İlginç Nişanım!!

yaklaşık 1 sene önce nişanlandım. evde kendi aramızda isteme söz nişan beraber yaptık. ufak bir törendi. ama damat tarafı bana hiçbişey takmadı. sadece alyans... o da mecburi... nişandan sonra kendi evlerine de davet etmediler. çok nadir arayıp hal hatır soruyorum. aramadı denmesin diye. bu yaz düğün var. düğünde takılacak takıları ben mi seçeyim. bişeyler isteyeyim mi napayım sizce. tavırları da biraz tuhaf değil mi

Adetler mi farkki dicem soguklar mi dicem seni sevmefiler mi acaba mi dicem bilemedimm.. ay beni dr stres bastii ya benimkiler de bana bir sey takmazlarsa cok ayiplar valla ailemm ben de üzülürüm millet kurbanlar kesiyo gelin alinca diye

bir tane bilezik mi dusunmus utanmada yok insan icine cikiyorsun sonucta bir bilezikmi takilir. ii yapmisin söylemekle
Kendine layık gördüğü bir bilezikti. Zar zor eşim kredi çektirdi bilezik aldırdı. Hoş onun da üç dört taksitini duygu sömürüsüyle bizden istedi de neyse yani yine kardayım :KK14: şimdi öğrendik ki kenarda parası olmasına rağmen sırf eşime ödetmek için kredi çekmiş.

yaklaşık 1 sene önce nişanlandım. evde kendi aramızda isteme söz nişan beraber yaptık. ufak bir törendi. ama damat tarafı bana hiçbişey takmadı. sadece alyans... o da mecburi... nişandan sonra kendi evlerine de davet etmediler. çok nadir arayıp hal hatır soruyorum. aramadı denmesin diye. bu yaz düğün var. düğünde takılacak takıları ben mi seçeyim. bişeyler isteyeyim mi napayım sizce. tavırları da biraz tuhaf değil mi

Seni istemiyorlarmi acaba diye dusunmedim degil acikcasi... Gerci ailelere ne ki, sen nisanlinla konus ne yapilacak ne edilecek diye ama nisandada bir sey takmamalari tuhaf.... Acaba oldu bittiyemi getirmeye calisiyorlar ki ?

Birseyler istemek mi:-)ay cok tuhafsin illa en basindan sorun ciksin istenmeyen gelin olayim mi istiyosun. Adet oyledir diger cocuklarina yapmamistir size de yapmiyodur adalet olsun diye. Cani istemiyodur. Gerek duymuyodur. Daha neler ya niye almak zorunda olsunlar ki zaten ve siz niye bunlari kafaniza takiyosunuz yani siz esinizle gecireceginiz guzel gunleri basbasa kalacaginiz zamanlari dusunun bunlardan guzeli mi var kotu dusunursen kotu olursun. Madem bu kadar dert edicektin bence en basindan sozle nisani bir yapmasaydiniz hop aradan cikmis iste ne guzel hem belki evlenince takicaklar. Belki nisanda takilanin ailenize gidecegini dusunuyolar ve bu yuzden nisanda takacaklarini dugunde takmaya karar verdiler oglunda kalsin diye ha yine sizin ama ikinizin evlenince takilar yani. Bu kadar dertlenmeyin ve bence ozellikle bisey istemeyin taki derdine dusmeyin evlenicegin insani seviyo musun ki muhakkak zaten seviyosan gerisinin ne onemi var ki?

Ayni memleketten misiniz?
Degilseniz bazi yerlerin adetleri farkli oluyor.Mesela kuzenlerimin falan nisaninda birsey takilmadi yuzuk harici.Dugunde takilari takildi.

Damat tarafimi bu ne bicim bi hitap ! Nisanlimin ailesi deseydin ya bence bu yaz evlenme once benimse

Ya belki adetleri degildir. Benimde nisanimda hic bisey takmadilar alyans disinda onlarin memleketinin oyle bi adeti yokmus nisandan sonra yapiyolarmis nisandan sonra hep hediyeler ve takilar taktilar belki seninkilerde oyledir sen hic bisey yapma bekle ayni bende boyle senin gibi sasirmistim cunku bizde takilir nisanda. Ama problem etmedim uzulmedimde olsada olur olmasada dedim gectim.

sormamışalar ama gercekten tuhaf nışanda set takılır bu ne ya kız ıstıyen bıraz elını cebıne soksun herseyın bır usulu vardır.

Takı seven bir insan değilim. Düğün vakti kullanabilecegim bir bileklik bir kolye alıp kalanını birikim yapmak üzere kullanacagim. Herhangi bir sey olduğunda nisanlinla iletisime gecerek cozebiliyorz inşallah öyle devam eder. Annemler konusmuslar annem nisanda özellikle taki veya set istemediğimizm söylemiş sagolsun..

bizim nişanda evde olmuştu bana da birşey takılmadı ..eşimle alyansları taktık o kadar. adetleri öyleymiş ben sormadım bile. benimkiler biraz dert etti tabii ama ben susturdum. düğünde telafi ettiler. aramız kötü değil ama sıkı fıkıda değiliz bence böyle daha iyi evlenince sende böyle olmasını isteyeceksin zaten. arkadaşlarının kimsenin gazına gelme. ve enönemlisi KENDİNE GÜVEN BANA BİŞEY TAKILMADI KOMPLEKSİNE GİRME. nişanlınla aran iyi olsun yeter.

niaşnlımla aramız gayet iyi çok şükür. akrabalarıyla evlendirmek istemiş ailesi. evet başta bir istenmeme durumum vardı. bir ara takılacak bilezik lafı geçmişti nişanlımla aramda. annesi yapacakmış falan. anlatmıştı öyle. bu konuşmalardan sonra olmaması ilginç geldi. annesi babası kendi isteklerine göre hareket etmeye çalışıyo. bize bişey sorulmuyo. onlar ne isterse o olacak mantığında kv ile kp.
bi de tek erkek çocuk diye çok kıymete bindiriyolar anlatırken. madem bi oğlunuz var en iyisini yapmak istersiniz herhalde..

Son düzenleme:
ben şahsen düğünümde şu bu takılcak demedim bence denmemeli. bunların hesabını çok fazla yapıyorsun gibi geldi bana düşünmezsen çok daha rahat olursun

Burda takıdan önce hallolması gereken çok önemli bi sorun var canım iletişim,aynı şehirdesiniz anladığım kadarıyla ara dönemlerle gidip gelmeniz gerekir birbirinize siz nişanlınla böyle bi organizasyon yapsanız aileleri biraraya getirip kaynaştırmak için olmazmı

İlginç.. istemiyorlarmı acaba

Back
X