İlişkide eşit olmayan statü ve maddi durum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ay öye olmuyor taninmak bilinmek gerekiyor. Yoksa kadin kuaförleri parayi kirardi. Ama öğretmenlik gibi cakili meslekler haric özel de yükselmek cok daha kolay. Ücretli hemsire olarak giriyorsun lisans bitirince maasin artıyor. Muhasebeci olarak giriyorsun sonra tüm muhasebe elemanlarina sen bakar oluyorsun, bankaci olarak girip müdür oluyorsun, hele kurumsal satis magazasi, market ve fastfoodlarda müdür olmak cok kolay.
Doğru tanınmak lazım..
Özelde şansın ve azmin varsa yükselirsin.
Devlette de iş garantisi var.
Kız ailelerin o hoşuna gidiyor herhalde..

Bana illa doktor- doktor; öğretmen- öğretmen tutturması çok manasiz geliyor.

Evlilik bir iş anlaşması değil. Tabi ki mesleği olur ama belki doktor olmaz başka bir şey olur. Ama çalışkan olur.

Bu forumda bir sürü öyle üye var?
Hiç denk gelmediniz mi? Eski uyesiniz.
Ben çok geldim.
Hatta çoğu asgari ücretli değil. Çalışmıyorlar.
Asgari ücretli kadın eve 2400 tl para getirir en azından.

Gayet öyle olan dolu buralar..( Ben degilim)
Cok tatlisiniz ben degilim diye aciklama yapmissiniz bir de ;) Allah iyiliginizi versin

Yoktur demiyorum zaten vardir ama guzel olmaz. Davul bile dengi dengine.Doktor da kalkip bula bula asgari ucretliyi bulduysa biz bosa konusuyoruz

Doğru tanınmak lazım..
Özelde şansın ve azmin varsa yükselirsin.
Devlette de iş garantisi var.
Kız ailelerin o hoşuna gidiyor herhalde..
Bana illa doktor- doktor; öğretmen- öğretmen tutturması çok manasiz geliyor.

Evlilik bir iş anlaşması değil. Tabi ki mesleği olur ama belki doktor olmaz başka bir şey olur. Ama çalışkan olur.
Kiz aileleri kızları azicik asin kaygisiz basin diye yetistiriyor :) Memur değil ama zenginse haram yiyordur diyor

• Şaşırdım
Reactions: 000
Ben bircok üyenin aksine ev hanimligina karşı değilim. İlla maddi özgürlüğü olmasi gerekmiyor tabii iki tarafta buna okeyse. Ama kadinin hayatinin ev,cocuk,koca üclüsü olmasina karsiyim. Bunu çalışan da yapıyor çalışmayan da yapıyor. Evlenince kendini eve atiyor sacini süpürge ediyor karsisindakinin ona saygısı kalmıyor. Tamam 200-300 lira harclikla her gün arkadaslarla cafelere gidilmez ama arkadaşlarla disarida piknik yapmak haftada bir bulusmak sehir disina cikmak tek basina acik havada spor yapmaj gibi sosyallesmek herkese gerekli. Bunu türk dizilerinde de göremiyorum. Belki de o zihniyet yerleştiriliyor bilincaltina.Kadinin hic arkadasi yok sürekli. Gerekirse 3-5 arkadasiyla baby shower yapip sosyallessin. Ama eve tikili kalmasin

Cok tatlisiniz ben degilim diye aciklama yapmissiniz bir de :KK66: Allah iyiliginizi versin

Yoktur demiyorum zaten vardir ama guzel olmaz. Davul bile dengi dengine.Doktor da kalkip bula bula asgari ucretliyi bulduysa biz bosa konusuyoruz
Ben daha bekarım da ondan belirttim:)
Ben çalışırım diyelim eşim ayda çok alsa da çalışma taraftariyim. Dünya hali..

Bence sevgilisi onu bulmuş..

O da kabul etmiş.. :KK70: :KK3:

Ben çok geldim.

