ilgilenmeyen anne

bide solonunda bahali sus esyalarin varsa onlari kaldirmani tavsiye ederim cekmecelerini mumkunse oyle kirilcak seylere koyma ben ozellikle oturma odasina hic bir sey koymuyorum ASLINDA BUNLARI YAPMAYA MECBUR DEGILIZ AMA NEYAPICAN YUZSUZ INSAN COK
bide solonunda bahali sus esyalarin varsa onlari kaldirmani tavsiye ederim cekmecelerini mumkunse oyle kirilcak seylere koyma ben ozellikle oturma odasina hic bir sey koymuyorum ASLINDA BUNLARI YAPMAYA MECBUR DEGILIZ AMA NEYAPICAN YUZSUZ INSAN COK
hadi bugun neyse ben yeni evlenicem ve evimi bi guzel dosedim. Simdi yaramaz bi velet gelcek diye o canm esyalri dolabami tikicam? Bunun anansi ne is yaparki kendi evinde olsa yerinden oynatmazlar cocuklarini bibyere gidince ohh yap evladim.. valla cocugu degil anasinin agzina terlikle vurasim geliyoooooo

Koltuğun tepesınde gezmesınden sıze ne? sızın tepenımızemı cıkıyorlar sankı
merak edıyorum da nasıl bır rahatsızlık verıyor sıze

Koltuğun tepesınde gezmesınden sıze ne? sızın tepenımızemı cıkıyorlar sankı
merak edıyorum da nasıl bır rahatsızlık verıyor sıze
cocuk kendi evinde istedigini yapabilir ama baskasinin evinde bunu yapmamali. baskasinin mulkiyet saygi duymali AGAÇ YAŞKEN EĞILIR

cocuk kendi evinde istedigini yapabilir ama baskasinin evinde bunu yapmamali. baskasinin mulkiyet saygi duymali AGAÇ YAŞKEN EĞILIR
mutlaka yapmamalı
fakat adı ustunde cocuk koltugun tepesınde otursa ne olur?
ne olur yani

Ilk kez gorstgmz bi aile bizdeyken servislerni yaptim tabaklarla. Annelerine de cocuklar sizin yaninizda yer degil mi diye sordum. Cevap : ay yok yok bizi rahatsiz ederler. Evde meyve suyu falan dokulse seni rahatsiz etmicek nereyse oraya hazirla onlara. Evimn neredyse her tarafndaki halisi beyaz. O zmn daha bi kac aylik evliydim her sey yeni. Sok olmus bi sekilde kadinlara bakmistim. Daha da gorusmedik tabi muhabbet de sarmamisti:) o hesap. Cocuklar bizi rahatsiz etmesn de naparlarsa yapsinci anneler, o kdarina da pes yahu.

Bazen annelerin çok sorumsuz davrandığına şahit oldum. Bir akrabamızın 3 yaşlarında oğlu vardı. Bayramda geldiler ben yiyecek ve içecek hazırladım. Annesiyle çocuk mutfakta yanımdaydı. Ben içeriye servis yaparken çocuk annesinin gözü önünde sandalyeyi tezgahın önüne koyup 1 şerbetli tatlıyı avuçlamış, diğer eline meyve suyu almış şerbeti ve meyve suyunu damlatarak 8 metrelik koridordan geçip salona geldi. Tabi ben görünce çıldırdım. Böyle sorumsuz anneler de var. Vallahi abartısız olduğu gibi yazdım varın gerisini siz düşünün.

Önceki oturduğum şehirde bende çok yaşadım bunu. Özellikle insanın henüz çocuğu yokken daha çok zoruna gidiyor. Şimdi çocuğum var, misafirliğe gittiğimde çok dikkat ediyorum eve zarar vermemesine. Bu tutum bence çocuk gelişimini olumsuz etkiliyor. Sınır koymazsak başkasının mülkiyetine ve özel alanına saygıyı nasıl öğrenecek. Bana gelen misafirlerin çocukların ilk işi kırılacak eşyaları keşfedip üstünde çalışmak oluyordu. Bir süre sonra evime kabul etmedim. Henüz borcu bitmemiş eşylarıma zarar veriyorlardı çünkü.

benim odamı karıştırıp tüm eşyları karıştırıp annesi sesini çıkarmadığında çocuktur ne yapsın demiştim ta ki 6.kattan biri 2 diğeri 6 yaşında çocukların düşmek üzere olduğunu görüp annelerine söylediğimde bişey olmaz yanıtını alana kadar umudum vardı.artık bitti

Sen bi daha evine davet etme bu kadını.

