir de, o yastaki insanin calismayip ailesinin parasini yemeye utanir. Ha is bulamiyor deseniz anlarim da. Esas suc anasiyla babasinda, adami parasiz birakmamis ki hic, kartlarina kadar vermisler. E o adam niye calissin ki? Adam haliyle calismaya ihtiyac duymuyor. Adamin burnu hic surtmemis ki.Haklısınız.Kesilmesin dedi ödedi eşim. Günü geçmiş siz düşünün. Kartlar nasıl doluyor onu anlamadım.Ailesi hep nakit harcıyor. Kaynım nakit veriyor onlara. Evet açıkca konuşacağım. Ancak eşim ailesine paranın yetmediğini düşünüyor. Kaynımın parayı harcadığını düşünmüyor. Ellemiyor o parayı diyor. Tabiki yalan.
Kızda çalışmıyor diyorsunuz kim ödüyor tatilleri? Bilen varsa bize de söylesinMaalesef o kadar saf. Geçen yıl kendine pc ekranı aldı. Sadece ekranı. 4bin TL gibi bir para ödemişti.Eşime nasıl ödedi dedim. İşte maçtan falan kazanıyordur o diyor.Herşeye bir sebep buluyor eşim. Sevgilisiyle sürekli otele falan gidiyorlar tatile. Eşim diyorki kız ödüyor, elini cebine attırmıyormuş kaynımın
Evleri kendilerinin.Bizim ödediğimiz kira kadar ev kredisi ödüyorlar.Ben klima yakıyorsam onlar hem klima hem dogalgaz yakıyor.Bana fatura 100 tl geliyorsa onlara 300 TL geliyor. Biz daha hesaplıyız yani. Tüm para yönetimi kaynımda olunca illaki paraları yetmiyor. Şimdi emekliye zam gelecek. Eşim rahat ederler diyor. Ama rahat edecek kişi kaynım. Eşime dedimki tüm kartları bana biri verse bende çalışmam dedim.İleriyi ben de düşünürüm huyumdur. Yaşanmayan şeyler üzerine hatta bazen sinirlenirim bile
Ama şunu yakın bir zamanda cevremde gördüm. Neyin ne olacağı gerçekten sürpriz şu hayatta!
Sizin yapmanız gereken eşinizi para konusunda ciddi şekilde uyarmak. Gerekirse kendi çalıştığınız parayı eve katkı sağlamayın ki eşiniz de anlaşın bazı şeyleri.
Anne babaya muhtaç ise verilir, kesinlikle o konuda cimri olmam ve asla karışmam.
ama sizinkiler pek muhtaç gözükmüyor. Kazık kadar adam miskinin teki
Çalışsın !
Allah evladın da hayırlısını nasip etsin!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?