Ayne katılıyorum. Ama bu forumda eğitim durumu ve maaş olarak kocasından iyi olan ve bu yğzden bu durumu kadının bir kusuru gibi görüp, kadına fiziksel ve psikolojik şiddet uygulayan adamların konularıyla da dolu. O yğzden olmaz bu iş. Kurduğum cümle aynen şöyle olmuş yalnız:::

Kiz aileleri kızları azicik asin kaygisiz basin diye yetistiriyor :) Memur değil ama zenginse haram yiyordur diyor
Evet oyle...
Türkler garantici millet..

Garanti seviyoruz. :KK76:
Ondan herkes devlet memuru olmaya çalışıyor
Düşün avukatlar bile devlete girmenin pesinde.
Hâlbuki büro açsan çok daha fazla para kazanirsin.
Ama yok illa devlet olacak..

Ben çok geldim.

ama biri ben asgari ücretle çalışılıyorum kocam doktor olsun yazarsa da senin ne haddine diyorlar :KK70:

ama biri ben asgari ücretle çalışılıyorum kocam doktor olsun yazarsa da senin ne haddine diyorlar :KK70:
Onu calismayanlara diyoruz diyor ki mesela ben calismak istemiyorum kocam bana baksin ya da kendu calismiyor ama sevgilisinin maasini beğenmiyor ne diyelim helalinden bi doktor bulalim sana mi diyelim :KK70:

Şöyle düşünüyorum
Kızım dr olsa ilaki dr ile evlenmesini istemem ama en azından eğitim ve meslek açısından denk biriyle evlenmesini isterim. Diğer türlüsü sorun oluyor. Sorun Olmaz diyen ya çok polyanadır yada bu tür örnekler yaşamamıştır
Ailenizi haksız bulamadım
Aslında sizde haklı olduklarını biliyorsunuz, kafanız bu yüzden karışık.
Evet aşk, sevgi güzel şeyler ama onlar biryere kadar
Para belki herşey değil ama çok şeydir. Aksini iddia eden çok olur ama burdaki konulara bi bakın bakalım.
Sevdiğiniz adam çok dürüst, çok iyi biri olabilir ama evlendiğiniz zaman statü farkını hissedersiniz. Asgari ücret alıyor demişsiniz. Birkere belki evinizde çalıştıracağınız yardımcı, bakıcıya asgari ücret ödeyeceksiniz. Eşiniz kendisini nekadar eksik ve ezik hisseder böyle bir durum karşısında, bunu düşünün.

Konunun üstüne geldim eğitim düzeyi lise olan bir tanıdığım var ve Cerrah paşa tıp fakültesinde okuyan bir bayanla nişanlandı. Ha ama mutlu olurlar mı? Çocuğun maaşı ne bilemiyorum? Bence gelir önemli, sevgi ile işler yürümüyor açıkçası, başka bir örnekte eğitim seviyesi eşiyle hemen hemen eşit olan lakin kendi işleri olan başka bir bayan akrabam var, eşi şuan çalışmıyor ve hatta kızda şimdi hamile zaten bir çocuğu vardı 2.ye hamile kaldı, 2 yıldır zaten kendi işleri olmanında verdiği rahatlıktan dolayı istediği zaman gidiyor, istediği zaman gitmiyordu. Kızın kendi işleri olmasa (annesi kurdu işi ve işin başında) ne yaparlardı bilemiyorum? Çünkü annesi destek oluyor. Hayat standartları yüksek aynı zamanda kiraları, harcamaları falan evlendiklerinden beri, işte kız çalışınca o geçindirmiş oluyor evi, mesleği nedir bilmiyorum erkek arkadaşınızın tamamen sizinle alakalı bir durum..

