ilişki neden monotonlaşır?

mmousee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2011
8.420
1.246
248
arkadaşlar ben çok merak ediyorum bi ilişki neden monotonlaşır. zamanla aşk sevgiye dönüşüyor diyolar aşkın sevgiye dönüşmesi ilişkiyi monotonmu yapıyor.
pekiii bundan kurtulmak için ne yapmalıyız.. ilişkiyi canlı tutmak için önerileriniz nelerdir?

canım bence ilişkiyi canlı tutmanın formülü sürekli farklı şeyler üretmek ve imkan varsa farklı şeyler denemekten geçer mesela hiç yapmadığınız şeyler yapmak farklı etkinliklere katılmak gibi bu çoğaltılabilir

insan hayatı boyunca farklı şeyler üretiyim de ilişkim canlı dursun diye uğraşarak yaşayamaz ki...
belkide bütün ilişkiler eninde sonunda bunu yaşamaya mahkum en büyük dediğimiz aşklar bile..

bence bu farklılık önerisi iki tarafıda zamanla yorar..
gözlerin içinde ki ışıltıda saklıdır aşk.. her fırsatta seni seviyorum demenin içindedir.. yada bunu hissettirmenin..
saygının içindedir aşk..
sevginin içindedir..
saygı ve sevginin sonsuz olduğu bir ilşkide aşk asla bitmez, azalmaz hatta güçlenir :)

7 senedir aşığım 70 yaşına kadar aşık olacağım :)
aşk budur işte :)

Son düzenleme:
ilişkiyi canlı tutmak için öyle çok büyük farklılıklara gerek yoktur.
ufacık şeylerden bile insanın hayatı değişir.
sabah uyandığında bi güzel söz yada evlenince ( aynı evde kalınca ) komodinin üstüne bırakılan seni seviyorum notu bile ilişkiyi heyecanlı tutmaya yeter...
farklı bi konuda konuşurken birden aşık olduğunu söylemen karşı tarafı epey şaşırtır ve çok hoşuna gider
ben bunlara ufak sürprizler diyorum ve hemen hemen hergün bu şekilde şaşırtmaya çalışırım aynı şekilde sevgilimde yapar..
yani ilişkinin monoton olması çiftlere bağlı büyük oranda

kesinlikle öyle doğru söylüyosunuz ama hayat koşuşturması bazen insanları yorabiliyo ve sürpriz yapma kavramını ortadan kaldırıyo. bu konuyu bunu yaşadığım için açtım aslında. bizde birbirimizi çok seven bi çiftiz çok nadir kavga ederiz (ederdik)
nişan telaşıydı şimdi düğün telaşı giricek iyice unutur olduk birbirimizi. sevgide azalma asla yok ama ilgide azalma oluyo.
psikolojiler bozuluyo yorgunluk oluyo. işte bu durumda monotonluk başlıyo.
ve ben bu durumda ne yapacağımı bilmiyorumm...

Bu tarz zamanları her ilişki iyi kötü yaşamıştır diye düşünüyorum.İlla ki bir hayat koşuşturması oluyor,o ilk zamanlarda ki sürekli görüşme hali falan ortadan kalkabiliyor ne yazık ki.Çok zaman geçirmek değilde etkili zaman geçirmek denir ya sanırım o önemli oluyor bir noktadan sonra.
Bu koşuşturma içinde bir araya geldiğinizde ondan beklemek yerine siz sevdiğinizi söyleyin mesela,güzel sözlerden oluşan bir mesaj..Anlık gibi gözüken ama insanı fazlasıyla mutlu eden şeyler.​

çok güzel anlatmışsınız işte budur!!

Son düzenleme:

o buhranlı halin içindeyiz bikaç kez yaptım ama karşılık görmediği zaman insan vazgeçmeye başlıyo.
ama yılmak yok tabiki bugünden itibaren ikimizde daha fazla birbirimize eskisi gibi davranmaya başladık. 1 ay kadar da ne düğünden nede hazırlıklardan bahsetmicez sadece kendimize vakit ayırıcaz. yarını düşünmekten insan bugünü kaçırıyo bizde bi sürede olsa bu günü yaşıcaz
aşık olmak çok güzel yanyana zaten sıkıntımız yk ama ayrı zamanlar yokmu o zaman işte farklılaşıyo herşey. çok büyük umutlarda beslememk lazım sanırım. insan elinde olanla mutlu olmayı bilmeli dimi

alışkanlığın kendisinde var rutinleşmek. monotonlaşmak.

düşüncelerini en organik içerikle konuşturabiliyorsan, karşılıklı heyecan varsa ,yeter.

tekrardan uzak yaşanası bir evlilik için, daha ne ister insan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…