İlerizekalı olmayan eş kişisi

1- cocuk anneanneme gitmek istiyorum dedi diye kos kos gecenin bir yarisi gidilir mi?
2- Sadece anlattiginiz kadar ise arada baskatartisma olmadiysa annenizde kalmaniza anlam veremedim. Olayi fazla buyuttunuz gibi geldi

Biz bütün gece tartışma boyutunda medenice ses yükseltmeden, hakaret etmeden birbirimize dair rahatsızlıklarımızı dile getirdik. Ama sağolsun kendisi son dakika seviyeyi ayaklar altına aldı...

Çocuk meselesine gelince bir lafıyla gitmedik aslında... bize fazlasıyla bağımlı bir çocuk ve onu anneannesi gibi sonsuz güvenebileceği insanların da yanında kalabileceği bir duruma alıştırmaya çalışıyoruz. Çocuk “anneanne gidicem, orada kalıcam” diyince biz bir gaza geldik. Ama saçmalamışız.
 
Keşke çocuğunuza anneannesinde kalabileceğini daha doğru bir zamanda gösterseydiniz. Çünkü şuan zaten o yüzden değil de anne babası kavga ettiği için orada olduğunu düşünüyor olabilir . Olay sanki basitken bir anda gereksiz yere büyüyüp saçma sapan bir hale gelmiş gibi. Oğlunuzu bırakıp evinize dönseniz daha iyi olurdu.
 

Anneme çok üzüldüm zaten
 
Annenizin evi sizinle aynı binada mı?Sanki öyle anladım. Bütün akşam olumsuz durumlar üzerine konuşmuş, evliliğinizden ve eşinizden şikayetlendiyseniz ve üstüne çocuğunuz anneannesinde kalmak istediyse, eşinizde gereksizde olsa, size ironi yapmış diye düşünüyorum. Ben olsam evet, istersen sende gel, beraber gidelim anamın evine derdim.
 

Bana kapıyı gösterir gibi konuşunca ben de sinirlendim ve bir anda çıkıştım. Biraz fazla gururlu bir kadınım sanırım o anlamda, bilmiyorum.

Zaten sonra mesaj atmış “siz olmak istediğiniz yerdesiniz, ben ise yalnız evde diye”
 
Konuştuğunuz mesele veya meselelere kafaya takmış siz medenice konuştuğunuzu sanmış olsanız da.
Bişeyler dokunmuş belli ki.
O sözün üzerine
Ya espriyle cevap verip yola devam edecektiniz.
Ya da yaptığınız şekilde tepki verecektiniz ki vermişsiniz.
O şekle gelmis muhabbet sonrası için üçüncü bir ihtimal yok.
Oraya kadar gelmeseymiş keşke.
Düzelir.
En azından bir daha "Sende mi anana gitmek istiyorsun?" demez.
 

Sizin tahmin ettiğiniz gibi bir şekilde geçmesi işte konuşma maalesef... keşke burada tam anlamıyla ifade edebilsek
 
Öncelikle geçmiş olsun sizi tanımıyorum fakat üzüldüm açıkçası. Bazı olaylar zaman içinde silinmeyecek çok ilginç etkiler bırakıyor ne yazık ki. Sanırım sizin durumunuzda da eşinizden böyle bi söz duymanız sizi incitmiş.
 

İyiyimdir hoşumdur ama benim de bu gece konuşulanlar gibi kötü özelliklerim var maalesef.

Hayatta yarın bir şey yokmuş gibi davranamam mesela. O da muhtemelen gelip oğlunu sevecek bol bol gözümün önünde.
 

E daha kötü ya :)
Çocuğa bir şeyleri alıştırmanın da zamanı var.
Bu kendi tutturdugunda, ailesi ile gece yemekten donerken, yada anneannesinin uykuya gectigi saatte degil, adam akilli planli olur.
Sizin kontrolunuzde, pijamalarını kendi hazırlayarak yada.en sevdiği oyuncağını yanina alarak vs.
Tabiki çocuk psikoloğu değilim de garip geldi bana.
Neyse konu da bu değildi.

Konuya gelince, zaten gergin.olan ortamda alışkanlık dışına çıkmama taraftarıyım.
Sizin o an çocuğun anneanneye alismasindan daha oncelikli durumunuz gerginliği.ortadan kaldırmak yada konuşulanları sindirmeye vakit tanımak olmalıydı.
Üst üste gelince, beklenen olmuş.
Bence sabaha eşiniz bir adim atarsa siz de uzatmayın.
 
Son düzenleme:
İyiyimdir hoşumdur ama benim de bu gece konuşulanlar gibi kötü özelliklerim var maalesef.

Hayatta yarın bir şey yokmuş gibi davranamam mesela. O da muhtemelen gelip oğlunu sevecek bol bol gözümün önünde.

Aranizda konuşulanlari ve sorunlarinizin boyutunu bilemiyorum elbette, siz daha iyi bilirsiniz çok saglikli olmuyor yorumlar, belki de haklisinizdir birsey yokmus gibi davranamamakta.
 
Gidesiniz varmış demek ki.

Ama annenizi üzmeye hakkınız yok aslında.

Anneme çok üzüldüm zaten, ben bir anlık gazla geldim ama kadıncağız çok büyük bir şey sandı. Söylüyorum inanmıyor da...

Böyle kavgalara aileleri karıştıranlara çok kızardım, resmen aynısını yaptım.
Ben yine yapmazdım da olay çok spontane gelişti, dengeyi kuramadım.
 
Annene niye anlatıyorsun, çocuk istedi diye gece gece gitmekte tuhafken sanırım çocuk istedi geldik diyemediniz çünkü bu saatte mi ne oldu diye cevap alırdın.
Benimkide arıyorum anne babanı demişti bir kere, bende ne arıyorsun benim velim mi onlar demiştim hazırlandım ettim bavulumu kapıyı kitleyip anahtarı saklamıştı
 

Herşey bahsettiğiniz gibi olması gerektiği şekilde gerçekleşseydi burada olmazdım değil mi :))) ama buradayım maalesef, geçmiş olsun.
 

çocuk neredeydi ki?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…