- 2 Ocak 2015
- 6.447
- 15.481
- 448
Ben yapmak zorundaydım, veledi (çocuk değil o velet, canavar) köpeğimi mutfakta köşeye sıkıştırmış, ağzından içeri bulaşık deterjanı dökmeye çalışıyordu. Anası olacak baş canavar da "çocuk işte, meraklı oluyorlar" dedi. Dövmediğime dua etsin kadın, kovulmakla kurtuldu.Iste o uyariyi ben yapmiyim yaa kotu olmak istemiyorum. Ayiplamakta istemiyorum aslinda ama kendimi biliyorumben hayatta boyle olamam.. cocugumun pesinde rahatsizlik vermesin diye dolanan annelerden olurumkii.. zaten oraya sohbete muhabbete gidiceksem anneme birakirim cocugumu.. off kimi insanlar gercekten cok zorr
Cocugun yaramaz olmasini anlarim ama misafirlige gidildiginde o cocuguyla ilgilenmeye anneye bi turlu anlam veremiyorum!! nasi bi rahatliktir nasi bi ozguvendir bu?? Tamam cocuk kisilik kazansin diye herseye eyvallah diyosunuz ama kendi evinizde rahat olun baskalarinin esyalarini kurcalamak yikip dokmek koltuk tepesinde gezmek niye?? ... boyle misafire alismam lazim ama alisasim yokkk...kotu olmadan care bulmali ama nasill..???
Senin çocuğunun olmamasıyla alakası yok Canım kim olsa rahatsız olur. Ben pek karşılaşmadım bu durumlarla aslında ama etrafımdan duyuyorum. Bana gelen hiç bir arkadaşım öylece salmaz çocuğunu ortalığa.Sormayinn.. annem bakkalda bosey istedik mi bi bakisiyla anlatirdi derdini bize.. bi yere gittikmi izinsiz bisey yapamazdik.. dediginiz gibi kisiliksizde olmadik.. ama simdikileri anlayamiyorum.. benim cocugum yok.. sorun bendemiii bilmiyorum ama cooook rahatsizim bu durumdan...
o canavarin anasi ne bicim insanmis hakkeden insan da denemez o sahsa anne desen anne bile degil sanki sizin kopeginiz can tasimiyor allahin verdigi bir can ya insanlarda hic mi allah korkusu yok. hic mi vicdan yok. neymis cocuk iste merakli. o sahsin yetirdigi cocuk ne olur DUSUNMEK DAHI ISTEMIYORUM.Ben yapmak zorundaydım, veledi (çocuk değil o velet, canavar) köpeğimi mutfakta köşeye sıkıştırmış, ağzından içeri bulaşık deterjanı dökmeye çalışıyordu. Anası olacak baş canavar da "çocuk işte, meraklı oluyorlar" dedi. Dövmediğime dua etsin kadın, kovulmakla kurtuldu.
ben bile şuan çok sinirlendim . gerçekten iyi kurtulmuş kadınBen yapmak zorundaydım, veledi (çocuk değil o velet, canavar) köpeğimi mutfakta köşeye sıkıştırmış, ağzından içeri bulaşık deterjanı dökmeye çalışıyordu. Anası olacak baş canavar da "çocuk işte, meraklı oluyorlar" dedi. Dövmediğime dua etsin kadın, kovulmakla kurtuldu.
Çocuğu tamamen serbest bırakma taraftarı da değilim elini hiç bir şeye sürmesine izin vermeme taraftarı da değilim.
1.örnek : eşimin dayısına gittik. Oğlum 2.5 yaşında filan. Dayının oğlu var orta sona gidiyordu. Gardrobunun üzerinde az büyükçe araba vardı. Oğlumun canı çıktı onu isterken. Yenge de demezmi 'o abinin oyuncağı kırılır filan alma' . Çok canım sıkıldı. Vermek zorunda değil tabii ama oğlumun zarar vereceği türden değildi.zaten ben hep yanındaydım kırmasına izin vermezdim. Neyse sonra dayısı verdi de öyle oynadı.
Örnek 2. Geçen yıl komşularım hoşgeldine geldiler . Oğlum 5 yaşında ve onun yaşlarında 6 tane çocuk bir araya geldiler mi. Oğlumun oyuncakları küçük parçalar halinde. Bende misafirlerle ilgilenmekten çocuklara bakamadım. Aman Yarabbi o oyuncaklar hem oturma odasına hem oğlumun odasına öyle bir saçılmış ki.. bir de giderken çocuklara toplayın diyen de olmadı . Sonra kendim topladım.
Şimdi gelen çocuklara şurada oynayacaksınız diye sınır çiziyorum oyuncakları toplatmadan göndermiyorum.
