İlgili kayınvalide ve kayınpeder sorunu

Ayy bu tam başına gelmeyen anlamaz konusu valla. Kaynanam değil de anneannem böyle benim, aşırı derecede severim kendisini ama evindeyken bir bardak kaldırmanıza bile izin vermez, az otur iki kelam edelim dersin, o hala hizmet etme derdindedir. Kaç yaşında kadın önüne çay kahve getirince insan çok kötü hissediyor. Rahat da edemiyorsun, mesela ben kalkmasın diye bir çayı iki saatte içiyorum, bu sefer de "çayın soğudu" deyip duruyor, içtiğim çaydan da bir şey anlamıyorum. Hele bir de bir dönem beraber yaşadık ikimiz, en sonunda aldım karşıma konuştum, dedim valla iyilik yapmış olmuyorsun, izin ver ben de bir şeyler yapayım, böyle kötü hissediyorum. Beni saldı biraz, ama annemlere falan hala aynı. Ponçiğim yaa özledim çok 🤭 Ben seni anladım konu sahibi, kayinvalidenle konuşmalısın, duygularını ona güzel bir dille aktar, muhtemelen bir süreliğine iş yapmana izin verecektir, sonra yine başa dönecek ama, yapacak bir şey yok huy işte :)

Ayy bu tam başına gelmeyen anlamaz konusu valla. Kaynanam değil de anneannem böyle benim, aşırı derecede severim kendisini ama evindeyken bir bardak kaldırmanıza bile izin vermez, az otur iki kelam edelim dersin, o hala hizmet etme derdindedir. Kaç yaşında kadın önüne çay kahve getirince insan çok kötü hissediyor. Rahat da edemiyorsun, mesela ben kalkmasın diye bir çayı iki saatte içiyorum, bu sefer de "çayın soğudu" deyip duruyor, içtiğim çaydan da bir şey anlamıyorum. Hele bir de bir dönem beraber yaşadık ikimiz, en sonunda aldım karşıma konuştum, dedim valla iyilik yapmış olmuyorsun, izin ver ben de bir şeyler yapayım, böyle kötü hissediyorum. Beni saldı biraz, ama annemlere falan hala aynı. Ponçiğim yaa özledim çok 🤭 Ben seni anladım konu sahibi, kayinvalidenle konuşmalısın, duygularını ona güzel bir dille aktar, muhtemelen bir süreliğine iş yapmana izin verecektir, sonra yine başa dönecek ama, yapacak bir şey yok huy işte :)
Evet sanırım herkes hasretmiş böylesine bana normal gelmiyor ama dediğiniz gibi insan kendini rahat hissedemiyor hep diken üstünde ki kendi anneannem fln olsa rahat olurum belki akışına bırakırım ama o rahatlık da oluşamıyor üç senelik evliyim hala diken üstünde hissediyorum , sözde sen bu evin kızısın rahat ol diyor ama o kadar misafir gibi hissettiriyor ki gün sayıyorum dönmek için , bir de dediğim iki günlük ziyaretler değil kızlar en az 2 hafta böyle geçiyor cidden yaşamayan anlamıyor bazı şeyleri , tabi ki iyi bi durum ama normal değil bence

Benim kayinvalidemlere benzerdi.. yerimden kalksam zahmet etmişim gibi davranır uzulurlerdi :)) sonra konuştum ben de evin kızıyım tabiki de yapacağım filan diye 7. Yılım çok şükür çok severim, onlarda seve seve iş de yaparım ama kıymet de görürüm. Kayınvalidem çok güzel onure eder. Allah herkese oylesini versin inşallah. Yani iyilerde çok :)

