İletişimsizlik, sıkıcı biri miyim?

Selenay92

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2009
623
407
303
Ankara
Merhaba kızlar neredeyse 3 yıllık evliyim sorun şu ki eşimle havadan sudan konuşurken çok iyiyiz günlük olaylar, genel şeyler.ama iş biraz özele geldiğinde hiç sohbet etmek istemiyor.çocuk konusunu açıyorum offluyor, ruhumuza değcek bi konu açıyorum yaşlılığımız nasıl olur acaba diye ben bunu konuşmak istemiyorum deyp offluyor, birilerinden konuşmaya çalışıyorum dedikodu yapma diyor ki dedikodu değil yaptığım.sürekli oflar oldu o kadar sığ hissediyorum ki ilişkimizi ne yapsam olmuyor.
ve ciddi özgüven kaybı yaşamaya başladım.güzel bi kadın olduğum halde kendimi çirkin, sevilen biriyken sıkıcı, ve eğitimli kendini yetiştirmiş biri olduğum halde bomboş hissediyorum.ağzımdan çıkanlar çok saçma sanki ben gerizekalıymışım gibi.
şu anda tatildeyiz dün yine benim konu açmam ve onun oflaması yüzünden fena tartıştık bana nankör dedi bi haftasonu varmış beni tatile getirmiş ben mafetmişim ama dayanamadım doldum artık.o ayrı ben ayrı takılıyoruz konuşmayı denedim neden sana ulaşmak bu kadar zor dedim sus dedi konuşmaya da yanaşmadı.beni sevdiğini biliyorum başka ciddi bir problemimiz yok ama sanırım bu da benim için ciddi olmaya başladı.
önerileriniz var mı benzer durumları yaşayanınız? inanın sıkıştım kaldım

Sıkılıyomuş boş konularmış o zaman ben boşum yani bunlar benim aklımdakiler dedim.iletişim kurmadan evlilik bitmez mi? tek taraflı çabalayıp duruyorum ama yoruldum.
konuşmuyor anlayamıyorum yakınlaşamıyorum ona yüzüne falan dokundurtmaz çok fazla sevdirmez sarılsam elimi atsam çekilir ama kendi canı istediğinde sarılır öper sever

ciddi özgüven kaybı yaşamaya başladım.güzel bi kadın olduğum halde kendimi çirkin, sevilen biriyken sıkıcı, ve eğitimli kendini yetiştirmiş biri olduğum halde bomboş hissediyorum.ağzımdan çıkanlar çok saçma sanki ben gerizekalıymışım gibi.
Sorunun siz de olduğunu sanmıyorum, sorun eşinizde konuşmak istemediği konularda bir sıkıntısı var demekki bahsi bile onu rahatsız ediyor olabilir. Belki o konulardan ziyade o konular neden konuşmak istemediğini sorabilirsiniz.

Hergün yeni bir erkek tribi ile karşılaşıyoruz.

Saçımı sakalımı kesemedin diye evi terk eden, sohbet konusu beğenmeyip trip atan, kadın annesini arayamasın diye kontör yükletmeyen, sen cografya bilmiyorsun bilsen böyle demezdin diyen...

Cins cins her biri kendi sınıfında rekor tanımayacak kadar bencil ve cüretkar tripler. Her kadın yemez bu ayakları da neyse.

Sizin yerinizde olsam bi süre kendi kendime takılırım. Çok elzem olmayan şeyleri söylemem. Sormam.

O da kendi kendine sosyolojik ve kültürel mirasin sanat tarihine etkileri üzerine konuşsun dursun artık.

Sıkılıyomuş boş konularmış o zaman ben boşum yani bunlar benim aklımdakiler dedim.iletişim kurmadan evlilik bitmez mi? tek taraflı çabalayıp duruyorum ama yoruldum.
konuşmuyor anlayamıyorum yakınlaşamıyorum ona yüzüne falan dokundurtmaz çok fazla sevdirmez sarılsam elimi atsam çekilir ama kendi canı istediğinde sarılır öper sever
Sizi seviyor olduğuna nasıl eminsiniz peki eşinizin? Sizin istediğiniz zaman hiçbirsey olmuyor, kendi canı nasıl isterse öyle davranıyor, yazdıklarınizdan anlasılan o. Sevmek böyle birşey değil benim bildiğim.

Bir süre kendi haliniz de takılın, cekin elinizi, ilginizi eşinizin üzerinden, o her isteğinden istediği şeyi yapamasın bakalım nasıl oluyor.

