Ilişki egodan beslenir mi?

zeholll

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2015
1.741
2.853
133
31
Hanimlar hepinize merhaba.
Kisaca bahsedeyim 5 ay once aci bi sekilde nisan attim. Benim icin "o benden vazgecemez" diye dusunen bi erkek canima okudu. Sansim vardi ki son anda kurtuldum diyorum. Duygusal olarak cok toparlandim. Zaten basindan beri Dim diktim.. Bu iliskiden onurumu,gururumu, oz saygimi ve insaallah gelecegimi kazanarak ciktim. Kaybettigim tek sey guven. Kimseye guvenemeyecegimi dusunuyorum.

Kildan ince kilictan keskin bi ipte yurumek dengede kalabilmek kadar zor geliyor bana iki kisinin iliskisi.Elbette benim boyle dusunmemde iliskimin etkisi de cok buyuk.

Iliskim boyunca hep pozitif dusundum, hatalari kusurlari orttum. Problemleri buyutmedim, naz kapris yapmadim, sorunlari konusarak cozdum, bir kosede anlasilmayi beklemek yerine anlasilmak icin mucadele verdim " tekmeyi basmak" gibi bi fiili hep cirkin buldum, kisacasi egom yoktu. Iliskimin hicbir evresinde egoyla hareket etmedim. Allah benim karsima benim gibi birini cikarsin diyecek kadar eminim kendimden.
Fakat bu halim oyle suistimal edildi ki. Cok yiprandim. Butunuyle o da kotuydu diyemem fakat benim uysalligimi emegimi " vazgecilmezlik" olarak algiladi. Su an sadece bu suistimali sindiremedim ve bundan sebep canimin yanisinin verdigi etkiyle bazen ask egodan da besleniyor diyorum. Dogrularim sasiyor. Nasil yasanir bi iliski bilmez haldeyim. Sanki canim sikilinca "tekmeyi basan" olsaydim, boyle olmazdi gibi geliyor. Nisanlanmadan once vazgecilmezlik hissi olmadi onda. Flort donemimde saygiyla giden iliski nisanliliktan sonra cehenneme dondu. Fakat Bende de degisen bisey olmadi nisanlilikta oncesinde de. Hep ayni cizgide yurudum.
Artik dogrularim sasti dedigim gibi. Sanki en ufak seyde tekmeyi basan "vazgecebilir" korkusuyla el ustunde tutulur diye dusunuyorum. Oyle midir sizcede?

Ama ote yandan da karsimdaki insanin nankoru oldugum bi iliski icinde olmak bana da eziyet gibi gelir.

Bilmiyorum

Bende nişan attım canım aynen doğru demissin çok fedakar olma ya biraz korkacaj karşıdaki kaybedebilir m diye. Ya bir de gerçek seviyrsa zaten ona da gerek yok umarım musmutlu olursun

Sağduyulu bir insan olduğunuz anlatımınızdan bile belli. Ama ne yazık ki "Yüz verirsen ayıya gelir s*çar halıya" tabiri ilişkilerin özeti.

Gerçekten bu devirde kıymet öyle sizin gibi iyi niyetlilerde bilinmiyor. Her ilişki olmasada %90 böyle. Allah umarım sizin karşınıza sizin gibi birini çıkarır..

Ben de çok naz kapris yapmam
Ama beni gercekten kizdirmissa ne ararim ne yazarım. İnadimi bilir manevra yapar hemen. Kaybetme korkusuyla bagdastirmayin bence hakli olarak nisani attığınızda tekmeyi basmış oluyorsunuz geri dönüş aldınız mi karşıdan? Eğer almadiysaniz teziniz curuyo bu durumda kaybetmiş ve hiçbir caba sarfetmemis oluyo.

1.5 ay sonra bana ulasabilecegi tek yoldan facebooktan mesaj atti helallik istedi. Engelledim. Ardindan sahte bi hesapla dini nikahimiz hakkinda "ben seni hala bosamadim, sen beni bosadin mi" diye yazdi. Evet bosadim,bu son mesajim rahatsiz etme artik diye tekrar engelledim.
Sonra manevi olarak cok buyuk anilari olan bi kafe vardi. Ilk bulusmamiz orda gerceklestti.Gorusemedigimiz bi donemde bu kafeye gidip "bugun seninle ozlem gidermis kadar oldum" diye fotografini attigi, o kafeye 1 ay once gitmis Yer bildirimi yapmis. Karsidan gelip, evimin 5 dk uzakligindaki mesafeye, o kafeye gitmis. Baska hic kafe kalmamis gibi iatanbulda.

Yasadigimiz yer ayri. Is, semt, herhangi bi ortak alanimiz yok. Ondan yana olanlar bunlar. Nasil yorumlarsiniz bilmiyorum.