İstediği kadar iyi biri olsun bence sorun yaşarsınız.Yasamazsiniz diyen kişilerin yeterince tecrübe sahibi olduğunu ve realist yaklaştıklarını düşünmüyorum. Erkekler kendinden üstün kadından hoşlanmazlar gurur yaparlar, en ufak sorunda bunu görebilirsiniz. Aşk sevgi varken bunlar gözünüze gözükmez maddiyat ve sıkıntılar girdi mi herşey ortaya çıkar.

İstediği kadar iyi biri olsun bence sorun yaşarsınız.Yasamazsiniz diyen kişilerin yeterince tecrübe sahibi olduğunu ve realist yaklaştıklarını düşünmüyorum. Erkekler kendinden üstün kadından hoşlanmazlar gurur yaparlar, en ufak sorunda bunu görebilirsiniz. Aşk sevgi varken bunlar gözünüze gözükmez maddiyat ve sıkıntılar girdi mi herşey ortaya çıkar.
Yanlislikla eksiledim kusura bakmayın. Genelleme yapmak yanlış,sizin dedikleriniz özgüvensizdir. Denk olanlari veya tam tersi durumlari da görüyoruz cok mu mutlular ? Bu parayla ölçülen bir şey değil. Bir de kriter meselesi biraz konu sahibinin evlilikten ne beklediğine bağlı. Ben de yüksek maasli birini isterim ama ben gezip tozmayı para harcamayi seven biriyim. Estetim yaotirmak, dünya turu yapmak gibi hayallerim var. Zaten meslege baslayinca 5bin maasim olacak bunun 2bini eve gider kafadan. Eğer evlenirsem maddi anlamda yükümü azaltacak birini isterim. Bekarkanki standartlarimi aramamak için. Ama evlenen kisinin maasi yüksektir mesela 10bindir ayni zamanda evcimendir fazla bir gideri yoktur eve verdiği 2bin ona koymaz. Karsisindakinden maasin yanında daha farklı şeyler bekler tip,ona ayak uydurma,daha fazla ilgi vs..
Bir de Türk toplumunda söyle bir sey var geliri ne kadarsa o kadar borca girip maddi sıkıntı çekmeyi cok seviyor lüks düğün yapilip lüks esya üstüne de ev alinip senelerce borç ödeniyor 😅 O yüzden cokta seyapmamak lazım

Uzun vadede bu tür şeyler sorun oluyor.
Erkek genelde kompleks yapıyor.
İlla böyle olacak diye de bir kural yok ama çoğunlukla böyle oluyor.
Doktor bir tanıdığım lise mezunu biriyle evlenmişti ayrıldıklarını duymadık.
Ama herkes için değişir bu.

32yaşında doktorum ve 1buçuk yıldır süren bir ilişkim var erkek arkadaşım lise mezunu bir şirkette çalışıyor ve asgari ücret almakta ailevi durumları da iyi değil ailesiyle yaşıyor ve ailesine maddi olarak yardımda bulunuyor benim ailem ise maddi yönden sıkıntısı olmayan bir aile ve yaşım da ilerledikçe evlenmemi çok daha fazla ister oldular ama asla ailemin evlenmemi onaylayacağı bir kişi değil kendi çok anlayışlı çok kibar çok düşünceli biri ama ailem yine de onay vermeyecektir ben ise bu ilişki ilk başladığı günden beri kararsızım başta ailem daha sonra arkadaşlarım çevremin tepkisi beni çok çekindiriyor şu ana kadar aramızdaki maddi ve statü farkı olarak bir sıkıntı yaşanmadı çünkü aynı evde hiç yaşamadık bi evi geçindirmeye uğraşmadık ikimiz de ailemizle yaşıyoruz bu durum ilişkimizde ileride sorun yaşatır mı ailemin onaylamayacağı bir ilişkiye seviyorum diye devam etmek mantıklı mı bilemiyorum çevremden bizi bilen çok az kişi var o yüzden insanlar ne düşünür hep merak etmişimdir burasını da uzun süredir okuyorum ve sonunda cesaret edip artık yazmayı başardım fikirlerinizi duymaya ihtiyacım var teşekkürler
Sorun sizin gizli tabularınızdan dolayı olur? Siz asgari ücret alıyor olsaydınız, o doktor olsaydı bunu sormayacaktınız belki de. Çevrenizdeki çok bilmişler de laf edip adamı ve sizi komplekse sokmayacaktı. Ne farkı var? Hayat müşterek değil mi? Sorun maaştan dolayı çıkmasın, çıkmamalı, çıkmasına izin vermemelisiniz ama aranızdaki eğitim farkını umarım sevgiliniz kapatmıştır kendi çabası ile. Bence sorun çıkarsa ordan çıkar

