• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlgisiz doktorlara sinir oluyorum!!

evet. benim gittiğim sadece bir kadın doğum doktoru var, kadın o kadar iyi biri ki. a'dan z'ye hastalığınla ilgili herşeyi anlatıyor bilgilendiriyor, öyle 2 dk muayene edip yollamıyor yani. onun haricinde malesef hoş olmayan anılarım oldu başka doktorlarla. hatta tacize uğradım genç kızken bir kere. düşünün artık, nasıl güveneyim doktorlara? şikayetini anlatırsın, yüzüne bile bakmaz. neyse...

İnanmıyorum ya. Ben mesela ameliyat olmaktan korkan bir insanım başıma bir şey gelir baygınken diye. Diyorum ya Allah düşürmesin böylelerinin eline.

İnanmıyorum ya. Ben mesela ameliyat olmaktan korkan bir insanım başıma bir şey gelir baygınken diye. Diyorum ya Allah düşürmesin böylelerinin eline.

aklıma geldikçe nefret ediyorum kendimden neden çıkıp gitmedim ordan diye, daha 14-15 yaşında falandım, yapamadım birşey. yani böyle şeyler de oluyor malesef...

bu konuda anlamadığım şey, konu sahibi burda bir derdini anlatmış, ilgi göremediğini söylemiş, konu döndü dolaştı doktorların çalışma şartlarına, 6 yıl okumalarına geldi. ne alakası var şimdi bunun? doktor (ya da ailesinde doktor olanlar) neden bu kadar agresif?

Son düzenleme:

aklıma geldikçe nefret ediyorum kendimden neden çıkıp gitmedim ordan diye, daha 14-15 yaşında falandım, yapamadım birşey. yani böyle şeyler de oluyor malesef...

bu konuda anlamadığım şey, konu sahibi burda bir derdini anlatmış, ilgi göremediğini söylemiş, konu döndü dolaştı doktorların çalışma şartlarına, 6 yıl okumalarına geldi. ne alakası var şimdi bunun? doktor (ya da ailesinde doktor olanlar) neden bu kadar agresif?

Düşünme canım, daha küçükmüşsün o doktorun şerefsizliği 6 yıl okumakla adam olunmuyor işte.

Aileler böyleyse işte doktorların böyle olmalarına şaşırmamak lazım.

Bugün hastaneye gittim evimin yakınında bir devlet hastanesi var.
Sakin, sıra olmuyor, yol derdim de yok diye tercih ettim.

Ama ne fayda..
Kafamda soru işaretleri ile gittim soru işaretleri ile döndüm.

Sinir oluyorum yaa sırf böyle drlar yüzünden gitmek istemiyorum, kaçıyorum hastanelerden
sağlığımı ihmal eder oldum.
Özele gitsem de para için hemen alalım, keselim, ameliyat diyorlar.

Böyle mi olmalı yani?
Beni aydınlatıp içimi rahatlatamıyorsan ( böylesine rahat, üç- beş sıralı ortamda bile)
senin doktorluğunun kime faydası ne?

Burdaki tecrübeli bayanların daha çok faydası olur diye buraya geldim yine.
Şimdiden teşekkür ederim bayanlar.

Yaklaşık 9 aydır korunmuyoruz eşimle, çocuk olmadı.
Adetlerim çok düzenli ama sancılı ve kusmalı olur bu nedenle kadın doğuma gittim.
Olur ya kist falan, bir sorun varsa tedavi olayım diye.

Adetimin 3. günüydü. Düzenli mi diye sordu sadece evet dedim. Alttan baktı, bir şey soktu dr, acele acele yumurtalar gayet güzel sorun yok dedi.
Sonra da bir şeyler saydı şu hastanede şu testler yapılacak, oraya gidin ( o gerginlikle hiç birini anlamıyorum tabi)

Ben giyinirken hamile bir bayan girdi bile hiç bir şey soramadım. Yazın bari yapılacak testleri dedim de yazdı.
Allah razı olsun yaa pes gerçekten.. Hiç bir şey anlamadım bu işten.