Haklısınız o gün ya bende peygamber sabrı vardı ya da kadının verilmiş sadakası. Aklıma geldikçe ürperiyorum.ben bile şuan çok sinirlendim . gerçekten iyi kurtulmuş kadın
İşte bu yüzden diyoruz ya çocuk var çocuk var; anne var anne var. Eğer kadın o an çocuğuna gerektiği kadar kızıp tepki verysedi ve benden özür dileseydi asla kovmazdım. Canım sıkılırdı ama hiç olmazsa kadın gerekeni yaptı derdim. O çocuk büyüyecek de topluma başkalarına faydası olacak ha? Hani şu haberlere çıkan evlat!lar var ya bilezik için annesini öldürdü, 50 tl için babasını bıçakladı aynı öyle olacak.o canavarin anasi ne bicim insanmis hakkeden insan da denemez o sahsa anne desen anne bile degil sanki sizin kopeginiz can tasimiyor allahin verdigi bir can ya insanlarda hic mi allah korkusu yok. hic mi vicdan yok. neymis cocuk iste merakli. o sahsin yetirdigi cocuk ne olur DUSUNMEK DAHI ISTEMIYORUM.
Bence ILK ONCE COCUGA MERHAMET EGITIMI VERILMELI. MERHAMET KAVRAMI COK ONEMLI.
haklisin arkadasim burada suc cocukta degil tabiki annelerde cok sukur cevremde ole rahat insanlar yok hep cocuklarinin pesinde kosarlar ama bir eltim vardi ki simdi gorusmuyorum sabah kalktugimda kizinin elimde lacivert bir pastel biya gorduk henuz lenslerim gozumde yoktu onlar gidince bir taktim ki salonumun yerlerini komple o boya ole cizmis ay nasil kizmistim belli degil ve kendi evinde eline dahi vermezCocugun yaramaz olmasini anlarim ama misafirlige gidildiginde o cocuguyla ilgilenmeye anneye bi turlu anlam veremiyorum!! nasi bi rahatliktir nasi bi ozguvendir bu?? Tamam cocuk kisilik kazansin diye herseye eyvallah diyosunuz ama kendi evinizde rahat olun baskalarinin esyalarini kurcalamak yikip dokmek koltuk tepesinde gezmek niye?? ... boyle misafire alismam lazim ama alisasim yokkk...kotu olmadan care bulmali ama nasill..???
Hic sorma ya vallahi benim kizim kocaman ama ben bile her yere geriemek istemiyorum ben zaten rahat birisi olmadim hic cok takarim aman rahatsiz etmesin cocouk laf etmesinler arkamizadan falan eltimde bu durumu cok yasadigim icin ondan onu anlatiyorum cunku onun yaninda hic rahat olmadik kizimla pekte gitmezdim o yuzden ama onun vurdum duymazligi beni deli ediyor,cocuk dökmüsmü napmis hic ben peslerine gidiOrun birseyimi kirarmi dagitirlami kadin rahat anam biz etsek arkdan bir suru laf edr bilirim anam onun kadr rahatina raslamadim tek ben demiyorum ortak arktaslarda diyorIste kilit noktam buuuu annenin rahatligiii cok sinir bozucu bi durum yaaa.. cocuga cocuktur yapar dersinde koca kadina ne debir aklim ermiyo istee
Ayy kendimi gordum bi an sankiii bu kadar benzerlik olur.. yakinda evleniyorum ve benim basimdada var aynisindan bi durumB. enimde en gıcık olduğum şeydir
Eşimin abisi gelmişti biz yeni evliyken
Çocuklarına hiç karışmazlardı bende misafir diye bişey demiyordum
Birgün Birsürü para verip zevkimizle ordan burdan yabancı ülkelerden aldığımız objeleri ve annemin ev hediyesi verdiği süsleri balkondan atarken gördüm ve inanırmısın annesi ve babasıda balkonda oturuyolardı
Ve hiç uyarmamışlar
Resmen delirdim hırsımdan gözüm doldu zor aldım elindekini aşağı bi baktım herşeyi atmış kırmış
Oda yetmedi akşam arkdaşlarımızakşam oturmasına geldi misafirliğe
Bunlarda vardı, çocuğu ikide bir lambayı kapatıyo
Bişey demiyolar ben açtım o kapadı
En son kızdım
Bana demesinler mi o çocuk daha anlamaz karanlıkta konuşalım biraz bişey olmaz
Beni rezil ettiler misafire
Ne zamn bu tarz konu görsem cinnet geçiriyorum ya
Ağızlarına ıslak kürekle vurcan
Katiliyorum cok haklisinizzzz. Bizde cocuk olduk ve gayet kisililli ozguvenli bireyler olduk. Ama hic bilmem gittimiz yerde simaralim kuduralim.. bide ustune yapilana aferin evladim diye onay alalim.. tam tersine terbiyemizle aferin alirdik biz.. bunlar kudurmalariyla...Cocugunu egitme basiretine sahip olamamanin adi ozguven egitimi olmus. Kimse bana bunun egitim olduguna inandiramaz. Terbiye besikten baslar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?