Benimki de ilk zamanlar bu kadar değil ama yakındı. Bulaşıkları ellettirmiyordu. Hatta annemle telefonda konuşunca birkaç kez, hiç iş yaptırmadım kızına diye yeminler etmiş. Annem de yapsın niye yaptırmıyorsun ki diye garpsemiş bana anlattı. Senden çekiniyor mu ne bu kadın konuş dedi. Öyle gidip bi hafta kalıyoruz yan gel yat olmaz dedi.
Mesela kp kahve istedi kv den. Otur ben yapayım hepimize dedim. Aaa olmazdı olurdu. Kahve içmekten vazgeçti herkes. E benim de canım çekmişti. Ve kv ye bana da yapar mısın diyemezdim. Artık ben de orada patladım.
anne babam senden kahve isteyince benim de canım çekti bana da yapar mısın diyemem sana ben. Kendi evim gibi kalkıp kahve yapmak istiyorum. Annemlerde de ben yaparım burada da yapmak istiyorum dedim. Kahveyle kırdık zincirleri. Gerisi geldi.
ama ilk 2 sene çok zor oldu bana. Yattığımız odada yerleri süpürmek istiyorum asla izin vermiyordu. Utanıyordum saçlarım dökülmüş yani. Ya da duştan sonra duşu domestoslamak istiyorum.
herkes dalga geçmiş ama böyke olunca kendini eve ait hissedemiyorsun hep yabancı gibi oturuyorsun.
bir keresinde de eşimin kuzeni gelmişti ben ordayken kendi kendine gitti çay koydu. Ben koymaya kalksam kp başta olmak üzere herkes ayağa kalkardı heralde. Resmen kızı kıskanmıştım 🤣🤣🤣
Güzel bir duygu ya. Benimkiler de böyle insanın daha fazla iş yapasi geliyor. :)) Ben de onlardan ayrılırken ev süpürmek istedim kaç gün kaldık kayınvalidem de muhtemelen ben yapmak isterim diye biz oradayken hiç iş yapmadi bana da yaptırmadı. Son gün süpürge yaparak kirmistik olayı. Ben ev süpürmeye çalışıyorum kayinpederim arkadan süpürgenin motorunu ben yorulmayayim diye yanıma getiriyordu filan :)) baba birak ağır değil zaten diyorum olmaz ki ama sen niye aldın eline yeminler filan artık en son konuştum da hıc mutlu olmayarak tamam dediler. Sonra alıştık :) ama yine de ev silmeme filan asla izin vermezler. Seviyorum ya onları :))

Evet sanırım herkes hasretmiş böylesine bana normal gelmiyor ama dediğiniz gibi insan kendini rahat hissedemiyor hep diken üstünde ki kendi anneannem fln olsa rahat olurum belki akışına bırakırım ama o rahatlık da oluşamıyor üç senelik evliyim hala diken üstünde hissediyorum , sözde sen bu evin kızısın rahat ol diyor ama o kadar misafir gibi hissettiriyor ki gün sayıyorum dönmek için , bir de dediğim iki günlük ziyaretler değil kızlar en az 2 hafta böyle geçiyor cidden yaşamayan anlamıyor bazı şeyleri , tabi ki iyi bi durum ama normal değil bence

Zamanla düzeliyor ama bir kırılma noktası gerekiyor. Ben de buz dolabından kafama göre canımın çektiğini yapip yemek istiyorum filan de. Yani evin insanı olmak istediğini hissettir kırmadan. Biz de böyle çözüldü hatta geçen yıl da kayınvalideme yatılı 20 kişi filan geldi bir iş vardı ki aman Allahım rüyamda bile bulaşık yikiyordum :)) sonrasında kayınvalidem bol bol dua etti, çok güzel sözler söyledi. Benim ki çok akıllı bir kadın. Azıcık yüzüm düşse bana bir gaz verir, azıcık över filan düzeltir hemen 🤣

Güzel bir duygu ya. Benimkiler de böyle insanın daha fazla iş yapasi geliyor. :)) Ben de onlardan ayrılırken ev süpürmek istedim kaç gün kaldık kayınvalidem de muhtemelen ben yapmak isterim diye biz oradayken hiç iş yapmadi bana da yaptırmadı. Son gün süpürge yaparak kirmistik olayı. Ben ev süpürmeye çalışıyorum kayinpederim arkadan süpürgenin motorunu ben yorulmayayim diye yanıma getiriyordu filan :)) baba birak ağır değil zaten diyorum olmaz ki ama sen niye aldın eline yeminler filan artık en son konuştum da hıc mutlu olmayarak tamam dediler. Sonra alıştık :) ama yine de ev silmeme filan asla izin vermezler. Seviyorum ya onları :))