Son düzenleme:
Evet maalesef öyle.Seven değil sevmeyen ,aldatan el üstünde tutuluyor.
Benim arkadaş kendisini 2 kere aldatan kızın peşinden köpek gibi koşuyordu.
Neden böyle ben de anlamıyorum.Ya şimdi tekrar kıyas yapacağım ama ,elin yabancısı kendisini aldatan kadını direk bırakır eder.Veya kötü davrananı.Arkasına bile bakmaz.
Bizim kadın da erkek de kendimize kötü davrananı düzeltmeye çalışıyoruz ama düzelmez ki zaten.
Bilmiyorum bence gerçekten birbirlerini seven ,aşık olan kişiler ego savaşı yapmaz.İkisi de birbirlerine çok fedakarlık da yapar.Katlanır da .

Barış da bir rahatla artık zeholl.. Yoksa kendi kendini yiyip bitirmelerin hiç bitmeyecek.

Barış da bir rahatla artık zeholl.. Yoksa kendi kendini yiyip bitirmelerin hiç bitmeyecek.
Sizi goz ardi etmistim. Konularima yorum yapabilmenizi, yaptiginiz yorumlari gormemi engellerim saniyordum. Niye oldu bilmiyorum boyle ama rica ediyorum konularima yorum yapmayin

Kendinize iyi bakin

Aslinda sadece kendimden ornek verdim. Dediginiz gibi genel olarak bu durumu da gozlemliyorum. Olmasi gereken cok farkli ama durum anormal olunca egoyla yasaninca iliski, hele kadinin ego terazisinin kefesi bir tik ustte olmasi o iliskiyi daha farklilastiriyor sanki.
Yorumunuz icin tesekkur ederim.

Tum bunlari yapma nedeninizi biliyorum.
Benim beceremedigimi sizin becerme vaktiniz tam su an.

Hoscakalin
Seni nişanlısını unutamadığı için sürekli konu açan, kendini yok yere üzen, nişanlıdan/ eşten ayrılmış olmanın sosyal baskısını üzerinde hisseden ve kendisini gene yok yere üzen bir hanım kız olarak hatırlıyorum.

hafızamda yok yere kendine zarar veren biri olarak yer etmişsin sadece, sana ne gibi bir kastım olabilir ?
Ancak üzülmüştüm psikoloijine..
Komik olma lütfen.

Umarım şu psikolojiden çıkar ve toparlarsın bir gün bir şekilde ..

Sen de hoşçakal

Hoscakalin bes

Ego dozunu ayarlayabildigin surece lazim bence. Valla nisandan ayrılmak tabiki zor ama inan bana evlenmeden kurtulduğum için şükretmen gerek.
Ben evlenmeden önce ilişkide hoşuma gitmeyen birşey olduğunda asla bunun fedakarluginin yapılmaması gerektiğini öğrendim. Gerektiğinde tekmeyi atmayı yada atiyomus gibi yapıp korkutmayı bileceksin. İnsan mutlu olmak için birazcık bencil olmalı ilişkide.

İnce düşünen hassas bir insansınız yazışınızdan belli. Bende bir zamanlar böyleydim. Fakat arada dengesizleşip karşınızda ki insanı ürküttüğünüzde daha kıymetli oluyorsunuz. Bunu da iyi niyetin getirdiği darbeler öğretti bana..
Bazen yaşasın kötülük diyesim var

Iste bahsettigim tam olarak bu.Cok haklisiniz. Tesekkur ederim yorumunuz icin.
Fedakârligin yapilmamasi gereken alanda yapmak olayi cok farkli boyuta getiriyor.

"Dozunda ego" bu yaklasimi sevdim.

Başkası için değerli olmak mı kendin olmak mı? Önce seçim yapacaksın.kendin doğruysan, buna inanıyorsan, yanlış olan insanlar için neden kendinden taviz veresin? Yanlış insan çok doğrular az kaldı tek mesele bu.sen düzgün davranmaya devam et,bigün doğru insanı bulursun bence.yamuk insanlar yüzünden yamulmaya gerek yok

Guzel goren gozlerinize tesekkur ederim. Evet hassas olusum ince dusunusumden aldigim en buyuk darbe bu. Sanirim bu durum siz gibi bu darbe bana biseyler ogretecek.
Etraftaki iliskileri inceliyorum. Hepsi dedigum gibi...Insan cok garip varlik.

Yorumunuz icin tesekkur ederim.
Iste ikilemde kaldigim yer tam olarak bu oluyor. Son satirlarda da bunu ifade ettim. Egodan beslenen bi iliski ne kadar tat verir? Ama iliskileri genel olarak gozlemledigimde egoyla beslenen iliskiler de cok saglikli gorunuyor.
Bilmiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…