İlgisiz eşimin hayatının neresindeyim?

inan çok fazla iyi niyetli davrandım. hala da farkındayım onun için duruyorum.
onuda kendimi de kötü duruma düşürmek istemiyorum.
haklısın ortam yaratabilirim. bilmiyorum ben çok cesaretsizim.
baksana hala onu bırakıp gidemiyorum.lanet olsun gidemiyorum.
okadar çok emek verdim,okadar çok fedakarlık yaptım ki,
o evdeki herşey bana ait. ben hepsini hayatımdan fedakarlık ederek aldım.
kimsenin beş kuruş faydası olmadı.
allah aşkına yardım edin bana ne olur.
inan şuan ağlıyorum çok kötüyüm.

Canım ben seni eski konundan hatırladım geçen yıldı sanırım, ayrı yatıyordunuz, sana değer vermiyodu umursamıyordu yine...yatağına gül bırakmıştı sonra affet beni demişti barışmıştınız diye hatırlıyorum.. Canım belli ki sen ne yaparsan yap ne kadar küs kalırsanız kalın ve o ne kadar sonradan affedilmek için yataklara değil yollarına gül serse, değişmeyecek bir adam.. Üzgünüm ama hiç bir zaman bu şekilde mutlu olamazsın, sana değer vermeyen biriyle ömrünü tüketme..Keşke düzelse, ilgili kibar bi adam olsa, tembel olsa evde yardım etmese ama sevgi dolu olsa tatlı dil herşeyi yaptırır diye düşünüyorum ama oda yok...Sen bu durumda boşu boşuna kürek çekiyosun, bütün yükü omuzlarına almışsın,,, kim için? sonu olmayan bi yol bu evlilik, çocukta yok üstelik çocuğun olsa böyle demezdim, çocuğun için katlanırdın en azından...

erkekler hedefine ulaştığında maalesef artık heyecan bitmiş ve ilgi kaybolmuştur.şuanda onun gözünde o vazgeçilmez..ama vazgçilebilirliğini gösterdiğinizde,söylediklerinizle yaptıklarınız birbirini tutmaya başladığında,kaybetmeye başladığını anladığında tekrar kazanmak için çaba gösterecektir..

evet doğru hatırladın. bende güllere kanmamıştım. barışmamıştım.
ama bir kaçgün sonra konuşmuş barışmıştık.
ah keşke ben zaten bana eşim yardım etmiyo diye şikayet etsem tek neden bu olsa eminim hepiniz bana haksızsın derdiniz.
ama bişeye dokunmasa da gülse konuşsa sevse ilgilense yeter bana.
belki oha diyeceksiniz ama ben defalarca ayağında nasır vardı ayaklarını yıkayıp. nasırı geçene kadar bakımlar yaptım.
yıllarca benim için sabahın köründe uyanan,buluşup deli gibi gezen, beni her yere götüren adam gitti yerine odun geldi.
o zaman ben bu akşam toplanıp gidiyim mi?

Canım neden ağlıyorsun üzme kendini sen bu adama kıyamadığın sürece o seni ezicek ayrılmak istemiyosun anladığım kadarıyla haklısın da emeklerin var o kadar ama yanlış anlama eşşek hoşaftan anlamıyo...Senin emeklerin onun umrunda değil içinde biraz seni kaybetme korkusu taşımalı, korkmuyo belli ki.. Bence bu yüzden kendini üzme, istersen önce bi dene kendini alıştır, annenlere git kal bir kaç gün evi terk etmiş gibi üç beş eşyanı alıp git.. bakalım ne yapacak??

canım benim sakın ağlama güçlü ol, eğer bu adamın değişmeyeceğinden eminsen, mutlu değilsen, evliliğinde beklentilerinin hiç birini bulamıyorsan o evde durmanın ne anlamı var.sakın ağlama,sen güçlü bir insansın işin gücün var ayaklarının üzerinde durabiliyorsun.sırf ekonomik özgürlüğü olmadığı için türlü türlü işkencelere katlanmak zorunda kalan ne çok kadın var, sen şanslısın onlar gibi olmak zorunda değilsin. sen çok basit bir şey istiyorsun eşinden ilgi ve sevgi ama bunu dahi yapamayacaksa niye evli ki o zaman?tehdit çok tehlikeli bir şeydir, ayrılırım giderim deyip gidememek karşındakine daha çok güç veriyor emin ol.eğer kararın kesinse lütfen harekete geç.ben çok fedakarlık ettim diyorsun evdeki herşeyi sen yapmışsın anlaşılan ama ağız tadıyla yaşayamadıktan sonra binbir emekle yaptığın o evin de bir anlamı kalmıyor. üstelik bu adama boyun eğersen sen hayatın boyunca bugüne kadar yaptığın fedakarlıkların kaç katını yapmak zorunda kalacaksın.zararın neresinden dönersen kar,4 yıl fazla bile beklemişsin.