konu ilgimi çekti....
dürüst olalım bence sorun olur.. aileniz de sorun eder, hatta sizde sorun ediyorsunuz ki buraya bu konuyu açmışsınız..
aslında bu olay daha çok bakış açısıyla alakalı bunu da kabul edelim...

şöyle örnek vermek istiyorum. doktor bir tanıdığımız var(kadın) eşi ise kamu mezunu. memur olarak çalışıyor. kızın ailesi çok sorun etti ama kız kör kütük aşıktı ve asla sorun değildi onun için.. zamanında ailesini ikna etmek için baya problem yaşadı ama sonunda ailesi kabullendi bu durumu. dediğim gibi kızın hiçbir sorunu olmadı zaten mesleksel anlamda, deli gibi aşıktı çünkü ve evlendiler, gayet mutlu görünüyorlar...
başka bir tanıdığımız. yine doktor kızları komiserle evlendi. aslında statü veya maddi olarak diğer örnek gibi değil, çok azz statü farkı var. ona rağmen kızın ailesi o kadar istemedi ki oğlanı, illa doktor olsun kafasındalardı. kızda bunu içten içe hep sorun etti. daha iyisini bulsa ayrılırdı bence o adamdan, bulamadı diye evlendiğini düşünüyorum çünkü hep adamın başının etini yeyip psikolojik şiddet uyguladı ve bizde aile olarak tanık olduk bu duruma... dediğim gibi şuan evliler ama ne yalan söyleyeyim ilk örnektekiler gibi mutlu bir evlilikleri yok. kız onu yanına yakıştırmafı çünkü hiç..

yani demem o ki... evet statü farkı var, evet yüksek ihtimalle aileniz sorun edecek, hatta belki çevrenizdeki birçok insan sizi yakıştırmayacak, bazıları doktor oldugun için seninle evlenmek istediğini falan söyleyecek ama herşey sende biter. sen bunu asla sorun etmeyeceksenn deli gibi aşıksan devam et.. yok içinde en ufak bir tereddüt varsa, yarın bir gün kat kat gözüne batar bu durum. çünkü hepimiz itiraf edelim ki bir yerden sonra ilk zamanlardaki heyecan aşk yerini mantığa saygıya sevgiye bırakır. o dönem size mantıklı gelmeyen bir adam gözünüze batar yüksek olasılıkla.. kaldı ki adam da komplekse girebilir bu da çok olası.. devam ederseniz zor bir beraberlik olacak, kaldırabilir misiniz bu önemli...

Aslında sevmesem bu kadar zorluğa rağmen ilişkiyi sürdürmezdim diye düşünüyorum ama ciddileştikçe bu durum acaba soruları aklımda kendimden çok gelecekteki çocuklarıma iyi bir gelecek sağlayabilir miyim sorusu aklımda hep
Bilemiyorum
Karekter çok önemli
Yani adam meslektaşın olabilirdi ama iğrenç bir karakteri olabilirdi
Erkek kadından fazla kazanmalı diye kodlanmış beynimize
Ataerkil düzen işte

Bu arada benim bir arkadaşım uzman doktor eşi lise mezunu
Gayet güzel bir evlilikleri var
10 senedir falan birlikteler
Oda ailem sorun eder diye korkuyordu başta ama mücadele etti
Yani kişiden kişiye değişir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.