İlgimi kaybettim

esımı sevdıgımden emınım demıssınız ancak esınıze ıkıncı bır sans verıp gerı dondugunuz ıcın kendınıze psıkolojık baskı uyguluyor olabılır mısınız. yanı bır ınsanın olecegını dusunup ıcınızın cız etmesı ona asık oldugunuz ve hayatınızı onunla surdurmek ıstedıgınız anlamına gelmez. bırlıkte zman gecırmek ıstememenız ve esınıze karsı cınsel ıstegınızın olmaması sevgı eksıklıgınden kaynaklanıyor hıssı verıyor. mesela ayrıyken ozledınız mı esınızı?

Off bilmiyorum ne olacak abla. Konuştuk biz yine sakin kalamadı. Söylediklerim de hiç hoşuna gitmedi. Bi sonuca da bağlayamadık. Ama en azından derdimi anlattım neyin neden olduğunu gayet net anladı. Öyle bi durumdayım ki ne evle ilgilenesim var ne baska bi şey. Sadece kendime bakıyorum ev uçmuş mu kaçmış mı umrumda değil. Depresyonda mıyım anlamadım. İştahım yok uykusuzluk da çekiyorum. Böyle gitmeyeceği kesin de nasıl düzelecek ne olacak hiç bilmiyorum. Bana hak vermedi sadece anladı. Hissizim hiçbir şey üzemiyor bile beni onla alakalı..
Maalesef bu gidişatın sonu depresyon.
Ya sağlığın için gerçekten her şeyi boş verip evcilik oynayacaksın.
Ya da malum son.

Ben de eşimden 3 yıl kadar ayrı kalıcam. Büyük özlemle geçiriyoruz bu günleri. Ama bu ayrı yaşadığımız hayata alışırsak ve aynı çatı altında tekrar buluştuğumuz da Bi soğukluk oluşur da sıkıntı yaşarız diye çok korkuyorum.
Neden canim iş için mi?

Evet başlıkta yazdığı üzere eşime olan ilgimi kaybettim resmen. Birkaç ay ayrı kaldıktan sonra eve döndüğümden beri durum böyle. Yaptığı hiçbir şey beni üzmüyor etkilemiyor artık. Beraber vakit geçiresim yok. Arkadaşlarıyla buluşur sık sık asla bi şey demiyorum hatta yalnızlıktan onunla olmaktan daha çok keyif alıyorum :KK43: yatakta da malesef durum aynı. Bitse de gitsek modu. Eşim çok rahatsız. Ama o da beraber vakit geçirelim falan diye ölmüyor ya da duygusal olarak bi beklentisi yok o cinsel tarafından bakıyor. Bense şikayet ettiği zaman ona öfkeleniyorum izin vermeseydi o zaman kopmama diye. Her şeyin bi bedeli var. Benimle bi şeyler paylaşmalı ki ben de ilgimi taze tutayım diye düşünüyorum. Bu evlilikte eskiden daha mutluyum mutsuz değilim ama eşim şikayetçi ve eskiye dönmemi istiyor. Ama eski mutluluğu ona bağımlı olan kendini üzen ben asla gelmez. Bi şekilde ortayı bulmam lazım. Bu durumu yaşayan var mı?
Bu durumu yaşayan var mı dediğin için yazıyorum. Ben de eşimle.maddi manevi bazı problemler yaşadım geçen sene ve aynı evin içinde uzak kaldık. Ondan sonra yalnız olmayı daha çok sevdiğimi farkettim. Eskiden çocuk yatsa da başbaşa bisiler yapsak diye heveslenirkn şimdi çocuğu yatırıyorum kendim de kalkmak istemiyorum uyuyorum çoğu zaman. Eşim çok şikayetçi ama.aliskanlik gibi bişey oldu. Yalnız aktivitelerim daha çok zevk veriyor. Dizi izlemek çocuğa etkinlik hazırlamak telefonda oyun oynamak gibi.. eskisi gibi de olabileceğimi zannetmiyorum

Önce sakin kafayla oturun ve kendinize ben bu adamla devam edecekmiyim diye sorun.cevabiniz evet de bütün olumsuzluklari atın tekrar sevmelere yol açın.yeterki bu soruyu cevapla kararını ver.

