- Konu Sahibi ladybirddd
-
Bir buçuk yıllık evliyim. evliliklerin yüzde 70inde olduğu gibi benim eşim de evlendikten sonra çok değişti. henüz bebeğimiz yok. işi biraz ağır. ankaranın soğuğunda nerdeyse bütün gün dışarda. anlıyorum zor. ama benim suçum ne ben mi dedim ona inşaat mühendisi ol diye.kendime bakıyorum degişiklikler yapıyorum. temizliğime dikkat ediyorum. işten gelince paspal görmesin diye makyajımı işten gelmiş olmama rağmen silmiyorum. fönümü çektiriyorum. ama yok. o eski adamdan eser yok. yemek yiyoruz tv izliyoruz bi iki cümle ederse ne ala. etmezse o da yok. bazen bu yüzden kavga ediyoruz. ağlıyorum sinirlerim bozuluyo bakıyorum adam uyumuş bile. savunması hazır yoruluyorum çok yorgunum. bu. çok mutsuzum. 40 yıllık evli yaşlı insanlar gibi olduk resmen. fikirlerinizi bekliyorum
Eşinin burcu ne acaba :)
Normal bunlar ya.Napsın adam yoruluyor.Ben eşimin işi nedeniyle geç gelmesi takıyorum sadece.Onun dışında diyelim 8 de eve geldi.Biz de aynıyız.Dizi izleriz,çay çeriz,arada pc ye bakarız.Bir süre sonra uyuklamaya başlar :) Sende kendine hobiler bul.Çünkü hobilerin seni doyurmaya başladıkça sende dertlenmeyeceksin.Olması gereken yani.Ha arada muhakkak sinema,yemek bir şeyler yapılmalı tabi...
Televizyonu hayatımızdan çıkarmak çok radikal bi karar olurdu heralde. Benim böyle saatlerce sohbet edebilmek gibi ütopik bi hayalim yok zaten. :) ama benim kocam da çok suskun.. bi tık daha ilerde olsun istiyorum. eşinizin değişmemesi büyük şans ve inanın istisna. dilerim hiç ama hiç değişmez.Ben de tam bir buçuk yıllık evliyim:)
Eşim değişmedi..
Evet eşinizin işi ağır anlıyorum, fakat bu engel olmamalı, çünkü eve gelmeyi dört gözle beklemeli, bu benim görüşüm. İkincisi, bizim evimizde televizyon yoktur. Evet, bunu baştan bilinçli olarak düşündük ve almadık. Hatta ailelerimiz ne yapıyorsunuz televizyonsuz bile dedi:) Televizyon almak istediler bize küçük bir tane, sanki biz alamıyoruz gibi:)
Neyse, benim tavsiyem televizyonu hayatınızdan çıkarın. Biz eşimle aileleri ziyaret edince gözlem yapıyoruz. Yemek yeniyor, televizyon başına....Sonra herkes pür dikkat onu izliyor, niye konuşmuyoruz diyorum, ne konuşcazz?? diyorlar:)
Halbuki istenirse konuşacak o kadar çok şey var ki! Biz nasıl buluyoruz?
Tamam hergün de birlikte vakit geçirilmez, bazen akşamları o bilgisayar başında sevdiği akademik tartışmaları izler, ben KK'ya girerim ya da müzik dinlerim vs.
Bu arada biz yemekten sonra muhakkak en az bir saat koltukta oturur sohbet ederiz sonra yapacak işlerimiz varsa onlara geçeriz...
Bence sizler eşlerinizi değiştirebilirsiniz, PC başında sürekli oturan ve benimle ilgilenmeyen bir adamın haşatını çıkartırdım ben:) PC o evden giderdi benimle sohbeti öğrenene kadar.
