ilerledikce uzaklaşmak :(

leyya88

teyzesinin birtanesiiii
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2011
2.477
31
113
- Yurtdışı
ba$ka dertlerimde var ama Allah ba$ka dert vermesin diyipte konuya ba$liyayim..

en ba$tan anlatayim, ben yurt di$inda kaliyorum ve okuyorum. Fen lisesi, fen bölümü mezunuyum, üniversiteyi bir kerede kazandim ve istedigim lisansi yaptim ve diplomami aldim tek hayalim orta okul matematik ögretmeni olmakti, ve oturdugum ülkede ögretmenlik sinavini geçebilmek için 3 yillik lisans sahibi olmak gerekiyordu, ve lisansin ilk senesinde kanunlar degi$ti ve ögretmen olabilmek için master yapmak gerekiyordu artik neyse bunuda kabul ettim ve ögretmenlikten vaz geçmedim, bu arada hem bilgisayar hemde ilk yardim diplomami aldim, ama ne fayda,

bu yil yine kanunlar deyi$ti, ve masterdan sonra birde yabanci dil diplomasi gerekiyormu$!! üstelikte beklentileri çok yüksek yani bir yabanci dili çok iyi bilmek yerekiyormu$! yani özel ders almam gerekiyor, buda yetmezmi$ gibide benim aldigim bilgisayar diplomasi genel bir diploma oldugu için kabul edilmiyormu$! ba$ka bir bilgisayar sinavi geçip özel ögretmenler için olani kazanmam gerekiyormu$ yani yine özel ders lazim! buda yetmezmi$ gibi, eger ögretmenlik sinavini kazanirsam 50 metrelik mesafeyi jüri önünde yüzmem gerekiyormu$!

yani toplamda ögretmen olabilmem için bunlar gerekiyormu$
lisans
master
özel bilgisayar diplomasi
50 metrelik mesafeyi belirli bir sürede yüzebilmek
yabanci dil diplomasi
ilk yardim diplomasi
ve oturdugum $ehirde sinavi en iyi skorla tamamlayanlardan olmak

bunlar beni bunalti artik okulu birakmak istiyorum, ben ilerledikce geriledigimi anladim 3 yildan 5 yila çiktigi yetmemi$ gibi birde diplomalar gerekiyormu$, bende insanim sonuçta astronot veya doktor olmak istemiyorum, orta okuldaki matematikle bunlarin ne alakasi varki, derdim bu, üstelikte az önce ben babama ögretmen olmak çok zor dedim ve salondan çikinca anneme $unu dedigini duydum " insanlar doktorluk sinavini ba$ariyor bizimki neden bir ögretmenlik sinavini ba$aramamaktan korkuyorku, hiçbir$eyde gözü yokki"

$u anda agliyorum çünkü yillardir elimden geleni yaptim ve emeklerim bo$a gitti suç bendemi? babam neden beni suçluyorki, neden beni anlamiyorki, ya$amak istemiyorum artik hayattan o kadar çok sogudumki

dertle$mek ve rahatlamak istedim, okuyanlara çok te$ekkür ederim :71:

ba$ka dertlerimde var ama Allah ba$ka dert vermesin diyipte konuya ba$liyayim..

en ba$tan anlatayim, ben yurt di$inda kaliyorum ve okuyorum. Fen lisesi, fen bölümü mezunuyum, üniversiteyi bir kerede kazandim ve istedigim lisansi yaptim ve diplomami aldim tek hayalim orta okul matematik ögretmeni olmakti, ve oturdugum ülkede ögretmenlik sinavini geçebilmek için 3 yillik lisans sahibi olmak gerekiyordu, ve lisansin ilk senesinde kanunlar degi$ti ve ögretmen olabilmek için master yapmak gerekiyordu artik neyse bunuda kabul ettim ve ögretmenlikten vaz geçmedim, bu arada hem bilgisayar hemde ilk yardim diplomami aldim, ama ne fayda,

bu yil yine kanunlar deyi$ti, ve masterdan sonra birde yabanci dil diplomasi gerekiyormu$!! üstelikte beklentileri çok yüksek yani bir yabanci dili çok iyi bilmek yerekiyormu$! yani özel ders almam gerekiyor, buda yetmezmi$ gibide benim aldigim bilgisayar diplomasi genel bir diploma oldugu için kabul edilmiyormu$! ba$ka bir bilgisayar sinavi geçip özel ögretmenler için olani kazanmam gerekiyormu$ yani yine özel ders lazim! buda yetmezmi$ gibi, eger ögretmenlik sinavini kazanirsam 50 metrelik mesafeyi jüri önünde yüzmem gerekiyormu$!

yani toplamda ögretmen olabilmem için bunlar gerekiyormu$
lisans
master
özel bilgisayar diplomasi
50 metrelik mesafeyi belirli bir sürede yüzebilmek
yabanci dil diplomasi
ilk yardim diplomasi
ve oturdugum $ehirde sinavi en iyi skorla tamamlayanlardan olmak

bunlar beni bunalti artik okulu birakmak istiyorum, ben ilerledikce geriledigimi anladim 3 yildan 5 yila çiktigi yetmemi$ gibi birde diplomalar gerekiyormu$, bende insanim sonuçta astronot veya doktor olmak istemiyorum, orta okuldaki matematikle bunlarin ne alakasi varki, derdim bu, üstelikte az önce ben babama ögretmen olmak çok zor dedim ve salondan çikinca anneme $unu dedigini duydum " insanlar doktorluk sinavini ba$ariyor bizimki neden bir ögretmenlik sinavini ba$aramamaktan korkuyorku, hiçbir$eyde gözü yokki"

$u anda agliyorum çünkü yillardir elimden geleni yaptim ve emeklerim bo$a gitti suç bendemi? babam neden beni suçluyorki, neden beni anlamiyorki, ya$amak istemiyorum artik hayattan o kadar çok sogudumki

dertle$mek ve rahatlamak istedim, okuyanlara çok te$ekkür ederim :71:

canım babanın seni suçlama nedeni öğretmen olamaman mı, sınavdan korkman mı, başka iş yapsan olmuyoki, bayağı donanımlı bi insansın

her zaman sınavlardan korkulur gerilir insan bundan doğal ne var, bunu en iyi sen bilirsin

üzme kendini, moralini bozma, hakkaten nasıl bi iş anlamadım, özel ajan olmak istiyosun sanki

Son düzenleme:
malesef fransadayim

ya babamin asil istedigi benim ögretmen olmam, ve bende ona bu i$in zor oldugunu söyleyince, "gözü bi$eyde yok" diyor, ama ben kendimi bilirim okumaktan yoruldum artik, 5 yil üniversite okumaktan sonra birde bu kadar sinavi yapamam ben daha fazla yipranmak istemiyorum

öyle bir durumdayimki, $imdi okulu biraksam hiç bunca yil okuduguma gerekmeyen meslekler yapabilirim malesef i$ yok, aglamaktan biktim artik :14::14::14:

ben de çok merak ediyorum hangi ülke burası ve öğretmenlik şartları nasıl ki böyle özellikler istiyorlar.

Back
X