Bunlar zaten olan şeyler. Ben eşime özel yemek hazırlamak o şu tatlıyı seviyor deyip yapmak veya yatak gibi konularda kendimi veremiyorum. Sorun bu.
İçinizde birşeyler kopmuş, hiçbir şeyi eskisi gibi hissetmiyor, içinizden yapmak gelmiyorsa, güven duygunuzu ve bu evliliğe olan inancınızı yitirmişsiniz demektir.
Yaşadığınız sorun her neydiyse, sizi çok fazla üzmüş ve bir şekilde belki mecburiyetten, belki karşı tarafın talebi veya aile baskısı bilemiyorum sebebini. Bu gibi durumlardan dolayı tekrar bir araya gelmiş olabilirsiniz.
Tam bir güven hissedemediğiniz her durum için bu böyledir. Kendinizi koruma altına almak istersiniz.
Şuandada sevginizi tam verememenizin sebebide tam olarak bu bence. Siz tekrar üzülmekten korkuyor olabilirsiniz.
Eşinizde hak vermedi ama, beni anladı diyorsunuz.Madem bu durumdan rahatsız, O zaman o da çaba gösterecek biraz.
Biz kadınlar olarak çok duygusal varlıklarız.Sevdiğimiz insana öncelikle güvenmek isteriz. Neden böyle olduğunuzun sebebini anlayıp, çözüm noktasında ilerleyebilmek için aile terapistine gitmeniz gerekir. Eğer gerçekten sevginiz varsa, mutlaka durumunuzda olumlu değişiklik olacaktır.

esımı sevdıgımden emınım demıssınız ancak esınıze ıkıncı bır sans verıp gerı dondugunuz ıcın kendınıze psıkolojık baskı uyguluyor olabılır mısınız. yanı bır ınsanın olecegını dusunup ıcınızın cız etmesı ona asık oldugunuz ve hayatınızı onunla surdurmek ıstedıgınız anlamına gelmez. bırlıkte zman gecırmek ıstememenız ve esınıze karsı cınsel ıstegınızın olmaması sevgı eksıklıgınden kaynaklanıyor hıssı verıyor. mesela ayrıyken ozledınız mı esınızı?
Hayır özlemedim çünkü kötü ayrıldık özlenecek anılarım olmamıştı hiç
Bu durumu yaşayan var mı dediğin için yazıyorum. Ben de eşimle.maddi manevi bazı problemler yaşadım geçen sene ve aynı evin içinde uzak kaldık. Ondan sonra yalnız olmayı daha çok sevdiğimi farkettim. Eskiden çocuk yatsa da başbaşa bisiler yapsak diye heveslenirkn şimdi çocuğu yatırıyorum kendim de kalkmak istemiyorum uyuyorum çoğu zaman. Eşim çok şikayetçi ama.aliskanlik gibi bişey oldu. Yalnız aktivitelerim daha çok zevk veriyor. Dizi izlemek çocuğa etkinlik hazırlamak telefonda oyun oynamak gibi.. eskisi gibi de olabileceğimi zannetmiyorum
Sadece bu olsa problemim okey ama yatak kısmı çok sorunlu ve eşim de tahammülsüz o konuda
İçinizde birşeyler kopmuş, hiçbir şeyi eskisi gibi hissetmiyor, içinizden yapmak gelmiyorsa, güven duygunuzu ve bu evliliğe olan inancınızı yitirmişsiniz demektir.
Yaşadığınız sorun her neydiyse, sizi çok fazla üzmüş ve bir şekilde belki mecburiyetten, belki karşı tarafın talebi veya aile baskısı bilemiyorum sebebini. Bu gibi durumlardan dolayı tekrar bir araya gelmiş olabilirsiniz.
Tam bir güven hissedemediğiniz her durum için bu böyledir. Kendinizi koruma altına almak istersiniz.
Şuandada sevginizi tam verememenizin sebebide tam olarak bu bence. Siz tekrar üzülmekten korkuyor olabilirsiniz.
Eşinizde hak vermedi ama, beni anladı diyorsunuz.Madem bu durumdan rahatsız, O zaman o da çaba gösterecek biraz.
Biz kadınlar olarak çok duygusal varlıklarız.Sevdiğimiz insana öncelikle güvenmek isteriz. Neden böyle olduğunuzun sebebini anlayıp, çözüm noktasında ilerleyebilmek için aile terapistine gitmeniz gerekir. Eğer gerçekten sevginiz varsa, mutlaka durumunuzda olumlu değişiklik olacaktır.
Teşekkür ederim

Biraz zorlasan kendini.

Mesela imkan varsa küçük bir haftasonu tatili,inan çok iyi geliyor.
İzmir hala sıcak,eminim Antalya daha da güzeldir.
İmkan yoksa güzel bir akşam yemeği. Ortak sevdiğiniz yerler yok mu böyle küçük,salaş yerler,deniz kıyısında.Elele liseliler gibi yürüseniz,komiklikler anlatıp gülseniz. Ben çok konuşurum mesela. Dün akşam yürüyüşünde o kadar çok konuşmuş, anlatmış ve gülmüşüm ki çenem ağrımış,o halime kocama daha çok güldü sonra.

Aslında mutlu olmak hem çok kolay hem çok zor.
Ama çabalamadan olmaz.
Neydi; emeksiz yemek olmaz.

[/QUOTE

Maşallah imrenilecek bir evliliğiniz var. Yorumlarınız da sevgiden insanca davranmadan yana hep.nekadar pozitifsiniz maşallah ya...Allah sevginizi daim etsin ❤️

Sizi biliyorum taa eskilerden beri eşinizle mutlu değildiniz hep ayrılmak istiyordun ayrılınca neden barıştın peki anlamadım

Back
X