Şimdi size soruyorum bayanlar.
Kist olsaydı görür müydü o şekilde?
Söyler miydi? Tek söylediği yumurtalar gayet güzel..

Bundan ne çıkarabiliriz pko ya da kist varlığı bu şekilde mi anlaşılır yoksa hormon testleri falanla mı?

Pfff kendimi gördüm sanki aynı nedenlerden tedavimi erteleyip duruyorum aylardır. İstanbulda mısınız siz de? İnanaın başka şehirlerde böyle değil bu kadr değil en azından. Özelin %90ı para sömürmeye yönelik, en basit bir şey için gitsem kan tahlili serum enjeksiyon deyip en az yüz lira kitlemeden göndermiyorlar ve hiç güvenmiyorum açıkçası bunca yıldır hastaneye giderim toplamda son iki yıldaki kadar serum yiyip kan vermemişimdir.

Devlet zaten berbat millet canından bezmiş, kızamıyorum da haklı doktorlar da. O kadar yığunluk stres vs

benim sorunum da infertilite inanın doktor hastane o kadar psikolojimi bozuyor ki aylardır tedavi olmuyordum yeni başladım

Pfff kendimi gördüm sanki aynı nedenlerden tedavimi erteleyip duruyorum aylardır. İstanbulda mısınız siz de? İnanaın başka şehirlerde böyle değil bu kadr değil en azından. Özelin %90ı para sömürmeye yönelik, en basit bir şey için gitsem kan tahlili serum enjeksiyon deyip en az yüz lira kitlemeden göndermiyorlar ve hiç güvenmiyorum açıkçası bunca yıldır hastaneye giderim toplamda son iki yıldaki kadar serum yiyip kan vermemişimdir.

Devlet zaten berbat millet canından bezmiş, kızamıyorum da haklı doktorlar da. O kadar yığunluk stres vs

benim sorunum da infertilite inanın doktor hastane o kadar psikolojimi bozuyor ki aylardır tedavi olmuyordum yeni başladım

aqualilly, yaptigmiz en buyuk hatalardan biri aslinda bu, haddini bilmez birkac kisiye kizip kendi sagligmizi ihmal ediyoruz.
Sonuc, onlar hayatlarina devam ediyor... biz kendimizi cezalandirmis gibi davraniyoruz.
Gecmis olsun... aman ihmal etmeyin, sizden degerli degil o densizlerin iki lafi.

aqualilly, yaptigmiz en buyuk hatalardan biri aslinda bu, haddini bilmez birkac kisiye kizip kendi sagligmizi ihmal ediyoruz.
Sonuc, onlar hayatlarina devam ediyor... biz kendimizi cezalandirmis gibi davraniyoruz.
Gecmis olsun... aman ihmal etmeyin, sizden degerli degil o densizlerin iki lafi.

O kadar haklısınız ki... Yalnız benim bir bayan doktor hariç hiç bir doktorla münakaşam ya da can sıkıcı bir durumum olmadı ama genel olarak yaşadıklarım diyeyim çok soğuttu beni hastanelerden :50:

Bide azarliyolar bazı dr lar.
Eşimle geçen sene çocuğu ilk defa devlete götürdük çok basit bisey olduğu için içeri bebek arabasıyla girdim diye azarladı beni,hemde beni sinirden hicbisey diyemedim suratına baktım ve arabayla çıktım .
Bu arada cocuk babasının kucagindaydi onlar içerde kaldı.
Meğer kadın beni ayrı eşimi ayrı cocuk getirdik sanmış arkamdan ruh hastası heralde demiş oysaki ben tek kelime etmedim sadece kavga etmemek için çıktım .
Eşim bi guzel haddini bildirip sinirle çıktı odadan ve şikayetçi olduk ne oldu bolilmiyorum.
Ama bi görseniz üstten üstten bakmaları,küçük gormeler,dahada gitmedim hiç devlete,hem devlete sigorta ödüyoruz hem dr larına muane olamıyoruz bide ozele para veriyoruz,
Hamileykende hiç devlete gidemedim,testleri bile özelde yaptırdı eşim,durumumuz Cokmu iyiydi hayır ama mecbur kaldık.
Tabiki devlettede çok iyi dr lar var ama denkgelirse,hele Istanbulda çok zor.