Seviyordur ama konusmak istemiyordur sahsen bende sohbet adi altinda o animi ilgilendirmeyen konular hakkinda.konusmaktan hoslanmam bu arkadaslarim ve ailem icinde gecerli ozellikle surekli konular acilip sorular sorulmasi...bogulacakmis gibi bir his ...belki oda oyledir onun icin biraz sessiz kalin bence ice dönük takilsin zaten gelir kendisi

Beni seviyor demissiniz ama anlattiklarinizdan dolayi daha farkli bir tablo canlandi gözümün önünde.
Evet öyle canlanması normal ama beni mutlu etmek için çabalıyor onu görüyorum istediklerimi yapmak için uğraşıyor günlük konularda şakalaşmalarda falan gayet yakınız ama dediğim gibi biraz hayat arkadaşı olmak şeffaf olmak adına bişeyler söylesem kendi derdim de olsa hep aynı tepki işleri çok yoğun kafası kaldırmıyor diyorum ama artık yakın ve mutlu hissetmiyorum
Birşey olduğunda bekar gibi onunla paylaşmak yerine aileme anlatıyorum bunu ona söyledim ben ilk seni arayabilmeyi istiyorum dedim ama yok dediklerm ulaşmıyo sanki hiçbiri

Seviyordur ama konusmak istemiyordur sahsen bende sohbet adi altinda o animi ilgilendirmeyen konular hakkinda.konusmaktan hoslanmam bu arkadaslarim ve ailem icinde gecerli ozellikle surekli konular acilip sorular sorulmasi...bogulacakmis gibi bir his ...belki oda oyledir onun icin biraz sessiz kalin bence ice dönük takilsin zaten gelir kendisi
Öyle işte seviyor ama birlikte hava çok sıcak ne yiyelim uyuyalım çay içelim muhabbetlerinden başka birşey konuşmaya yanaşmıyor.
Ama bu çok bencilce değil mi ben hep o kendini kötü hisseder incinir diye düşünüyorum istemesem bile çaba gösteriyorum evlilik bunu gerektirmez mi canım böyle istiyor demek bitirmez mi birşeyleri

Ben tepkileri dışında adama hak verdim sanki. Yaşlılığımız nasıl olur ya da çocuğumuzun (portakalda vitamin bile değilken) adı ne olsun temalı sohbetler bence de çok sıkıcı ve sohbet bile değil açıkçası.

Tatile gitmişken niye ciddi konular konuşmaya çalışıyorsunuz ki? Geyik yapın, şarkı falan söyleyin, denizde oynaşın. Tatil bu.

Öyle işte seviyor ama birlikte hava çok sıcak ne yiyelim uyuyalım çay içelim muhabbetlerinden başka birşey konuşmaya yanaşmıyor.
Ama bu çok bencilce değil mi ben hep o kendini kötü hisseder incinir diye düşünüyorum istemesem bile çaba gösteriyorum evlilik bunu gerektirmez mi canım böyle istiyor demek bitirmez mi birşeyleri
Tabiki.bencilce kuzum.ama.demek istedigim erkekler bizden farkli onlara gore kavga yoksa evlilikte rutinse hersey tamamdir iyidir o adam biraz ice donmeye basliyorlar cabaya gerek zaten iyiyiz modunda sanki onun icin dedim kendi haline birak biraz iyi gelir size

Hergün yeni bir erkek tribi ile karşılaşıyoruz.

Saçımı sakalımı kesemedin diye evi terk eden, sohbet konusu beğenmeyip trip atan, kadın annesini arayamasın diye kontör yükletmeyen, sen cografya bilmiyorsun bilsen böyle demezdin diyen...

Cins cins her biri kendi sınıfında rekor tanımayacak kadar bencil ve cüretkar tripler. Her kadın yemez bu ayakları da neyse.

Sizin yerinizde olsam bi süre kendi kendime takılırım. Çok elzem olmayan şeyleri söylemem. Sormam.

O da kendi kendine sosyolojik ve kültürel mirasin sanat tarihine etkileri üzerine konuşsun dursun artık.
öyle yapıcam söyledim de sende bu dil olduğu sürece sen konuşmadan duramazsın yine çabalarsın dedi sanırım fazla adım atıyorum biraz çekicem kendimi
Kavga çıkarma sebebim seninle daha yakın olabilmek için bişeyleri yitirmemek için ama sen bunu bile anlamıyorsun dedim.sanırım ailesinden kaynaklı. evli ama çok kopuk anne babası var

Ben tepkileri dışında adama hak verdim sanki. Yaşlılığımız nasıl olur ya da çocuğumuzun (portakalda vitamin bile değilken) adı ne olsun temalı sohbetler bence de çok sıkıcı ve sohbet bile değil açıkçası.