yani evet tamamen iyi niyet. Bi de böyle çekiniyorlar gibi benden. Sürekli sen zaten çalışıyorsun yoruluyorsun burda bari dinlen. Şimdi çocuk olunca artık hiçbir şey yaptırmazlar :))
Eşime şikayet ettim hatta bu durumu. O araya girip annesi mutfakta ymek yaparken anne pilavı salatayı succulent yapsın mı güzel yapıyor ben seviyorum. Kahvaltıda omleti sen yapar mısın succulent. Anne kocam istedi mecbur kalkıyorum bak diyorum. Susuyor o zaman :)
Benim annem böyle değil. Annem evine gelen insanı tam aksine ev işine çeker. Gel canım ben bulaşıkları toplarken sen çayı demleyiver hadi hadi. Alışkın da değilim ki. 🤣

Merhaba öncelikle burada genelde çok çektiren kayınvalidelerden dert yanılıyor ama benim durumum tam tersi kayınvalidem ve eşi bana çocuk gibi ilgili davranıyor. Mutfağa gidip yemek hazırlamam , temizlik yapmam imkansız onun evinde senede birkaç kez gidiyoruz şehir dışı olduğundan ve meyvemi bile soyup getiriyor yardım teklif ettiğimde yok diyor sen dinlen diyor , yemeğimde ye ye baskısı yapıyor benim çekindiğimi düşündüğü için , eşi de aynı şekilde , kafama göre mutfağa girmek istediğim zaman iş yapabilmek istiyorum ama bu insanlar o kadar naif ki onları kırmak da istemiyorum , senede bir kaç kez gidip durmak zorundayız ve insan o kadar süre misafir gibi değil evin kızı gibi takılmak istiyor bana oraya alışmam içim fırsat vermiyorlar en son konuştum bunu çünkü artık sinirlenmeye de başladım biraz azaldı ama gene de devam ediyor, dertleşmek istedim sadece
Ne dert ama 👀 Daha ne istiyorsunuz maşallah yani

Ne meraklıymışsınız yan gelip yatmaya
Evet çok meraklıyım
Çünkü gün içinde beş dakika boş vaktim yok

Siz de burada bir sürü insan gelip kv dem benden iş bekliyor diye konu açarken Dert yanarken
Nispet yapar gibi tam tersi konu açmaya çok meraklı imişsiniz
Üslubunuz da çok güzelmiş ayrıca
Tebrikler

Evet çok meraklıyım
Çünkü gün içinde beş dakika boş vaktim yok

Siz de burada bir sürü insan gelip kv dem benden iş bekliyor diye konu açarken Dert yanarken
Nispet yapar gibi tam tersi konu açmaya çok meraklı imişsiniz
Üslubunuz da çok güzelmiş ayrıca
Tebrikler
Böyle üsluba böyle cevap , ben gayet normal bi dille aktardım konuyu herkese de normal cevap verdim , nispet yapacak kadar çiğ biri değilim insan gibi anlattım

Aslında bi kaç günlüğüne gidip gelsem sorun olmaz hoşuma da gider ama düşünün iki hafta kalıyorsunuz be hep diken üstünde , mutfağa gidiyorum peşimden geliyor ne aramıştın kızım diye bu sefer yiyeceğim varsa da ona zahmet vermek istemiyorum , kendi evimde kafama göre takıldığım için geriyor bu kontrolcülük , iyiliğinden yapıyor elbette ama kazık kadar insanım ben de
Bazi insanlar mutfagina disaridan kim olursa müdahale istemez .Düzeni,tertipi sever ve her sey onun koydugu yerde olmali ve isteyince sadece o degistirmeli ,elini her attiginda bulmalidir gibi düşünün.Belki de sizin kv de bu insanlardandir.Bu tip insanlari yakinen taniyan biri olarak (biri ablam,biri ben :)))) ) bunlari yazmak geldi icimden.