Kaç gündür takip ediyorum konunu..Kelin ilacı olsa misali bişey yazmak istemedim..Bende eşimle ilgili çok zor günlerden geçtim..Durumumuz farklı ama olsun..Şu an iyiyim Allaha şükür..

Eşinle ilgili söyleyebileceğin sana dair iyi yönleri varmı ..Hep kötü yönlerinden bahsetmişsin..Hiç mi iyi bir yönü yok bunu sormak istedim??

Bir de şunu söylemek isterim..Sen o ewi terketsen ve ayrılsanız, eşin başka bir insanla beraber olsa, tekrar sana dönmek ister buna eminim..Çünkü çok emek vermişsin..Ve bu kadar emeği ona başka biri asla veremez..

sen hala daha bir umutla o evdesin.ama değil umut bence ihtimal bile yok artık ortada.kendini sınıyorsun daha neye ne kadar dayanabilirim diye önüne sınırlar koyup ''öyle yaparsa bu kez giderim,bu kez giderim ''gibi tesellilerin var.

bak canım..çocuğun yok.ailen de destek olacaksa gerçekten bekleme.en azından terk adı altında olmasa dahi ''birkaç günlüğüne kafamı dinleyeceğim''gibi bir mesajla git annenlere.ve gerçekten hiç arama,sorma.kendine çözümler üret.

ya ne kadar şanslısın ki bir çocuğun yok bu kez ona üzülüp ağlayacaktın.sonrası falan...çok yıpratıcı.

yerinde olsam net , kısa ve soğuk bir konuşma ile son noktayı koyup,anlaşmaya vardırıp işi açardım davayı.bu evlilik asla ve asla ileriye olumlu gelişmeyecek.tam tersi hatta.3 yıl önce nasıldınız..???3 yıl sonrasını düşün birde....

çok güzel bir soru sordun.
-ev tutmak istedik benim aileme çok uzak ama onun ailesine yakın ev tuttuk. annesine anahtar vermedim. direk annesine söyledi.
herkes birbirine girdi. ama onların dediği oldu.
-ev aldık yine onlar seçti beğendi borcu ödemeye gelince 3 yıldır bir kuruş destek olmadılar.
-ama annesine laf etme lüksüm asla olmadı.
-anahtar aile boyu herkeste dingonun ahırı gibi giren çıkan belirsiz evim oldu.
iyi yanları neler iyimi bilmiyorum. ama birgün maaşımı sormadı, kartımı almadı ki zaten evin tüm giderlerini ve ailesinden aldığımız borcu her ay ödüyordum.
zaten elimde bişey kalmıyo.
başka valla sayamıyorum ya hani dayak,küfür,içki,aldatma yok.
küs olunca eve geç gelir normalde ise gelir yemek yer pc açar yatağa dahi haftanın 3 günü gelmez.
etlime karışmaz sütlüme karışmaz.
biyeremi gitçem git.
birimi gelcek gelsin.
ama der bana bulaşma naparsan yap.
annem dışında hiç bir kardeşim yada akrabama bu zaman kadar ne bayram ne seyran gitmedik.
ama onunkilere gidilir.

Eşin ewle ilgili hiç bir harcamada bulunmuyormu??

Bir de bebek planınız hiç oldumu yani böyle bir konu geçmedimi hiç aranızda?Bazı yerlerden yakalamaya çalışıyorum sadece..

Erkekler genelde kendi ailelerini daha ön planda tutarlar buna çok takılma zamanla aşılabilecek bir durum..Çocuk gibi seni şikayet etmiş ama olay nasıl gelişti onuda bilmek gerek.anahtar mevzusu mesela ilk nasıl çıktı ortaya ki, sen anahtar vermiyecegini söyledin?söyleyiş tarzı çok önemli çünkü..