İnfertilite uzmanıysa ben alabilirim tavsiye :31:

Canım kadın doğum uzmanı kendisi. O konuda uzman mı bilmiyorum ama bizim ailede herkes doğumunu ona yaptırmıştır. Babaannem bile ona rahmindeki sorun için ona gitti :) Küçükçekmece de Doğan hastanesi var orada. Serdar kayın. Gerçekten seninle bir arkadaş gibi ilgileniyor bence denemelisin :)

Canım kadın doğum uzmanı kendisi. O konuda uzman mı bilmiyorum ama bizim ailede herkes doğumunu ona yaptırmıştır. Babaannem bile ona rahmindeki sorun için ona gitti :) Küçükçekmece de Doğan hastanesi var orada. Serdar kayın. Gerçekten seninle bir arkadaş gibi ilgileniyor bence denemelisin :)

Ben aslında en son gittiğim doktoru sevmiştim ama rotasyon varmış hastanede, benim gittiğim poliklinikten üniversite hastanesine geçmiş adam. Tekrar onu nerden bulucam ki üniversite hastanesine gitmem lazım gerçi yakın ama yeri ters;/ küçğkçekmece bana uzak tek başıma gidemem eşim de işten izin alamıyor her zaman. Bir de bazen sabah hastaneye uğruyorum mesela tahlil sonuçlarını gösterip okula geçiyorum uzak bir hastaneye gidersem sürekli sevk rapor almam gerekir:/

Uff istanbulun hastane işinden nefret ediyorum ya. :28:

Ben aslında en son gittiğim doktoru sevmiştim ama rotasyon varmış hastanede, benim gittiğim poliklinikten üniversite hastanesine geçmiş adam. Tekrar onu nerden bulucam ki üniversite hastanesine gitmem lazım gerçi yakın ama yeri ters;/ küçğkçekmece bana uzak tek başıma gidemem eşim de işten izin alamıyor her zaman. Bir de bazen sabah hastaneye uğruyorum mesela tahlil sonuçlarını gösterip okula geçiyorum uzak bir hastaneye gidersem sürekli sevk rapor almam gerekir:/

Uff istanbulun hastane işinden nefret ediyorum ya. :28:

Üzüldüm gerçekten. Konu çok hassas olduğu için doktor konusunda çok titiz olmanız lazım tabi. İnşallah bulabilirsiniz iyi bir doktor, sorun bir an önce ortadan kalkar :(

Bence artık insan gibi davranan hasta az var. İyi hastaları tenzih ederim.

Yorumunuz gerçekten şoke ediyor insanı, yazık diyorum sadece.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Yazık, kime yazık? Mağdur hastalara yazık değil mi? Komik olmuş, kendi tecrüblerimden yorum yazdım ben burada. Uydurmuyoruz. Niye üzerinize alınıyorsunuz? Doktor adayı mısınız? Mesleğini hakkı ile yapanı ayrı tuttum, kimse iyi insana kötü demiyor zaten. Ama birebir çevremde bir sürü örnek var, hastaya kar kapısı diye bakan; ameliyatın hiç bir çare olmadığı halde para için bıçak altına alan doktorlar. Bir gözlük reçetesi için 5 kez muayne olduğumu bilirim, bu insanlar uzman. Ya daha geçen hastenedeydim, onlarca test yaptırdı adam, test kapalı zarfta. Reçete yazıyor yanımda, zarfı açıp bakmadınız diyorum, bozuluyor. Hayır test gerekli değil ise niye yaptırıyorsun, gerekli ise niye bakmıyorsun?! Tamamen duygusal.