Benim söyle oluyor annesi çocuğa kiziyorsa amaaaan çocuktur boşver dökülsün diyorum. Annesi kizmiyorsa ben çocuğa kiziyorum :))

Çocuklara Sevgim sonsuz oynasınlar hatta kırsınlar ama pisletmelerine annelerinin izin vermesi beni çıldırtıyor.
Bayramra misafirim geldi kınamak gibi olmasında 3 yaşında bi oğlu var resmen kuduruk bişe.
Çikolatayı verdi oğluna. Bebenin eller Çikolatalı gitti perdeyi tutacak hatta tuttu ama nasılsa leke olmamış.
Eşimle ben kıçımızın üstüne oturamadık çocuk herşeye el atıyo anasıda oturduğu yerden mustafa yapmaaaa mıstafa buraya gelllll ama çocuk anayı hiç tınlamıyo. É bi kıçını kaldır da tut çocuğu.
Çocuk kolayı alıyo eline içe içe gidiyo ya demiyo hiç halıya döker mi diye ben koşturuyorum.
Mümkünse gelmesin gelirsede kabul etmicem.
Annem bizi evdeyken cimciklerdi yanımdan kalkmayın gebertirim diye. Uslu uslu oturup gelirdik. Ne annemizden nefret ettik ne sorunlu bireyler olduk çok şükür iyiyiz. Uzun oldu kusura bakmayın

Ben misafirlik te cocuklari izlemeyi çok seviyorum ne yapiyor ne ediyor felan bu konuda zevk alirim. Bi kere çocuğa çok özledim çocuk farketti çok korktu annesine gitmiş demiş ki anne bu abla beni neden izliyor demiş çocuk sevgisi var bende galiba. Tatli geliyor seyretmek bile. Her zaman yaramaz olurlar

Ben kucukken (35-40 sene once) kucuk olsun buyuk olsun insanlarda bir saygi bir terbiye vardi. Annem bizi misafirlige goturdugunde karnimizi doyururdu, daha gitmeden tembihlerdi, oyle masada herseye atilmayin, oturdugunuz yerden kalkmayin, simariklik yapmayin vs biz de dinlerdik. Onlar da huzurlu bir sekilde sohbetlerini yapalardi. Eve misafir geldiginde yine ayniydi.

çocuktur yapar diye bir şey yok..
tabii ki yaramazlık yapacak oturup put gibi durmasını kimse beklemez elbette...
herkesin sinirlendiği şey çocuğun yaramazlığı değil annenin umursamazlığı..

En güzeli misafir gelmeden önce özellikle yatak odası ve diğer odaları kilitleyin..
ve ortalıkta duran süs eşyalarını kaldırın..
ikramlarda da çocuklara bir yer sofrası yapın.. baştada uyarın yerlere dökmeyin diye..
böyle umursamaz annelerin evime hiç gelmesini istemiyorum.
sanki çocuğundan bıkmış bir iki saat nefes alayım der gibi salıveriyor başkasının evine..

bide boyle durumlar var; cocugum yokken gelen misafir cocuklari düz duvara tirmanirdi. yagli yemegi oldugu gibi haliya ters ceviren,toz sekeri haliya doken, pencere kenarlarinda dolanan, yukluge girip yatak yorganin uzerinde tepinen... hatta dogum yaptigimda gelen misafir cocuklari kosarak duvara tekmeyi hangimiz daha iyi atariz seklinde oyunlar oynamislardi. hicbirine sesimi cikarmadim ama ailelere sinir oldum o ayri. simdi oglum evimde cok rahat koltuklardan masalardan inmiyor ama kimsenin evinde bi esyayi bile eline almiyor.tek eksisi elindeki pasta biskuviyle dolasiyor ve bunu hicbir sekilde engelleyemiyorum.evimde gunde 3 defa elektrikli supurge calisir. buyudukten sonra sadece 2 defa misafirlige gittim orada yapti ki arkasindan dolanip her doktugunu topladim misafirlikten bisey anlamadim. sonraki gunlerde bana ay simartmissin, hayir diyebilmelisin falan gibi laflar soylendi. (soyleyenlerden birinin cocugunu suan duz duvar dolaniyor, digerinin ise bebek henuz)bende madem rahatsizlik veriyorum otururum evimde disariyada esimle cikar gezeriz. gorusmek isteyende bana gelsin dedim. ben herkesin cocugunu cektim kimse benimkine eyvallah demedi :))

