- 27 Nisan 2025
- 21
- 8
- 1
- 25
- Konu Sahibi Saudademis
-
Normalde söylerimm içinde geçerim ama söyleyince de bu sefer ister istemez senin annen benim annem konusu oluyor o yüzden eşimi sakinlestirip laylaylom takılıyorum kişisel bir sey denirse sadece cevap veririmAynı kaynanandan bende de vardı burada iş eşinizde bitiyor. Sınırı koyması gereken de annesine nasıl davranması gerektiğini tatlılıkla söylemesi gereken de o. Siz kaynanaya bir şey deseniz iyice mağdur edebiyatı yapar aranız açılır ona karşı nötr olmaya çalışın. Siz eşinize rahatsızlıklarınızı onu da kırmadan yavaş yavaş işleyerek söyleyin derim.
Ben böyle bir kaynanayla baş edemedim ama umarım siz altından kalkarsınız rahatsız olmakta son derece haklısınız o konuda şüpheniz olmasın.
Anlatırken bahsettiğim gibi o çocukları ben hic tanımadım görmedim ama her bayram mezarlarına giderim çiçeklerini dikiyorum bakıyorum acısını anlayabiliyorum ama 4 ay once canım babam vefat etti 4 yaşında kardeşim var benimde ben bir taraftan çalışırken bir taraftan annem kardeşim iyi olsun problemleri olmasın diye çabalarken ilgi görmüyorum diye yakınanda kendisiydi ben onun acısına sonsuz saygı duyup onu anlarken onun benim acıma asla saygısı olmadı kaldı ki cenaze zamanı yaptıklarını da unutmadım babam hastaneye kaldırıldı biz kocaelideyiz babamı boluda kaldırmıslar yolda giderken içmek için termosa çay demlemis :) o yüzden artık o konularda da iyi niyetimi pek bırakmadı maalesefHic bir kayinvalide oğlunun artık kendi bir aile kurduğunu anlamak istemiyor. Hele bu kayinvalide yanliz ve tek basina ise malasef daha da tehlikeli olabiliyorlar. Çok fazla ilgi çok fazla aranmak sormak devamli kendi problemlerini dertlerini dinlettirmek vs gibi duygu sömürüsüne çevirip insanların içlerine dert verip huzur kaçırma noktasına geliyorlar. Hepimizin çocugunun başında var. Fakat adalet yapmak gerekirse kayinvalideniz iki evlat kaybetmiş bu çok cok aci bir durum. Bu yuzden klasik gelin tavrı yerine sizin bizim gibi durumlardan cok bence biraz daha anlayisli ilimli olmanız gerektiğini düşünüyorum vari yoğu bir tanecik oğlu kalmış sabırlar
Onlar beni suclarken tabiki savunmaya gecti çünkü ailesi benim yanımda çocuk gibi eşimi azarladıkları zamanlarda (azarladıkları konu ihanet vs değildi) ben suclu olmasına rağmen onun arkasında dururum her zaman çünkü günün sonunda o benim ortağım ve kocamTakıldığım nokta kavganıza tüm sülale dahil olurken eşiniz ne yaptı…
Ben bir kere sadece çocuk konusunda düşünüyoruz dedim ama tabiki yakın zaman vs demedim çünkü daha çok yeni evli sayılırız birbirimizi yeni tanıyoruz eşimle geçirmek istiyorum biraz zamanımı. O da şey demişti “şimdi borçlar var ama bişey yapamayız ki” yani onda bile bir fikre sahip kendisiSınırları ihlal eden bir kayınvalide de bende var me yazık ki. Allahtan benimkisi çalışıyor hala da o yüzden günü dolu geçiyor. İlgi beklemiyor. Eşim annesini seviyor elbette fakat kişiliğinden pek hazetmiyor. Onun yanına gitmek istemiyor ya da gittiğimizde çok mutsuz oluyor, enerjisi çekiliyor resmen. Farklı şehirde yaşarken bu kadar farketmiyordum sık görüşmüyorduk ama aynı şehire taşınınca işler değişti; her şeye karışır oldu. Ona sorulmadan fikrini söylüyor, bazen emrivaki yapıyor, bazen patavatsızlık yapıyor. Fakat yine de her konuda bana destek verdiği için, özellikle hamilelik sürecimde bana çok yardımcı olduğu için kestirip atamıyorum. Eşim de tek çocuk ama annesine yeri geldiğinde cevabını veriyor. Bizi dengede tutan büyük oranda eşim. Benim ailem eşim be doğacak çocuğum, onlar ne isterse öyle olur diyor ve konuyu kapatıyor.