Bende okadar çok strateji geliştirmeye çalıştımki şu 4 yıılık ewliliğimde..Zor bir eşle başetmek gerçekten güç, sabır istiyor..

bebek lafı zaman zaman aramızda geçti ama okadar çok borç var ki ben çalışmazsam olmaz.
kaynanam anca emekli olcam öyle diye direktif yağdırdı her zaman.
ama tam olarak istediğimizi hiç konuşmadık. o olsun dediyse ben istemedim. ben istediysem o aman ne gerek var dedi.
böyle rahatız gibi geçiştirdik. kimse tam olarak istemedi aslında oda bende.
ev tuttuk bilezik almaya gideceğiz düğüne 2 hafta var.
bu anahtar çoğaltalım diyip duruyo önce üstelemedim.
sonra annesine,babasına,kendine,kardeşine diye sayıyo.
bende aşkım ne gerek var. biz zaten evde yokken kim niye gelecek dedim.
vay efendim ben onun ailesini istemiyormuşum. ben kimmişim. diye kükrerken kavga büyüdü.
annesi geldi ne oluyo diye.
buda anne defne sana anahtar vermek istemiyo dedi.
oda aaa oğlum ben sana demiştim. şimdi böyle yapan yarın ne yapmaz ne hali varsa görsün bırak gitsin dedi.
bende yüzükleri fırlattım çıktım evden. eşim peşimden koştu ben gittim tabi geldi özürler ağlamalar falan barıştık.
asıl o zaman bitmeliydi. ama anlamadım.

Ben eşinin seni sevmediğini düşünmüyorum nedense..

Annesi önceden bazı şeyleri bastırarak söylemiş tembihlemiş belliki zaten agzıylada söylemiş..

Bence devam etmek istiyorsan orta noktayı bulmalısın..sen onun eşisin ,annesi gibi davranmaman gerekiyo.üstüne düşme çok arama sorma.suratın asık hiçbi zaman olma,neşeli davran telde konuşurken tv izlerken komik şeylere kahkaha atarak güll..

yataga bazen gelmediğinden bahsetmişsin gelememe nedeni tam olarak nedir?oyun oynadıgı için mi,yatakta sıcaktan daraldıgı içinmi yada başka nedenlerden mi..Eger senle ilgili bi durumdan ötürü değilse bunun içinde üzülmemen gerekir..Herşeyden önemlisi kendine güvenin olsun.giyin salına salına gez karşısında..Eşinin davranışlarının tek nedeni onun üstüne çok düşmen sanırım..

Bide otobüsle döndüğünde eşin aramış ya geliyim alıyım diye..orda otobüste bile olsan inip eşinle gitmeliydin..Önceki gün nasıl davranmış olursa olsun..bi sen inat ediyosun olaylarda, bir o..böyle olmaz..geldigi zaman geri asla cevirme canım..

senin için dua ettim namazdan sonra inşallah herşey istediğin gibi olur..

çok teşekkür ederim. allah razı olsun gerçekten şuan çok duygulandım. hiç tanımadığım biri benim için dua ediyo.
inan ne diyeceğimi bilemedim. gerçekten çok sağol.
eşim beni seviyodu biz çok severek evlendik.
inan beni görmeden bir gün duramaz hergün beni almaya gelirdi.
yanımdan ayrılmak istemez artık evlenelim diye can atardı.
herkese karşı durdu iş buldu borç harç düğünle evlendik.
benden çok o istedi. artık ayrı kalmak istemiyorum derdi.
şimdi ise hani iş olsa biyere bir kaç gün gitmek için can atıyor.
bilmiyorum onun kafasında ne var.
oda çok bunalmasa biz bu duruma gelmezdik.
ha beni sevmiyomu? sevmiyomu? şöyle candan birgün seni seviyorum demedi.
bugün seni özledim lafını duymadım.gün içerisinde ben aramasam aramaz nasılsın demek aklına gelmez.
ama annesini bir gün görmesin hemen arar yada gideriz.

Çok içimden gelerek ettim inşallah düzelir aranız..

Yuvanız yıkılıcak kadar agır şeyler yaşamamışsınız.. insanlar okadar kötü imtihanlardan geçiyorki..Senin imtihanında bu demekki.Ha tabiki boşanabilirsin ama seviyorsun taktik değiştirip kendine çekebilirsin diye düşünüyorum..

