Nasıl alıştırırsan çevreyi öyle gidiyor, şimdi sen artık muhabbet açmamaya çalışsan, değişmiş olcaksın, ama eşin zaten hep öyle bi insandı olcak.bende senın gibiyim kocamın ailesinde bile kocam konuşmayı tercih etmez , ben zorlarım kendimi ,
bazen bende yoruluyorum konu bulmaktan , açmaya zorlamaktan ,
bende susarak saatler geçiriyorum
Nasıl alıştırırsan çevreyi öyle gidiyor, şimdi sen artık muhabbet açmamaya çalışsan, değişmiş olcaksın, ama eşin zaten hep öyle bi insandı olcak.
Çok yorucu bi durum, sürekli ne söylesem diye kafa çalışıp duruyor neye yarıyorsa
Ne mutlu size gerçekten kıymetini bilin, konuşmasak çıldırırdık demişsiniz ya işte konuşmayınca başka yollara başvurmak durumunda kalınıyo ama siz hiç psikoloğa ihtiyaç duymazsınız sevgiliniz hayatınızda olduğu sürece, çevremde de sizin gibi çiftler var muhabbetler hiç bitmiyor hep aynı frekanstalar.Herkes kendinden örnek vermiş ben de vereyim 4 yıllık ilişkimde sabahın 7 sinde kalkıp işe gideceğim halde sabahlara kadar sohbet ettiğim bir sevgilim var ve biz 2 yıldır da birlikte yaşıyoruz ikimizde çok sıkıntılı zamanlar yaşadık benim aile problemlerim onu iş sorunları vs. birbirimizle konuşmasak çıldırırdık herhalde bu süreçte ama tabi ki bu benim ilişkim mükemmel anlamına gelmiyor hiç kimsenin dörtdörtlük değil ilişkisi benim 2 yılım kavga gürültü geçti sevgilimin kıskançlık sorunu yüzünden kendi annemden bile kıskanan biriydi şimdi çok şükür düzeldi burda herkes gibi ben de kendine dokundurtmamasına ve sohbet etmek istemeyişini rencide edici bir şekilde göstermesine takıldım benim sevgilim bana off diyecek sıkılıyorum diyecek bir daha yalvarsa ağzımı açmayacağımı bilir yani kırılmakta üzülmekte çok haklısınız bence de kötü bir durum bu
Uyucam tavsiyenize kaç yılın deneyimi var söyledklerinizde, haklısınız her ilişki farklı, ben aslında kıyas etmekten çok hayal ediyorum ve hayalimdeki uzun uzun konuşabilmeyi yapamayınca kendimi de evliliğimi de yetersiz hissediyorum.
Biraz susmayı ve konu açmak için çabalamamayı denicem eğer sıkılırsa o çabalar. ha bundan memnun olursa da kendimi kötü hissetmem ilerde de iletişim kopukluğundan ne olcaksa olur
Olabilir ama mesela cafede oturup çay içiyorduk bu konuyu açtığımda. siz neler konuşuyorsunuz iki kişi öyle dışarı çıktığınızda?Bence açacağınız konunun yeri ve zamanlaması ı yanlış ayarlıyorsunuz
Valla ben 15 senelik evliyim o yüzden çözdüm eşimin sevdiği konuları, bir de 3 çocuk olunca daha çok onlarla ilgili konuşuyoruz. Biraz zaman istiyor ilk seneler benim eşim de öyleydi ama şimdi o ısrar ediyor sen anlat ben dinliyim diye.Olabilir ama mesela cafede oturup çay içiyorduk bu konuyu açtığımda. siz neler konuşuyorsunuz iki kişi öyle dışarı çıktığınızda?
Ne mutlu size gerçekten kıymetini bilin, konuşmasak çıldırırdık demişsiniz ya işte konuşmayınca başka yollara başvurmak durumunda kalınıyo ama siz hiç psikoloğa ihtiyaç duymazsınız sevgiliniz hayatınızda olduğu sürece, çevremde de sizin gibi çiftler var muhabbetler hiç bitmiyor hep aynı frekanstalar.
Ben şakayla karışık ofladığı için sanırım izin verdim yapmasına. kırıldığımı göstermedim, başlarda kırılmıyordum da ama, artık özgüvenim zedelenmeye başladı. o yüzden bir değişiklik yapmam gerekiyo sonucu uzaklaşmak bile olsa.
Ben hep ılımlı yaklaşan, konuşmaya çalışan, genelde mantıklı taraf olduğum için o bu ilişkinin kötüye sürüklenmesine izin vermiceğimi düşünüp iletişim için yine çabalıcağımdan emin.ama biraz geri çekilme kararı aldım en azından kafamda düşünüp durmucam sessiz kalalım ne olcak
Merhaba kızlar neredeyse 3 yıllık evliyim sorun şu ki eşimle havadan sudan konuşurken çok iyiyiz günlük olaylar, genel şeyler.ama iş biraz özele geldiğinde hiç sohbet etmek istemiyor.çocuk konusunu açıyorum offluyor, ruhumuza değcek bi konu açıyorum yaşlılığımız nasıl olur acaba diye ben bunu konuşmak istemiyorum deyp offluyor, birilerinden konuşmaya çalışıyorum dedikodu yapma diyor ki dedikodu değil yaptığım.sürekli oflar oldu o kadar sığ hissediyorum ki ilişkimizi ne yapsam olmuyor.
ve ciddi özgüven kaybı yaşamaya başladım.güzel bi kadın olduğum halde kendimi çirkin, sevilen biriyken sıkıcı, ve eğitimli kendini yetiştirmiş biri olduğum halde bomboş hissediyorum.ağzımdan çıkanlar çok saçma sanki ben gerizekalıymışım gibi.