Not: öyleki bir kaç kere yemek sonrası daldığımız sohbetten 11 12 gibi uyanıp, olamaz şunu şunu yapacaktım diye paniğe gireriz :)
dışarı çıkıyoruz sinemaya daha geçen hafta gittik mesela. onlara hayır demez. ama benim eksikliğim tam olarak bu galiba, evde olduğumuz her an ben dünyayı onun etrafında çeviriyorum. kendime bi uğraş bulabilirim. çok haklısın. teşekkür ederim. denicem
hoşgeldin evlilik diyelim... tamam adamları seviyoruz ediyoruz, onlarsız olmuyor gerçek ama evlilik öncesi ve sonrası diye erkekler 2 moda ayrılıyor. senin eşinin yaptığı iş çok etkiliyor bünyesini bu bir gerçek ama hayat bu. benim de eşim çok yoğun çalışıyor. ben ona kızınca bazen diyorum " bu şekilde tek çalışan sen değilsin" diye ama bu da onların metabolizmasını değiştirmiyor tabi.. sen de zamanla alışacaksın monotonlaşmaya...ama bir şeyler yapmak lazım gerçekten.
Eşimin burcu koç :)
Televizyonu hayatımızdan çıkarmak çok radikal bi karar olurdu heralde. Benim böyle saatlerce sohbet edebilmek gibi ütopik bi hayalim yok zaten. :) ama benim kocam da çok suskun.. bi tık daha ilerde olsun istiyorum. eşinizin değişmemesi büyük şans ve inanın istisna. dilerim hiç ama hiç değişmez.
galiba bende biraz eşin gibiym gün boyu insanlarla konuşma halinde olunca akşam insan kafa dinlemek istiyor bu seferde eşe haksızlık oluyor, biz bayanlar bu konularda daha hassas olduğumuz için zorluyoruz gerçi kendimizi de erken uyuklamalara engel olunmuyor. Bizde yemekten sonra çay -tv-arada konuşacak bir konu olursa sohbet ( ki her zaman olmuyor zaten günümüzü anlatıyoruz ) sonra uyuklama. Tabi arada sırada arkadaş gezmeleri,gece grzmeleri,sinema vs ile hareketlendirmeye çalışıyoruz azcık , birde kış geldi insan sıcak odada daha çok mayışıyor hele birde eşin gibi gün boyu soğukta çalışıp akşam sıcacık oda bak yine uyuyasım geldi
Ben de tam bir buçuk yıllık evliyim:)
Eşim değişmedi..
Evet eşinizin işi ağır anlıyorum, fakat bu engel olmamalı, çünkü eve gelmeyi dört gözle beklemeli, bu benim görüşüm. İkincisi, bizim evimizde televizyon yoktur. Evet, bunu baştan bilinçli olarak düşündük ve almadık. Hatta ailelerimiz ne yapıyorsunuz televizyonsuz bile dedi:) Televizyon almak istediler bize küçük bir tane, sanki biz alamıyoruz gibi:)
Neyse, benim tavsiyem televizyonu hayatınızdan çıkarın. Biz eşimle aileleri ziyaret edince gözlem yapıyoruz. Yemek yeniyor, televizyon başına....Sonra herkes pür dikkat onu izliyor, niye konuşmuyoruz diyorum, ne konuşcazz?? diyorlar:)
Halbuki istenirse konuşacak o kadar çok şey var ki! Biz nasıl buluyoruz?
Tamam hergün de birlikte vakit geçirilmez, bazen akşamları o bilgisayar başında sevdiği akademik tartışmaları izler, ben KK'ya girerim ya da müzik dinlerim vs.
Bu arada biz yemekten sonra muhakkak en az bir saat koltukta oturur sohbet ederiz sonra yapacak işlerimiz varsa onlara geçeriz...
Bence sizler eşlerinizi değiştirebilirsiniz, PC başında sürekli oturan ve benimle ilgilenmeyen bir adamın haşatını çıkartırdım ben:) PC o evden giderdi benimle sohbeti öğrenene kadar.
Not: öyleki bir kaç kere yemek sonrası daldığımız sohbetten 11 12 gibi uyanıp, olamaz şunu şunu yapacaktım diye paniğe gireriz :)
benim kocayı anlatmışsınız sanki burç analizi yapmak lazım benimkide koç:)
benim eşimde öyle malesef.artık alıştım sanırım çok takmıyorum.o da işten gelir gelmez pc başına oturur.zaten akşama kadar bilgisayar başında.gelince de hemen pc yi açar. o pc de takılırken bende yanına otururum süs gibi :) ya da kitap okurum.bence bu kadar takma canım ya.ne kadar takarsan o kadar kötüye gidiyo bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?