Yani demem o ki siz yine mesafeyi koruyun ama asıl sınırı çizecek olan eşiniz. Siz söylerseniz kötü ilan ediliyorsunuz. Anlıyorum evlat kaybetmek çok zor, Allah kimseye yaşatmasın. Fakat bunun bütün ceremesini siz çekemezsiniz ki?
Eşinizle konuşun derim ben. Annesiyle oturup konuşsun. Mesela benim eşim geçen gün doğacak bebeğimiz ile ilgili saçma bir yorum yapan kayınvalideme “belli ki sen torununu 2-3 ayda bir görmek istiyorsun” dedi. Bunu duyan kv şok oldu ve sustu tabii ki.
Of o kadar iyi anlıyorum ki. Yani konuşmuş olmak için konuşuyorlar bazen. Oysa ki siz bilirsiniz kızım demek çok mu zor? Doğumda hastaneye kimse gelmesin istiyoruz dedik. Hemen kimsesiz gibi mi doğuracaksın dedi mesela. Ne alaka? Ayrıca kimsesiz de olabilirdik, dünyanın sonu mu? Siz nasıl isterseniz öyle olsun de geç. Yine sinirlerim zıpladı bak.Ben bir kere sadece çocuk konusunda düşünüyoruz dedim ama tabiki yakın zaman vs demedim çünkü daha çok yeni evli sayılırız birbirimizi yeni tanıyoruz eşimle geçirmek istiyorum biraz zamanımı. O da şey demişti “şimdi borçlar var ama bişey yapamayız ki” yani onda bile bir fikre sahip kendisi
Ki aşırı pimpirikli bir insan belkide o aile yapısında büyümediğim için öyle geliyor bana onunla birlikte lohusalık dönemi aşılamaz muhtemelen. Mesela eşim evlendikten sonra yaklaşık bir 10 kilo aldı şu an 90 kilo falan ama boyu uzun yani öyle belli olmuyor her gördüğünde çok yeme az ye göbeğin var kötü gözüküyorsun diyor eşime o da belli bir süre sonra kendini çirkin görmeye başladı ben hep böyle daha iyisin bence ben seviyorum beğeniyorum diyorum inanır mısın geçen gün bize geldiğinde önündeki kurabiye tabağını aldı yeme dedi şok oldum ve benim yanımda yapıyor bunları. Sonra da ben olsam sana bu kadar yedirmem diyor bana da buna cok yemek verme diyor o benim evcil hayvanım değil koskoca adam ne kadar yemesi yememesi gerektiğini zaten bilecek bilinçte.Sınırları ihlal eden bir kayınvalide de bende var ne yazık ki. Allahtan benimkisi çalışıyor hala da o yüzden günü dolu geçiyor. İlgi beklemiyor. Eşim annesini seviyor elbette fakat kişiliğinden pek hazetmiyor. Onun yanına gitmek istemiyor ya da gittiğimizde çok mutsuz oluyor, enerjisi çekiliyor resmen. Farklı şehirde yaşarken bu kadar farketmiyordum. Sık görüşmüyorduk ama aynı şehire taşınınca işler değişti; her şeye karışır oldu. Ona sorulmadan fikrini söylüyor, bazen emrivaki yapıyor, bazen patavatsızlık yapıyor. Fakat yine de her konuda bana destek verdiği için, özellikle hamilelik sürecimde bana çok yardımcı olduğu için kestirip atamıyorum. Eşim de tek çocuk ama annesine yeri geldiğinde cevabını veriyor. Bizi dengede tutan büyük oranda eşim. Benim ailem eşim ve doğacak çocuğum, onlar ne isterse öyle olur diyor ve konuyu kapatıyor.
Yani demem o ki siz yine mesafeyi koruyun ama asıl sınırı çizecek olan eşiniz. Siz söylerseniz kötü ilan ediliyorsunuz. Anlıyorum evlat kaybetmek çok zor, Allah kimseye yaşatmasın. Fakat bunun bütün ceremesini siz çekemezsiniz ki?
Eşinizle konuşun derim ben. Annesiyle oturup konuşsun. Mesela benim eşim geçen gün doğacak bebeğimiz ile ilgili saçma bir yorum yapan kayınvalideme “belli ki sen torununu 2-3 ayda bir görmek istiyorsun” dedi. Bunu duyan kv şok oldu ve sustu tabii ki.