şu anda tatildeyiz dün yine benim konu açmam ve onun oflaması yüzünden fena tartıştık bana nankör dedi bi haftasonu varmış beni tatile getirmiş ben mafetmişim ama dayanamadım doldum artık.o ayrı ben ayrı takılıyoruz konuşmayı denedim neden sana ulaşmak bu kadar zor dedim sus dedi konuşmaya da yanaşmadı.beni sevdiğini biliyorum başka ciddi bir problemimiz yok ama sanırım bu da benim için ciddi olmaya başladı.
önerileriniz var mı benzer durumları yaşayanınız? inanın sıkıştım kaldım
Siz onun isteklerine saygı gösteriyorsunuz o da size ilgisini gerçekten sizinle ilgilenerek gösteriyor, evlilik böyle olmalı ne güzelBu konuyla kendinizi çok yıpratmayın
Mesela ben ıncığına cıncığına plan yaparım eşim Allah bilir hele o gün gelsin der
Size komik bir şey söyleyeyim, ben kış insanıyım, hava soğuksa ya da 20 derecenin altındaysa çok keyifli, paylaşımcı bir insanım ama hava sıcaksa kimse bana dokunmasın ölüyorum modundayım. Şimdi yaz eşimin içi kıpır kıpır şunu yapalım bunu yapalım derken uzaylı gibi bakıyorum kendisine bu sıcakta yapılan hiç bir aktiviteyi sevmiyorum, yazın mızmız çocuklar gibiyim7,5 senedir evliyiz alıştı artık bu duruma. O çok pozitiftir ben ona göre karamsarımdır ufacık bir şey ters gitse kurarım kafamda, sol kulağımda sinir kaybı var yılın bir birbuçuk ayı dünyada yok gibiyim, duşa girip yıkanmam dahil her şeyimle ilgilenir. Onun da kocaman bir arkadaş çevresi ve dinlemekten hiç sıkılmadığı kemençesi var, asla karışmam seviyor çünkü ama ben ona eşlik etmem kafam kaldırmıyor. Bu tür şeyler yüzünden birbirimizi sıkıcılıkla ya da sevgisizlikle suçlamadık hiç. Her insanın bir yapısı var, stresli zamanları var kendinize de ona da haksızlık etmeyin. Evliyiz diye her konuda aynı fikirde olmak ya da sürekli paylaşım içinde olmak zorunda değiliz. Kitap okurum mesela bazen dalıp saatlerce kütüphanemden çıkmadığım olur bu eşimi sevmediğim anlamına gelir mi gelmez. Evlilik şöyle olmalıdır diye kesin bir tanımlama olmamalı
Siz onun isteklerine saygı gösteriyorsunuz o da size ilgisini gerçekten sizinle ilgilenerek gösteriyor, evlilik böyle olmalı ne güzel
Biz de yaşam olarak öyleyiz bağımlı değiliz ben kitap okurum o tv izler, balkonda oturur. ayrı alanlar tanırız birbirimize özellikle karantina sürecinde ben dizi ilzedim o telefonda takıldı falan.ne o ne ben ses etmeyiz sizin gibi.
benim sorunum yakınlık isteği.cinsellikten, aynı evi paylaşmaktan farklı olarak düşüncelerimizi, duygularımızı, sıkıntılarımızı paylaşmak.
ruh yakınlığı.ben bunun eksikliğini yaşıyorum o da bana şımarıklık yapıyormuşum gibi davranıyor.
bu şımarıklık veya boşluktan takılma mı?
yani önemsiz bir konu mu ilişkide çok da sık bi şekilde olması şart değil mi?
bu ara bunları sorgular oldum
Olabilir ama mesela cafede oturup çay içiyorduk bu konuyu açtığımda. siz neler konuşuyorsunuz iki kişi öyle dışarı çıktığınızda?
Olabilir ama mesela cafede oturup çay içiyorduk bu konuyu açtığımda. siz neler konuşuyorsunuz iki kişi öyle dışarı çıktığınızda?
KeliNe ilacı olsa başına sürer misaliMerhaba kızlar neredeyse 3 yıllık evliyim sorun şu ki eşimle havadan sudan konuşurken çok iyiyiz günlük olaylar, genel şeyler.ama iş biraz özele geldiğinde hiç sohbet etmek istemiyor.çocuk konusunu açıyorum offluyor, ruhumuza değcek bi konu açıyorum yaşlılığımız nasıl olur acaba diye ben bunu konuşmak istemiyorum deyp offluyor, birilerinden konuşmaya çalışıyorum dedikodu yapma diyor ki dedikodu değil yaptığım.sürekli oflar oldu o kadar sığ hissediyorum ki ilişkimizi ne yapsam olmuyor.
ve ciddi özgüven kaybı yaşamaya başladım.güzel bi kadın olduğum halde kendimi çirkin, sevilen biriyken sıkıcı, ve eğitimli kendini yetiştirmiş biri olduğum halde bomboş hissediyorum.ağzımdan çıkanlar çok saçma sanki ben gerizekalıymışım gibi.
şu anda tatildeyiz dün yine benim konu açmam ve onun oflaması yüzünden fena tartıştık bana nankör dedi bi haftasonu varmış beni tatile getirmiş ben mafetmişim ama dayanamadım doldum artık.o ayrı ben ayrı takılıyoruz konuşmayı denedim neden sana ulaşmak bu kadar zor dedim sus dedi konuşmaya da yanaşmadı.beni sevdiğini biliyorum başka ciddi bir problemimiz yok ama sanırım bu da benim için ciddi olmaya başladı.
önerileriniz var mı benzer durumları yaşayanınız? inanın sıkıştım kaldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?