ilgisiz sohbetsiz kocam :(

ladybirddd

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2011
661
1
46
Ankara
Bir buçuk yıllık evliyim. evliliklerin yüzde 70inde olduğu gibi benim eşim de evlendikten sonra çok değişti. henüz bebeğimiz yok. işi biraz ağır. ankaranın soğuğunda nerdeyse bütün gün dışarda. anlıyorum zor. ama benim suçum ne ben mi dedim ona inşaat mühendisi ol diye. kendime bakıyorum degişiklikler yapıyorum. temizliğime dikkat ediyorum. işten gelince paspal görmesin diye makyajımı işten gelmiş olmama rağmen silmiyorum. fönümü çektiriyorum. ama yok. o eski adamdan eser yok. yemek yiyoruz tv izliyoruz bi iki cümle ederse ne ala. etmezse o da yok. bazen bu yüzden kavga ediyoruz. ağlıyorum sinirlerim bozuluyo bakıyorum adam uyumuş bile. savunması hazır yoruluyorum çok yorgunum. bu. çok mutsuzum. 40 yıllık evli yaşlı insanlar gibi olduk resmen. fikirlerinizi bekliyorum

benim eşimde öyle malesef.artık alıştım sanırım çok takmıyorum.o da işten gelir gelmez pc başına oturur.zaten akşama kadar bilgisayar başında.gelince de hemen pc yi açar. o pc de takılırken bende yanına otururum süs gibi :) ya da kitap okurum.bence bu kadar takma canım ya.ne kadar takarsan o kadar kötüye gidiyo bence.

hoşgeldin evlilik diyelim... tamam adamları seviyoruz ediyoruz, onlarsız olmuyor gerçek ama evlilik öncesi ve sonrası diye erkekler 2 moda ayrılıyor. senin eşinin yaptığı iş çok etkiliyor bünyesini bu bir gerçek ama hayat bu. benim de eşim çok yoğun çalışıyor. ben ona kızınca bazen diyorum " bu şekilde tek çalışan sen değilsin" diye ama bu da onların metabolizmasını değiştirmiyor tabi.. sen de zamanla alışacaksın monotonlaşmaya...ama bir şeyler yapmak lazım gerçekten.

yanlız değilsin canım benimkide aynı bende bundan çok şikayetçiyim kaç kere konuştum anlattım derdimi ama yok yok yok anladımki bu adam değişmeyecek

Normal bunlar ya.Napsın adam yoruluyor.Ben eşimin işi nedeniyle geç gelmesi takıyorum sadece.Onun dışında diyelim 8 de eve geldi.Biz de aynıyız.Dizi izleriz,çay çeriz,arada pc ye bakarız.Bir süre sonra uyuklamaya başlar :) Sende kendine hobiler bul.Çünkü hobilerin seni doyurmaya başladıkça sende dertlenmeyeceksin.Olması gereken yani.Ha arada muhakkak sinema,yemek bir şeyler yapılmalı tabi...

yorgunluk ve stres adamları değiştiriyor aslında eskisi gibi olamıyorlar o yüzden :)bazen kocama ben eski aşkımı istiyorum derim o da ikisi de benim der:)işten gelir yemek yeriz dizi yada maç izleriz çay vs...vakit geçer ben bazen bilgisayarla arkadaş olurum resmen(maç ve spor programları yüzünden) bazen de sıkılırsam gider yanına uzanırım sohbet konusu açar yada mıncırırım:)benimle ilgilenmesini sağlarım. bu sebepten kavga etme kocanla sen ortam yaratmaya çalış zorlayarak kavga ederek olmuyor

Ben de tam bir buçuk yıllık evliyim:)
Eşim değişmedi..

Evet eşinizin işi ağır anlıyorum, fakat bu engel olmamalı, çünkü eve gelmeyi dört gözle beklemeli, bu benim görüşüm. İkincisi, bizim evimizde televizyon yoktur. Evet, bunu baştan bilinçli olarak düşündük ve almadık. Hatta ailelerimiz ne yapıyorsunuz televizyonsuz bile dedi:) Televizyon almak istediler bize küçük bir tane, sanki biz alamıyoruz gibi:)

Neyse, benim tavsiyem televizyonu hayatınızdan çıkarın. Biz eşimle aileleri ziyaret edince gözlem yapıyoruz. Yemek yeniyor, televizyon başına....Sonra herkes pür dikkat onu izliyor, niye konuşmuyoruz diyorum, ne konuşcazz?? diyorlar:)

Halbuki istenirse konuşacak o kadar çok şey var ki! Biz nasıl buluyoruz?

