İlişki terapisi önerisi

Pinky9

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2009
560
149
323
Arkadaşlar merhaba,

Nişanlımla ilişkimde karşı tarafta da bende de geçmişte yaşadığımız şeyler yüzünden, bilinçaltımızın çok kötü deneyimlerle dolu olması yüzünden olduğunu düşündüğüm bi çok sorun yaşıyoruz ve çıkmazdayız.

Nişanlım biraz takıntılı ve güven problemi var, ben bunun değersizlik inancından kaynaklandığını düşünüyorum,sürekli ona verdiğim değeri görmek istiyo ve beni çok bunaltıyo çıldırmak üzereyim artık. Ayrıca çok sinirli son zamanlarda. Bende de sorunlar var tabi. İkimizde ailelerimizde kötü şeyler yaşadık şiddet vs gibi , normal ailelerde büyümedik.

Ama birbirimizi çok seviyoruz ve yazık olmasın istiyoruz ilşkimize.
Bu yüzden Ankara'da gidebileceğimiz bi ilişki terapisti arıyorum, yada bilinçaltımızı mı temizlicek napacaksa artık ne gerekiyosa yani bu işleri kim yapıyosa
biggrin.gif
Huzur istiyorum çünkü artık sürekli kavga ediyoruz tahammülüm kalmadı. Başka bi öneriniz varsa da yazın lütfen
0375.gif

Terapi çok doğru bir fikir.
Terapi dışında her boş zamanında spor yapın ve bolca sevişin. Size iyi gelecektir.

Ben bu sebepten ayrıldım.
Nişanlım biraz takıntılı ve güven problemi var, ben bunun değersizlik inancından kaynaklandığını düşünüyorum,sürekli ona verdiğim değeri görmek istiyo ve beni çok bunaltıyo çıldırmak üzereyim artık.
Demişsin.
Sürekli bir şeyleri kanıtlayarak yaşamak, şüphe duyulması, bunlatmaları falan en sonunda çıldırdım
Benim kaldırabildiğim bir ilişki türü değil, kaldıramadım da.
Yarın birgün öyle birşey olacakki sana inanmayacak.
Çünkü bir insanın değişmesi belli yaştan sonra çok zor
Evlenene kadar gider terapiye sonrası Allah kerim
Herkes sorunla büyüyor ama karşıdakine dünyayı dar etmiyor
Allah yardımcın olsun

Ailerinizin yaşattığı kötülüklerin etkisşnden kurtulmak için ilişki terapistine değil ayrı ayrı psikologa gitmelisiniz
Bunları atlattığınızda ilişkiniz normale döner zaten

Ben bu sebepten ayrıldım.

Demişsin.
Sürekli bir şeyleri kanıtlayarak yaşamak, şüphe duyulması, bunlatmaları falan en sonunda çıldırdım
Benim kaldırabildiğim bir ilişki türü değil, kaldıramadım da.
Yarın birgün öyle birşey olacakki sana inanmayacak.
Çünkü bir insanın değişmesi belli yaştan sonra çok zor
Evlenene kadar gider terapiye sonrası Allah kerim
Herkes sorunla büyüyor ama karşıdakine dünyayı dar etmiyor
Allah yardımcın olsun

Ayrılmayı son çare olarak görüyorum, önce bi düzeltmeye çalışıcam :/

Ailerinizin yaşattığı kötülüklerin etkisşnden kurtulmak için ilişki terapistine değil ayrı ayrı psikologa gitmelisiniz
Bunları atlattığınızda ilişkiniz normale döner zaten

Var mı peki ankara'da önerebileceğiniz psikolog?

Terapiye baslamadan once ikinizde oturup bi liste hazirlayin, sizi neyin ve neden etkiledigini yazin. Ne gibi sorunlarla karsilastiginizda bu durumlarin ortaya ciktigini anlayin. Eger icinizde cozumleyebileceginiz yontemler bulabilirseniz bunlara sadik kalarak elinizden geldigince deneyin. Gecmisten gelen kotu tecrubelerimiz bizleri zaman zaman rahatsiz eder fakat bu birazda bizim buna ne kadar izin verdigimizle alakali. Herseyin yoluna girebilecegine inanmali en basta. Inanin hayatta ustesinden gelinemicek hic birsey yok. Asla negatif odakli olmayin. Bakin ne guzel birbirinizi cok sevdiginizi ve ayrilmanin en son care oldugunu soyluyorsunuz, iste size hayatinizla ilgili kocaman bi Pozitif taraf. Bide bu listeyi hazirlarken hayatinizdaki pozitifleride yazin. Buda cok isinize yaricaktir diye dusunuyorum. Bi laf vardir cok klise gelir kulaga ama ben cok severim '' Inanmak basarmanin yarisidir diye ''. Hersey guzel olucak :KK33:

Terapiye baslamadan once ikinizde oturup bi liste hazirlayin, sizi neyin ve neden etkiledigini yazin. Ne gibi sorunlarla karsilastiginizda bu durumlarin ortaya ciktigini anlayin. Eger icinizde cozumleyebileceginiz yontemler bulabilirseniz bunlara sadik kalarak elinizden geldigince deneyin. Gecmisten gelen kotu tecrubelerimiz bizleri zaman zaman rahatsiz eder fakat bu birazda bizim buna ne kadar izin verdigimizle alakali. Herseyin yoluna girebilecegine inanmali en basta. Inanin hayatta ustesinden gelinemicek hic birsey yok. Asla negatif odakli olmayin. Bakin ne guzel birbirinizi cok sevdiginizi ve ayrilmanin en son care oldugunu soyluyorsunuz, iste size hayatinizla ilgili kocaman bi Pozitif taraf. Bide bu listeyi hazirlarken hayatinizdaki pozitifleride yazin. Buda cok isinize yaricaktir diye dusunuyorum. Bi laf vardir cok klise gelir kulaga ama ben cok severim '' Inanmak basarmanin yarisidir diye ''. Hersey guzel olucak :KK33:

Teşekkür ederim denicem liste hazırlamayı :)

Konu gerilerde kalmış hala yardımınıza ihtiyacım var :)

Tandoğan'da Mehmet Emin Kızgın var uzman psikolog.

Emin terapi yazın internette çıkar.

Bu konuya kimse pek cevap yazmıyor :)

Back
X