Kardeşimi götürdüm yine, özel, gayet pahalsından bir hastaneye. Çocuk kulak ağrısından kıvranıyor, kadın yerinden kalkıp bakmadı bile. 2 soru sordu reçete yazıyor. Bir muayne etmiyecek misiniz, dedim, yine bozuldu bir doktorumuz. Bu sıralarda bu salgın zaten dedi, zorla yerinden kaktı da, tenezzül etti bakmaya.

Siz şimdi Türkiye de yaşıyorsunuz da bunları mı şoke oldunuz? Şaka gibisiniz gerçekten.

.

sizin yaşadığınız normalleşmiş bu ülkede. insan gibi davranan acayip.
annem babam doktor. benim hayatimda gördüğüm en kibirli en egosu yüksek insanlar hep doktordu
. doktorların çalışma şartı bilmem ne. bu işi statü kazanmak garantide olmak vs için yapıyorsun. insana faydalı olmak için yapan idealist doktor bir elin parmağını geçmez. onlara da zaten kimsenin lafı olmaz hakettiği değeri görür.
haliyle kimse zorla yaptırmıyor. bu ülkede kimin çalışma şartı çok iyi. o zaman herkes birbirine pislikmiş gibi davransın. hele eskiden doktora gık mı deniyordu. gariban, yüzünü yerden kaldırmayan adamları defalarca annemin arkadaşları günlük işmiş gibi yerin dibine sokardı. biraz bile rahatsız olmazdı .çünkü o doktordu çok okumuş bedel ödemiş, o hastalara bakmaya lütfetmiş.
doktora gitmekten nefret etmemin sebebi bu . kimse doktor diye ekstra saygı falan haketmiyor.

Bende çeşit çeşit doktorla karşılaştım bugüne kadar. Çok iyi ilgili doktorlarda var. Mesela devlet hastanesinde gittiğim bir kadın doğum uzmanı kadın doktor. Onca kalabalığa rağmen ilgileniyor evet mecburen hızlı davranıyor ama güleryüzlü bir şey sorunca ters cevaplar vermiyor. Gittiğim plastik cerrah ki çalıştığı hastane hınca hınç dolu. Kesinlikle çok ilgili kibar ve güleryüzlü.
Ama bazıları varki bir şey soruyorsun yüzüne bile bakmadan cevap veriyor. Olabilir olmayabilir cevapta bu yani. Heleki dün gittiğim özel hastane tam bir rezaletti. Ayrıntılı ultrason gittiğim devlet hastanesinde olmayınca mecburen özele gittim. Randevum vardı radyolojide. Beklerken elektrikler kesilmişti zaten sadece cihazlar çalışıyordu. Ben tam yattım sedyeye cihazlardaki elektrikte gitti. Beni çıkarttılar dışarı. Jeneratörleri bozulmuş. Bekle Allah bekle yok yapamadılar. Bir geliyor elektirik bir gidiyor. O sırada bütün hemşireler doktorlar bir koşuşturmaca bir koşuşturmaca. Hepsi yukarı çıkıyor merdivenlerden bu arada asansörde kalanlar olmuş. Meğerse yoğun bakımdaki cihazlarda durmuş. Oksijen tüplerini taşıdılar hep. Elleriyle oksijen veriyorlarmış. Acilin içinden geçtim. Orasıda gitmiş. 1 saat sonra şebeke elektriği geldi. Elektrikler yokken zaten piyasada olmayan radyolog hanım birde yemeğe gitmiş. Onunda gelmesini bir saat bekledikten sonra nihayet ultrasona girebildim. Zaten dışarıdaydı kafeteryada oturuyordu. Ama öğle tatilini tam yapmayı ve sabahtan randevusu olan insanları bekletmeyi tercih etti. Randevum 11deydi ben hastaneden çıktığımda saat 2 buçuktu. Hadi kendimi geçtim. Yoğun bakımdakilere yazık değil mi? Birde hemşirenin biri bugünki hastaları memnuniyet anketi için aramayın diyor yanındakine. Rezaletti yani yazık yazık. Şikayet edeceğim bakalım.

Back
X