Tamam hergün de birlikte vakit geçirilmez, bazen akşamları o bilgisayar başında sevdiği akademik tartışmaları izler, ben KK'ya girerim ya da müzik dinlerim vs.

Bu arada biz yemekten sonra muhakkak en az bir saat koltukta oturur sohbet ederiz sonra yapacak işlerimiz varsa onlara geçeriz...

Bence sizler eşlerinizi değiştirebilirsiniz, PC başında sürekli oturan ve benimle ilgilenmeyen bir adamın haşatını çıkartırdım ben:) PC o evden giderdi benimle sohbeti öğrenene kadar.

Not: öyleki bir kaç kere yemek sonrası daldığımız sohbetten 11 12 gibi uyanıp, olamaz şunu şunu yapacaktım diye paniğe gireriz :)

Son düzenleme:

dışarı çıkıyoruz sinemaya daha geçen hafta gittik mesela. onlara hayır demez. ama benim eksikliğim tam olarak bu galiba, evde olduğumuz her an ben dünyayı onun etrafında çeviriyorum. kendime bi uğraş bulabilirim. çok haklısın. teşekkür ederim. denicem

Televizyonu hayatımızdan çıkarmak çok radikal bi karar olurdu heralde. Benim böyle saatlerce sohbet edebilmek gibi ütopik bi hayalim yok zaten. :) ama benim kocam da çok suskun.. bi tık daha ilerde olsun istiyorum. eşinizin değişmemesi büyük şans ve inanın istisna. dilerim hiç ama hiç değişmez.

Sen zaten sorunun cevabını bulmuşsun, en iyisi dünyayı eşlerin etrafında döndürmemek.

galiba bende biraz eşin gibiym gün boyu insanlarla konuşma halinde olunca akşam insan kafa dinlemek istiyor bu seferde eşe haksızlık oluyor, biz bayanlar bu konularda daha hassas olduğumuz için zorluyoruz gerçi kendimizi de erken uyuklamalara engel olunmuyor. Bizde yemekten sonra çay -tv-arada konuşacak bir konu olursa sohbet ( ki her zaman olmuyor zaten günümüzü anlatıyoruz ) sonra uyuklama. Tabi arada sırada arkadaş gezmeleri,gece grzmeleri,sinema vs ile hareketlendirmeye çalışıyoruz azcık , birde kış geldi insan sıcak odada daha çok mayışıyor hele birde eşin gibi gün boyu soğukta çalışıp akşam sıcacık oda bak yine uyuyasım geldi

alışmak sevmekten daha zor geliyor. :) yalnız değilim galiba. bu biraz içimi rahatlattı. sen alıştın mı

Teşekkür ederim, o zaman ben sorununuzu yanlış anlamışım:)
saatlerce sohbet etmek ütopik değil ama bence:)
Dilerim sorununuzu çözersiniz :)
Sevgiler

evet allahtan arada sırada bu akşam gezmeleri arkadaş buluşmaları oluyor da katlanabiliyo insan. öbür türlü şimdi böyleysek 10 15 yıl sonra nası olcaz diye düşünmeden edemiyosun. ben onu anlıyorum. ikimizde çalışıyoruz. çok fedakarlık ediyorum 45 kilo bi insanım ben :) 130 metre kare evi çekip çeviriyorum gıkım çıkmıyo. o da biraz beni anlasın istiyorum yine mayışın yine uyuyun :)

tabrık ederım sızı gercekten bunun bılıncınde olmanız ne guzel bızım evdede herkes tv ızlıyor anneme babama nedn konusmuyoruz dedgımde ne konuscaz dıyorlar bu hastalık sanırım tw hastalıgı :)

Başka çarem yok gibi görünüyo deneyimlere bakınca. hem alışmayı hem de eksiden olduğu gibi onunla fazla ilgilenmemeyi denicem. belki işe yarar. teşekkür ederim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…