Cocuk oynamalı evet bizler gibi oturmasını kimse bekleyemez çocuktan ama misafirliğe gidilen yerde anne çocuğuna dikkat etmeli kadınlarla laklak edicem diye çocuğuyla ilgilenmiyorlar. Bize çok yakın bir akrabam 2 yaşında oglu gedilerek. oturma odasında çay içip kuru pasta yiyoruz, çocuğun eline çay bardağını vermiş (2 yaşındaki çocuğun ) çayı halıya döktü kuru pasta vermiş eline her tarafa döküyor ev sahibi olarak bişey diyemiyor insan. Gittiğin yerde çocuğuna sahip olacaksın milletin evini batirmaya kimsenin hakkı yok

Ben genelde misafirliğe gitmeden karnını bile doyuruyorum,bunun yanında 2 ve 4 yaşındaki çocuklarımı EVDE uyarıyorum,
Oraya gidince taşkınlık yaptıklarında evde verdiğim sözü devamlı hatırlatıyor uyarıda bulunuyorum,
Bende kendi evimde bu taşkınlıklardan hoşlanmadığım için aynı şeyin bana yapılmasını istemem ,
Artık ev sahibesi yalvarıyor bana lütfen çocukturbırakın rahat yok bırakamam rahat işte rahatsızlık duyuyorum,zaten devamlı gitmem kimsenin evine , çalıştığım için kabul etmiyorum nadir ediyorum buda denk geliyor işte..
Ben geçenlerde çocuklu misafir kabul ettim burnumdan geldi ,
Annesi içerde iken yapmayın yavrum siz kendi evinizde böylemisiniz ses yok !sustular,
En son baktım sebzelik içine koyduğum birkaç cevizi 4 kattan fırlatıyorlar
Annelerine söyledim ,üstelik ilkokula gidiyor,ne yani misafir diye herşeye razı olacak değilim,Uyarmasını istedim,
gelemem bu durumlara ,alınırsada alınsın gerekli terbiyeyi versin azgın halerini durdursunlar bizdede çocuk var ama gittiğimiz yerde etrafında 4 dönüyoruz aman rahatsızlık vermeyelim diyebu yüzden yapacak birşey yok bu durumda,

çocuktur yapar diyorum.

o zaman ben de ev sahiplerini eleştireceğim.
Çocuklu misafir davet ediyorsun ey arkadaşım, en pahalı vazonu orta sehpaya neden yerleştiriyorsun.
En pahalı yemek takımını neden çocuğun önüne koyuyorsun. Sonra kırılınca ah vah.
Sen tüm odalarının kapısını gösteriş için aç, sonra ah çocuklar yatak odama girdi. O odanın kapısı niye açık bir kere!

bir de kırlent mırlent, oyuncak moyuncak dağıldı diye ağlama, toplamak 2 dakika, iş mi yani.

KKdaki bu ve benzer türevdeki konular hep aynı, çocuklara ve annelerine sövgü şeklinde. Tabi kimse çocuk olmamış burada, bravo size.

Şimdi şu mesajımdan da şu anlaşılmasın, çocuk alıcak eline tükenmez kalemi her yeri çizecek, anne de seyredecek. Elbette anne uyaracak, gerektiği yerde sert tepkiler verecek. Zapt edemiyorsa, alıcak çocuğunu evine gidecek.
ama ev sahibi de bilinçli olacak, çocuk şımaracak bu hesaplayacak. Birazcık evini ona göre düzenleyecek.
Çok da bunu kabul etmiyorsa misafir davet etmeyecek.

evet çocuktur tabiki oynayacak zıplayacak ama annenin gözleri çocuğu takip etmeli anne rahat oturacak diye çocuğu boş bırakmamalı

Aynı konudan muzdaripim kafamdan ateş fışkırıyor resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…