Bazi insanlar mutfagina disaridan kim olursa müdahale istemez .Düzeni,tertipi sever ve her sey onun koydugu yerde olmali ve isteyince sadece o degistirmeli ,elini her attiginda bulmalidir gibi düşünün.Belki de sizin kv de bu insanlardandir.Bu tip insanlari yakinen taniyan biri olarak (biri ablam,biri ben :)))) ) bunlari yazmak geldi icimden.
Evet öyle zaten aşırı titiz ve düzenlidir zaten peşimden gidip düzeltme yapıyor 🤣

Merhaba öncelikle burada genelde çok çektiren kayınvalidelerden dert yanılıyor ama benim durumum tam tersi kayınvalidem ve eşi bana çocuk gibi ilgili davranıyor. Mutfağa gidip yemek hazırlamam , temizlik yapmam imkansız onun evinde senede birkaç kez gidiyoruz şehir dışı olduğundan ve meyvemi bile soyup getiriyor yardım teklif ettiğimde yok diyor sen dinlen diyor , yemeğimde ye ye baskısı yapıyor benim çekindiğimi düşündüğü için , eşi de aynı şekilde , kafama göre mutfağa girmek istediğim zaman iş yapabilmek istiyorum ama bu insanlar o kadar naif ki onları kırmak da istemiyorum , senede bir kaç kez gidip durmak zorundayız ve insan o kadar süre misafir gibi değil evin kızı gibi takılmak istiyor bana oraya alışmam içim fırsat vermiyorlar en son konuştum bunu çünkü artık sinirlenmeye de başladım biraz azaldı ama gene de devam ediyor, dertleşmek istedim sadece
Seninki evlilik ve kayımvalideyse benimki savaş kıyamet gerçekten kıymetini bil o insanların

Vallaha ne güzel kaynana kayınbaba keşke benimkiler de öyle olsalar 6 yıl kaynana dirdiriri çektim kaynana beni kabullendi bu sefer kayınbaba kaynanamin rolünü üstlendi eşimde en sonunda dediki emeklilik sana yaramadı baba çok kadın işine burun sokuyon iyice b.... cikarttin sende annemde sende yeter ama dedi ama kayınbaba vallahi dırdır dir virvirvir ota b.ka karışıyor ya vallahi bak kaynananin kayinbabanin kıymetini bil güzel aileye gelin gitmişsin

Aslında bi kaç günlüğüne gidip gelsem sorun olmaz hoşuma da gider ama düşünün iki hafta kalıyorsunuz be hep diken üstünde , mutfağa gidiyorum peşimden geliyor ne aramıştın kızım diye bu sefer yiyeceğim varsa da ona zahmet vermek istemiyorum , kendi evimde kafama göre takıldığım için geriyor bu kontrolcülük , iyiliğinden yapıyor elbette ama kazık kadar insanım ben de
ahhahahaha :))))) aynı şeyleri yaşıyoruz. 2.5 senelik evliyim çok gitmeyiz kayınvalidemlere eşimde bende çalışıyoruz bi hafta sonumz var bize kalıyo ev işlerine falan. ara da bir gittiğimizde sofra hazırlar salata yapıcak mesela dur anne ben yapım diyorum yok sen otur ben yaparım dinlen diyo. şimdi salona gitsem kayınpeder ve eşim var yanlarında oturmak zoruma gidiyo bi yandan. şimdi kayınpeder dicekki karım içerde çalışıyo gelin burda oturuyo şimdi bilmiyo mutfakta ne döndüğünü.. snra mutfağa tekrar dönüoyorum boş boş oturyorm o salata yapıyo ben onu izliyorum birde çok konuşkan değil muhabbetide sarmıyo açıkcası.. Aşırı iyi davranıyolar bana ama hiç samimi gelmiyo gerçkten.. Nişanlılık sürecinde ev dizerken az ağlatmadılar bi liraları işlemedi ev kurulurken bir bardağı bile yok evimde ev hediyesi bile almadı sadece eşimin kıyafetlerini getirdi o kadar.. ama allahtan mesafemi korudum ilk tanıştığım günden beri.. O yüzden şimdi iyi olsa ne olur olmasa ne olur. Boşver sende kullanmasını bil sal gitsin :)))))))

Back
X