Aklı sıra sana söylüyor aslında, oğluma kilo aldırıyorsun diye. Böyle insanla işler zor vallahi. Eşin ne diyor?Ki aşırı pimpirikli bir insan belkide o aile yapısında büyümediğim için öyle geliyor bana onunla birlikte lohusalık dönemi aşılamaz muhtemelen. Mesela eşim evlendikten sonra yaklaşık bir 10 kilo aldı şu an 90 kilo falan ama boyu uzun yani öyle belli olmuyor her gördüğünde çok yeme az ye göbeğin var kötü gözüküyorsun diyor eşime o da belli bir süre sonra kendini çirkin görmeye başladı ben hep böyle daha iyisin bence ben seviyorum beğeniyorum diyorum inanır mısın geçen gün bize geldiğinde önündeki kurabiye tabağını aldı yeme dedi şok oldum ve benim yanımda yapıyor bunları. Sonra da ben olsam sana bu kadar yedirmem diyor bana da buna cok yemek verme diyor o benim evcil hayvanım değil koskoca adam ne kadar yemesi yememesi gerektiğini zaten bilecek bilinçte.
Ben ona geçen gün artık tamamen dolduğum için seni zorbalıyorlar resmen dedim cunku teyzeleri falanda aynı annesi gibi biri bana sürekli kilo almışsın göbeğine bak bacağına bak dese ben hicbir sey yemek istemem kendimi çok kötü hissederim dedim o da onlar oyleler sen he diyip geçiyorum ben sen alışkın olmadığın için öyle geliyor dedi. Birde bu arama aramama konusunda sürekli dönen muhabbet “biz birsey mi yaptık? Bir seyimiz mi oldu?” Cok sasırtıcılar gercekten ki oturmaya gidiyoruz onlarda geliyorlar hatta son zamanlarda kendini kötü hissetmesin esimde arada kalmasın diye esime ben dedim yemekten sonra kalk gidelim diyeAklı sıra sana söylüyor aslında, oğluma kilo aldırıyorsun diye. Böyle insanla işler zor vallahi. Eşin ne diyor?
Mesela yanlarında sürekli mutlu ve gülerek oturman lazım bir ay önce eşim ve ben somuz gribi olduk tam en ağır zamanında reglim denk geldi vücudum kırılıyordu ağrıdan zorla teyzesinin istemesine cagırdılar bizi biz bulasmasın diye gitme taraftarı değildik o gün benim yüzüm cok asıkmış ki dedim yüzlerine de kendimi iyi hissetmiyorum diye ha birdee o gün esimin yanında oturdum genelde gerçekten halim yoktu cünkü iki tane kücük kuzeni var esimin babası demis ki kuzenlerini mi kıskanıyo acaba o yüzden mi yanından kalkmadıAklı sıra sana söylüyor aslında, oğluma kilo aldırıyorsun diye. Böyle insanla işler zor vallahi. Eşin ne diyor?
Sakin ol şampiyon ne kadar kaldı doğumaOf o kadar iyi anlıyorum ki. Yani konuşmuş olmak için konuşuyorlar bazen. Oysa ki siz bilirsiniz kızım demek çok mu zor? Doğumda hastaneye kimse gelmesin istiyoruz dedik. Hemen kimsesiz gibi mi doğuracaksın dedi mesela. Ne alaka? Ayrıca kimsesiz de olabilirdik, dünyanın sonu mu? Siz nasıl isterseniz öyle olsun de geç. Yine sinirlerim zıpladı bak.
Bu davranışları normal ya da değil garip olan gencecik kadının bunları kafaya takıyor olması ne yapıyorsa yapsın boşverin ya isterse tesettürünü çıkarsınHa birde başta anlam veremediğim kıskançlık olarak adlandırmak istemediğim bazı tuhaf davranışlar. Mesela benim evim az esyalı o da eve sürekli kendi evindeki saçma fazlalıkları bana yığmaya çalıştı ben az eşya seviyorum kalabalık güzel değil beğenmiyorum falan dedim bir ay icinde evini bosalttı kadın. Gitti kendine perde yaptırdı avizeler değişti vs bu arada da sürekli düğün masraflarından dolayı borçları sayıyor ama. Mesela kendisi tesettürlü dikkat cekmemesi icin acık renk giymiyormus hep öyle diyordu bende bahar aylarında ve yazın genelde krem, bej ve beyaz pantolon giyerim bayramda beyaz pantolon almıs kendine sonradan bende de görünce sen bunu yeni mi aldın var mıydı bu pantolonun diye soruyor hayır ben mi fesat dusunuyorum yanlıs anlıyorum yoksa bu davranısların tamamı normal mi?
Yo o konularda asla yorum yapmam yapamam haddime değil kendi tercihi tabikiBu davranışları normal ya da değil garip olan gencecik kadının bunları kafaya takıyor olması ne yapıyorsa yapsın boşverin ya isterse tesettürünü çıkarsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?