Tatile gitmişken niye ciddi konular konuşmaya çalışıyorsunuz ki? Geyik yapın, şarkı falan söyleyin, denizde oynaşın. Tatil bu.
Farklı bi bakış açısı oldu haklı olabilirsiniz ama ondan yakın bi sohbet görmedikçe doymadıkça uzaklaşma korkusuyla sürekli böyle şeyler konuşmaya çabalıyorum işte.
kediden korktum ona ofladı üstüne yaşlılık konusuna da yapınca patladım
Siz böyle yazınca daha da sıkıcı hissettim kendimi😕

Son düzenleme:
Bazen ben de esimle yasiyorum bu durumu. Bence yeterince buyuk bir sorun baska bir sorununuz olmasa bile bu yeterli. Sonucta duvarla da konussam ayni tepkisizlik, ayni monolog olurdu. Benim duvarla da baska bir problemim yok. Onunla mi evlenseydim acaba?
Konusun, sakince anlatin. Kavga etmeden, iyi niyetli oldugunuzu gostererek. Sizi seviyorsa ve onemsiyorsa dikkate alacaktir. Ben boyle hallediyorum. Aksini yaptigimda kavga ediyoruz, bosu bosuna geriliyoruz. Eger konustugum halde beni anlamaya calismazsa o zaman buyuk problem olurdu.

Farklı bi bakış açısı oldu haklı olabilirsiniz ama ondan yakın bi sohbet görmedikçe doymadıkça uzaklaşma korkusuyla sürekli böyle şeyler konuşmaya çabalıyorum işte.
kediden korktum ona ofladı üstüne yaşlılık konusuna da yapınca patladım işte
Siz böyle yazınca daha da sıkıcı hissettim kendimi

8 yıllık evliyim hiç 1 aydan daha uzun süreyi konuşmadık sanırım biz. O da gelecek ay arabanın bakımını yaptıralım ya da tatile gidelim otel bakalım falan şeklinde olur.

Nasıl bir yakınlık arıyorsunuz? Ben o kısmı anlamadım pek. Benin kafam biraz erkek gibi çalışıyor sanırım. Yani ne konuşması gerek adamın sizi tatmin etmek için?

Sadece ciddi konuşmak değil mesela birisi beni üzmüştür anlatırım sinir oldum diye dedikodu yapma sevmiyorum der, uyku uyuyamıyorum 3 haftadır derim yok senin bişeyin boşluktandır der, çocuk istiyorum özendirmeye çalışırım bizim de böyle bişeyimiz olsa vs.ciddiye almaz kafasını çevirir.bişeyler izlemek isterim dizi film vs.5 dk izleyip sonra bırakır gider sıkıldım diye.
Terapiye gidiyorum 1 yıldır herşeyi psikologla konuşuyorum ama ben eşimle yakın olmak istiyorum. ailemle ilgili bişeyi kafaya taktığımda mesela ya da iyi bi anne olabilcek miyim diye sorguladığımda birazcık beni anlasın istiyorum.film dizi hakkında yorum yapmak istiyorum onlara da ofluyor beni küçümser gibi söylediğim şeylere.
Beklentim günlük rutinin dışında muhabbet edebilmek kardeşimle annemle yaptığım gibi sizler böyle değil misiniz

Bazen ben de esimle yasiyorum bu durumu. Bence yeterince buyuk bir sorun baska bir sorununuz olmasa bile bu yeterli. Sonucta duvarla da konussam ayni tepkisizlik, ayni monolog olurdu. Benim duvarla da baska bir problemim yok. Onunla mi evlenseydim acaba?
Konusun, sakince anlatin. Kavga etmeden, iyi niyetli oldugunuzu gostererek. Sizi seviyorsa ve onemsiyorsa dikkate alacaktir. Ben boyle hallediyorum. Aksini yaptigimda kavga ediyoruz, bosu bosuna geriliyoruz. Eger konustugum halde beni anlamaya calismazsa o zaman buyuk problem olurdu.
Konuştum sakince bak yapma egonu yok et bi adım at bana niye uzatıyosun oflama dedim sadece tavır yapcağın bişey yok bunda dedim dün.
O bana şunu yapınca kendimi kötü hissediyorum yapma dese ben özür dileyip tekrarlamazdım ama o şu anda bana tavır yapıyor tatilini mafettim diye bu kadar sığız işte

Nasıl evlendiniz ?

Birbirinizi hiç mi tanımadınız

Ne konularak ne paylaşarak evlendiniz
Aşık olarak evlendik o bana geldi.evlenmeden önce böyle değildi saatlerce telefonda konuşurduk işleri rahattı kafası rahattı ama ben bu durumu onunla değil kendimle ilgiliymiş gibi yaşayıp çok üzülüyorum

Back
X