Ben eşimle mahkemelik bile oldum: ) Şuan gülüyorum ama yaşamamız gerekiyomuş ki yaşadık..O da bende yanlışlarımızı törpülemeye çalışıyoruz.

sudefne ne yaptın canım merak ettim seni iyi misin?

günaydın tommikkus iyi olmaya çalışıyorum.
ama gerçekten iyi değilim.
akşam eve gittim. yemek yaptım hazırladım yedim ben.
eşimi çağırmadım tabi. çayımı aldım yine odama kapandım.tabi salona. artık yatak odasını kimse kullanmıyor.
oda benden sonra gitti kendine yemek hazırladı yedi falan. sonra görmedik zaten birbirimizi.
sabah ben çıktım evden o hala yatıyodu ütülü gömlek yoktu dolapta yapmadım.
uyandırmadım da. bilmiyorum işe gittimi geç kaldımı?
günaha giriyormuyum çok sorguluyorum kendimi?
acıyorumda ona. ben hiç kıyamıyorum aslında bakma. okadar sessiz kedi gibi. pc açıyo karşısında uyuyo ordan kalkıp gidiyo geliyo.
bende evden gidemiyorum. belkide gitmiyorum. bilmiyorum çok sağlam düşünemiyorum.
kimseyi görmek,kimseyle konuşmak,kimse arasın dahi istemiyorum.
annem aradı sana gelcem akşam diye gelme dedim. siz gelin dedi başka birgün gelirim dedim.
saat dokuz olmamıştı uyudum. çok zayıf aciz bir insanın tekiyim. nefret ediyorum kendimden.

benim ablam çok sorunlu bir evlilik yaptı.
neler yaşadık anlatamam.
tam boşanacaklardı. düzeldiler.
defalarca evini bıraktı geldi. babamlar hep kucak açtı falan şükür şimdi iyiler ama aynılarını yaşamaya benim gücüm yok.

canım ya kıyamam...madem bırakıp gitmek istemiyorsun, için elvermiyor o zaman eşinle konuşmalısın gibi geliyor bana. ben çok kırılıyorum, çok yoruluyorum bu şekilde kendimi iyi hissetmiyorum. hiç bir paylaşımımız yok, kendimi aynı evin içinde yalnız ve yabancılaşmış hissediyorum de.beni sevdiğine, bana değer verdiğine dair hiç bir şey göremiyorum göremedikçe de daha çok umutsuzluğa kapılıyorum, seninle de doğru düzgün konuşamadığımız için kendi kendime daha çok kuruluyorum bu gidişle sağlığımı kaybetmekten endişeleniyorum falan de. eğer kabul ederse, bu evliliğe bir şans vermek istiyorum çünkü seni seviyorum ama bu şekilde yürütmek çok zor, ikimiz birlikte el ele verip bir uzmandan destek alabiliriz de mesela ne bileyim aklıma gelenler bunlar...ya sanırım sen de biraz benim gibisin ben eşimle ciddi bir şey konuşmak istediğim zaman çok zorlanıyorum. tam ağzımı açıcam boğazım düğümlenir, konuşursam ağlayacak gibi olurum. konuşamam ve içimde kalır. ben de bir süre sonra bunların birikmesinden çok korkuyorum. aslında çok da anlayışlıdır, bir şeye üzüldüğün kafaya taktığın zaman bana mutlaka söyle içinde biriktirme sonra daha kötü olur der,ama kendimi rahatça ifade edemediğimi içime attığımı da biliyor.ne bileyim sana yardımcı olayım derken kendi sıkıntıma getirdim konuyu:)

evet maalesef iş ciddi konuşmaya gelsin dayanamyıp hemen ağlıyorum.
bundan bir kaç ay önce yine bu duruma geldik. ben yine kendimi odalara kapattım.
ama yemek,ütü,iş falan yapıp yine onun arabasıyla işe geldim.
ilk defa bu kadar katı davrandım ona. o zaman geldi konuşalım dedi ben başladım ağlamaya konuşamadım tabi.
oda sarıldı bana. sakın beni bırakma olurmu bunu aklından geçirme çünkü ben seni asla bırakıp bi yere gitmem dedi.
tabi ben hiç bişey konuşamadım.
işte hep böyle yaparak içimde biriktirdim.
seni en iyi ben anlarım.senin sıkıntın falan değil keşke birbirimize çare olabilsek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…