İlişkide eşit olmayan statü ve maddi durum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Teşekkürler, konu açılırken eminmisiniz, son kararınız mı diye bi soru sorulmalı, sonra biz merakta kalıyoruz böyle....

Normalde alıntılardım ama bende ilk yazan olduğum için kendimi sorumlu hissettim 🤣 Ne biliyim bu kadar erken vazgeçeceni. Nasıl bir öğütte bulunduysam demek aldı gitti 😋

Konu doktor bir hanım kızımız ailesi zengin ile lise mezunu abimiz ailesi fakir ve kızımızın ailesinin istememesiyle ne yapmalıyım minvalinde bir konu idi 🤭
Teşekkürler.. :KK66:
Tahminen buradan evlenme cevapları çıkar.
Bence de evlenmesin. Aile istemiyorsa zor.

Ama bu konu diyelim kadın asgari ücretli lise mezunu; adam doktor civan olsa çoğunluk evlen tabi doktor koca iyidir derdi..

Adım gibi biliyorum..
Tam bir ataerkil toplumuz..:lülülü:

Teşekkürler.. :KK66:
Tahminen buradan evlenme cevapları çıkar.
Bence de evlenme. Ailen istemiyorsa zor.

Ama bunda kadın asgari ücretli adam doktor civanım olsa çoğunluk evlen tabi doktor koca iyidir derdi..

Adım gibi biliyorum..
Tam bir ataerkil toplumuz..:lülülü:

Ne yazık ki adamlar hala hazmedemiyor kadının kendinden fazla kazanmasına. Sonuç hep aynı mutsuzluk 😒

şu an hayatımda biri var. aylık kazandığı para benim kazandığımın üçte biri kadar. aile yapısı da benimkinden çok farklı. fakat bu onunla bir ilişki kuramayacağım ya da kurmamam gerektiği sonucunu doğurmaz bence.

önemli olan iki kişinin kafa yapısının uyması. elalem ne der diye yola girilmez. ya da istatistiki bilgilerle evlilik yapılmaz.

tabi ben bekarım. bekara karı boşamak kolay :)

32yaşında dr um ve 1buçuk yıldır süren bir ilişkim var erkek arkadaşım lise mezunu bir şirkette çalışıyor ve asgari ücret almakta ailevi durumları da iyi değil ailesiyle yaşıyor ve ailesine maddi olarak yardımda bulunuyor benim ailem ise maddi yönden sıkıntısı olmayan bir aile ve yaşım da ilerledikçe evlenmemi çok daha fazla ister oldular ama asla ailemin evlenmemi onaylayacağı bir kişi değil kendi çok anlayışlı çok kibar çok düşünceli biri ama ailem yine de onay vermeyecektir şimdiye kadar ailemden sadece kız kardeşimi tanıştırdım o da sevgilimi sevse yine de beni desteklemiyor ben ise bu ilişki ilk başladığı günden beri kararsızım başta ailem daha sonra arkadaşlarım çevremin tepkisi beni çok çekindiriyor bu durum ilişkimizde ileride sorun yaşatır mı ailemin onaylamayacağı bir ilişkiye seviyorum diye devam etmek mantıklı mı bilemiyorum daha sonra severler kabullenirler mi ne kadar iyi biri olduğunu gördükçe çevremden bizi bilen çok az kişi var o yüzden insanlar ne düşünür hep merak etmişimdir burasını da uzun süredir okuyorum ve sonunda cesaret edip artık yazmayı başardım

Yeni üyeyim sadece bu soruyu sormak için üyelik aldım ve bu ilk postum düzenlemeye çalışırken sildim maalesef

32yaşında dr um ve 1buçuk yıldır süren bir ilişkim var erkek arkadaşım lise mezunu bir şirkette çalışıyor ve asgari ücret almakta ailevi durumları da iyi değil ailesiyle yaşıyor ve ailesine maddi olarak yardımda bulunuyor benim ailem ise maddi yönden sıkıntısı olmayan bir aile ve yaşım da ilerledikçe evlenmemi çok daha fazla ister oldular ama asla ailemin evlenmemi onaylayacağı bir kişi değil kendi çok anlayışlı çok kibar çok düşünceli biri ama ailem yine de onay vermeyecektir şimdiye kadar ailemden sadece kız kardeşimi tanıştırdım o da sevgilimi sevse yine de beni desteklemiyor ben ise bu ilişki ilk başladığı günden beri kararsızım başta ailem daha sonra arkadaşlarım çevremin tepkisi beni çok çekindiriyor bu durum ilişkimizde ileride sorun yaşatır mı ailemin onaylamayacağı bir ilişkiye seviyorum diye devam etmek mantıklı mı bilemiyorum daha sonra severler kabullenirler mi ne kadar iyi biri olduğunu gördükçe çevremden bizi bilen çok az kişi var o yüzden insanlar ne düşünür hep merak etmişimdir burasını da uzun süredir okuyorum ve sonunda cesaret edip artık yazmayı başardım

Yeni üyeyim sadece bu soruyu sormak için üyelik aldım ve bu ilk postum düzenlemeye çalışırken sildim maalesef
nasıl tanıştınız ?

Ne yazık ki adamlar hala hazmedemiyor kadının kendinden fazla kazanmasına. Sonuç hep aynı mutsuzluk 😒
Toplum bile bu durumu hazmedemiyor.

Benim annemin memleketten mahalle arkadaşı ilkokul mezunu. Okumamış. Eşi diş hekimi. Mutlular. Adamın evlilik beklentisi; eşi eve baksın, çocuklarla ilgilensin bana bulaşmasın kafasıymış ama. Ondan mutlular..

Ama tam tersi olsaydı kadın dış hekimi adam ilkokul mezunu olsa kimbilir adamın ardından neler derlerdi..

Bazı konularda çok yanlı davranıyoruz.. :cool:

Eğer kültür seviyeniz uyuyorsa ve bir meslek edinecekse olabilir.
Ama asgari ücrette ne işi yapıyor?
Önü açık mi?
Bunlar da önemli..
Aile onayım önemli değil diyorsanız bu yola devam edin.

Belki sevgiliniz bir dükkan acar kuaförlük kursları var gitsin. Mahalle arası kuaförler bile aylık 10 bin kazanır.
Meslek edinsin konusun.
Öyle olur..

Bu arada Mune Mune konuyu yanlışlıkla silmiş. Bilgine sevgiler..

İnsanlar ne düşünür diye düşünüyorsan ayrıl bence
Sevdiğini düşünmüyorum zaten bu adamı
Yoksa kimseyi umursamazdın
Aslında sevmesem bu kadar zorluğa rağmen ilişkiyi sürdürmezdim diye düşünüyorum ama ciddileştikçe bu durum acaba soruları aklımda kendimden çok gelecekteki çocuklarıma iyi bir gelecek sağlayabilir miyim sorusu aklımda hep

• Üzgünüm
Reactions: 000

Sorun olur tabi ki canım Bunu sen de çok iyi hissediyorsun konu acmandan da anlaşılıyor

Peki ne iş yapıyor? Hep böyle asgari ucretle mi çalışacak? Biz nişanlıyken de eşim neredeyse asgari ücretle çalışıyordu Ama şimdi işyerinde müdür pozisyonuna geldi
Bir de ben lise-universite olayını da önemli buluyorum açıkçası

Keşke adamda okusaymış.
En azından 3 4 bin alsaydı..
Aileniz ikna olabilirdi.
Bekçi olamaz mi? S sherlockdeniz
Bir sürü lise mezunu bekçi alıyorlar.

Maaşları da 5 bin civarı..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X